access 650efi nastavitev ventilov
access 650efi nastavitev ventilov
Zdravo.
Prosil bi za pomoč.V motorju se sliši tk tk tk podoben zvok kot da se ventili slišijo v prostem teku že pri hladnem motorju ko se ogreje pa malo bolj zato bi preveril ventile vendar ne najdem podatkov tolerance na koliko se nastavijo motor ima prevozenih 4500km.
Hvaležen bi vam bil za vsak nasvet.
Prosil bi za pomoč.V motorju se sliši tk tk tk podoben zvok kot da se ventili slišijo v prostem teku že pri hladnem motorju ko se ogreje pa malo bolj zato bi preveril ventile vendar ne najdem podatkov tolerance na koliko se nastavijo motor ima prevozenih 4500km.
Hvaležen bi vam bil za vsak nasvet.
Re: access 650efi nastavitev ventilov
Pri teh kilometrih težko da bi jih trebalo nastavljat... Bi prej rekel da je kaj drugega. Kdaj je bil motor nazadnje na servisu?
motor je bil na servisu ko je imel 2500km.Sem pa pregledal ventile z listici ispušna sem pomeril in sta med 0.15z malo obremenitve 0.20 ne gre noter sesalna pa sem porinil 0.15 listic
Če si meril v zgornjem mrtvem položaju potem je to nekako ok. Preveri verigo, vodila in napenjalec če je ok.
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Če ti hladen lepo vžiga,sam pusti,če maš pa en cilinder,je to pa to,bi moral mojega slišat....mislim da je to kar normalno.
2012 Yamaha Raptor 700R
veriga našpanana snel pokrov zgoraj pri zobniku nobene zračnosti če pa poskusam variomat spredaj levo desno se pa sliši rahel kovinski zvok pri cilindru
frm ali imas isto accessa da isto ropota od kolega ki ima isto prevozenih km ni tako izrazitega kovinskega zvoka skoraj ga ni
frm ali imas isto accessa da isto ropota od kolega ki ima isto prevozenih km ni tako izrazitega kovinskega zvoka skoraj ga ni
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Prevoženih čez petdeset tisoč,in od novega mi že skos vse cingla,tudi jas včasih pomislim na to,sam,mam en celinder,posledica motor ni toliko miren,in vsaka malenkost se sliši,ko je vroč pa sploh,niman accesa,pa to zdaj nima veze,daj,raje se še malo dobro pozanimaj,in ne odpiraj zadeve.
2012 Yamaha Raptor 700R
bom še se pozanimal vendar sem v mraku opazil da mi izpušne cevi žarita na kolenu pri agragatu pa je tekel samo 4min.v prostem teku ali je to mormalno in takrat se začne slišati kovinski zvok
-
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj:: Tržič
Tudi pri mojem accessu 650 se slisi ta zvok.
Mislim da je tezava v vzvodih ventilov ne v zracnosti ventilov.
Ker se vzvodi lahko premikajo levo in desno za kak mm.
V variomatu se pa utezi kar hitro obrabijo in niso vec okrogle...
Mislim da je tezava v vzvodih ventilov ne v zracnosti ventilov.
Ker se vzvodi lahko premikajo levo in desno za kak mm.
V variomatu se pa utezi kar hitro obrabijo in niso vec okrogle...
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Kar se tiče kolektorja,tudi pri meni močno žarijo cevi,pri ishodu,nič narobe,
kot drugo,če agregat hladen lepo užiga,pusti samo primiru,u nasprotnem primeru bo lahko samo še slabše,
samo moje mnenje.
kot drugo,če agregat hladen lepo užiga,pusti samo primiru,u nasprotnem primeru bo lahko samo še slabše,
samo moje mnenje.
2012 Yamaha Raptor 700R
Men topel/hladen užiga perfektno in tudi nč se ne sliši šklokotanja imam pa 4500km in 200 delovnih ur ... trenutno nič posebnega vzdrževanja razn rednuh servisev 
Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk

Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk
-
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj:: Tržič
Moj jih ima 7300. Menjan rele smernikov se v garanciji.
Kolesni lezaj zadaj,obcestne dogodivščine
Dve manšeti..
Drugace pa soliden motor ni kaj
Kolesni lezaj zadaj,obcestne dogodivščine

Dve manšeti..
Drugace pa soliden motor ni kaj
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
Če je tako,ma moj blizi 60 000,iskreno povedano,enjat menjal, termostat hladilnika,plus pokrovček,pa enkrat ploščice vzadaj,parkat verigo,pa dvakrat lezaje na zaDNJI OSI,prve ploščice bojo pa naslednj servis majo se vedno dovolj mesa,mi pravijo,če pa MENJAM,menjam pa samo original,tak da do 20 000,se motorček šele dobro ulavfa,tisti ko se ne,je pa ŽAL RES Z PLASTELIA,sam tok na kratko.
2012 Yamaha Raptor 700R
Pozdravljeni.
Vsem hvala za mnenja nasvete sedaj nekaj časa nisem bil na forumu motor vozim sliši se malo bolj in sedaj tudi pri hladnem motorju samo v prostem teku motor vžiga normalno moč motorja vredu nobene druge napake samo tk tk tk zvok ki me moti poslušal z izvijačem na uho sliši se v zgornjem delu pri ventilih.Vseeno bi prosil če ima kdo podatke nastavitve ventilov ali kje bi lahko kupil servisna navodila . Še enkrat HVALA vsem.
Vsem hvala za mnenja nasvete sedaj nekaj časa nisem bil na forumu motor vozim sliši se malo bolj in sedaj tudi pri hladnem motorju samo v prostem teku motor vžiga normalno moč motorja vredu nobene druge napake samo tk tk tk zvok ki me moti poslušal z izvijačem na uho sliši se v zgornjem delu pri ventilih.Vseeno bi prosil če ima kdo podatke nastavitve ventilov ali kje bi lahko kupil servisna navodila . Še enkrat HVALA vsem.