Ker bi rad ATV občasno uporabil za kaj postoriti okoli bajte sem si omislil enostavno prikolico zanj. Izmere kesona bojo 150x85cm. Ker so večni problem kolesa in peste za tako prikolico sem si zadevo zamislil malo drugače.
Preko E-baya sem iz nemčije naročil dve uležajeni kolesi za "šajtrgo" z 20mm osjo in polno gumo. Nosilnost bi naj bila okoli 250kg na kolo ampak pustimo raje to. Recimo da do 150 pa bo držalo

Okvir sem sešvasal iz 30x30 pohištvenega profila. Podvozje kamor prideta montirani kolesi sem naredil ravno tako iz 30x30 cevi gor pa sem iz spodnje strani navaril L profil v katerega sem zvrtal luknje fi20mm da grejo skozi osi kolesa. L profil je dimenzij 70x70mm in debeline 7mm. Viške sem porezal stran z fleksom.
Podvozje pa sem potem z šraufi M10 našraufal na okvir. Če se kdo sprašuje zakaj tega nisem skupaj zvaril je to zato, ker šasije prikolice ne bom barval ampak jo bom dal pocinkat in če bi bilo podvozje navarjeno gor potem ne bi šla šasija v kad za cinkanje. Cinkanje pa zato, ker je bolj obstojno in zato, ker niti ni tako drago. 0,5€ na 1kg.
Za rudo sem uporabil profil 40x40 gor pa pride še vrtljiv mehanizem in potem kljuka.

tako je vpeto kolo:

tu se vidi da so kolesa na svojem okvirju:

Nadgradnja bo iz T-fix vezane plošče 15mm. To sem pač v tem momentu lahko dobil. Po moje bi se dobro obnesla tudi plastika HD-PE.
Več naslednjič...
Lp Boštjan