Potrebujem nekaj informacij ali morda sodelavce

Prostor za male oglase.
Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kraj: Šentilj
Kontakt:

Potrebujem nekaj informacij ali morda sodelavce

Odgovor Napisal/-a silvija » 18 Sep 2007, 18:09

Pozdravjeni na forumu

Mogoče to ravmo ne paše na vaš forum.Poiskusiti ni greh!

Ukvarjam se s turizmom in imam v ponudbi seveda kot novost Quad program, ker je povpraševanje postalo veliko.Zanima me ,če kdo od vas mogoče ve kje bi se dalo redno isposojati Qvat vozila(tudi do30 )?Prvih 30 v Novembru ali v Januarju. Kje pri nas so že utečene proge(poznam samo Postojno vojaško vadbišče)?In Je mogoče med vami kakšen Nemško govoreči Turistični vodnik.

L.p Silvija

www.fischertourist.com

Uporabniški avatar
crow
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a crow » 18 Sep 2007, 18:34

te nebi mogoče ceneje prišlo nabava quadu, saj če tako vzameš dnevna izposoja = cena mesečnega obroka na 5 let.
če prav računam imaš mesečno 20 dni zasedenega ga imaš še ne v enem letu poplačanega
drugač pa lahk na wbc vprašaš, ti bodo sigurno pomagal
link: http://www.atv-quad.si/izposoja_najem_a ... kolic.html

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 18 Sep 2007, 18:52

Pozdravljena,

seveda to paše na forum, saj bodo edino atvisti vedeli kje in kako .... :twisted:

Je pa res, da 30 quadov na kupu boš težko dobila. Nima nihče take zaloge (premajhen trg).

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
crow
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a crow » 18 Sep 2007, 19:02

že sama cena vseh 30 quadov je lepa 150 000 :eur upoštevan popust lepa vsota (če zadenem na loto se ti pridružim) :P

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 18 Sep 2007, 20:24

Nekaj izkušenj z vodenimi izleti v Sloveniji imajo tule:
http://www.freakoutdoor.com/?mod=Vnews

Tule je pa še moja reportaža iz skupnih voženj z njimi:
http://www.offroad.wbc.si/forum/viewtopic.php?t=739

:lokostrelec

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Hvala

Odgovor Napisal/-a silvija » 19 Sep 2007, 18:15

crow napisal/-a:te nebi mogoče ceneje prišlo nabava quadu, saj če tako vzameš dnevna izposoja = cena mesečnega obroka na 5 let.

To je zame trenutno prevelik zalogaj.Je pa v bolgoročnem planu.

če prav računam imaš mesečno 20 dni zasedenega ga imaš še ne v enem letu poplačanega

Če bi bila moja kapaciteta 20 dni na mesec zapolnjena nebi bilo slabo,potem o nakupu sploh nebi razmišljala. Program imam sedaj sele 5 dni na spletu.Zato me je tudi tako presenetilo,da so se prvi gostje že najavili in to kar 30 ljudi iz Graca in rauno danes že druga skupina iz Nemčije hvala bogu z svojimi vozili.
Kot kaže bo stvar zalaufala.

Hvala za link :lol:

drugač pa lahk na wbc vprašaš, ti bodo sigurno pomagal
link: http://www.atv-quad.si/izposoja_najem_a ... kolic.html
Zadnjič spremenil silvija, dne 19 Sep 2007, 18:54, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 19 Sep 2007, 18:40

Branko napisal/-a:Pozdravljena,

seveda to paše na forum, saj bodo edino atvisti vedeli kje in kako .... :twisted:

Me veseli ,da sem na pravem foromu.Nekje moraš začeti!

Je pa res, da 30 quadov na kupu boš težko dobila. Nima nihče take zaloge (premajhen trg).
Ravno tukaj se je zataknilo, kapaciteta manjka.Nevem koliko članov ima pri nas en Quad klub vem ,da imajo Nemški klubi tudi do 60 aktivnih članov.Mogoče pa je v Sloveniji kakšen klub kjer bi bili člani pripravljeni posoditi svoja vozila in aktivno sodelovati v turizmu?Denarci niso slabi.Poznam klub iz Zilertala v Austriji,ki na tak način dela.

