Malo čez Balkan

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Symon
Začetnik
Reactions:

Malo čez Balkan

Odgovor Napisal/-a Symon » 23 Avg 2010, 22:55

Nekajkrat sem prebral dolge ture, ki jih je revozil Rogi in sem moral še sam preizkusit, kako zgleda na takih vožnjah (bombardier max 650). Sploh me je pa zanimalo kakšen je občutek na takih furah (na divje po kampih), ker sem do sedaj nekajkrat zdrsnil do slovenske obale.

4.8.2010 sem se okrog 13.00 odpravil proti Benetkam na trajekt proti Igoumenitsi (Grčija). Ob 19.00 je trajekt odrinil in naslednji dan ob 20.00 sem prispel v Grčijo. Ko sem se odpeljal iz trajekta me je prav zmrazilo, tako dober feeling:) in zato mislim, da bom to še izvedel! Ta je bla resnično začetniška varianta kar se tiče doživetij, ker je bla že sama vožnja tako odbita stvar - vse je enkrat prvič:) Plan je bil delno začrtan že doma, vendar nič fiksnega, saj nikoli ne veš kaj te doleti in me tudi je. Tako sem moral pot malo korigirati.

Na hitro napisano sem z malo težav prevozil te relacije:

1. dan: Igoumenitsa-Ioannina-Bitola(Makedonia)-Ohrid
Ohridsko jezero v večeru in zjutaj fenomenalna lokacija! Ker sem bil pozen sem prespal v hotelu, kjer mi je gazda iz Albanije svetoval, da se morda ognem Tirane in sem ga v tem delu poslušal in šel po spodnjem delu Albanije. Že med vožnjo sem opazil problem, da na levi gumi nekako konstantno zmanjkuje profila. Ko sem prispel v Ohrid pa mi stvar ni bila več všeč. Optike nihče ni upal ali ni znal naredit tako da sem moral dalje. Prav tako so trdili, da je verjetno slaba pnevmatika itd. Sklenil se, da se ustavim v Podhorici na pooblaščenem servisu, ker Albanija pa zihr nima nič od tega...

2. dan: Ohrid-po severni strani jezera čez mejo v Albanijo-Elbasan-
Pequin-Durres-Tirane-Ada Bojana
Vožnja čez Albanijo je bila enkratna. Krasne ceste, široke, polno bencinskih črpalk, prevsem pa revščina in nato ob morju neverjetni prestiž. Nenormalne razlike. Albanijo sem imel namen samo preleteti, nikjer nočiti, saj nimam najboljšega mnenja, pa še težko se kaj zmeniš.. Ada Bojana je krasna lokacija, dobra hrana, kamp ni ravno ne vem kaj ampak če nisi zahteven sploh ni panike.

3. dan: Ada Bojana-Podgorica-Budva
Kljub nedelji sem uspel dobiti servisno službo, vendar samo za debato. Ker takih motorjev enostavno ni, pnevmatik ne držijo na zalogi. Malo sem zaokrožžil po Podgorici in se spustl v Budvo, ki me je presenetila, ker nisem pričakoval tako urejenega starega dela mesta (za obzidjem) in zopet ultra prestiž-jahte, lokali, zabava, in same ženske :D Malo zabave in prelet Budve, na živce pa mi je šla pnevmatika, ker je profila zmanjkovalo in je bila stvar že blizu nule.... Naslednja postaja je bila zato Makarska, kjer je zopet eden izmed servisov. Plan sem mel, da bi šel bolj proti notranjosti, obudit spomin na Gučo, vendar sem moral pot spremeniti po obali.

4. dan: Budva-Hercog Novi-Cavtat-Dubrovnik-Ploče-Makarska
Dubrovnik že vsi poznate, malo manj znan pa se mi zdi Cavtat. Tudi lepo mesto na hribčku, ozke starinske ulice, vse ohranjeno in prenovljeno - prevoz v mestu je omejen in je prava idila. Po poti do Makarske sem ob cestnih postojankah zvedel, da v Makarski nekdo obvlada optiko in naj se tam ustavim. Servis išče gume pri dobaviteljih in najde točno en par gum, Sava. Ker bi moral ostati še dva dni se dogovorim, da gume prevzamem pri dobavitelju v Splitu in zopet imam nov cilj :D Majstore mi napravi optiko na ogledala (sebe imenuje kar profesor) in je res svetovna faca. Takoj ko sem vstopil ustreli "ti sli Slovenac in sigurno iz Kranja". Ni dosti falil:) Zadevo uredi do pike, mene pa čaka riziko do Splita. Mal je blo sitno ampak sem bil na morju in stvar sploh ni izpadla tako. Pivo in pika.

