Prvi blagoslov motoristov v Kočevju
Pozdravljeni,
v Kočevju imamo še tretji moto klub MK BIG STAR Kočevje. Glede na to kaj v svoji predstavitvi propagirajo sem malo razočaran. MK naj bi združeval vse ljubitelje motorističnega življenja, voznike in lastnike motornih koles in skuterjev ne glede na kategorijo ali vrsto vozil in vse simpatizerje motociklizma, moto športa. Skupaj se bodo trudili pripraviti prijetna družabna druženja,koristne izobraževalne dogodke, šoče varne vožnje, moto tekmovanja na bližnjih dirkališčih in moto kros progah itd... Poiskati na netu sorodne organizacije in forume , pa jim je tuje ali pa še niso jemali te teme. Da pa ne bom samo pljuval po svojih sokrajanih vas brez njihove vednosti vljudno vabim na Prvi blagoslov motoristov v Kočevju, kateri se bo odvijal 08.05.2010. Zbor udeležencev na parkirišču pred lokalom BIG STAR ob 09.00 uri (če pridete iz LJ smeri je na desni strani tkoj za bencinsko črpalko Petrola), Sveta maša je ob 10.00 uri pri cerkvi na Trati (cc 2 km stran od zbornega mesta), po maši nas oz. vas bo nagovoril Kočevski župan in poslanec v državnem zboru Janko Veber. Udeležence čaka tudi prijazna pogostitev za katero bo poskrbel glavni sponzor dogodka (tako obljubljajo). Pridite in preživite čudovit dan v neokrnjeni Kočevski naravi.
lp
Medved
v Kočevju imamo še tretji moto klub MK BIG STAR Kočevje. Glede na to kaj v svoji predstavitvi propagirajo sem malo razočaran. MK naj bi združeval vse ljubitelje motorističnega življenja, voznike in lastnike motornih koles in skuterjev ne glede na kategorijo ali vrsto vozil in vse simpatizerje motociklizma, moto športa. Skupaj se bodo trudili pripraviti prijetna družabna druženja,koristne izobraževalne dogodke, šoče varne vožnje, moto tekmovanja na bližnjih dirkališčih in moto kros progah itd... Poiskati na netu sorodne organizacije in forume , pa jim je tuje ali pa še niso jemali te teme. Da pa ne bom samo pljuval po svojih sokrajanih vas brez njihove vednosti vljudno vabim na Prvi blagoslov motoristov v Kočevju, kateri se bo odvijal 08.05.2010. Zbor udeležencev na parkirišču pred lokalom BIG STAR ob 09.00 uri (če pridete iz LJ smeri je na desni strani tkoj za bencinsko črpalko Petrola), Sveta maša je ob 10.00 uri pri cerkvi na Trati (cc 2 km stran od zbornega mesta), po maši nas oz. vas bo nagovoril Kočevski župan in poslanec v državnem zboru Janko Veber. Udeležence čaka tudi prijazna pogostitev za katero bo poskrbel glavni sponzor dogodka (tako obljubljajo). Pridite in preživite čudovit dan v neokrnjeni Kočevski naravi.
lp
Medved
re: medved1
Medved1, sem eden izmed ustanovnih članov MK BigStar. Ne razumem, kaj si hotel napisati...Ali ne sprejmemo v klub vsakogar, ki mu je vonj po bencinu všeč? Ali smo koga zavrnili? Verjetno nisi iz Kočevja, drugače bi vedel, da smo organizirali v sodelovanju z ZD Kočevje tečaj prve pomoči ob nezgodi. Z sodelovanjem PP Kočevje in PP Ljubljana smo organizirali šolo varne vožnje. Odpravili smo se na dirkališče Grobnik ( več kot 30 motorjev!!!). Ravno tako nameravamo zakupiti pisto na Grobniku za en dan za člane. Včeraj je bil 1. blagoslov...Vse in še več, kot je bilo obljubljeno, je bilo narejeno. Bilo je več kot 100 motoristov in ostalih obiskovalcev. Pripravljal se je golaž, vampi, gobova čorba, polhi in še dosti dobrot g. Mutiča. Vse to je sponzoriral g. Fotivec in nihče ni odštel niti centa za hrano, prav nihče!!! . Tako mislim, da tvoja kritika ni na mestu. Vsi v klubu pa si želimo, da vsi, ki imate kakšne ideje, pridete v klub in skupaj jih bomo poizkusili uresničiti!!! A vedno je lažje pljuvati in trositi neresnice okoli...kajne???