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 19 Sep 2007, 18:51

Hvala za link! Mi je poznan preko mojih kolesarskih programov.

Moram reči slike so enkratne.Takšne kot so te bi bile dobrodošle tudi na mojem spletu.

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 21 Sep 2007, 09:32

Kapacitet ni, ker ni povpraševanja oziroma ga je premalo. Če bi bilo povpraševanje, verjamem da bi se našlo tudi 30 štirikolensikov. Samo povpraševanje se ne šteje da se naredi 1x na mesec akcija vožnje s 30-imi štirikolesniki.

Zakaj pa ravno 30? Se morajo vsi naenkrat peljati?

Si predstavljaš 30 štirikolesnikov na enem kupu??? Kdo jih bo kontroliral? Običajno se nas vozi v skupini največ 10 naenkrat, pa se komaj zorganiziramo.
Kje se bodo vozili? Za začetnike je raven poligon več kot dovolj. Samo pozabi na kakšna dovoljenja.
Kaj pa varnost? Pri 30-tih začetnikih je zelo velika verjetnost da se bo sigurno vsaj en poškodoval. Kaj bo potem?
Zavarovanje? Pri izposoji štirkolesnikov je obvezno zavarovanje, razen če bi nase prevzela vso odgovornost. Zavarovanje vozil za izposojo je 100% višje.

Vprašanj se pojavi še veliko, veliko... konec koncev to le niso take igrače da bi bilo enostavno kontrolitrati 30 začetnikov naenkrat na štirikolesnikih...

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 21 Sep 2007, 12:23

Halo!
Zelo zanimiva in koristna vprašanja.Saj res na teh mašincah se lahko vozita tudi dva.
To z vožnjo kje in kako bi prepustila nekomu,ki je profi v tej zadevi povpaševanje je. Tudi avstrijci bi radi vozili na naših terenih ker imajo sami probleme z progami. V okolici Postojne imajo 500 km prog kjer se bi dalo voziti (informacija iz turistične branže).In v januarju ,tako kot sedaj stekajo pogovori prideta dva kluba eden iz avstrije in eden iz nemčije z lastnimi vozili in prevzamejo tudi te ,ki pridejo brez njih.
Vozijo se na lastno odgovornost in to jim je tudi v naprej povedano.
Kar se vozil tiče ta morajo vsekakor biti zavarovana tako kot vsak moj avtobus,ki potuje preko Fischer tourist.
Mogoče bi tudi za vaš klub bilo dobro ,da se pridružite?
Jaz organiziram!

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 21 Sep 2007, 13:18

silvija napisal/-a:... To z vožnjo kje in kako bi prepustila nekomu,ki je profi v tej zadevi povpaševanje je. Tudi avstrijci bi radi vozili na naših terenih ker imajo sami probleme z progami. V okolici Postojne imajo 500 km prog kjer se bi dalo voziti (informacija iz turistične branže)
Seveda bi se radi vozili ....

Naj te opomnim na prepoved vožnje po naravnem okolju (izven urejenih cest), ki velja v Sloveniji. Da ne boš potem rekla, da tega pa res nisi vedla. ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 21 Sep 2007, 13:52

Seveda bi se radi vozili ....

Naj te opomnim na prepoved vožnje po naravnem okolju (izven urejenih cest), ki velja v Sloveniji. Da ne boš potem rekla, da tega pa res nisi vedla. ;)[/quote]

Saj zato se pa sedaj o vseh podrobnostih tudi informiram ker sem na tem področju lajk in mi je vsak nasvet ali opozorilo dobrodošlo.Saj ne mislim nobenga spustit na cesto kod kakašnega telička.Kod sem iz foruma prebrala pa me poparvite ,če se motim. Je ta vaš klub na novo ustanovljen ali vsaj še mlad.Ne pozabite ,da smo v evropi in da ni slabo, če sodelujete tudi izven meja.Klub bi s tem samo pridobil.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 21 Sep 2007, 22:19

[quote="silvija".Ne pozabite ,da smo v evropi in da ni slabo, če sodelujete tudi izven meja.Klub bi s tem samo pridobil.[/quote]

Nekateri že kar nekaj časa sodelujemo in se tudi udeležujemo srečanj z ATV-jaši iz tujine.Sam konkretno sodelujem z ekipo
http://www.quadclub-ferlach.at/

Glede tvojih podatkov o poligonu v okolici Postojne pa je stvar taka.To je poligon na vojaškem vadbišču Poček, ki pa je zaprt za kakršno koli vožnjo. Nekaj časa so na njega zahajali "enduraši", sedaj pa je to početje prepovedano z ukazom Ministrstva za obrambo RS.

