Iz Lovčena pa prelepi pogledi na vse strani.

Brez ogleda Njegošovega mavzoleja ne gre. Spomenik so te dni obnavljali sam v njega ne morem zaradi pre-številnih stopnic sem se pa zapletel v prijetno debato z ostalimi bajkerji, ki smo se edini lahko povzpeli do ploščadi, katere avtor je nek Slovenski arhitekt.

Sledi spust v Ivanova korita in počasi proti Cetinju. Zanimivost Cetinj, ki so od glavnega mesta Podgorice oddaljene 35 km, je, da je v mestecu predsedstvo države in vse amabasade, tuja veleposlaništva itd...Ponavadi so vsi ti objekti v glavnih mestih, tukaj je drugače in mestece je na sploh tudi zelo urejeno, polno muzejev, skratka, splače se ostati kakšen dan v njem, tudi midva sva.

Dan, ki je pred nama, bo spet vroč. Najin plan je Cetinje - Žabljak vmes pa sledi še ogled največjega pravoslavnega svetišča v MNE, manastir Ostrog, ki ga je v svojih potopisih že predstavil tudi Rogi. Obisk turistov, romarjev , naključnih popotnikov je neverjeten in v tej gneči sem imel srečo, da sem naletel na neke nogometaše, ki so me enostavno prijeli in preko vseh stopnic odnesli v samo središče oz do mesta, za katerega ogled so ostali čakali ure in ure dolgo. Še ena prijetna izkušnja iz še prijetnejšega potepanja. Hvala neznanim ljudem.

Niti ne tako počasi se bližava Žabljaku (avtocamp Razvršje), kjer bova nekaj naslednjih dni. Mišo z družino naju lepo sprejme, povprača za civavo, pade seveda obvezna kavica in klepet. Vesela, da sva prispeva, postaviva šotor na prostor, ki nama nudi prelep pogled na bližnjo okolico.