Jeklenica ali sintetika
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Jeklenica ali sintetika
Zadnjič sem pri vitlanju odtrgal jekleno pletenico vitla. Kaj mi priporočate? Jekleno ali sintetično vrv?
Re: Jeklenica ali sintetika
Sem imel na vitlu že 3 sintetične vrvi in sem se vrnil na jeklenico,zaradi občutljivositi sintetike.
Zajla je le zajla- ampak rokavica pa varilske v torbo
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Sintetiko, brez debate.Rogi napisal/-a:Zadnjič sem pri vitlanju odtrgal jekleno pletenico vitla. Kaj mi priporočate? Jekleno ali sintetično vrv?
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ja treba je kupit kvalitetno sintetično ne tisto za 30€lakl napisal/-a:Sem imel na vitlu že 3 sintetične vrvi in sem se vrnil na jeklenico,zaradi občutljivositi sintetike.
Včeraj sem se moral zanesti na zajlo, če bi počila bi bil na hrbtu.
Jaz bi raje kot sintetiko imel bolj debelo zajlo..
Jaz bi raje kot sintetiko imel bolj debelo zajlo..
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Kaj ti nisi na dopustuBIF napisal/-a:Sintetiko, brez debate.Rogi napisal/-a:Zadnjič sem pri vitlanju odtrgal jekleno pletenico vitla. Kaj mi priporočate? Jekleno ali sintetično vrv?
Pa sem mislil,da bomo vsaj med počitnicami imeli malo miru pred tabo
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Jaz sem strgal 2 zajli (ena je bila neka posebno pletena in tudi dražja, a enako za en k.). Zato sem prešel na sintetiko.lakl napisal/-a:Sem imel na vitlu že 3 sintetične vrvi in sem se vrnil na jeklenico,zaradi občutljivositi sintetike.
Glavni razlogi?!
- nič ne pika
- se ne zagozdi na bobnu
- ne dela >fig<
- lepše se navija
Pre-draga je. To drži.
Občutljiva da je? Jaz tudi. Zato sem jo kupil.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
To sem vse že vedel, se strinjam. Hotel sem le, da se začne debata, ki je še ni bilo in bi komu pomagala pri odločitvi. Res je, tudi po moje je ena redkih minusov občutljivost na poškodbe - predrgnjenje in pa seveda cena.
Če se ne motim stane 70 ojrof,zajla pa 15! Pri pluženju deluje le prvi meter vrvi in bi,ob,letošnjih belih padavinah bila uničena ali vsaj nesigurna!(dobro,lahko bi uporabil drug-kratek kos, a ker sem tudi v snegu potreboval cel vitelj je že preveč dela). Sintetika je tudi izredno občutljiva na drseje po skalah in drevju (večkrat je tudi to neizogibno). Imam pa tudi občutek,da ni UV obstojna in na soncu,kot, da razpada,mogoče zaradi izgube barve??? Uspelo mi je,da sem sintetiko dobil med boben in ohišje vitla,saj se sintetika splošči . Splošči,stanjša se ob večkratni uporabi in izgubiš zaupanje,čeprav sem videl BF-a pri navpičnem vitlanju na skoraj popolnoma iztrošeni sintetiki in sta prišla do vrha.Drugič jo je pa na ravnem 3 x pretrgal...
Ne vem? Raje zaupam jeklenici in jo ob najmanjši poškodbi zamenjam,kot dragi sintetik,čeprav izgleda "fancy".
Dobro,da se mnenja tudi spreminjajo
Ne vem? Raje zaupam jeklenici in jo ob najmanjši poškodbi zamenjam,kot dragi sintetik,čeprav izgleda "fancy".
Dobro,da se mnenja tudi spreminjajo
torej je optimum kr obe imet?
pje, če bi holcerji toliko zajl zamenjali bi že gotovi bli. Jaz pravim, da je zajla na naših vitlih še vedno pretanka... debelejša pa bi spet bila še težja in to je pol še en problem.
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..

Kolikor bi debelejša pletenica bila težja meni osebno ne bi predstavljalo ovir, bolj mi je pomembna dolžina pletenice, navita na boben vitla, saj z debelino izgubiš na dolžini. Vemo pa, da včasih pride prav čisto vsak centimeter.jay886 napisal/-a:debelejša pa bi spet bila še težja in to je pol še en problem.
Samo navijanje na boben z debelejšo pletenico pa je spet poglavje zase: debelejša kot je, slabše se prilega na boben, sploh na teh naših majhnih vitlih.
Je pa treba vsake toliko časa preveriti tudi pletenico na vitlu, tako, kot je potreben preventivni pregled motorja, mogoče je pregled vitla še toliko bolj pomemben, ko veš kam se odpravljaš in si siguren, da bo potrebna uporaba vitla. In če veš, da je z pletenico ali sintetiko vse tako, kot mora biti, se lahko nanju zaneseš in veš, da se ti ne bosta strgali nekje v strmem pobočju.
Pletenico zamenjam vsako leto, ne glede na to, kako zdrava je še, ko začne enkrat pikati na več mestih ji rečem le ADIJO.
Ker pozimi precej uporabljam vitlo za pluženje ne razmišljam o nabavi sintetike, med vožnjo po posipanih cestah jo sol le še dodatno uničuje.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Kvalitetna sintetika pride okrog 50 eur od AL-KO, ki se uporablja za vitlje za dvig in spust plovil v morje, te sintetike so deklarirane od 700-2000kg. Jaz sem zadnjic za test vzel enako stvar, kot je v avtomobilu pas, debela je cca 1.5mm in siroka 4cm. Veliko lazje navijanje v vitelj, nosilnost ima 2.4 tone oz. 5200lb...
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Mogoče kakšen link? A je to mogoče kaj podebnega kot pri ˝gurtni˝ za pritrjevanju tovora?freshslo napisal/-a:Kvalitetna sintetika pride okrog 50 eur od AL-KO, ki se uporablja za vitlje za dvig in spust plovil v morje, te sintetike so deklarirane od 700-2000kg. Jaz sem zadnjic za test vzel enako stvar, kot je v avtomobilu pas, debela je cca 1.5mm in siroka 4cm. Veliko lazje navijanje v vitelj, nosilnost ima 2.4 tone oz. 5200lb...
LP
Možinc
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Tezko ti dam link, ker nisem kupil preko neta. Ko domov pridem ti lahko poslikam. Drugace pa je gurta identicna kot avtomobilski pas.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Hvala.freshslo napisal/-a:Tezko ti dam link, ker nisem kupil preko neta. Ko domov pridem ti lahko poslikam. Drugace pa je gurta identicna kot avtomobilski pas.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Da malce osvežim staro debato.
Če ima kdo potrebo po sintetični vrvi za vitlo...
http://www.aliexpress.com/item/New-Stro ... 99842.html
Jaz sem jo naročil.
Če ima kdo potrebo po sintetični vrvi za vitlo...
http://www.aliexpress.com/item/New-Stro ... 99842.html
Jaz sem jo naročil.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Naročil sem jo danes...tako da nimam odgovorov. So mi pa iz VISE abcigali 28EUR.
Po moje bo to potovalo kakšne 3 tedne...ampak se mi ne mudi.
Ko prispe pa sporočim.
Za enako (malce slabšo) sem pred 3 leti dal 70 EUR.
Po moje bo to potovalo kakšne 3 tedne...ampak se mi ne mudi.
Ko prispe pa sporočim.
Za enako (malce slabšo) sem pred 3 leti dal 70 EUR.