Če lahko nekaj pripomnim
Mislim, da medved1 ni hotel kritizirat vašega dela, oziroma ni namigoval, da niste izpeljali vsega kar je bilo rečeno. Jaz sem razumel bolj v tem smislu, da glede na to, da ste aktivni na vseh področjih in sodelujete z različnimi organizacijami, da bi se spodobilo, da bi v svoje vrste povabili tudi lastnike štirikolesnikov
No, to sem jaz razbral, lahko pa se motim. To sklepam po tem, ker vem, da se veliko lastnikov štirikolesnikov šteje med motoriste (s tem ni nič narobe).
Moram pa reči, da kot dolgoletni motorist tako zelo velikih podobnosti jaz ne vidim, vsaj ne z MK in MC sceno, zato tudi klubi verjetno izrecno posebej ne vabijo štirikolesnikov v svoje vrste, tako kot npr. ne vabijo posebej tistih motoristov, ki se ukvarjajo s crossom in edurom, je pa kljub temu vsak dobrodošel. To sta nekako dva različna svetova. ATVjaši se mi namreč zdijo nekako bolj sorodni z enduraši, kot z ostalimi cestno usmerjenimi segmenti motociklizma.
Kljub temu pa sem prepričan, da skoraj vsak MK z veseljem med svoje vrste sprejme vsakega fejst fanta (ali dekle), ne glede na to kakšen motocikel, ali štirikolesnik vozi, tako da verjetno tudi MK BigStar ni izjema.
En motorističen pozdrav, obojim!
Mislim, da medved1 ni hotel kritizirat vašega dela, oziroma ni namigoval, da niste izpeljali vsega kar je bilo rečeno. Jaz sem razumel bolj v tem smislu, da glede na to, da ste aktivni na vseh področjih in sodelujete z različnimi organizacijami, da bi se spodobilo, da bi v svoje vrste povabili tudi lastnike štirikolesnikov
No, to sem jaz razbral, lahko pa se motim. To sklepam po tem, ker vem, da se veliko lastnikov štirikolesnikov šteje med motoriste (s tem ni nič narobe).
Moram pa reči, da kot dolgoletni motorist tako zelo velikih podobnosti jaz ne vidim, vsaj ne z MK in MC sceno, zato tudi klubi verjetno izrecno posebej ne vabijo štirikolesnikov v svoje vrste, tako kot npr. ne vabijo posebej tistih motoristov, ki se ukvarjajo s crossom in edurom, je pa kljub temu vsak dobrodošel. To sta nekako dva različna svetova. ATVjaši se mi namreč zdijo nekako bolj sorodni z enduraši, kot z ostalimi cestno usmerjenimi segmenti motociklizma.
Kljub temu pa sem prepričan, da skoraj vsak MK z veseljem med svoje vrste sprejme vsakega fejst fanta (ali dekle), ne glede na to kakšen motocikel, ali štirikolesnik vozi, tako da verjetno tudi MK BigStar ni izjema.
En motorističen pozdrav, obojim!
Zadnjič spremenil DeX, dne 10 Maj 2010, 11:49, skupaj popravljeno 1 krat.