Primerjava Nemških klubov s Slovenskimi pa je popolno nesmiselna.

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 22 Sep 2007, 10:48

Nekateri že kar nekaj časa sodelujemo in se tudi udeležujemo srečanj z ATV-jaši iz tujine.Sam konkretno sodelujem z ekipo
http://www.quadclub-ferlach.at/

Moj namen ni dil primerjati naše klube z Nemškimi ker je to vsekakor popoln nesnisel.Ker se pri nas zmeraj zatakne pri financah.
Ampak ravno ti klubi iz tujine vam bi lahko bili donosni.

Glede Postojne se ti zahvaljujem,da si mi posredoval podatek meni je bilo rečeno,da če se skupina najavi je to Mogoče.Bom malo bol povrtala kako v resnici stojijo zadeve.

Sedaj pa me zanima!
Kje sploh je možno voziti?
Je kdo v Forumu ,Ki bi z fischertouristom sodeloval in bil pripravljen pripraviti konkreten program.

Naj se mi javi na Tel.041-854-257
ali na E-mail silvija@fischertourist.com
www.fischertourist.com

Jaz v tej zadevi vidim perspektivo.

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 22 Sep 2007, 20:52

silvija napisal/-a:Jaz v tej zadevi vidim perspektivo.
Lepo. Vendar te še jaz spomnim na prepoved vožnje po naravnem okolju. Že tako nas posameznike grdo gledajo, če se vozimo kje izven cestišča. Kaj šele skupino. Tako bo organizirana vožnja najbrž možna samo na za to namenjenih progah. Kje so te, pa ti bodo opisali člani, ki aktivno sodelujejo na takih progah. Seveda je treba te proge tudi vzdrževat in ne samo gas in vse preorat... To je pa že drug problem, a ne?

In konec koncev... če mene vprašaš, ni vse v denarju. Tudi lepa, kolikor toliko čista in ne osnažena Slovenija, je nekaj vredna. Naj se "švabi" vozijo po svojih klancih. Imajo jih več kot mi!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Sep 2007, 21:40

silvija napisal/-a:Sedaj pa me zanima!
Uradno v naravnem okolju nikjer, na kakšni motocross stezi (ki ima urejeno dokumentacijo) pa bo šlo. Vse ostalo je "ilegala", ki jo vsi na nek način uporabljamo.Je pa nadzor (in akcije organov) nad takim početjem vsak dan vse bolj in bolj hujši.(lastne izkušnje)
Mislim, da bi tukaj bilo izvedljivo vse to, kar se ti zdi prespektivno, predvsem finančno.
http://www.martinscrosscamp.de/

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 23 Sep 2007, 13:19

To z prepovedjo po naravnem okolju mi je popolnoma jasno,da se ne da voziti kar po mili volji.Vendar z dobro organizacijo in pravimi ljudmi se tudi te zadeve dajo organizirati.Slovenija daje povdarek na turizmu potem mora posktbeti tudi za infrastrukturo.In to tam kjer je donosna. Praviš ni vse v denarju!Če bi to dražalo bi bilo več zadovolnih ljudi ,tudi vzdrževanje prog je povezano z financami.A ne?In kje jih dobiti mogoče le z švabi, ki prau gotovo ne potrebujejo naših prog saj tako kot praviš imajo svojih dovolj (govora je o turizmu).In tega si v Sloveniji vsekakor želimo.Kar se prog tiče!
Tako si tudi predstavljam, da se vozi samo po teh progah ,ki so dovoljene in nikjer drugje z ljudmi,ki znajo združiti koristno z prijetnim.
Kar se pa osnaževanja okolja tiče so pa te mašince prav gotovo kaplja v morje proti vsem ostalim povzročiteljem tudi sama imam rada neokrnjeno naravo.