6. dan: V popoldanskem času skočim do Splita. V Splitu je krasen kraj za zabavo in imeli so ravo nek festival... Naslednji dan zjutraj prevzamem gume in jih grem menjat. V delavnici ugotovi, da so letnik 2006 in imajo seseden rob in jih ne more npihnit. Po nekaj trikih mu uspe, v trgovini pa se grem nazaj zmenit za popust na ničvredne gume. Situacija je postala normalna in po mili volji ga zopet lahko žgem dalje do Trogir-Šibenik-Zadar-Pag. Na Pagu dva dni pavze in odklop na plaži Zrče. V kampu Straško sem imel probleme z vstopom s štirikolesnikom.. Kake finte... Ker me niso spustili noter sem odšel v gostilno na kosilo in pir da stvar premislim Prijazni gostilničar mi pojasni stvar, pove kdo je direktor in oborožen z informacijami se vrnem. Stvar je bila v minuti rešena, najprej pa so trdili da je quad preglasno vozilo :D haha
Po pagu se je res dobr vozit, ker je ful makadamskih poti.

9. dan: zjutraj na trajekt do celine-po magistrali do Rijeke-navzdol do
Pule (Kranjski kamp)
V Rijeki sem se približal Slo in že se je pojavil dež. Zato sem se umaknil v Pulo do kolegov in redne destinacije in smo ga eno noč pobluzili.

10. dan: Vrnitev domov

Takole nekako na hitro, po kateri poti sem se vozil.

Albanija in Črna Gora se mi zdita krsni za prevozit, ker je veliko hribov in planjav.
Na mejnih prehodih nikakršnih problemov, nobenega kasiranja in nekih fint, vsakdo je le preverjal motor in spraševal koliko gre, koliko stane itd...samo navdušenje :D Motor se vozi fenomenalno, še posebno ko enkrat "padeš not" v furanje je res dober občutek! :lol: Zanima me samo, kako bi blo z letnimi gumami, ker jih pač sedaj nisem imel na voljo.

Prevozil sem 2670 km (ca 300-400km/dan - povprečno).
Vsak dan sem tankal dvakrat po 12-15 litrov (razen zadnji dan), dvakrat pa sem spraznil rezervo (po 10litrov), torej ca 260 litrov. Na 100 km to znese 9,7 oz. 10 litrov, ostal pa je še skoraj poln tank. Upam, da se nisem preveč zmotil...
Za 10 dni sem vse skupaj brez gum in servisiranja porabil nekje 650 eur.

Če mi uspe (morm prebrat na forumu kako) bom pa še prilepil kakšno sliko.

Na pot sem šel prvič in se še "učim"...tko da hvala vsem za razumevanje :oops:

Lp

Symon

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 23 Avg 2010, 23:46

Sindrom "Rogi" se širi. :volan: Dobrodošel med potepuhe ! :welcome:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 23 Avg 2010, 23:51

Tko to pač gre , ko padeš not pač padeš not bravo to je taprava fura. :bravo:

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 24 Avg 2010, 05:59

Bravo. :bbb: Tudi jaz sem prvič samo preletel Albanijo, ma drugič sem jo pa obdelal v detalje. Čudovita dežela, odlični ljudje, samo približati se jim moraš. Jaz sem skoraj toliko kilometrov prevozil drugič po Albaniji, pa sem letos odkrival nove kraje in še veliko je ostalo za kdaj drugič. Je pa treba zavit iz glavnih cest. Če se kaj vidiva, bova pa še kakšno rekla.

Symon
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Symon » 25 Avg 2010, 20:16

Ekola,
še malenkost slik, kar mi je čas med vožnjo dopuščal:)
Slika
Benteke

Slika
Benetke

Slika
Pripravljen na izstrel

Slika
Pogled na pristanišče Igoumenitsa

Slika
Pogled proti morju - vzpon na poti proti Ioanini

Slika
Kafana ob cesti

Slika
Kafana ob cesti - zoom

Slika
kapelce ob cesti na vsakih nekaj kilometrov

Slika
Ena za spomin :roll:

