Zimsko spanje motorja
Zimsko spanje motorja
Namreč motor počasi pripravljam na zimsko spanje....cca 6mesecev, pa me zanima ali je lahko motor toliko časa v mirovanju ali ga moram kdaj pa kdaj tudi kaj zalaufat...ali moram tudi kaj posebnega storiti na njemu pred mirovanjem motorja? 
Street Fighter Quad Team Slovenia
Re: Zimsko spanje motorja
Na vsake toliko časa ga je dobro vžgati in ga pustiti teči v prostem teku, da se segreje na delovno temperaturo, če se ne misliš nič voziti toliko časa. Prav tako je priporočljivo odklopiti akumulator. Tako sem jaz delal z enoslednikom, nikoli ni bilo popolnoma nobenih težav z vžiganjem ali iztrošenjem akumulatorja - moje izkušnje.
Ne vem pa kako je z konzervacijo motorjev na ATV-jih, glede na to, da ga misliš imeti v mirovanju pol leta. Na čolnu sem motor po koncu sezone konzerviral - v uplinjač se nabrizga konzervans med delovanjem motorja in se počaka toliko časa, da se iz izpuha pokadi, takrat veš, da je konzervans dosegel cilinder in nato motor izklopiš. Sem pa vseeno na vsake dva do tri tedne potegnil za vrv, da se je bat pomaknil gor in dol.
Ne vem pa kako je z konzervacijo motorjev na ATV-jih, glede na to, da ga misliš imeti v mirovanju pol leta. Na čolnu sem motor po koncu sezone konzerviral - v uplinjač se nabrizga konzervans med delovanjem motorja in se počaka toliko časa, da se iz izpuha pokadi, takrat veš, da je konzervans dosegel cilinder in nato motor izklopiš. Sem pa vseeno na vsake dva do tri tedne potegnil za vrv, da se je bat pomaknil gor in dol.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Poglej tolerambo123 napisal/-a:Na kakšen konzervns to misliš?
Ne vem pa, ali je konzerviranje 4 taktnih motorjev sploh potrebno, jaz sem konzerviral izvenkrmni 2 taktni motor.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
-
golavsek65
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Prebold
rambo123 napisal/-a:Namreč motor počasi pripravljam na zimsko spanje....cca 6mesecev, pa me zanima ali je lahko motor toliko časa v mirovanju ali ga moram kdaj pa kdaj tudi kaj zalaufat...ali moram tudi kaj posebnega storiti na njemu pred mirovanjem motorja?
rambo123, ti ga samo na vsakih 14 dni malo zalaufi, pa bo vse ok. Konzervirat ti ga ni potrebno.
Drugače pa je 4cikl vozilo, ki je za večino nas, vozno vseh 12 mesecev v letu. Nekateri celo še bol uživajo pozimi po snegu.

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Ampak je vredno, pa če te še ne vem kako zebegolavsek65 napisal/-a:Nekateri celo še bol uživajo pozimi po snegu.![]()
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Verjamem fantje...zaenkrat ga še nisem dal spati
, samo če bi se hotel pa pozimi voziti po snegu moram pa gume tudi zamenjat....ker ne bi nikamor prišel, imam namreč cestne gume ne kramparce
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Street Fighter Quad Team Slovenia
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
A tudi kadar nasedeš?alvin77 napisal/-a:ketne so zakon

Drugače je vsaj zame zima neglede na občasen mraz (tudi - 20 st.C) najlepši letni čas za atv turizem.

LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
jaz sicer ne rinem v pol metra celca ampak užitki pa so vseenobrinovc napisal/-a:Drugače je vsaj zame zima neglede na občasen mraz (tudi - 20 st.C) najlepši letni čas za atv turizem.

-8 stopinj,
10 cm snega,
115 štirikolesnikov,
200 prisotnih zabave in užitka željnih ljudi!

Zimsko spanje motorja ? - Pol pa svizec čokolado zavije !

10 cm snega,
115 štirikolesnikov,
200 prisotnih zabave in užitka željnih ljudi!

Zimsko spanje motorja ? - Pol pa svizec čokolado zavije !
Če pridem še jaz, bo eden večMitjaP napisal/-a:Letos bo 116 štirikolesnikov, ker pridem še jaz![]()
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- MitjaP
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Selnica ob Dravi
- Kontakt:
Pa pluga ne pozabi, ker je navadno v tistem času dost snega

MAX je na dvorišču 
Mitja, kaj ne vidiš v avatarju da sem že v pripravljenosti, heheheheheheMitjaP napisal/-a:Pa pluga ne pozabi, ker je navadno v tistem času dost snega![]()
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- MitjaP
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Selnica ob Dravi
- Kontakt:
Zelo pohvalno, da se pripraviš prej in da ne čakaš na zadnji trenutek
Zima letos bo in sneg tudi
MAX je na dvorišču 
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Indijanci že celo jesen drva zlagajo....hehehe!MitjaP napisal/-a:Zelo pohvalno, da se pripraviš prej in da ne čakaš na zadnji trenutek![]()
![]()
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Potem pa ne bo hudega. Letos je šele komaj za dober teden jeseni.BIF napisal/-a: Indijanci že celo jesen drva zlagajo....hehehe!
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pa sneg je že tudi bil....brinovc napisal/-a:Potem pa ne bo hudega. Letos je šele komaj za dober teden jeseni.BIF napisal/-a: Indijanci že celo jesen drva zlagajo....hehehe!
LP!
torej bo spet mega srečanje na osankarci?
?
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hmmm....kar se tiče srečanja.....nič ne obljubimo! Veliko je ČE-jev!
Se bomo pa potrudili!
Tudi mi si želimo takšnih dogodkov, še posebaj po lanskih izkušnjah, ko je bilo res lepo!
Žal pa jih je tudi precej, ki si takšnih dogodkov NE želijo....veste koga mislimo!
Se bomo pa potrudili!
Tudi mi si želimo takšnih dogodkov, še posebaj po lanskih izkušnjah, ko je bilo res lepo!
Žal pa jih je tudi precej, ki si takšnih dogodkov NE želijo....veste koga mislimo!
Tale video je super za prepričevanje mamic, zakaj atej nujno rabi atv-jaBIF napisal/-a:Ja sploh če komu narediš veselje....![]()
http://www.youtube.com/watch?v=bmC4qG32 ... ideo_title
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt: