Zanimam se za nakup ATV

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
dukimen
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dukimen » 28 Sep 2010, 12:13

crnski napisal/-a:Danes gledam mau po netu in najdem eno stran, ki sploh ne vem ali je ta stran bolj info ali se da tudi kaj naročati prek nje.

http://www.alibaba.com/product-gs/34402 ... _2010.html
to je podobna stran kot pri nas ceneje.si
začuda ta prodajalec ne prodaja celih kontejnerjev oz. večjih količin
sicer se ne spuščam v to ali je prava ali ponarejena mačka (s poreklom iz American Samoe)
opozoril bi te na pariteto FOB shenzhen port http://en.wikipedia.org/wiki/FOB_%28shipping%29 :cry:
torej tvoj strošek ladijski transport, zavarovanje
stvar pride v eno veliko evropsko luko (Hamburg, Rotterdam), spet špediter tvoji stroški za pripeljat k nam , da o potrebnih papirjih ne govorim (homologacija).. .fantje, ki se s tem ukvarjajo lahko komentirajo stroške špediterja, uvoza, davščine takšne in druagčne itd.
pojavi se tudi vprašanje garancije pri generalnem uvozniku, itd

če si za "kdo ne reskira ne profitira" varianto boš verjetno profitiral kakšnega stotaka ali dva, morda več... del tega boš porabil za telefone, del pa za Persene ali še kaj močnejšega 8)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Sep 2010, 12:17

Ufff :zdaj si me pa na realna tla postavil-pred mesecem sem ga vplačal v tujini pa še ga nisem videl!! (mogoče bom pa res stare cote videl)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Sep 2010, 13:33

No iz Kitajske mora bit jasno lahko dobiš le Kitajca!
O kvaliteti ne bi razpravljal, ker gre za 100x prežvekano temo! vsak ima pač svoje mnenje! moje izkušnje so do sedaj pač odlične!
Če že uvažaš iz tujine "renomirano" zanmko potem naj bo iz znanega zahodnega trga vendar je vprašanja, če boš ob seštevku vseh stroškov kaj profitiral!
najpomembnejše pri vsakem nakupu je post-nakupni support-po slovensko servisna podpora! No in ta je tista, ki pri nas ZELO šepa, predvsem tukaj so cene NAVITE DO NEBA!!
Vsak atv potrebuje vzdrževanje in nemalokdaj tudi popravila! No in če stane en usran kardan 800 EUR potem je hudičevo za razmislit, kaj boš kupil!
Ko kupuješ novo zadevo se predvsem informiraj o ceni nekaterih konkretnih rezervnih delov (jermen, manšete, zavorne ploščice, diski, oljni filter, aksa, končniki...)! Ti so najbolj na udaru in kaj hitro se ti lahko zgodi da boš kmalu zgubil voljo do vožnje, ali pa se boš vozil "po jajcih", da se ja ne bi kaj polomilo!
Jaz sem, do sedaj potreboval: 1x zavorni disk (16 EUR), 1x zavorne ploščice zadaj (6 EUR), 1x zračni filter (12 EUR)! Vem pa še rcimo za ceno 2x plinski amortizer+vzmeti (komplet) 90 USD!
Vse kar sem rabil sem dobil v 4h dneh po UPS-u brez stroškov carinjenja in bla bla bla!
Civava: mislim da tistih 10-15 let ni tako daleč kot misliš! ;)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Sep 2010, 14:05

Saj bi še vse te rezervne dele zraven naročil pa kaj ,ko ne vem če bom sploh moped vido?? :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Sep 2010, 14:16

Se popolnoma strinjam. Zelo je čudno , ko gledam recimo 1000 Ac za 800$. :shock:
Tukaj je še en primer Ac ja še posebno bodite pozorni pod Quick Details

http://www.alibaba.com/product-gs/34288 ... _ATVs.html

Pa takih primerov je še nekaj nekateri omenjajo , da ima za pogon verigo itd itd.

Najbolj fer bi bilo , če bi se dalo plačati preko pay pala potzem bi se pa hitro videlo kako in kaj. Gledal sem tudi vitle 4500lbs za caa 100€. Moja je takoj predlagala , da kupim enega za štos , da vidiva kaj bova dobila. :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Sep 2010, 14:26

Za vitlo bi skoraj upal trdit da boš dobil takšno kot si jo predstavljaš (ali boljšo)! Kakšnega AC-ja, KQ-ja ipd pa iz Kitajske ne bi naročil tudi če bi "denar sral" (oprostite)!
No ampak najdejo se tudi modeli, ki poskusijo tudi kaj takšnega! Potem pa razočarano razlagajo naokoli da so Kitajci "sranje" ipd, mimogrede pa "pozabijo" omenit, da so gladko nasedli svojemu pohlepu!
Je treba pri teh stvareh imet trezno glavo in si vzet čas! Dobro preštudirat vse aspekte in se potem odločit! :-k

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Sep 2010, 15:53

pohorjebeef napisal/-a: mimogrede pa "pozabijo" omenit, da so gladko nasedli svojemu pohlepu!k
Eden od teh pohlepnežev je v priporu. :k:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Sep 2010, 16:35

jaka napisal/-a:
pohorjebeef napisal/-a: mimogrede pa "pozabijo" omenit, da so gladko nasedli svojemu pohlepu!k
Eden od teh pohlepnežev je v priporu. :k:
Kakšen namig? ;)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Sep 2010, 16:51

03 :-#

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Sep 2010, 16:53

Kdor visoko skače včasih trdo pristane! :?

