GoEastTour

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: GoEastTour

Odgovor Napisal/-a jaka » 20 Jan 2014, 18:58

Za čas potepanja ti je na razpolago šotor Ferinno Lightent 2

http://www.iglusport.si/?mod=store&acti ... anguage=sl

Slika Slika

Preizkušeno drži oz sva bila v njem celo noč in cel naslednji dam, ko je deževalo. Sledi kakršnega koli puščanja ali nabiranja kondenza ni bilo.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Jan 2014, 21:36

Hmmm, nadvse mamljiva ponudba. Šotor sem si že ogledoval, ker je res vrhunski.
Se zna zgodit, da te primem za besedo. Ampak...kot vidim se tudi ti odpravljaš na potovanje...teoretično bom jaz morda že nazaj...kaj pa če ne? Menda si ja ne boš kupil drugega šotora?
No se slišiva in dogovoriva. Drugače pa seveda...šotor je pravi luksuz.... :D

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 20 Jan 2014, 21:47

EMŠO zahteva sobo, apartma, hotel itd... :k: zato šotora ne bova uporabljala. :banana:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Jan 2014, 21:51

Potem je rešeno! :D

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Jan 2014, 19:11

Ojoj, ojoj, foušija je vse večja. BiFouš sem ti. :cry: :cry:

http://advrider.com/forums/showthread.php?t=902393

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Jan 2014, 19:58

Prijatelj...saj poznaš moje stališče. Ta je prva...če preživim pa nikakor NE zadnja.
Imam že neke medle obrise za prihodnjost....saj veš...razdrapani most naju še čaka.... ;)
Mogoče te bo malo tvoje "foušije" minilo, ko bom poročal iz poti...nikakor ne pričakujem, da bo šlo gladko.... :?
Ampak nekdo mora it prvi...in saj veš...baje da samo gobcam (ti pa tudi :mrgreen: )...tako, da bo zame, ki vozim jajco za po cesti, ki gre slabo v levi ovinek in ki itak nasplošno nimam pojma...to kar pestra pustolovščina...na srečo z stabilizatorji... [-o<

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Jan 2014, 20:03

BIF napisal/-a: ki vozim jajco za po cesti. [-o<
Jaz pa jajca za teren :haha :haha

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Jan 2014, 20:31

Jah...takšni pač smo.... :mrgreen:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Feb 2014, 09:06

Kot kaže ne bo šlo vse gladko... :(
Po zadnji sveži informaciji iz Iranske ambasade potovanje z motorjem, avtomobilom in podobno, kot turist, čez Iran ni možno. Sprememba naj bi bila "stara" nekaj mesecev. Sicer še čakam uradno potrdilo, a kot kaže bo kar obveljalo. Za nameček se je še Turkemnistanski predsednik odločil (kar pogosta zadeva), da bo spet zaprl meje za običajna potovAnja v to državo. Sicer jo je možno prečkati, vendar pod praktično nemogočimi pogoji. Poleg vize, ki pomeni križev pot in enormne stroške, ti za čas bivanja "obesijo" še nekaga "vodiča", ki te spremlja na vsakem koraku (kilometru). cena na dan 100USD+ stroški vozila in goriva.... #-o .
To seveda bistveno spremeni smer potovanja in kot kaže bo "padel" Kavkaz. Torej iz Turčije v Gruzijo in po stari vojaški cesti čez Kavkaz v Rusijo, ali pa ob morju v Soči....
Trenutno še raziskujem opcije. In glede na razmere v ukrajini...pestro bo, pestro... [-o<
Ampak volja in namen sta še vedno trdna...in običajno se najde tudi pot... :-k
Dasiravno tudi ta članek ni optimističen...
http://www.rtvslo.si/tureavanture/vagab ... ran/326981

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 19 Feb 2014, 09:58

Pazi, kaj oblečeš po novem tam na vzhodu: http://www.zurnal24.si/v-rusiji-prepove ... nek-223788

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Feb 2014, 10:01

Turčija- Armenija- Azerbajđan v Bakuju na trajekt- do Turkmenbasy v Turkmenistanu. Ampak kako je z tem trajektom pa že veš ane !
Tudi stara vojaška pot je trenutno spet vprašljiva v gorskem Karabahu se spet nekaj kuha. In kot si že napisal, trajekt za Soči in preko Ukrajine tik ob Kaspiskem morju bo še najboljša varianta.
Še vedno spremljam tuje forume - se vidi ane :mrgreen:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Feb 2014, 10:24

