jernejpitbull napisal/-a:ma ne to ni res....prej sem naročeval stvari ki so bile tudi po 100€ in več in me je pošta pričakala doma

))))
to je vse odvisno od sreče......in ne od vrednosti, pač naletiš in čim se paketa dotakne gredo €€€€ v višave!!!
tako da tudi če naročiš stvae ki ima ceno 5€-če jo magarci odprejo plačaš še 15€ in ko misliš da si prišel lepo čez in prišparal kakšen € te dvojno užgejo!
No tukaj se pa lahko tudi jaz malo vključim. Tudi sam ogromno naročam iz kitajske za modelarske namene.
Precej tudi drugih stvari in zakonsko je tako, da je meja skupaj z poštnino postavljena na 22€. Vse kar je nad to mejo lahko plačaš davek in stroške obvestnine ter pošiljanja od slovenske carine k tebi domov. ČE pa je vrednost pošiljke mislim, da nad 150€ pa plačaš zraven še carino. Lahko se zgodi da plačaš za določene artikle carino tudi če so pod 150€. Več informacij o tem boš dobil na carini.
Je pa res, da se lahko včasih zgodi da gre paket skozi tudi če je več kot 22€ in ne plačaš nič. Se mi je že zgodilo.
Zato pa je smiselno kot pravi TOMASZ, da pakete razbiješ na manjše in tako padeš pod 22€.
Res se ti lahko zgodi, da boš moral dostaviti račun vendar če je dejansko cena pod 22€ ne boš plačal nič.
Ogromno kitajskih trgovin ne kasira poštnih stroškov ko naročiš manjše artikle (sicer nimam pojma kako jim to gre skozi)
Lp Boštjan