Zakaj ste umaknili temo?

vnucec
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a vnucec » 23 Mar 2010, 22:30

energie napisal/-a:Vcnucec jst se cudim da si ti kdaj kej kupil, sploh pa Linhaja ... Njega mislis da nisi preplacal ?! Pa cudim se tudi to da ti je bilo prav da ti je dal prodajalec 1 leto garancije namesto 2.

Moj ATV ima v homologaciji oznako Carpimotor. Je povsem enak kot tisti, ki jih prodaja skupno podjetje Linhai Carpimotor v Italiji in pri mojem modelu oni ponujajo 2 leti garancije, WBC pa 1 leto. Razlogi me ne zanimajo kot kupca. Očitno pa je izdelek dovolj sprejemljivo kakovosten, da si nekdo upa za točno ta izdelek v tuji državi dati 2 leti garancije, pri nas pa pol manj. In to pri prodajalcu, ki je verjetno v špici po dobrem odnosu do strank. Lahko le ugibam, kako je ponekod drugje.

Vse kar želim je, da bomo tudi v Sloveniji nekoč imeli trg ATV, ki bo podobno razvit kot ponekod drugje po zahodni Evropi. Itak sem preveč zahteven in čuden, kajne? Na tem forumu so namreč "kupci" mazohisti in si želijo še višjih cen, marž ter krajših garancij kar je verjetno unikum v slovenskem spletnem prostoru.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Mar 2010, 22:33

Ja!!!!!! Mi si želimo višjih cen, višjih marž, nesramnih trgovcev, slabih servisov, več mazohizma.....
Bo zdaj končno konec razlag?

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 23 Mar 2010, 22:47

@vnucec: Toliko časa ko si v zadnjih dneh porabil za razlage, bi se že lahko na fajno furo peljal :)

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 23 Mar 2010, 22:54

da si nekdo upa za točno ta izdelek v tuji državi dati 2 leti garancije, pri nas pa pol manj
Mogoče pa je v Italiji ni tako močan urad za varstvo potrošnikov ali pa tržni inšpektorat?

vnucec
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a vnucec » 23 Mar 2010, 22:59

hurco napisal/-a:
da si nekdo upa za točno ta izdelek v tuji državi dati 2 leti garancije, pri nas pa pol manj
Mogoče pa je v Italiji ni tako močan urad za varstvo potrošnikov ali pa tržni inšpektorat?
http://www.carpimotor.com/www.carpimoto ... ta-783.pdf

Zadnja stran, čisto spodaj, napisano s sivo.

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 23 Mar 2010, 23:07

...........hehehe, vidim - glede na izjave nekaterih zgoraj, da se konfuznemu trgu kvazi slo podjetnikov in raznoraznim sp-jem v Sloveniji ni za bat, da bo izgubil zveste stranke......hehehehe

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 24 Mar 2010, 07:04

Pojdi si že kupit rabljenega BRPja, dva moja kolega prodajata limited-e. ;)

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 24 Mar 2010, 08:36

Yeaaah, it's time for another revolution. Zberimo se vsi lastniki štirciklov in vseh 15 potencialnih novih lastnikov in gremo pred parlament….hm, ne tam ne bo nič, pred gospodarsko zbornico…ne, tud tam ne bo nič, v Polzelo na dvorišče Ski-sea…ma ne… pred generalnega uvoznika za EU, al pa še bolje kar pred headquarter BRP kjekoli že je. Zahtevajmo 50% nižje cene (čeprav so cene vozil v večini regulirane na nivoju EU, ampak kaj nas to briga), pojasnimo jim, da kupna moč v Sloveniji ni tako močna kot v Nemčiji ali Franciji, da za povprečnega švaba, ki si lahko privošči luksuz ATV-ja teh 12K Eur predstavlja faktor 3 mesečnega prihodka, za povprečna slovenca, ki so lahko provošči ta luksuz pa faktor 10. Naj spustijo cene za 50% pa jim slovenci garantiramo, da se se jim po letni promet dvignil za….hmm 0,05 promile? Če bodo pa potem vsi švabi in francozi raje v Sloveniji kupovali motorčke in jim bo letni promet padel za 30% pa pač ni naš problem.
Po moje se bodo stresli pred maso slovenčkov….
Ne vem, a je res tako težko razumet, da cen ne določa Ski-sea, Deltateam ali kateri koli drug slovenski zastopnik. Prodajne cene določa proizvajalec. Marže pri tem sploh niso pomembne. Cene so žal prilagojene prioritetnemu trgu. Vloga slovenskega trga je ničevna. V tem primeru smo žal del EU tržišča, kjer so cene luksuznih dobrin v večini regulirane. Pri osnovnih dobrinah (vsaj v večini) hvala bogu ni tako.

Cene prestižnih ATV bo lahko korigirala samo konkurenca. Hvala bogu da se na tržišču pojavlja vedno več nerenomiranih znamk, tajskih in kitajskih proizvajalcev. Ko bodo vsaj približno dosegli kvaliteto in zmogljivost svoj dražjih bratov, bodo tudi ti prisiljeni prilagodit cene. Ampak to konkurenco bodo morali občutit na svojih primarnih tržiščih, ne v Sloveniji. Boli njih čošak, če je v Sloveniji delež kitajskih štirciklov večji kot njihov. Dokler preko luže in »in the rest of Europe« ni tako, pač ni panike.

Pri ATV-jih (vsaj po moje) imiđ ne igra neke velike vloge. Pomembna je kvaliteta, zanesljivost in suport. Vsaj meni je popolnoma vseeno ali po blatu rijem z motorjem ki ima spredaj BRP znak ali pa karkoli drugega. Razen če mi tisti BRP znak zagotovlja vse našteto, tisti drug pa ne.

Ah ja – namest BRP lahko poljubno vstavite Yamaha, Kawasaki, Suzuki itd…..

@Bade25 – res je, vsem tem ponudnikom se ni treba bat za stranke. Ampak ne zato, ker smo slovenci butasti, ampak zato ker smo žal pri tem nemočni.

WEB Racer

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 24 Mar 2010, 12:14

Poglejte mal z druge plati zgodbo, človek je pač podal svoje mnenje vi pa po njem "udrihate" za par strani foruma tukaj in tam.
Predlagam vsem raje vožnjo po poligonu na Madžarskem pa se raje pomenimo ob kakšni pijači. :D ;)

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 24 Mar 2010, 12:24

Malo bolje preberi - kdo čez koga piše? :roll:

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 24 Mar 2010, 12:36

Saj bo bolje. :D

Uporabniški avatar
andrej
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a andrej » 24 Mar 2010, 12:56

mičo napisal/-a:Poglejte mal z druge plati zgodbo, človek je pač podal svoje mnenje vi pa po njem "udrihate" za par strani foruma tukaj in tam.
Predlagam vsem raje vožnjo po poligonu na Madžarskem pa se raje pomenimo ob kakšni pijači. :D ;)

Se strinjam z Mičotom.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 24 Mar 2010, 13:48

andrej napisal/-a:
mičo napisal/-a:Poglejte mal z druge plati zgodbo, človek je pač podal svoje mnenje vi pa po njem "udrihate" za par strani foruma tukaj in tam.

Se strinjam z Mičotom.
Je pač povedal svoje mnenje, do določene mere ima pa po moje tud prav, tako kot tudi ostali.

Pejmo se raj vozit.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 24 Mar 2010, 13:53

Tema zaključena in zaklenjena.

Pejmo se vozit! ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....