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 23 Sep 2007, 14:51

jaka napisal/-a:
silvija napisal/-a:Sedaj pa me zanima!
Uradno v naravnem okolju nikjer, na kakšni motocross stezi (ki ima urejeno dokumentacijo) pa bo šlo. Vse ostalo je "ilegala", ki jo vsi na nek način uporabljamo.Je pa nadzor (in akcije organov) nad takim početjem vsak dan vse bolj in bolj hujši.(lastne izkušnje)
Mislim, da bi tukaj bilo izvedljivo vse to, kar se ti zdi prespektivno, predvsem finančno.
http://www.martinscrosscamp.de/
Tudi dobra ideja z motokros stezamisamo ampak le za te,ki imajo preveč adrenalina.Kaj pa takšni,ki si želijo Slovenijo ogledat na Quat vozilih(lepo v miru in dostojno).
Ni mi jasno,da nikjer v Sloveniji ni dovoljeno v naravi voziti saj je ogromno makadamskih poti kjer se lahko peljes tudi z osebnim avtomobijom in ni dolgo tega ko sem se po eni takšni slučajno peljakla iz Bohinja proti Škofji loki(čez gozdove)seveda smo se zavozili in pristali popolnoma drugje le v Škofji lokine.Bil je pa zelo zanimiv izlet ravno po takšnih poteh,ki bi bile primerne za quad.

Uporabniški avatar
slavkofpvv
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dragatuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slavkofpvv » 23 Sep 2007, 15:43

A to pomeni, da se ne sme vozit po makadamskih gozdnih poteh, kjer recimo lahko vozijo avtomobili? ALi kaj?

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 23 Sep 2007, 15:52

slavkofpvv napisal/-a:A to pomeni, da se ne sme vozit po makadamskih gozdnih poteh, kjer recimo lahko vozijo avtomobili? ALi kaj?
Ravno obratno!Sem mnenja ,da se ravno zato ker se vozijo tudi z osebnimi vozili lahko.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 23 Sep 2007, 15:59

Po vseh cestah (tudi po gozdnih-na lastno odgovornost-Tam so tudi table.),kjer greš lahko z avtom,je dovoljeno tudi z motorjem.Naravno okolje niso ceste,temveč poti,vlake,ali celo gozdna površina (gozd brez poti),kjer se pa turisti nebodo vozili.

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 23 Sep 2007, 18:00

rudi12 napisal/-a:Po vseh cestah (tudi po gozdnih-na lastno odgovornost-Tam so tudi table.),kjer greš lahko z avtom,je dovoljeno tudi z motorjem.Naravno okolje niso ceste,temveč poti,vlake,ali celo gozdna površina (gozd brez poti),kjer se pa turisti nebodo vozili.

To ,da vozijo na lastno odgovornost vedo vsi quad vozniki.Tudi v tujini je enako kot pri nas in ti, ki pridejo iz klubov poznajo pravila.In tudi iz naše strani so dodatno opozorjeni.
Voziti se morajo tako ali tako po poteh, kjer jih spremlja naš vodnik,ki seveda mora te poti tudi poznati.
Se pa zahvaljujem vsem, ki ste mi posredovali podatke po katerih se sedaj lahko orientiram.

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 24 Sep 2007, 16:06

Se gre sedaj za najem štirikolensikov, za ureditev proge ali oboje?

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
silvija
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvija » 25 Sep 2007, 18:09

el.presidento napisal/-a:Se gre sedaj za najem štirikolensikov, za ureditev proge ali oboje?

Šlo se je za oboje! Najem je problem, ker ni kapacitete.
Prog pa je premalo.Klubi iz Nemčije Avstrije in sedaj so se vmešali še Švicarji pa so zainteresirani spoznati tudi naše terene.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Sep 2007, 22:26

silvija napisal/-a:Prog pa je premalo.Klubi iz Nemčije Avstrije in sedaj so se vmešali še Švicarji pa so zainteresirani spoznati tudi naše terene.
Verjamem, da so zelo zainteresirani.Kazni za vožnjo v naravnem okolju so pri nas kar precej nižje !!! 8) 8)

Odgovori