Slika
Zjutraj ob Ohridskem jezeru

Slika
Ohrid iz Albanskega griča

Slika
Takoj za Albansko mejo

Slika
Ulica Elbasan-a

Slika
Zadnji del plaže v Durres-u

Slika
Trdnjava - mesto Shkoder

Slika
Lesen most, Mesto Shkoder, odcep za mejni prehod Murikan

Slika
V bližini Ada Bojane

Slika
Ada Bojana

Slika
V teh restavracijah je fenomenalna hrana :D

Slika
Večerni pogled na Ada Bojano
Zadnjič spremenil Symon, dne 26 Avg 2010, 20:38, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 25 Avg 2010, 20:57

Krasne pokrajine prava uživancija ti kar zavidam :D

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 25 Avg 2010, 22:12

Lepo. Zanima pa me zakaj nisi šel po najkrajši poti čez Albanijo (Ohrid-Čafasan-Elbasan-Tirana-Shkoder -Podgorica, če si imel takšne probleme z optiko. Res pa je, da bi moral tam počakati na ponedeljek na 09. uro (pač ćrnogorci). Na tamkajšnjem servisu pa bi ti Zdravko Kovač zagotovo pomagal zadevo urediti. Ko sem bil jaz tam pred tremi leti, je res šele začel prodajati CAN-AM in do takrat prodal le en štirikolesnik, kateremu so opravili šele prvi servis (sem ga srečal), vendar pa je sedaj situacija zagotovo drugačna, saj je bil izbran za najboljšega BRP dilerja na teh koncih.
Menij e takrat šel zelo na roko. Drugače pa bi lahko prilimal še kakšno sliko in komentarje slik, mogoče pa še kakšno podrobnost - anekdoto iz potovanja. No če nisi tega še navajen ti oprostim. Naslednjič bo bolje. Le tako naprej. Še namig: Ker imaš zadaj "zic" prost vzami s seboj sopotnika še bolje sopotnico. Ne moreš si misliti kako prav pride. :lol:

Symon
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Symon » 26 Avg 2010, 20:31

Zdrvo,

Malo me čas zeza, zato gre vse bolj počasi in mi ne uspe vse takoj objavit :roll: Sem pa slike shranil na shrani.si, pa sem mislil, da se komentarji, ki jih napišeš obdržijo... Tokrat dopolnjeno

Rogi kar se tiče sopotnice ti popolnoma verjamem, samo še nisem našel take, ki bi si to upala :D
Da se ognem Tirani in šibam po spodnji strani mi je svetoval lastnik hotela v Ohridu, ki je doma iz Albanije in se tedensko z motorjem vozi tja in nazaj, pa sem ga upošteval... Kljub temu sem potem Tirano vsaj pogledal in je vožnja res malo bolj divja.
Prvi servis, ki sem ga preveril je bil v Podgorici, vendar možakar ni imel ne pnevmatik, niti mi ni znal urediti stvari z optiko (njegovo mnenje je bilo, da je najverjetneje slaba guma, ker ni bila obrabljena samo na robu, temveč po celotni površini) pa še nedelja je bila....

Slika
Pred odhodom iz kampa

Slika
Dober napis na stavbi v ozadju :D se nasmeješ

Slika
Plaža(e) ob Ada Bojani

Slika
V iskanju po razgledni točki naletiš na napričakovano

Slika
Prehod čez Skadarsko jezero, na poti do Podgorice

Slika
Slikovit most v Podgorici

Slika
...še iz drugega zornega kota..

Slika
Budva iz vrha

Slika
Pred obzidjem - vhod v "stari del" Budve

Slika
Krasna idila pred obzidjem

Slika
Notranjost "starega dela" Budve

Slika
Vozni park pred "starim delom" :roll:

Slika
Nočno življenje, ni da ni :P

Slika
Prečkanje s trajektom na poti do mesta Cavtat

Slika
Notranjost mesta Cavtat 1

Slika
Notranjost mesta Cavtat 2

Slika
Vsem poznano

Slika
Notranjost Dubrovnika

Slika
Plaža Makarska

Bo treba spet malo slik na net naložit :)

Hvala za vzpodbude :beer:

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 26 Avg 2010, 21:24

Tako je že bolje.

Drugače pa ti slovenski ponudniki kot so shrani.si, moj video... niso preveč sigurni. Naprimer pred kakšnim letom je crknil email.si, brez da bi uporabnike o tem predhodno vsaj opozorili. Tako se sedaj govori, da bo konec leta mrknil tudi shrani.si (pa bo konec z našimi slikami na forumih). Pravijo, da premalo klikamo na njihove sponzorje. Zaradi zgoraj navedenega sem pričel uporabljati Googlovo ponudbo in sicer brezplačen program Picaso, enostaven urejevalnik fotografij, slike enostavno naložiš na njihov strežnik, jih urediš, dodaš komentarje v oblačke, ustvariš povezavo do albuma in kopiraš povezavo na forum. Na forumu pa potem samo klikneš na povezavo in si na albumu, lahko si ogledaš slikice ali še bolje klikneš na celozaslonski naćin in predvajanje se prične z vsemi komentarji. Pa še foruma (strežnika) ne obremenjuješ.

