Obrazložitev osnovnih pojmov.

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
BB
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dolenjc

Odgovor Napisal/-a BB » 22 Jan 2009, 22:42

moz

BB napisal malo prej
Ta pomanjkljivost se pokaže predvsem če potrebuješ blokado od nič. Plezanje po skalah itd.
Kot vsaka stvar naučit se je treba uporabljat pa gre.

Če bi iz vsakega ATVja vzeli sistem ki je najboljši (blokada-špere, vpetje rok-prednjih zadnjih,elektro balanca dizajn, velikost itd) in sestavili.

Kaj bi nastalo???

SKROPUCALO
Ker vsake oči imajo svojega malarja.

Uporabniški avatar
warrior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Napisal/-a warrior » 23 Jan 2009, 06:21

al pa super heavy duty ATV :D

Raptor YFM 350R-prodan
YFZ 450

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 23 Jan 2009, 08:40

Meni ni nič pomagala vsa tehnika na gumbe in pod.,oziroma me je pripeljala tako daleč da sem se pred novim letom prevrnil, oz. je bil tako strm vzpon, da me je moped najprej skipal nazaj dol in nato padel name.

Torej, v čemu je težava?
V nas samih oz. v naših glavah. Dobra atv tehnika (pogoni, prenosi, gume, vzmetenje) danes omogoča več, kot si lahko privošči fizika ali težnost. Da o naših neumnih glavah ne govorim.

Saj bi bil dolgčas, če bi bilo vse popolno. Nek atv ima tak sistem, drugi drugačen. Tudi zaradi tega kdaj pa kdaj prileze cela skupina na cilj, ker vsakdo izkoristi svoje prednosti in pomaga z tem premostiti težavico drugega.

Ampak to se zgodi le nekajkrat na leto, da lahko nazorno primerjamo prednosti in pomanjklivosti določenega sistema. Večinoma je dovolj dobra guma in zgolj zadnji pogon ter odgovornost posameznika.

Samo moje mnenje.

LP!

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 23 Jan 2009, 08:44

brinovc napisal/-a:...Večinoma je dovolj dobra guma in zgolj zadnji pogon ter odgovornost posameznika...
Se popolnoma strinjam.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 23 Jan 2009, 08:50

Večkrat ko skupaj s strojem delaš prevale po hribu navzdol, prej ti postanejo jasne meje gravitacije in zmogljivosti stroja. :lol:
Hvala bogu sem to (neštetokrat) spoznaval na enoslednem KTM-u, kjer so poškodbe stroja in voznika bistveno manjše, kot če se kotališ v duetu z 300 kilsko mrcino. ;)

WEB Racer

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Yamaha

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 23 Jan 2009, 09:47

Kar se pa tiče prevračanja pa sploh ne bom komentiral. :D
Se pa strinjam"dobre gume pa trezno glavo potem pa gre".

Uporabniški avatar
moz
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a moz » 23 Jan 2009, 11:38

pero napisal/-a:Poleg tega še nisem slišal, da bi komu zdrobilo zobnike ali odtrgalo os zaradi pozabljenega pogona. ATV ji so za razliko od terencev le malo drugače dimenzionirani.
Res je, lomi so bolj značilni za terence.
Nisem mislil 4x4 pogona, ampak zaporo diferenciala. Tako kot si rekel Pero. Že samo z vklopljenim 4x4 pogonov je vsa stvar težja za obračati, z zaporo diferenciala spredaj pa še toliko težje in takarat trpi nešteto stvari na prednji premi in posledično lahko pride do loma.

Le moje razmišljanje.

2007: Linhai MUDDY 300 4X4
2008: Kawasaki Brute Force 750 :twisted:

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 23 Jan 2009, 19:05

Jaz bi samo še doda, da za vožnjo po težko prehodnem terenu polek naštetega(dobre gume pamet v glavi...)dobrodošle še izkušnje-kilometrina in pa big bore nad 600cc mašina. Samo da je 4x4, izvedba prednje blokade, pa po moje nobena ni v absolutni prednosti. V extremnih razmerah, bi se bolje obnesla ena enkrat druga verzija. Griz ima mahansko zaporo, pa nevem če sem jo 5x uporabil v 3 letih.

LP

Uporabniški avatar
tavzy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dravograd
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tavzy » 24 Jan 2009, 09:19

Za lažjo predstavo,mehanska zapora diferenciala,zgleda zelo enostavno (ta je iz RC avtmobila :oops: ):

Slika

Odgovori