Problematika vožnje v naravnem okolju

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 17 Apr 2009, 12:49

XXXL napisal/-a:
Ogled napisal/-a: Odgovora na vožnjo po določeni travni parceli pa ne bo, kajne?
Travna parcela??
Ahaa, v oni drugi temi. Si se tam obesil le na drugi del objave.
Oranja po travniku pa nihče od vas ne obsodi. Tudi v redu.
Saj se vas bere in potem se čudite, da ne pridete do sestankov in razumevanja.

Mah, dolgcajt ........

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 17 Apr 2009, 12:56

.
Zadnjič spremenil XXXL, dne 14 Avg 2009, 09:44, skupaj popravljeno 1 krat.

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 17 Apr 2009, 19:09

XXXL, zanimiv odgovor. Drugačnega od tebe nisem pričakoval. Seveda si prepričan, da ATVjaši, vsi ti ki se tu pojavljate, tega pač ne počnete in potemtakem se tudi ni potrebno o tem izjasnjevati. Tudi prav. Verjemi če češ, če ne, pa tudi ne.

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 17 Apr 2009, 19:12

Aja, pozabil. Naslednjič se bom potrudil pofotkati vse take ATV-jaše in povzročeno škodo. Pa ne da bi tebi tu kaj dokazoval, temveč da operem nas lokalce in s prstom in dokazi pokažemo na prave krivce.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 17 Apr 2009, 19:24

Ogled napisal/-a:Aja, pozabil. Naslednjič se bom potrudil pofotkati vse take ATV-jaše in povzročeno škodo. Pa ne da bi tebi tu kaj dokazoval, temveč da operem nas lokalce in s prstom in dokazi pokažemo na prave krivce.
Upam, da ti bo ratalo kakšnega takega pritisnit na sprožilec in če je potrebno tudi rilec.

LP!

Uporabniški avatar
flemi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: mengeš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a flemi » 17 Apr 2009, 19:34

ja nakonc bo pa najdu enga reveža k je sam tolk s ceste zavil da je odtoču

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 17 Apr 2009, 19:42

flemi napisal/-a:ja nakonc bo pa najdu enga reveža k je sam tolk s ceste zavil da je odtoču
Sem že naletel na razjarjenega kmeta, ki so mu z atv-ji razrili celo njivo mlade pšenice.
Lahko si predstavljate njegovo navdušenost, ko sem se mimo njegove njive peljal z atv-jem.
Še dobro, da se je bil tip pripravljen na komunikacijo.
Popolnoma pa razumem njegovo jezo, saj bi jaz v podobnem primeru tipa na go..c brez komunikacije.
Mogoče koga od vas ne bi razpi...., da se matraš in delaš nekdo pa ti iz objestnosti uniči ves tvoj trud.
Ne odobravam ritja po njivah, travnikih in preganjanja po celem v gozdu ( izvzete vlake, in potke).

maticzippo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a maticzippo » 17 Apr 2009, 19:58

Tisti ki rijejo po travnikih delajo slab vzgled drugim ATV voznikom :? Imel podoben primer pa sem uredil tako da sem "zašpecal" tistega ki je ril :oops: Ga je saj izočilo :roll:

LP Matic ;)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 17 Apr 2009, 20:05

.
Zadnjič spremenil XXXL, dne 14 Avg 2009, 09:44, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 17 Apr 2009, 20:13

Ogled napisal/-a:
XXXL napisal/-a:
Ogled napisal/-a: Odgovora na vožnjo po določeni travni parceli pa ne bo, kajne?
Travna parcela??
Ahaa, v oni drugi temi. Si se tam obesil le na drugi del objave.
Oranja po travniku pa nihče od vas ne obsodi. Tudi v redu.
Saj se vas bere in potem se čudite, da ne pridete do sestankov in razumevanja.

Mah, dolgcajt ........
Mislim, da na tem forumu, vsi brez izjeme obsojajo dejanja kot so oranje po travnikih in podobni podvigi. Vsaj jaz še nisem zasledil, da bi kdo to odobraval.

WEB Racer

Uporabniški avatar
harry2
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Zverine

Odgovor Napisal/-a harry2 » 17 Apr 2009, 21:56

Odstrel 30 volkov v Sloveniji, je bil odrejen izkljucno na podlagi strokovne ocene lovcev, ki ne locijo sledi od nemskega ovcarja na moji sliki in pravega volka.
Kar pa se tice lebdecega ATVja ga v bistvu ze imamo 10 let.
Naredil ga je izdelovalec colnov v Cerknici, vendar so mu voznjo s hoovercraftom ribici takoj prepovedali; vsaka podobnost z novejsimi zakoni je zgolj tipicno slovenska.
Za prvi Maj se grem vozit k sosedom po Velebitu.
Bom sporocil, kaksne so tam lokalne navade!