Azerbajđan_Baku in nato s trajektom v Turkmenistan odpade...V Turkmenistan iz že navednih razlogov ne grem...poleg tega je to najbolj zahojena država na poti, ki bi jo najraje preskočil. Za tisti "trajekt" veva oba kako je v "optimalnih" pogojih...po zdajšnji zaostreni verziji, pa bo peljal verjetno za časa naslednjih OI v Ašgabat-u...torej enkrat 2937 leta...
Gorski Karabah je vedno velika kuhinja, ampak druge poti preprosto ni. Čez Irak in Afganistan ne gre....razen če si naveličan življenja.
Za zdaj zbiram informacije o poti čez Gruzijo v Rusijo. Bomo videli...ampak glede na to, da se na Gruzijskem veleposlaništvu v Lj. nihče ne javi....skratka veselica.
@Brinovc....meni je prav tudi brez čipkastih hlačk..."štrumpfpantle" pa gasa.... :mrgreen:
Pi***...bolj resne zadeve bi me morale zanimat... :?

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 19 Feb 2014, 10:52

raje ga rukni čez lužo :) :)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Feb 2014, 16:59

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 25 Feb 2014, 19:47

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Feb 2014, 09:36

Hehehe...sem že videl zadevo.
Dečki so vozili smer sever-jug...moja pot bo ta del križala v smeri zahod-vzhod...prav čez to področje.
Malce več razlage...
Zaradi nenehno spreminjajočih se razmer in po trenutno dostopnih podatkih, je potovanje v smeri Iran-Turkemnistan-Uzbekistan ,trenutno najmanj izjemno zapleteno in drago, predvsem pa z izjemno veliko ogromnimi vprašaji.
Vsled tega sem se odločil in spremnil smer potovanja. Cilj ostane enak...Pamirska "avtocesta" čez Wakhan corridor ob meji z Afganistanom http://en.wikipedia.org/wiki/Wakhan_Corridor
Nova smer:
Grčija-Turčija-Gruzija-čez Kavkaz (prehod Larsy) skozi Osetio in Ingušetio [-o< v smeri Astrakhan-Tyrau (Kazakstan), ki pelje čez delto Volge ob izlivu v Črno morje.
Skozi stepe in puščavo do Aralskega morja (sol e pesok), preko Baikonur-ja http://en.wikipedia.org/wiki/Baikonur_Cosmodrome....če bo čas, kratek skok na luno :mrgreen: in nadlje proti Kyrgizstanu in Tajikistanu ter nazaj v Almaty (Kazakhstan). Pri generalnem uvozniku BRP http://www.eurasiamotors.org/en/ tri dni počitka. Vmes bodo "pocarkljali" Stankota, mu obuli nove "copatke", jaz pa se bom poskušal dodobra regenerirati....glede na kontakte z šefico firme :whistle: se sicer bojim, da zna bit ta "počitek" v Almaty-ju precej naporen ;) .
No, ker se načeloma nameravam vrniti domov...se bom vračal preko severnega (bolj zelenega in hribovitega) dela Kazakhstana v smeri Rusije. Kje bom vstopil, se bom odločil glede na razmere in trenutno situacijo. Ena izmed želja je ogled Černobila...v tem primeru bom zavil proti severu Ukrajine....ali pa (tudi želja) proti jugu v Volgograd (bivši Stalingrad) in nato po južnem delu Ukrajine proti Mađarski, možno tudi čez severni del Romunije.
Za ta del potrebujem le Rusko, Kazakhstansko in Tađikistansko vizo...kar pa ni problem.
Zaradi spremembe smeri, se bom tokrat moral odpovedati Mongoliji...dobim lahko le Rusko poslovno vizo za tri mesece z dvojnim vstopom in izstopom...torej mi manjka še en vstop in izstop...kar pa pri urejanju Ruske vize, pomeni izjemno velike, skoraj nepremostljive administrativne zahteve.
Kakorkoli...ker sta mi Turkmenistan in Uzbekistan po prvotni verziji pomenila le tranzit, ju ne bom prav nič pogrešal.
Malce mi je žal za Iran...a žal trenutno ni alternative, razen čez Afganistan....ampak me ceneje pride če si kuglo kar doma poženem v glavo...tako da....drugič... :mrgreen:
Sem pa pridobil Gruzijo in Kavkaz ter adrenalinsko potovanje čez Osetio in Ingušetio...extra bonus... [-o<
Kilometrine je sicer nekaj manj...bo pa zato mnogo več brezpotij in zanimivih karjev (Aralsko morje, Baikonur...), ki bi jih po prvotni verziji izpustil.
Tako, to je to....živi bili pa videli... :?
In če se bi kdo pridružil...še je čas.... :D

