Izposoja vseh teh prevoznih sredstev je dobesedno na vsakem koraku:

In posledica temu so seveda takšni prizori kamorkoli se obrneš:

Seveda sem skušnjavi tudi sam nisem mogel upreti, raziskovanje otoka je bilo samoumevno. Shandlal sem si enga Linhajčka 520, ki je easy rajdu dobro služil:

Skoraj vse poti in križišča so neoznačena, na kartah, ki so na razpolago pa so samo »glavne« poti. Marsikatera pot se kar naenkrat konča (tudi s prepadom), nenormalno zoži ali pa naletiš na kakšno fino poltonsko skalo, ki zapre pot. Skratka raziskovat moraš, pa hočeš ali ne. No nagrade, ki sledijo ko pa odkriješ kakšno pot s ciljem, so pa neprecenljive. Biseri narave.

Kot sem že omenil je terena za raziskovanje več kot dovolj (brez dodatnega kanistra bencina, žal preveč):

Vsekakor pa kakšno lagodno dremanje za krmilom ali preveč pogumno driftanje ni priporočljivo. Kot že napisano se nekatere ceste končajo tudi tako (Jp- za tem je odsekan prepad, potem ko je hudournik odnesel cesto):

Posledice so pa kaj hitro lahko takšne

Ali takšne…(brezplačni deli za Linhajčke

Naletiš pa tudi na takšno razbitino

Smerokazi so zelo redki, pa še te je potrebno razvolzlat. Mina?

Več je teh – pohodniških, ki jim pa ni najbolje sledit.

Sicer, te pa redki domačini rade volje usmerijo v pravo smer. Kolikor seveda razumeš…

Več je takih domačinov, ki so malce manj ustrežljivi:

No nekje na sredi vseh teh brezpotij pa je vas Olympos. Kot najstarejša še živeča vas otoka je največja znamenitost otoka, vredna ogleda. Večinoma jo turisti v čredah obiskujejo po morski poti, z ladjo.

Za družinske izlete sem poskusil uveljavit ta patent, pa nekako ni bil odobren…

…tako, da smo se raje poslužili tega 4wheelerja. (Yeah Suzuki )

Uživat se vsekakor da tudi na asflatu….

….ali tako

….ali tako..

Ah ja – otok je sicer najbolj poznan kot surferski raj, saj permanento piha vsaj 6 bouforjev. Ampak karkoli že počneš tam, na koncu se vedno prileže ta rožiček

Več informacij o otoku lahko najdete tukaj:
http://www.odklop.com/index.php?st=aok2
Če se bo pa kdorkoli odločil za obisk tega otoka, mu pa z veseljem dam še kakšne dodatne nasvete.