Na sosednjem forumu sem ujel eno zanimivo debato o naših poligonih, zgleda da bo treba še nekaj raziskati
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... sc&start=0
mene pa zanima, kako je z tankovskim poligonom na Vrhniki. Enkrat sem se že vozil tam v sklopu testiran z toyoto Adrio, vendar je bilo to organizirano. Zanima me če kdo ve ali se smeš tam voziti tudi sam, kot recimo na Počku ali je Vrhnika bolj nadzorovano vadbišče in je gibanje po njem bolj omejeno.
Žal sta vojska in ekonomičnost daleč narazen. Še praznih vojaških stanovanj se lenuhom ne da oddajat, ti pa prideš s tako idejo na plano....brinovc napisal/-a:Jelušička jamra, da nima za pasulj.
Pa naj trži poligone. Na spletnih straneh naj objavijo časovnico vaj. Ostali čas bi lahko poligoni živeli drugače.
Z to dejavnostjo bi lahko ukvarjala vojska sama. Vahtali bi poligon in tiste lukne z petardami ter prodajali karte za vožnjo. Bolj verjetno bi se kmalu našel en barabin, ki bi dobil (pod roko kupil) koncesijo od ministrstva za to dejavnost. In tako bi odsluženi kadri SV še vedno zelo strokovno prezračevali svoje pisarne namesto da bi zaslužili svojo plačo na poligonu.
O reakcijah šusfehtarjev raje nebi, ker jim itak ni nič prav, ker je vse kao njihovo.
Samo moje mnenje.
LP!