Sezona 2009

Profesionalni del foruma

Moderator: Enx

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Sezona 2009

Odgovor Napisal/-a Enx » 02 Dec 2008, 14:56

Trenutni koledar, ki pa še ni dokončno potrjen izgleda takole:

15. 03.2009 AMZS Vrtojba MX SLO DP GAS Vrtejba
05. 04.2009 AMZS Brežice MX SLO DP AMD Brežice
27. 04.2009 AMZS Slovenske Konjice MX SLO DP AMD S. Konjice
25. 06.2009 AMZS Semič MX SLO DP NIX Semič
06. 09.2009 AMZS Šentvid pri Stični MX SLO DP AMD Šentvid pri Stični
27. 09.2009 AMZS Orehova vas MX SLO DP AMD Orehova vas

Dokončna potrditev koledarja je do 15.12.2008.

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 17 Dec 2008, 15:54

Danes sem izvedel, da kot vse kaže nikjer ne moremo priti zraven, saj organizatorji nimajo prostora še za 4 kolesnike. Naprošam vse, ki v kakršnikoli povezavo poznajo kakega od organizatorjev, naj ga pokličejo in vprašajo kako da se ne da še nas spustiti zraven, saj zasedemo progo z 2 teki in ogrevanjem za maksimalno eno uro!

Chris - Orehova vas
Morski (žena) - Semič
Enx - Brežice

Kdo pozna kakega iz Sl. Konjice, Vrtojba, Stična?!

Morda bomo sicer morali dirke organizirat sami, morda na Otočcu ali podobno...

Za kak pameten predlog naj se kar začne razprava.

Uporabniški avatar
bojanp
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Sl.Konjice

Odgovor Napisal/-a bojanp » 17 Dec 2008, 16:08

Jaz poznam predsednika v Konjicah,pa ga bom malo povprašal.

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 17 Dec 2008, 19:23

Ali pa ene tri dirke na otocu pa bose imeli državno prvenstvo :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 17 Dec 2008, 19:27

Že kdo ve kaj novga o Boltiji? Motokrosisti menda že imajo treninge... :P

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 17 Dec 2008, 19:49

Ali ima kdo kontakt od teh iz Boltije?

Uporabniški avatar
Chris
Začetnik
Reactions:
Kraj: Slov. Bistrica

Odgovor Napisal/-a Chris » 17 Dec 2008, 21:58

Premalo prostora???? :twisted: :twisted:
V orehovi vasi so pred cca.3 leti razširili bokse za dobro 1/3 in to ne za potrebe SLO državnega prvenstva temveč za svetovno in Evropsko!!!
Letos je bilo Evropsko EMX2 (prijavljenih 79) in svetovno MX3 (prijavljenih 65) skupaj na isti dan.
Torej skupaj 144 tekmovalcev z veliko večjimi kapacitetami v boksu!!
Na domačih dirka pa cca. 80 tekmovalcev na dirko (kadar je prisotnih vseh 5 kategorij - brez quad)

premalo nas je lansko leto hodilo na dirke...
Očitno je problem obraten - preveč nas je hodilo na dirke, zdaj nas pa nimajo kam dat - smo si sami krivi :( :D :D

________
YFZ 450R

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 18 Dec 2008, 08:34

Ja, mislil sem na čas, torej preveč poln urnik. Ampak glede na to, da mi porabimo max. 1 uro časa s treningi vred in jim zato na dirko prinesemo dodatnih 500+ EUR štartnine, več gledalcev pride in več pojedo (sploh če je tam XXXL :lol: ) ??? Ne vem, česa se bojijo.

Chris, pojdi do organizatorja in mu razloži, da naj nas vzame zraven.

Fantje, zakaj je pomembno, da dirkamo v Sloveniji!?! Zato, ker imamo vso pravico do tega. Vem da je na Hrvaškem bolš, ker vse plačajo sponzorji ... ampka v smeri v kateri se sedaj vse skupšaj premika bo MX v SLO kmalu izumrl. To pomeni konec tudi za nas. Če ni dirk ni tekmovalcev (mi 4 kolesniki in enduro dirkači se že sedaj raje pridružujemo drugim državam ki imajo več dirk) in če ni tekmovalvec ni potrebe po treningih in če ni treningov ni prog!!! Prosim vas, da naj vsak pomaga po svojih močeh, torej obrnite se na organizatorje dirk naj nas v sklopu državnega prvenstva vzamejo zraven, kot pokalno tekmovanje!!!