roCkY
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a roCkY » 18 Apr 2009, 10:16

koda73 napisal/-a:
flemi napisal/-a:ja nakonc bo pa najdu enga reveža k je sam tolk s ceste zavil da je odtoču
Sem že naletel na razjarjenega kmeta, ki so mu z atv-ji razrili celo njivo mlade pšenice.
Lahko si predstavljate njegovo navdušenost, ko sem se mimo njegove njive peljal z atv-jem.
Še dobro, da se je bil tip pripravljen na komunikacijo.
Popolnoma pa razumem njegovo jezo, saj bi jaz v podobnem primeru tipa na go..c brez komunikacije.
Mogoče koga od vas ne bi razpi...., da se matraš in delaš nekdo pa ti iz objestnosti uniči ves tvoj trud.
Ne odobravam ritja po njivah, travnikih in preganjanja po celem v gozdu ( izvzete vlake, in potke).
Večji hudič vsaj pri meni je, ko mi pridejo elektovci po žitu vozit z svojimi terenci. Po možnosti do aks v tla saj so sveto prepričani da so na travniku kjer pa ja lahko vozijo. Do štange kjer je preklop pa imajo "pot" po ozarah. Le nekaj 10 m dlje. A je predaleč, čeprav sem vsaj 4-5 natančno povedal kje se do tja pride se skoraj vsako leto zgodba ponovi.
Tudi lovce sem že v neposredni bljižini z ATV-jem šlepal iz traktorskega kolovoza. Peš se pač ne da.

Normalna vožnja z ATV ne naredi škode, če res ni zelo mokro. Drugo je gas do podna in 10-15 sem in tja. Ko grejo kolesa v prazno je seveda druga. Z mopedom se lahk seveda z občutkom (gas pod kontrolo in vklopljen prvi pogon) peljem 20-25 pa se ne pozna toliko kot 1* z traktorjem; to velja za kak dan dva po dežju na srednje težkih tleh...! Pa še enga najtežjih ATV-jev imam.

Če bi se folk vozu normalno in malček glavo uporabljal sploh nebi bilo problema. Zaradi nekaj % "ekstremistov" pa je celotna populacija na udaru.

Sicer pa škoda besed saj ko mal temo razširim v tem forumu sem brisan.

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 18 Apr 2009, 20:43

XXXL napisal/-a:...
Samo ne sedaj iz obupa s svojo kanto riti po travniku, potem pa razdejanje slikati...
:shock: halooo!!! A morebiti ti drugim hlače po svoji riti meriš?
Če bi svoje predsodke malo umiril, bi se dalo s teboj bolj normalno pogovarjati.
XXXL napisal/-a:...
P.S. Jaz imam quad in ne ATV, torej me ne uvrščaj med ATV-jaše... Zmenjeno?
Mi je jasno. Zmenjeno in te tudi nisem, ker si to že napisal pred časom.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 21 Apr 2009, 13:35

Pero napisal/-a:Ork, bi se ti malo pozanimal tam v vaši občini, če bi imeli posluh za tole? Pa lovce bi tudi pobaral, če mi daš njihov kontakt.
Lovce sem za hec vseeno pobaral, pa nimajo interesa. :partyman: :mrgreen:

WEB Racer

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 21 Apr 2009, 19:35

No, dobro , da vemo, koliko je resnice v njihovih trditvah, da skrbijo za naravo... :shock: Hvala za trud!

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 30 Apr 2009, 20:13

:shock:
Zadnjič spremenil jaka, dne 16 Mar 2010, 19:15, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 30 Apr 2009, 21:23

Letos je pravi bum štirikolesnikov in grem glavo stavit, do bo do konca leta pravo sra***. Tudi v naših koncih se je začelo :evil:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 01 Maj 2009, 07:40

Glede na to, da sem pred kratkim dobil težjo položnico z namenom darovanja državi za popravila in vzdrževanje gozdnih cest, me upravičeno zanima, kdo od ostalih uporabnikov gozdnih cest še plačuje za njihovo vzdrževanje in popravilo.

Močno dvomim, da organizirane šusfehtarske tolpe, sprevrženi naravovarstveni fundamentalisti, gobarji, jahači, motorizirani sprehajalci, razne druščine pohodnikov, nabiralci zelišč, tatovi drv in hlodovine... prispevajo sploh kakšno kinto za ta namen.

Vsi plačamo cestnino pri registraciji vozila, toda le nekatere izmed nas kasneje še dodatno oglobijo. Vozijo se lahko po gozdnih cestah pa vsi.

Torej v prispodobi napisano: svi bi jebali, a na kraju bi platio samo jedan.

E, ne bo šlo več dolgo tako.

LP!

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 01 Maj 2009, 07:55

Hm, a to lastnike gozdov še posebej cepijo :?

