KINGQUAD Slaba svetilnost luči

Odgovori
Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

KINGQUAD Slaba svetilnost luči

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 21 Nov 2013, 22:24

Na KQ 700 niso najbolje luči.Razmišljam , če bi 35w žarnice zamenjal 65 w žarnicami.Malo me skrbi ,da preveliki tok ne bi prekuril ključavnico ali preklopno stikalo .Kako ste r pri KQ reševali problem slabih luči razen z montažo dodatnih.Ko sem na hitro pogledal tretjo luč sem opazil da je notri klasična h4 žarnica, vendar sveti samo ena pozicija.Kaj se tudi tu menja kratka dolga , če je luč aktivirana.Kako jo imate nastavljeno, pri meni sveti tik pred ATV.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Re: KINGQUAD Slaba svetilnost luči

Odgovor Napisal/-a lakl » 21 Nov 2013, 22:36

Če misliš luč na belanci ima tudi kretko in dolgo. Z menjavo močnejših žarnic se ne obremenjuj,ker so fokusi slabi in ne boš nič pridobil. Jaz sem si v belanco vgradil xsenon in dodal light bar na prednji bamper. Z xsenonom sem nekaj malega prodobil (cca 30%) a to ne pomeni nič. Za cesto uporabljam navadne luči in so tako slabe,da lahko kar z dolgimi vozim.
Priporočam dodatne luči (vem za ene x-vizion) katere so trenutno daleč najboljše na trgu.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 22 Nov 2013, 07:16

Nekoč sem imel suzukija RF 900 in so bile luči čisto u riti, pa sem zamenjal original žarnice z žarnicami 65 w+ 30% večja svetilnost in je bila razlika več kod očitna.Tako da najbrž,če bi namesto 35w nataknil 60w z +30% večjo svetilnost bi mogoče bilo malo bolje, skrbi me samo kaj se bo dogajalo z ključavnico in preklopnim stikalom,si to že kaj probaval ?Ni problem ,če bi
zadeva bila toliko bolja , da bi po tem tudi releje namontiral,ne bi pa rad, da mi vse prekuri že pri preiskusu,ne bi si pa delal za enkrat veliko dela in stroškov, po tem pa nič rezultata.Je kdo dal močnejše žarnice brez relejev in mu to deluje brez problemov?Laki ko si omenil, da je srednja luč tudi kratko dolga,jo preklapljaš istočasno z ostalima dvema?Kolikor sem jaz probaval, mi sveti skozi enako tudi,če preklapljam kratko dolgo?
Morda se ne opazi razlika, ker sveti tik pred atv v tla?Kako si jo imel ti nastavljeno višino srednje luči?Ne bi preveč posegal v zunanji izgled atvja in bi rad z original ljuči potegnil kaj več.Kajtisti vijak v koloteku pri strani na luči je za nastavljat višino luči?Kje pa ima srednja luč za nastavljati višino, po moje bi jo moral kar očitno dvigniti. :D
Kaj nisi ti prodal KQ 750, Če me spomin ne vara ne dolgo nazaj si ga oglaševal .

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 22 Nov 2013, 11:33

Sredinska luč ima spdaj vijak za prilagajanje višine. Glavni lučki pa imata vijak na sprednji strani.
Na mojem je vklop sredinske luči,da preklopim pozicijo ključa v zadnjo pozicijo in takrat se z stikalom na belanci tudi nastavlja dolga-kratka skupaj z glavnima dvema. Mislim,da je škoda igre in testiranja z releji in stikali,ker so fokusi slabi.
Kq ostane doma saj mu prav nič ne manjka in sem z njim zelo zadovoljen na terenu in v garaži. Če pa bi že kupil kaj drugega bi ostal mojemu podmladku.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 25 Nov 2013, 16:43

Po moje bo tole najdostopnejša :eur varianta,ni hudič ,da ne bo malo bolje.
http://www.ceneje.si/Product/1526296/av ... motovision

Uporabniški avatar
zupi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofljica

Odgovor Napisal/-a zupi » 26 Nov 2013, 19:04

delorto1 napisal/-a:Po moje bo tole najdostopnejša :eur varianta,ni hudič ,da ne bo malo bolje.
Ja pazi edino da se luč ne stopi zaradi temperature, ker je močnejša.

Adly 500s Forever

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 26 Nov 2013, 22:49

zupi napisal/-a:
delorto1 napisal/-a:Po moje bo tole najdostopnejša :eur varianta,ni hudič ,da ne bo malo bolje.
Ja pazi edino da se luč ne stopi zaradi temperature, ker je močnejša.
No stopljene parabole sem videl že pri kar nekaj Kymco -tih ,vendar so vsi imeli klasične avtomobilske žarnice.
Tu pa naj bi dobile klasične žarnice za atv 35 35w +40 %,ki naj bi povečalo svetilno moč žarometov, pri enaki električni moči. No nisem pa nikjer zasledil,če pride do večjega oddajanja toplote in skodljivega učinka na parabolo???
:-k

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 14 Feb 2014, 13:30

KingQuad 700 je včasih želel malo nagajati.Tole našel v rezervarju :shock:
Slika
Slika
Toliko te brozge mi je uspelu ujeti.
Slika
Po tem sem pa še ostalo očistil.
Slika
In z sprejem za čiščenje uplinjačev ščistil EFI to žal pozabil poslikati.Po tem nastavil loputo na uplinjaču in KQ prede kod še nikoli pri meni. \:D/

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 14 Feb 2014, 14:26

:4x: :bravo:

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
cimbo junior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Škofja Loka
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a cimbo junior » 14 Feb 2014, 17:07

Svaka čast :bravo: :klapklap :4x:

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 15 Feb 2014, 07:32

Nikoli še nisem videl nič podobnega, tako, da ne bi vedel kaj sploh je to?He he prejšnji lastnik je bil malar,si je morda z malarskih ostankov pripravljal, kako oktansko bombo. Morda pral čopiše v rezervuarju.V glavnem poleg tega zvarka je bilo še veliko vode ,peska ,rje.Kapo dol KQ ,da je hotel delovati in samo občasno ponagajal.
Slika

Odgovori