Če ne drugače pa pošljite mail s svojim nestrinjanjem na AMZS ŠPORT.

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 18 Dec 2008, 13:17

Sem poslal pobudo na AMZS, ker baje ni bilo nikakršnega interesa na tekmovanje in zato ni dirk letos. Saj ne moreš verjeti.

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a maier » 18 Dec 2008, 13:32

Za Boltijo kontakt; Simon 041/508-000

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 18 Dec 2008, 13:33

Saj sem vam rekel na otocu naredite vsak vikend eno tekmo pa bo....(jest bom pa pekel čevape pa pleskavice pa kotlete :lol: :lol: :lol: :lol: )ane xxxxl.....

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 18 Dec 2008, 13:38

Kje pa so " zlatarji" , ki se tako radi hvalijo z svojimi uspehi. Ko je treba podkupiti uradnike za tistih prigoljufanih 15 kw in pospešiti prodajo ni problema, za vse ostalo pa rep med noge. :shock:

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 18 Dec 2008, 13:44

Lijepaaaaaa naaaaaaašaaaaa domooooooviiinooooooo.....
:lol:

2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 18 Dec 2008, 14:54

Čiroki, na Otočcu imajo dovoljenje za eno dirko na leto, ostalo samo treningi. Ampak sej bom nekaj naredil, a enostavno nimam toliko časa, ker vse rihtam čisto sam.

Mislim, da bi se morda za kako tekmo dve lahko priklopili k MX prvenstvu (državnem ali podobno) potem pa raje sami organiziramo 2 tekmi, recimo v Boltiji ... ki se bosta tudi preko AMZS šteli za Pokal SLO. V tem primeru bi lahko ob Quad tekmi naredili tudi vse slovensko ATV srečanje in vztrajnostno dirko tudi za vse ostale tekmovalce. Tako bi edino lahko pokrili strošek izključno ATV Quad dirke. Aja, sponzorji ste / so dobrodošli.

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 18 Dec 2008, 15:50

XXXL napisal/-a:Rešitev oziroma začetk nečesa bi bil lahko ''divja liga'', recimo se organizira zbor ATV-quad, zakupi proga za vožnjo za tisti dan, v okviru tega zbora pa še kakšna dirka, na dve vožnji, odvisno od proge se lahko vozi skupaj ali posamično, najboljše se nagradi (pokali obvezno, praktične nagrade odvisne od dobrodelnosti...), 3-4 tekmovalni razredi (do 350ccm, open, PRO za voznike, ki imajo ali so imeli še lansko leto licence, lahko tudi ATV...).
Tak sistem bi bil odprtega tipa, ne bi zahtevali licenc, zavarovanja, zdravniških pregledov, samo moped in zaščitno opremo. Se pravi lahko tekmuje vsak, ki ima to dvoje doma. Možnost uspeha imajo tako vsi, od kitajčkov, do amaterjev in voznikov z licenco.
Na misel mi je padla ena dirka, to sezono, nekje bolj primorski konec, blata je bilo vrh glave, zmagal pa mislim da je Koščak... mi kdo lahko pomaga, kje je bilo to in kdo je stal za tem? Je bil Edi?
Glinokop - Vogrsko

2010 - ?

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 18 Dec 2008, 18:08

Vem en x da se trudiš samo za naše amdjevce imamo mi premal denarja pa še hrvaške licence tako......da veš kam to pelje(v pogubo.......)Sedaj mislim da bo še na hrvaškem problem dirkat zaradi naših vestnih politikov............ ;) Tako da bo najbolje usi na quode pa pred parlament. :sanke1:

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a morski » 18 Dec 2008, 18:48

Sicer ne vem, kako je po drugih klubih, pri nas v Slovenj Grudcu jim totalno "dol visi" za quade. Jaz kot član sicer imam enake pogoje kot krosisti, dnevni najem proge pa računajo za quade 15€, ker jim po njihovih besedah uničujemo progo. Krosisti na dan plačajo 10€.
Poleg tega je proga povsem podrejena motokrosu in nima najboljših pogojev za štirikolesnike.

Takšen odnos sem zasledil še na dveh drugih progah. Vendar mi sploh ni jasno, zakoj gojijo do nas takšen odnos?

Enx, glede Semiča lahko poskusim, a kakšnega uspeha realno niti ne pričakujem....

