Dejstrum napisal/-a:Mojster 2, na tem forumu ni nikjer napisan postopek oz kaj mores narest da odpres ta motor. Sam sem hotu informacije iz prve roke od cloveka, ki je to ze naredu da bi ga lahko dejansko vprasal vse kar me zanima, kaksnega majstra pa tud ne poznam, da bi to mi lahko naredu oz da bi ga lahko vprasal. Jast sam ne grem razkopavat motorja da bi izvedu model forgazarja. Ocitn se vam neda poglobit v vprasanje oz ste prevec vzvisani da bi mi pomagali oz svetovali mojstra ki to obvlada in ima ze kaksen motor ces dan. Tako da je brezveze sem obupal nad tem forumom, ker karkoli sem vprasal je bilo 10 postov "krega" na koncu nism pa nic izvedu. Pomagam na ogromno racunalniskih forumih, ker sam se ukvarjam z racunalniki in kaj tazga nism se nikjer opazu. Clovek pride na forum da lahko postavi vprasanje ne glede na informacije na googlu in da mu lahko pomaga nekdo, ki je to ze naredu sam ker take informacije so najbol zanislive, ampak tu je obratno ocitno ste zgresili namen foruma. Ce veste za kaksne informacije na googlu, na forumu pa jast jih morda na najdem lahko da je tema stara ali pa na googlu vcasih na najde vsega sploh ce je kaka zadeva starejsa in mores napisat tocno da ti jo sploh vrze to se ne pomeni da nism iskal ampak ce veste zanjih tocno kje so in vam uzame par sekund da jih najdete se ponavadi prilima link ne da se clovek ki rabi pomoc zajebava pa sam isce nvm kolk casa. Ce vam je to tesko nardit potem sploh ne hodte na forum, ker forum ni za vas in smetajte uporabniku teme. Da ne omenjam tuje forume slovenci zategnjeni kot zajle.
Me veseli, da si spoznal, da je servisiranje, popravilo, vzdrževanje in tunanje štirikolesnikov zahtevna naloga.
Če bi ti takoj podali odgovor, da zamenjaj zobnike spredaj za 32 zob in zadaj za 42 (številke so samo za primer)bi ponovno popenil, da nimamo pojma, ker take že imaš in sprva si nam to informacijo zamolčal. Če bi ti priporočali pretočnejši zračni filter in nastavitev uplinjača bi bila pomankljiva informacija, ker bi še zahteval prodajno kodo športnega filtra, naslov prodajalca in popust pri nakupu. Dobro, da še nisi zahteval v kakšni fizikalni enačbi potrebno mešanico goriva in zraka. Tudi kakšen Power comander bi ti lahko priporočali ampak zgodba ni tako enostavna.
Če si že zahteval informacije si jih tudi dobil, le, da jih ne razumeš! Menjava zobnikov ni samostojna rešitev in, če je razmerje zgrešeno ne dobiš željenega rezultata. Pol greš še v menjavo filtra in uplinjač zahteva drugačno razmerje mešanice gorive. Ok- izvijač, pa gremo na slepo nastavljat. Kako ti naj dopovemo kam zdaj obrni vijak in za koliko??? Nisi niti hotel slišati, da se ti bo agregat pregreval. Rešitev je več a ponovno boš zahteval, da gremo v garaže razkopat motor, da ti povemo številko termostata, pretočnost hladilnika... Pol stvari ti nisem niti omenil, ker...
Ne da se mi več pisat, ker so ti že drugi povedali, da je ogromo že napisanega na forumu in internetu-ampak to že obvladaš.
Nič jokat! Kot sem ti že povedal, da poišči dobrega mehanika, da ti uredi zadevo, saj boš sam naredil preveč škode in pol bo jok še večji.
Na forumu je logiranih, kar nekaj strokovnjakov na tem področju in"zanimivo" niso se vključili v debato-zakaj le???
No-ampak žaljivi pa nismo bili, kar pa ne velja za...