http://www.youtube.com/watch?v=Ut4okRfy24U
Pozabljaš DIYfaktor
pohorjebeef napisal/-a:Glej nič slabega nisem misli! Res ne! Vsaka kreativnost je vsega spoštovanja vredna! Vseeno se mi zdi stvar malce futuristična!ro-bi napisal/-a:Tukaj se sicer delno strinjam, ampak sem prepričan, da je možno doma narediti dober ATV z nekim motociklističnim agregatom.pohorjebeef napisal/-a:Brez zamere ampak...
V razvoj štirikolesnikov kot jih poznamo danes (mislim na znane znamke) je bilo vloženega ogromno znanja, inžinerskega dela, testiranja materialov, električarskega znanja, kontrole kvalitete itd itd itd, da bi dobili kolikor toliko spodobno vozilo
Malo pregledaš rešitve, nekaj po svoje in to je lahko to.
Z 10K EUR v žepu pa toliko bolj!
Bi si z 40K EUR v žepu šel setavljat terenca (avto)?
Kakorkoli če misliš resno-spoštovanja vreden projekt! Še vedno pa sem mnenja da nepotreben in NEVAREN!
napisal/-a:Terenc me ne zanima.pohorjebeef napisal/-a: Vseeno se mi zdi stvar malce futuristična!
Z 10K EUR v žepu pa toliko bolj!
Bi si z 40K EUR v žepu šel setavljat terenca (avto)?
Še vedno pa sem mnenja da nepotreben in NEVAREN!
Za 10k + delo bi prišel skozi ko suza. Alu okvir, plinski amortizerji, motor SV1000, bremze od motorja, veriga od motorja. Polosovine avtomobilske, diferencial od kakega avdija thorsen,....
Nevarno je it še po pločniku in to je kar relativno. Vse, kar leti, je nevarno!
Kaj pa kitajc, ki ima tovarniško odtegnjena pesta in zavore, pa doseže 70 km/h?
Se ubiješ, ko keks!
Tehniko bi lahko naredil razmeroma "varno"- problem je pač v palcu ali udu, ki pritiska na gas
Tisto, da bi bil tak projekt nepotreben, je pa brezveze debatirat! Sto ljudi, sto čudi, sto žena, dvesto sisa! Brez ljudi ni čudi in brez bab ni jošk!
wow.. to je že raketadukimen napisal/-a:ja, če pa iščete hude cestake potem pa tole npr
http://www.snotr.com/video/2956
http://www.dmax.de/video/d-motor-das-au ... 37-teil-5/
Aha razumem.Civava napisal/-a:Vsak motor , ki bi ga tiščal do konca bi uničil sčasoma. res je , da tekmovalni atv ji, ki so prirejeni za kros proge niso primerni za tiščanje po avtocesti. Najprej moraš raščistit kaj je potovalna hitrost pri atv ju. Ta se giblje tam do 110 km na uro. Lahko atv gre hitreje samo je pa vožnja popolnoma neudobna ker je zračni upor prevelik. Lahko sicer za kratek čas poženeš hitreje vendar pa na dolgi rok se ne obnese pa imaš lahko tudi eatv. Na atv moraš gledati bolj kot na Choperja lepo počasi in z užikom. Tudi ne vidim nobenega smisa , da bi se vozil z njim po avtocesti do Kopra in bog ne daj še kam dlje. Na svojih potepanjih sem kar kmalu ugotovil , da se je veliko lepše voziti po vzporednih lokalnih cestah. Z tem seveda ne trdim , da se po vtocestah ne da voziti z takimi vozili. Za tako vrsto vožnje potrebuješ Eatv ali Bmw ali kaj podobnega, če je pa problem a kategorija si pa omisli spayderja od Can Ama novi modeli so prav krasni.
brinovc napisal/-a:ITPVOJAK; atv je izdelek, kateri je prvenstveno namenjen za vožnjo po vukojebinah. Tam se konstrukcija vozila (taka kot je) najbolje počuti. Turizem po asfaltnih cestah je pač nuja v EU (zaradi zakonov in še posebej v naši nadrepubliki Bananistan, kjer se v kratkem še po lastnem dvorišču ne bo smelo vozit z atvji.
Torej, če boš tiščal atv z variomatom dolgo časa na full, se ti bo začel variomat nadpovprečno greti. Posledično se zaradi vročine jermen uničuje in čez določen čas ga jermenici zdrobiti med seboj. Ne vidim razloga, da bi se motor pregreval na delavcih zaradi ful obratov, ker so hladilniki zadovoljivo dimenzionirani ( pa se je tudi to že zgodilo kolegom, vendar med tiščanjem skoraj na ful ekstremno dolgo - 7 ur in več). Zato se mi zdi škoda motorja za te podvige. Moj grizzly se vrti na fulu z 8000 obrati na min. in gre cca 100 km/h.
Jaz se vozim kot turist z od 70 do 80 km/h. Je pa z to hitrostjo težko slediti prometu. Grizzovih par konjičkov in prestavno razmerje pač ne dovoljujejo stalne hitrejše vožnje.
Svetla izjema je Rudijev Linhai 300, katerega je z sopotnikom na ful tiščal iz Ljubljane v Labin in nazaj. Moped je preživel matranje b.p.. Šlo je sicer največ 60 a teh 60 je bilo prijetno turističnih, predvsem pa varnih in zelo zanimivih za policaje.
LP!
Nisem!Zato pa jaka,sem prišel na forum,da dobim mnenje strokovnjakov,da si bom lahko ustvaril neko sliko.Z atv-ji imam izkušnje,heh.. Sploh ne morem tako reči. 3ure vožnje.Na morju-tunizija.To je to.Tako,da si ne predstavljam kako je to.jaka napisal/-a:Si mogoče že probal, kako se obnaša ATV na avtocesti pri hitrosti 80 km/h, ko te prehiti vlačilec ????gregor2346 napisal/-a:Za avtocesto pa zadostuje hitrost 80 km/h
Nekaj tukaj nas pozna tudi ATV-je,(ne samo kymco in Can-Am) ki so narajeni prav za na cesto, zato bi bilo zelo lepo od tebe, da pogledaš malce izza svojega plota v svet (ali internet) in pogledaš, kdo je tele, ter da že enkrat nehaš z bučkami !luksislo napisal/-a:. kermu teletu tule NI jasno da je ATV mišljen kot offroad vozilo in kot tak NE spada na cesto, .
No tukaj se pa motiš. Ob uporabi ustreznih gum in nastavitvi podvozja tudi dljše razdalje niso noben problem. To sva lani z Cdflipom tudi dokazala eden na športnem modelu in drugi na delavcu z prevoženim 700 km v enem dnevu. Prednje gume so zdržale caa 8000km od skupno prevoženih 14000 km na delavcu pa še bodo eno sezono. Zadnje pa še dvakrat toliko.luksislo napisal/-a:ATV ni primeren za cesto, vsaj za daljše relacije ne že zato, kot je omenil @hirulupi, ker nima zadaj difirenciala in če nič drugega ti zadaj pobira gume kot za stavo. da seveda ne omenjam stabilnosti v ovinkih (na asfaltu).
dobro, mogoče kakšni ATVji šport variante ki so za frajerišit po mestu, ampak ostala 4x4 roba pa definitivno ne.