LT-R 450

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 18 Dec 2008, 20:42

V Semič bom poklical tudi sam, kot kaže pa nam bodo potrdili 2 tekme in sicer ena v soboto in ena v nedeljo v Šentvidu pri Stični v sklopu evroipskega prvenstva v MX. No ja, sej morda pa nekaj bo, če dobimo še eno ali 2 dirke pa imami letošnji pokal pokrit. ;)

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 16 Jan 2009, 08:36

Potem pa pojdi na čevape.

Uporabniški avatar
Chris
Začetnik
Reactions:
Kraj: Slov. Bistrica

Odgovor Napisal/-a Chris » 16 Jan 2009, 09:18

Kako pa je z Orehovo vasjo?
V sklopu svetovnega prvenstva zagotovo ne bo nas zraven!
Ponujena nam je samostojna dirka za cca. 5.000 EUR (stroski medicinske pomoci, sodnikov....).

Tudi v sklopu drzavnega prvenstva odpademo - "gre za finalno dirko prvenstva in sodniki tisti dan nimajo casa niti za cevape" .... no pa smo spet pri cevapih!

Konec januarja imajo sejo in mogoce se bo nasla kaksna varianta za nas (ena od moznosti je tudi, da svetovno letos odpade, v tem primeru bi organizirali dirko tipa "Allstars" z legendami svetovnega motocrossa, kjer bi tudi mi dobili prostor).

________
YFZ 450R

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 16 Jan 2009, 09:30

Takole je, ena dirka bo zagotovo v Šentvidu (morda celo obe), sedaj se z g.Plohlom dogovarjam, da bi imeli tudi še eno dirko v Prilipah in sicer v soboto, ko je uradni trening za nedeljsko dirko.

Glede samo-organizacije dirke v Orehovi vasi je še vedno odprto, ne vem pa samo, kje bomo zbrali 5.000 EUR. Sam lahko s svojimi sponzorji zberem kakih 1.000 EUR, če kdo pozna še koga je seveda dobrodošel. S štartninami ne bomo ne vem koliko pobrali, opcija pa je, da v sklopu te naše dirke, naredimo še pozivno dirko za MX in tudi s te strani pridobimo nekaj sredstev. Za vprašat je tudi uvoznike motorjev ... ali so zainteresirani za predstavitve na tem dogodku.

Chris, prosim dobi se ponovno z ljudmi iz Orehove vasi in naj ti natančno sporočijo kaj koliko stane in povejo, kaj vse točno oni nudijo.

Ne vem, najlažje je kritizirat pa samo od daleč opazovat. Če ni dirk potem je potrebno glede tega nekaj naredit. To da so dirke na Hrvaškem, nam dolgoročno samo škoduje, saj se bo šport, infrastruktura in ves denar okoli tega stekal samo na Hrvaško. Tudi v Sloveniji smo upravičeni do kakega šolda, ampak samo če smo organizirani in kaj naredimo. V zadnjem času pa tudi na forumu opažam, da se vse več ljudi od tega distancira, kao sej to se mene ne tiče, bodo že drugi. Škoda.

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 16 Jan 2009, 11:51

Takole je stvar:

- klical sem na Zvezo in sem dogovorjen pri njih v ponedeljek ali torek
- po daljšem pogovoru z XXXL-om sva ugotovila, da bi bilo morda bolje, da letos odpeljemo AA, torej eno dirko v CRO eno pri nas (Šentvid) in eno v Italiji, poleg teh treh pa še dirko v Prilipah (dirka bi bila v sklopu EP v MX do 125 ccm)
- organiziramo (se dobimo) na kakih 2 ali treh zborovanjih in sicer v širši zasedbi, torej tekmovalci (licencirani in nelicencirani), ljubitelji in to s športnimi in delovnimi modeli motorjev. a tisti da bi pač zakupili progo in imeli vožnje po progi in prijetno druženje

Predlogi so dobrodošli.

Uporabniški avatar
cheeroke
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cheeroke » 16 Jan 2009, 15:32

Jest sem že orjaški roštilj pa tendo kupil tako da samo poveste kje bodo dirke in cheeroki je tam... :lol:

Uporabniški avatar
Nikson
Začetnik
Reactions:
Kraj: Tržič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nikson » 18 Jan 2009, 19:53

Super! Vse pohvale tebi ENX in ostalim za ves trud pri organiziranju dirk! Kar tako naprej! :)

Jaz zal lahko pomagam samo s tem da bom prisel na vsako dirko in s sabo prnesem se ksno pivo in porcije cevapov. :D

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 18 Jan 2009, 20:57

CENZURA, vidim, da bojo vsi samo pire pil pa čevape jedl, kdo bo pa vozil? :lol:

2010 - ?

Odgovori