vojaški poligoni

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

vojaški poligoni

Odgovor Napisal/-a hurco » 12 Nov 2009, 07:17

Zdravo!

Na sosednjem forumu sem ujel eno zanimivo debato o naših poligonih, zgleda da bo treba še nekaj raziskati :P

http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... sc&start=0

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 12 Nov 2009, 10:36

Jah no, je bolj poligonček kot pa poligon. Grem včasih mal pogledat, če so mlake še tako globoke, kot so bile. Je pa dober za popestritev furce. Še posebej če je bolj kot ne asfaltna.

Evo ga: http://www.geopedia.si/#L450_F12396945_ ... y92002_s17

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
warrior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Napisal/-a warrior » 12 Nov 2009, 10:50

Kaj pa Poček,a se kak majster iz foruma vozi po njem ,pa da bi vedel kaj več povedat...
včasih ko so še ble offroad dirke dol sem se mal po njem z terencem prevažal ,pa morm rečt da je kr zanimiv,samo previden moraš bit,da ne
naletiš na betonske zaklonilnike(betonski grabni sred travnika).

Ne vem pa kako je zdej z vožnjami ???

Pa LP

Raptor YFM 350R-prodan
YFZ 450

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 12 Nov 2009, 11:03

pa še slika od počka, tale je še bolj mikaven.

http://www.geopedia.si/#T105_vT_b2_x441286_y66782_s15

Prvi post s sosednjega foruma kar nekaj pove:
mene pa zanima, kako je z tankovskim poligonom na Vrhniki. Enkrat sem se že vozil tam v sklopu testiran z toyoto Adrio, vendar je bilo to organizirano. Zanima me če kdo ve ali se smeš tam voziti tudi sam, kot recimo na Počku ali je Vrhnika bolj nadzorovano vadbišče in je gibanje po njem bolj omejeno.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 12 Nov 2009, 13:21

Jelušička jamra, da nima za pasulj.
Pa naj trži poligone. Na spletnih straneh naj objavijo časovnico vaj. Ostali čas bi lahko poligoni živeli drugače.

Z to dejavnostjo bi lahko ukvarjala vojska sama. Vahtali bi poligon in tiste lukne z petardami ter prodajali karte za vožnjo. Bolj verjetno bi se kmalu našel en barabin, ki bi dobil (pod roko kupil) koncesijo od ministrstva za to dejavnost. In tako bi odsluženi kadri SV še vedno zelo strokovno prezračevali svoje pisarne namesto da bi zaslužili svojo plačo na poligonu.

O reakcijah šusfehtarjev raje nebi, ker jim itak ni nič prav, ker je vse kao njihovo.

Samo moje mnenje.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
xXx
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Koroška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a xXx » 12 Nov 2009, 17:55

Poček je zakon ja...ni da ni. Izogibajte se edino Lip, kjer vojska izvaja vaje, namreč tam je dosti neeksplodiranih sredstev!

Lp

Myint - Spletne Rešitve
http://www.myint.si

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 12 Nov 2009, 18:28

Enduraši so hodili na Poček vendar so se jagri pisno uprli in protestirali, tako, da so se v SV odločili in prepovedali uporabo poligona tako endurašem kot jagrom. Smo pa pred nekaj leti brez kakršnih koli problemov uporabljali oz se vozili v sobotah in nedeljah na strelišču Bohinjska Bela.

medved1
Začetnik
Reactions:

vojaški poligoni

Odgovor Napisal/-a medved1 » 12 Nov 2009, 22:30

Brinovc, a tep sploh kdo ne smeta. Dej se malo vase uzri in se zamisli, če slučajni ni kaj s teboj narobe.

lp
Medved
p.s. to sporočilo je samo moje osebno mnenje. Vozimo pa itak vsepovsod dokler nas ne dobijo oz. preženejo (pol pa so vsi grdi in si lastijo kar je od vseh).

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 12 Nov 2009, 22:35

brinovc napisal/-a:Jelušička jamra, da nima za pasulj.
Pa naj trži poligone. Na spletnih straneh naj objavijo časovnico vaj. Ostali čas bi lahko poligoni živeli drugače.

Z to dejavnostjo bi lahko ukvarjala vojska sama. Vahtali bi poligon in tiste lukne z petardami ter prodajali karte za vožnjo. Bolj verjetno bi se kmalu našel en barabin, ki bi dobil (pod roko kupil) koncesijo od ministrstva za to dejavnost. In tako bi odsluženi kadri SV še vedno zelo strokovno prezračevali svoje pisarne namesto da bi zaslužili svojo plačo na poligonu.

O reakcijah šusfehtarjev raje nebi, ker jim itak ni nič prav, ker je vse kao njihovo.

Samo moje mnenje.

LP!
Žal sta vojska in ekonomičnost daleč narazen. Še praznih vojaških stanovanj se lenuhom ne da oddajat, ti pa prideš s tako idejo na plano....
Kakšni pa so lovci pa itak vemo.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Odgovori