Torej sprejel sem nekaj odločitev.
Kantice...po daljšem in tehtnem razmisleku ter po izkušnjah...lastnih in vaših....bodo kantice plastične.
Za plastiko sem se odločil, ker so lažje, ravno pravih dimenzij, če slučajno katera poči (kar pa dvomim), bom lažje našel zamenjavo, ki bo pasala v ležišče, ker so običajno vsaj podobnih dimenzij. Plastične tudi izgledajo bolj "zanikrno" in so mogoče manj zanimive za "trajno izposojo" (krajo) in pa manjša možnost nastajanja kondenza.
Kako se bodo v praksi obnesle boste zagotovo izvedeli iz prve roke v realnem času....
Čelada...model zagotovo Crossover. Najverjetneje Nolan N43Air ali N44 ali HJC-IS
http://www.bscenter.si/default.asp?pid= ... ARTH_BROWN
Dokončen odgovor bo dal občutek, ko bo na glavi. Zakaj ta tip čelade. Ker si ga že zelo dolgo ogledujem in sem prebral že nič koliko razlogov zakaj. Izkušnje uporabnikov tako iz tujine kot domačih, ki so že vozili v podobnih pogojih.
Največ pa odtehta praktičnost in vsestranskost.
Kaj bo resnica, bo pokazala dejanska uporaba in tudi o tem boste izvedeli iz prve roke v realnem času.
Kaj bi bilo boljše pa ne bomo vedeli nikoli, ker je mala verjetnost, da bom enako turo odpeljal še z Cross čelado in nato še integralko.
Predvsem pa upam, da bo čelada opravila svojo nalogo...za kar je v prvi vrsti namenjena...o tem ne bi rad poročal...
Tako...kantice in čelada sta zaključeni področji! Iskrena hvala vsem za vse Vaše sugestije, predloge, izkušnje...vaša mnenja so bila zelo pomembna in poučna! Za nekaj pa se pač moram odločit in zapret to "poglavje"...
Ker sem v enem od postov to že napovedal...eto prve zanimivosti.
Kot sem že povedal se bom obrnil na nekaj podjetij s prošnjo po pomoči. Ne v finančnem smislu, kot v praktičnem smislu.
Tako sem se obrnil na Nikon Slovenija (upam na podporo v obliki kakšnega solidnega fotoaprata), Unior Zreče (majhen a potreben komplet orodja, ki bi ga lahko potreboval) in Garmin Slovenija. To je le del opreme, ki bi mi prišla zelo prav in se mi zdi, da gre za specifične zadeve, ki bi jih lahko tudi primerno promoviral.
Do sedaj je prišel le odgovor iz Garmina in to v rekordnih 6 min.

Poslal sem dobro polovico strani dolgo prošnjo, z podrobno obrazložitvijo prošnje in promocijskimi aktivnostmi ter seveda povezavo do moje strani. Noben normalen človek na tem svetu v tako kratkem času ne more prebrat prošnje si vzet vsaj minuto za razmislek, kaj šele pogledati stran in malce razmislit o zadevi. Odgovor po 6min. se je glasil: (kopirano iz mail-a)
"
Pozdravljeni,
zahvaljujemo se vam za poslano prošnjo, vendar možnosti sponzoriranja v obliki naprave Garmin žal ni. "
Da se razumemo...zavedam se razmer v državi in gospodarstvu, ničesar ne pričakujem in sem pripravljen opreti se le na lastne sile...pa vendar. Če bi pisal v Pampers bi še razumel tako neoseben odgovor...da pa firma, ki zastopa Garmin v Sloveniji ne premore vsaj nekega "šimelca", ki v spoštljivem tonu zavrne prošnjo...no mnenje si naj ustvari vsak sam.
Na Garmin sem se v preteklosti že obrnil, kot kupec oz. po pomoč, ki jo ponujajo na njihovi strani v zvezi z napravami, ki jih nudijo. Že takrat so bili odgovori bolj v stilu..."koji kurac gnjaviš".
No toliko v vednost.
In prav zato me v zadrego spravlja vaša naklonjenost in nesebična pomoč v vseh oblikah.
Hvala Vam še enkrat in upam, da bo po moji poti krenil še kdo, da se bom lahko vsaj malo oddolžil.
Lahko bi vsako leto eden naredil kakšno tako "neumnost"...