Malo sem skrenil iz teme.

Drugače pa ob gledanju tvojih fotografij postajam kar malo nostalgičen in komaj čakam naslednje leto. LP

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Avg 2010, 21:26

Rogi napisal/-a: postajam kar malo nostalgičen
Sem pa mislil, da imam samo jaz ta "sindrom" :-k

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 26 Avg 2010, 21:48

Kot si sam ugotovil, sindrom se širi in prav je tako. Mogoče se bomo čez ćas celo sorodne duše dogovorile za kakšen skupen podvig (mogoče dva-tri štirikolesniki). Seveda pa je povdarek na sorodnih dušah, ker če ne se lahko zgodi, da pridemo vsak zase domov. :lol:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Avg 2010, 21:53

Potem pa midva nisva ravno za skupaj. Jaz ne pojem toliko kot ti. :popcorn

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 27 Avg 2010, 06:20

To bi že premagala. Bi me pač gledal, ko se bašem. :lol:

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 29 Avg 2010, 19:44

Kaj je zdaj? Nobenih komentarjev, pohval? Kaj ste fantu - začetniku malo nevoščljivi? :lol:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Avg 2010, 20:36

Rogi napisal/-a: Kaj ste fantu - začetniku malo nevoščljivi? :
Po reportaži sodeč ni prav noben začetnik. Tako kot tvoje sem tudi to kar nekaj krat prebral.
Aja, nevoščljiv sem pa tako ali tako ! :twisted:

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 29 Avg 2010, 20:48

Tako mu piše v profilu - začetnik. Po težavah in št. postov, tudi ni nek expert, kar pa je storil, mislim da si zasluži vsaj kakšen komentar, če že ne pohvale, ki si jih nekateri tako radi med seboj delijo. Za vspodbudo. Pri tem pa nisem mislil tebe Jaka, Čivave, pa ne vem če sem še koga pozabil, ki je zadevo komentiral.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Avg 2010, 21:11

Ko Jaka komentira, foušija na nekaterih forumuh zgleda takole : :butthead:

Moja podoba Vse o JAKA SERJE IN KAKA !

quad novinec Pridružen/-a: 23.08. 2010, 17:27
Vse objave: 0
[0.00% vseh objav / 0.00 objav na dan]
Najdi vse prispevke pod imenom JAKA SERJE IN KAKA !

Kraj: na zmahani baji
Spletna stran: http://www.salabajzer.si

Poklic: šlosar kao atv-mehanik
Zanima me: kako dobiti po pički

Stiki JAKA SERJE IN KAKA !
Elektronski naslov:
Zasebno sporočilo:

MSN Messenger - naslov:
Yahoo Messenger - naslov:
AIM - AOL Instant - naslov:
ICQ številka:

Uporabniški avatar
krono
Začetnik
Reactions:
Kraj: notranjska

Odgovor Napisal/-a krono » 29 Avg 2010, 21:36

Si se pa z zanimivimi podatki registrirau.

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 29 Avg 2010, 22:20

Ja zanimivi podatki. A je tudi kaj resnice :?: :twisted:

Symon
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Symon » 29 Avg 2010, 22:29

Zdravo,

hvala za vsak komentar:)
Kaj pravte na porabo bencina? Je normalna, prevelika (glej prvi post)..? Rogi kolk si skuru na 100 km?
Še zadnje fotografije, ki jih imam mi je uspelo danes zvečer naložit, po prečkanju Paga nisem nič več slikal... me je dež ujel in se je stvar malo posrala po domače povedano.
Kar se pa "začetniškega statusa" tiče pa trenutno stanje na števcu samo zase govori (3990 km)
Premalo fotografij mam, to me jezi:)

Na Pagu je gostilna "kod Barba Jure" (nekaj takega). Nahaja se v prvem semaforiziranem križišču pred kampom Straško. Tam je kelnaril možakar "na mestu", ki mi je pomagal-svetoval kako priti v kamp kljub temu, da so komplicirali na vratih (da je kao preglasen motor, v kampu pa vidiš mnogo bolj hrupne 1000 in več kubične mrcine..) in me niso spustili not. Mislm da obvlada Staro Novaljo in ima na voljo informacije v primeru težav v Stari Novalji - poleg hrane :)