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 26 Feb 2014, 19:23

Do takrat se bo pa tudi v Ukrajini začela veselica :D

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Feb 2014, 20:31

BIF napisal/-a: (Aralsko morje, Baikonur...),
Aralska katastrofa, ne pa morje. Boš moral kar malo pohiteti, če boš hotel videti. [-( [-(
Leva slika leta 1989 - desno 2008

Slika

Tisto rampo za rakete boš mogoče uspel videti, samo mesto pa je v bistvu "Ruski geto" kjer je prenočevanje skoraj nemogoče. No ja, skoz se boš pa le peljal. Še enkrat - fouš sem ti :axe:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Feb 2014, 21:34

jaka napisal/-a: Še enkrat - fouš sem ti :axe:
Preberi moj zadnji stavek... ;)
Ja mesto Baikonur je baje zaprto za zunanje obiskovalce...ampak mene zanimajo rampe....no pa kaka kurba v mestu tudi...ampak v Baikonur-ju ne bo nič.... :mrgreen: ...torej samo rampe... ](*,)
V "morju" pa je še glih toliko vode da namočim svojo debelo rit...več pa ne rabim.... :mrgreen:
V Baikonu-ju pri rampah bom nafehtal malo bencina...bo bolj letelo čez stepo.... [-o<

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 07 Mar 2014, 07:43

S tvojo spalno je tako: do +10 boš lepo spal in ti bo prijetno toplo, do +6 bo še nekako šlo, pa kaj boš moral obleč, naprej te bo pa zeblo ko psa, oblekel boš vse kar lahko in pri -7 boš še preživel, spal ne boš, zmrznil pa tudi ne. Še zmeraj pa lahko kaj vržeš gor, se pokriješ (kakšno šotorsko krilo, dekca, dobi se tudi dodatna najlonska vreča, priporočam ti pa aluminijsko folijo. Dokler je ne boš rabil, zavzame zelo malo prostora, je lahka, poceni, ko pa bo enkrat rabljena, jo ne zložiš več, bo pač zmečkana ob vreči. Šotor je za postavljanje najprimernejši pop-up, ki ga samo vržeš in se sam postavi, moraš pa kupiti kvalitetnega, da se ti ne bodo že pri prvih postavljanjih zlomile palice. Spiš lahko v njem tudi brez da bi uporabljal kline (včasih se jih ne bo dalo uporabit,kamenje in podobno) Edino problem je, ker se spravi v krog in moraš preštudirat kam ga boš privezal, sem pa jih videl privezae že tudi na dvokolesnikih. Če pa vzameš kakšnega drugega, potem pa glej kako se postavlja. Glej da se lahko postavi tudi v dežju in da se pri tem ne zmoči notranjost.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Mar 2014, 09:44

Prijatelj....z vsem kar si napisal se globoko strinjam.
Žal pa ti moram povedat, da je trenutno moja največja skrb predvsem, kako in če, bom odnesel celo glavo čez območje zakavkazja (če mi bo v trenutnih razmerah sploh uspelo prčkati edino odprto mejo med Gruzijo in Rusijo) Južna Ossetia, Ingušetia....mimogrede moram tudi čez mesto Beslan, ki je bilo pred leti mesto tragedije, ko so v osnovno šolo vdrli islamski skrajneži in zajeli otroke ter starše in ko je v akciji Ruskih "specialcev" umrlo preko 400 ljudi...gotovo poznaš zadevo in si predstavljaš tamkajšnji način življenja in razmišljanja.... :(
In ker je trenutna kriza z Ukrajino idealna priložnost za akcijo morebitnih skrajnežev, ki jih tam kar mrgoli (zraven je še Čečenija in Dagestan...znan po bratih, ki sta nastavila bombo v Bostonu itd.)....me res v tem trenutko skrbi za lastno varnost....in če mi nazaj grede še zaprejo ta edini mejn prehod....sem v DEBELI RITI.... :butthead:
Predvsem pa me skrbijo informacije iz prve roke o organiziranju nekih neidentificiranih skupin in njihovo nekontrolirano gibanje na tem področju. Kaotične razmere v že sicer neurejem južnem delu Rusije pač gredo na roke tudi takšnim... :(
In če si kaj želim, je to, da me v spalki zebe in preklinjam šotor, ker je moker....tako bom vsaj vedel, da je glava cela!
Pot je že sama po sebi napor in tehnični izziv....neki "dodatki" so čisto preveč.
Bom pa ob morebitni večji eskalaciji zadeve med Rusijo in Ukrajino zadevo enostavno prestavil na bolj varne čase.
Ne glede na želje in vložena sredstva ter priprave....odgovornost do samega sebe je na prvem mestu, KAKOR TUDI DO DRUŽINE.
"Veselo področje" z rdečo črto obkroženo....levo je Krim in Ukrajina....moja željena smer je Kazakhstan...desno zgoraj
Slika

