Odgovor
Napisal/-a ork » 24 Mar 2010, 08:36
Yeaaah, it's time for another revolution. Zberimo se vsi lastniki štirciklov in vseh 15 potencialnih novih lastnikov in gremo pred parlament….hm, ne tam ne bo nič, pred gospodarsko zbornico…ne, tud tam ne bo nič, v Polzelo na dvorišče Ski-sea…ma ne… pred generalnega uvoznika za EU, al pa še bolje kar pred headquarter BRP kjekoli že je. Zahtevajmo 50% nižje cene (čeprav so cene vozil v večini regulirane na nivoju EU, ampak kaj nas to briga), pojasnimo jim, da kupna moč v Sloveniji ni tako močna kot v Nemčiji ali Franciji, da za povprečnega švaba, ki si lahko privošči luksuz ATV-ja teh 12K Eur predstavlja faktor 3 mesečnega prihodka, za povprečna slovenca, ki so lahko provošči ta luksuz pa faktor 10. Naj spustijo cene za 50% pa jim slovenci garantiramo, da se se jim po letni promet dvignil za….hmm 0,05 promile? Če bodo pa potem vsi švabi in francozi raje v Sloveniji kupovali motorčke in jim bo letni promet padel za 30% pa pač ni naš problem.
Po moje se bodo stresli pred maso slovenčkov….
Ne vem, a je res tako težko razumet, da cen ne določa Ski-sea, Deltateam ali kateri koli drug slovenski zastopnik. Prodajne cene določa proizvajalec. Marže pri tem sploh niso pomembne. Cene so žal prilagojene prioritetnemu trgu. Vloga slovenskega trga je ničevna. V tem primeru smo žal del EU tržišča, kjer so cene luksuznih dobrin v večini regulirane. Pri osnovnih dobrinah (vsaj v večini) hvala bogu ni tako.
Cene prestižnih ATV bo lahko korigirala samo konkurenca. Hvala bogu da se na tržišču pojavlja vedno več nerenomiranih znamk, tajskih in kitajskih proizvajalcev. Ko bodo vsaj približno dosegli kvaliteto in zmogljivost svoj dražjih bratov, bodo tudi ti prisiljeni prilagodit cene. Ampak to konkurenco bodo morali občutit na svojih primarnih tržiščih, ne v Sloveniji. Boli njih čošak, če je v Sloveniji delež kitajskih štirciklov večji kot njihov. Dokler preko luže in »in the rest of Europe« ni tako, pač ni panike.
Pri ATV-jih (vsaj po moje) imiđ ne igra neke velike vloge. Pomembna je kvaliteta, zanesljivost in suport. Vsaj meni je popolnoma vseeno ali po blatu rijem z motorjem ki ima spredaj BRP znak ali pa karkoli drugega. Razen če mi tisti BRP znak zagotovlja vse našteto, tisti drug pa ne.
Ah ja – namest BRP lahko poljubno vstavite Yamaha, Kawasaki, Suzuki itd…..
@Bade25 – res je, vsem tem ponudnikom se ni treba bat za stranke. Ampak ne zato, ker smo slovenci butasti, ampak zato ker smo žal pri tem nemočni.
WEB Racer