Slika
Profil leve gume

Slika
Servis Makarska - neuspešno, uredil le optiko. Stari je legenda in se naziva s profesorjem:) Optiko na ogledala je opravil tko k je treba in to še na mojo težo - individualni pristop in to! Kot sem že reku, sm ga ujezil, ko sem ga povprašal okol laserske optike :P Je takoj pošimfal ena dva "pajaca#, ki sam s tem znata delat :)

Slika
V obdelavi v Splitu

Slika
Bungee (sm ravno pravi čas potegnu ven apart)

Slika
Paški most

Slika
Levo iz Paškega mostu

Slika
Vožnja po Pagu 1 - lastnika "vozilke" nisem mogu najt...

Slika
Vožnja po Pagu 2

Slika
Vožnja po Pagu 3

Slika
Yugo na plaži Zrče 1 :)

Slika
Yugo na plaži Zrče 2 :)

Slika
Yugo na plaži Zrče 3 :)

Slika
Plaža Zrče 1

Slika

Slika
Plaža Zrče 3

Krasna stvar! Jes sm odprt za vse variante tur, sam da čas uskladimo. Mislm da je to največja ovira :?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Avg 2010, 22:39

Poraba je čisto OK,se mi sploh ne zdi pretirana. Sem se pa tudi jaz zamislil nad količino 148 litrov za malce čez 1800 kilometrov ampak upoštevati je potrebno to, da je na takih dolgih turah eden večjih stroškov tudi bencin.

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Laze v Tuhinju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 29 Avg 2010, 23:03

Super report. Škoda ker se nismo srečal :)
Sicer pa pri meni niso nič komplicirali glede vstopa. Celo redar se je zanimal za štirikolesnika pa čeprav rohni verjetno enako ali bolj kot tvoj zaradi športnega filtra. Verjetno jih je malo "zmedla" velikost tvojega ATV-ja.
Imaš pa prav nekateri motorji so tam veliko bolj glasni, da ne govorim o gostih :)

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 29 Avg 2010, 23:48

Tudi jaz mislim, da je poraba okoli 10 litrov v redu. Sam je nisem nikoli točno izračunal vendar približno. Najmanj okoli 8l, večinoma okoli 10, včasih pa tudi po 13-14l narezervoar. Zavisi od terena. Je pa moja potovalna hitrost zelo majhna. Če je cesta kolikor toliko le okoli 60-70km/h. Na avtoceste ne grem nikoli. Izbiram slabše ceste, po možnosti makedam. Tako, da sem po Grčiji in Albaniji po hribih-makedamu vozil tudi med 12-25km/h, včasih pa še celo manj. Pa še nekaj. Skušam se držati omejitev hitrosti. Enostavno se mi zdi neumno plačevati kazni zaradi hitrosti, ko sem na dopustu. Poleg tega znajo biti policisti v teh državah zelo nepredvidljivi, znajo zatežit,posamezniki so tudi koruptivni in te že zaradi tega zaustavijo in zagrozijo z visokimi kaznimi, da lahko v naslednjem trenutku nekaj evrov v svoj žep spravijo. Sam teh izkušenj nimam, sem le bral na raznih forumih o tem. Kljub temu pa, da se držim omejitev, pa tudi jaz kdaj prekoračim omejitev in tudi v Drvarju sem padel na radarju. Kazni pa nisem plačal - pravilen pristop in malo previlegijev.

Gumo ti je pa res čudno rabilo. Upam, da je sedaj v redu.

Želim ti še veliko kilometrov s čim manj problemi in veliko veselja in užitkov pri naslednjih potovanjih.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 30 Avg 2010, 17:05

Poraba je glede na ATV v mejah normale.

Drugače pa čestitke k odlični izbiri ture in hvala za raport na forumu!

Pozdravljen med nami!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 30 Avg 2010, 18:51

Se, strinjam, ampak še boljša bi bila, če bi šel s trajektom do Patrasa, nato pa preko hribov v Makedonijo.... Cena trajekta je ista, prespal bi še eno noč na trajektu, drugi dan pa bi začel s furo zjutraj. Prevozil pa bi cel celinski del Grčije. Zanimivosti ne manjka /Meteora...-/, trasa zanimiva, večkrat iz 0 na 1600 in več m, makedamski prelazi....Bi pa to podaljšalo furo za 2 dni z minimalnimi stroški. No, za prvič in sam, vse pohvale, ampak vseeno škoda.

Odgovori