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 09 Mar 2014, 05:41

Veliko premišljam o tvoji poti.
Končno si napisal stavek, ki me je malo pomiril:
"Bom pa ob morebitni večji eskalaciji zadeve med Rusijo in Ukrajino zadevo enostavno prestavil na bolj varne čase."
Ali pa kam drugam se podaj!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Mar 2014, 07:52

Jah....žal so se zadeve obrnile v najmanj pričakovano smer. Zadnja zadeva o kateri sem razmišljal ob načrtovanju te poti je bila gotovo ta, ki se sedaj dogaja. In žal je moj prvi stik z računalnikom vsak dan ogledovanje in prebiranje poročil o dogajanju med Ukrajino in Rusijo. Predvsem pa stikam za informacijami, ki niso tako izpostavljene, so pa zame pomembnejše. Pozornost Rusije je v tem trenutku usmerjena na Krim....posledično nastane prostor v krajih, ki so jih Rusi prej dobro kontrolirali in obvladovali v Zakavkazju. In kaos je vedno priložnost za posameznike in skupine, da izživijo neke druge težnje....vojna je pač vedno priložnost za mnoge postranske "dejavnosti", ker ni nadzora in sankcij.
In jaz ne bi rad bil del statistike kot potrdilo nasvetov v stilu...."odsvetujemo vsa potovanja na to področje, ker prihaja do ropov, ugrabitev in celo pobojev turistov"..."zaradi razmer turistom držav Evropske Unije ne moremo zagotavljati konzularne zaščite"...itd.itd.
No bomo videli.
Ja seveda....če letos ne grem v tiste kraje (grem pa zagotovo, ko bodo razmere stabilnejše...oz. vsaj delno predvidvidljive)...potem pade ena "južna trasa" zagotovo.
Kdaj, kje in kako dolgo pa je stvar razmisleka in dogovora.
Te pa vabim, da se pridružiš...bi mi bilo v veliko veselje... ;)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Mar 2014, 21:29

Ejga, sem ti ravno začel "rostfrej" kline delat, ti pa zdaj ne boš šel. :cry:

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 12 Mar 2014, 07:28

Ejga...ti jih kar naredi. Še nisem rekel dokončnega ne. Vize so v izdelavi.....bomo videli kaj bo po referendumu... :?
Sicer pa...kline naredi ker
-grem pa drugo leto, če letos ne
-če letos ne grem na to pot, grem pa na drugo...Albanija, Bolgarija, Turčija...itd. je vedno odličen izziv. Vsekakor mislim namočit rit v Črno morje... :mrgreen:
-in nenazadnje...če prav vem, tudi ti ne misliš ravno posedat doma.... ;)
Tako da....kar nadaljuj...pa ne mečkaj predolgo, ker čas neusmiljeno teče!
Imam pa eno prošnjo za uporabnike foruma.
Glede na trenutno dogajanje v južnem delu Rusije bi prosil, da v kolikor ima kdorkoli kakršne koli podatke iz različnih virov za to področje, da mi jih sporoči. Torej prijatelji, znanci, ki poznajo koga na tem področju, poslovni partnerji...kdrokoli....vsaka informacija je dobrodošla.
Sam imam nekaj kontaktov, ki žal poročajo le negativne novice....pa vendar....morda je kje kakšen svetel žarek....moja željena pot skozi to področje, je označena z rdečo črto, nekaj postov višje.
Hvala v naprej.

Odgovori