DeX, se popolnoma strinjam s teboj., Vendar kljub povabilu, da so prav vsi vabljeni v klub, ni bilo odziva z strani lastnikov štirikolesnikov nikogar. No, mislim, da je prišel in se včlanil samo eden. Naš klub je odprt prav za vse. Je pa res, da kaj več, kot so razni tečaji in varne vožnje za štirikolesnike trenutno ne moremo organizirati, saj nihče v klubu nima izkušenj z njimi. Bi pa lepo povabil medved1, da pride v klubske prostore oz. kontaktira predsednika kluba in gotovo se bo naredilo nekaj tudi za njih. Konec koncev to dokazujemo že s tem, da je klub v dobrih 3 mesecih organiziral že kar nekaj prireditev, a na njih žal ni bilo nikogar, razen lastnikov motornih koles. Žal.
Zdravo Max, sem iz Kočevja in se osebno zelo dobro poznava, je brez veze da se napucavava preko foruma, se ne opravičujem in ne zagovarjam ampak podajam svoja osebna videnja, kot je že najin sogovornik ugotovil za kaj gre pri mojem pisanju, samo spodbuda da malo začnete migati pri povabilih po sorodnih forumih. V moji pisariji sem vse kljub začetni kritiki povabil na vaš pri krst motorjev in motoristov v Kočevju sam se nisem udeležil čeprav sem imel namen vendar sem v zidariji in delo je prevladalo. Kljub dežju sem videl in slišal velik odziv. Sam osebno kar se tiče včlanjevanja v razne organizacije in združenja za to nimam časa in sem volk samotar kar se tiče mojih voženj, grem ko imam čas in se vrnem takrat ko mi ponavadi določijo obveznosti med drugim tudi obisk pri Max-u.
LP
Medved
p.s. sem zelo vesel, da sem nekoga le spodbudil da išče in bere sorodne forume
LP
Medved
p.s. sem zelo vesel, da sem nekoga le spodbudil da išče in bere sorodne forume
No, no fantje, saj bo. Počasi in sigurno. Sklepam, da na razgibanost terena v okolici Kočevja še ni toliko "cestnih" štirikolesnikov kot drugje.
Kar lepo število motozborov je že, kjer je vse več in več teh mopedov in kot pretežno cestno-makadamski udeleženec lahko z največjim veseljem povem, da nas vse več enoslednikov nekako sprejema v svoj krog. Se seveda najdejo (najdemo) izjeme, tako kot povsod, na splošno pa naša prisotnost štirikolesnikov ne preseneča več. Enosledniki in dvo-sledniki (če se lahko tako izrazim) se že lepo zabavamo na marsikaterem cestnem odseku
itd...itd...
Tudi v nekaterih motoklubih, ki prirejajo klubske vožnje v bolj oddaljene kraje je že zaslediti štirikolesnike, tudi panoramske vožnje, ki so organizirane v okviru srečanj, so jih polne, tako, da !!!!se dogaja.
In prav je tako !
Kar lepo število motozborov je že, kjer je vse več in več teh mopedov in kot pretežno cestno-makadamski udeleženec lahko z največjim veseljem povem, da nas vse več enoslednikov nekako sprejema v svoj krog. Se seveda najdejo (najdemo) izjeme, tako kot povsod, na splošno pa naša prisotnost štirikolesnikov ne preseneča več. Enosledniki in dvo-sledniki (če se lahko tako izrazim) se že lepo zabavamo na marsikaterem cestnem odseku
Tudi v nekaterih motoklubih, ki prirejajo klubske vožnje v bolj oddaljene kraje je že zaslediti štirikolesnike, tudi panoramske vožnje, ki so organizirane v okviru srečanj, so jih polne, tako, da !!!!se dogaja.
In prav je tako !
Prav gotovo je, da v klubih vedno manjka ljudi, ki so pripravljeni kaj narediti "volentersko". Za to delo moraš imeti čas, voljo in veselje. A teh ljudi je malo... Naš klub je ustanovljen v prvi vrsti zaradi druženja, brez vsakih obveznosti. Ravno zato smo odprli vrata prav vsem, tudi najmlajšim, ki z udeležbo na raznih delavnicah pridobivajo znanje, kar je za njih gotovo pomembno. Vedno so dobrodošle pobude, želje, katere se bomo v klubu potrudili uresničiti...