:lokostrelec

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 01 Maj 2009, 08:09

Brinovc, v tvoji maniri bi lahko začeli debatirati o raznoraznih subvencijah in ostalih oblikah podpiranja kmetavzarske bande, njihovem svinjanju cest za katere plačamo vsi ipd. Se ti zdi to normalen način?
Dvomim, a grem stavit, da boš kljub temu tako nadaljeval.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 01 Maj 2009, 08:41

jaka napisal/-a: In še opozorilo "pohorcem" . Ste na vrsti, kmalu ! :axe:
No upam, da bo pricurjala informacija kdaj natačno bodo "pohorci" "na vrsti". In upam, a bo takrat lep suh in sončen dan. Primeren za kak skupni "pohorski" izlet in dvigovanje prahu na makedamskih cestah. :roll: Najmanj žličko peska v ustih jim pa privoščim, da se bo vsaj splačalo.
Dokler bodo lovili in sprožali akcije samo zaradi tega da ustrežejo planinskemu in lovskemu lobiju pod pretvezo skrbi do narave, do dejanske svinjarije (prikazane par postov nazaj) pa bodo ignorantski, bo njihova "skrb" vsaj v mojih očeh skrajna demagogija. Saj vem....ZAKON je na nijihovi strani. Je. Ampak vest pa je na moji. In nimam slabe vesti.

In zdaj se lahko zaradi mene oglasijo vsi spravneži in ostale ovce. Ni skupnega jezika ne "sprave" in je očitno nikoli ne bo. Na koncu bo morda nekdo popustil, do takrat pa......:butthead:

In ne mi zdaj grozit s kaznimi. Popolnoma brezpredmetno je. Zaenkrat.

WEB Racer

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 01 Maj 2009, 09:29

Ogled napisal/-a:Brinovc, v tvoji maniri bi lahko začeli debatirati o raznoraznih subvencijah in ostalih oblikah podpiranja kmetavzarske bande, njihovem svinjanju cest za katere plačamo vsi ipd. Se ti zdi to normalen način?
Dvomim, a grem stavit, da boš kljub temu tako nadaljeval.
Opaa, Ogled a sem ti na rep zapeljal?
Z zgornjim besedilom si dokončno odkril svojo dušo in tudi prevladujočo miselnost med šusfehtarji. Nikakor ne morete preboleti, da se je l. 1991 sistem zamenjal. Za večino vas so (smo) lastniki parcel še vedno razredni sovražniki.

Imaš prav glede cest. Vsi, ki imamo registrirana vozila, plačujemo cestnino. Cekin gre v ta namen. Tudi za čiščenje cest, katere umažemo t.i. kmetavzarji, ki pridelujemo hrano tudi za take riti kot je tvoja.

In ker nimaš dovolj običajne hrane (ki jo itak kupiš v trgovini) greš za svoje veselje v gozd ubit še kakšno divjad. Do tja se pripelješ po cesti, za katero nič ne prispevaš. Jaz pa. Samo to me moti.

Glede subvencij ti priporočam ogled spletne strani, koliko tonamenskega denarja požre aparat v prestolnici, predno doseže svoj namen. Večino ga ostane v žepih kvazi kmetisjkih strokovnjakov (beri hiper produktov filofaksa) in njihovih šudentskih odnašalcev riti. Na račun subvencij se torej redi velika množica ljudi, ki nimajo veze z kmetijstvom.
Osebno se zavzemam, da trg opravi svoje in uredi cene. Brez črnorokavnih posrednikov in podobnih kravatarjev.

Upam, da se kdaj srečava in za mizo kakšno rečeva.

LP!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 01 Maj 2009, 09:31

Zadnjič spremenil jaka, dne 16 Mar 2010, 19:16, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 01 Maj 2009, 09:52

jaka napisal/-a:
ork napisal/-a:No upam, da bo pricurjala informacija kdaj natačno bodo "pohorci" "na vrsti".
Kmalu, zelo kmalu. Malce za vami pa bodo (bomo) te ugodnosti deležni tudi po drugih delih države.
Moje opozorilo ni grožnja, temveč samo opozorilo, da moramo biti malce previdnejši (predvsem ob vikendih, med tednom niti ne tako).
Da pa bo na koncu nekdo popustil, pa informacija, da je pravosodje (predvsem sodišča) že podrobno seznanjeno z členi zakona, ki omogoča odvzem sredstva z katerim je bil kršen zakon.
Te mogoče zanima, koliko je bilo odvzetih letos motornih sank na Pohorju ??? #-o
Vsi moramo biti malo bolj previdnejši, ne samo pohorci !
Saj razumem tvoj dober namen Jaka. Replika ni letela na tebe. Glede odvzema.....pri sankah je osnova odvzema "neregistrirano motorno volzilo", kaj bi pa lahko bilo pri registriranem ATV-ju?

WEB Racer

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 01 Maj 2009, 10:37

Zadnjič spremenil jaka, dne 16 Mar 2010, 19:16, skupaj popravljeno 1 krat.

Odgovori