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Sep 2010, 17:55

Zdaj ste me pa čisto iz"tira vrgli!!
Sem poslal mail dobavitelju pa je zavrnjen -zato sem poizkusil drugi mail -zdaj pa čakam,čakam in čakam!( pa je online)
Po starem je obljubil ,da bo proti koncu novembra in se lahko samo tolažim "da res bo" Ker če ne bo me bo žena za 3k€ iz kože slekla jaz pa lahko samo :cry: :cry: :cry: in še :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 28 Sep 2010, 18:01

Me prav zanima kakšen boš brez kože :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Sep 2010, 18:04

lakl napisal/-a: -zdaj pa čakam,čakam in čakam!( pa je online):
Pisalo se je leto 2004, ko smo bili na istem. 2 cela plačana kontejnerja polna mopedov (Extrem 300). Takrat sem se odločil, da kitajčkov ne maram več. Še danes jih ne. 8)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Sep 2010, 18:21

Civava napisal/-a:Me prav zanima kakšen boš brez kože :twisted:

Približno takole!!

Slika

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 28 Sep 2010, 21:55

Še en vidik, ki ga še nismo jemali. Ker vemo, da je na Kitajskem delovna sila poceni, bi bilo možno, da imajo renomirani proizvajalci (česarkoli že), proizvodnjo na Kitajskem. Tam pa se lahko hitro zgodi, da popoldne še malo fušajo na svoj račun, pod tujo blagovno znamko in nam to ponujajo. Izdelek je lahko narejen iz istih sestavnih delov, kot original produkt in bi torej moral biti iste kvalitete. Verjetno manjka samo končna kontrola (ali pa tudi ne). Ne trdim, da je res tako, je pa možno.

@lakl, predlagam, da umakneš to sliko, saj sploh ne spada v to temo.

Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 29 Sep 2010, 06:22

Ogromno sestavnih delov,tudi za naše mopede danes prihaja iz vzhoda ,kjer je poceni delovna sila in tudi repromaterijal.Kupujemo Gorenje tv in 90% sestavnih delov prihaja iz vzhoda,zato me nihče ne bo prepričal, da je Can-am ameriški saj sem snel na 650-tki pokrov zračnega filtra na katerem lepo piše Vietnam zato sem prepričan ,da še marikateri del prihaja iz vzhoda a na njem nič ne piše.(tudi vitalni).
Pohorjebif je lepo napisal ,da če kupuješ na Kitajskem lahko dobiš samo kitajca,če pa kopuješ v Kanadi pa dobiš-???
Nakup preko interneta je preko "velike vode" ustaljena praksa pri nas pa še vedno kopujemo po sistemu videno-kupljeno! Pred leti so bile plačilne kartice tabu-danes jih imamo polno denarnico gotovine pa komaj za kavico! Toraj smo spremenili mnenje in tudi pri nakupih preko neta bomo spremenili mnenje(pač potrebujemo več časa).
Internetne prodaje se pa najbolj bojijo trgovci saj jim je močna konkurenca.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Sep 2010, 09:04

Tudi na Yamahinem grizzlyu 700 so deli, kjer piše Made in China, ter Italy. 8) 8)
Tako kot je napisal Drago. pri mariskaterem kitajskem proizvodu manjka kontrola.
Isto se je dogajalo v bivši SFRJ. Kar je bilo dobro je šlo v izvoz, ostalo smo pukupili mi. :k:

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 29 Sep 2010, 09:45

He, čitam temo, pa da se še jaz pridružim......

Lakl kar se kitajcev tiče (mislim kod narod in ne kot moped) veš da sva že večkrat debatirala o njih in kako je moje mišljenje o njih (ne bom ga povedal javno, da ne bo kdo mislil, da širim rasno nestrpnost)........z njimi delam že več kot 12 let........njihov največji problem je, da ne zanjo (ne smejo, ni v njihovi miselnosti) reči NE. To me je že ogromnokrat teplo, ko sem jim zaupal. Enostavno mu daš neke pogoje, on skozi pravi yes mister, no problem mister, ti mu zaupaš, na koncu pa seveda ni tako kot si si ti zamislil.....ampak tega se moraš navadit, če delaš z njimi.....

Problem pri nas se pojavlja v nezaupanju do vsega kar je Kitajsko , kot je že Bif napisal v nekem postu zgoraj, ko te nekdo tam "spodaj" nategne in se to posploši, da so vsi spodaj nategovalci. in to je potreditev tega, kar sem zgoraj napisal, dejansko te ne napizdijo vedno zavestno, ampak taki pač so.....
Kar se tiče Alibabe, ko sem bil enkrat službeno v Frankfurtu, sem bil tudi na njihovem predstavništvu za Evropo in povem ti, da je to velika firma, kot je v Sloveniji ni.....kako pa poslujejo pa je drug problem......mi (jaz) konkretno od njih ne jemljem nič, čeprav bi lahko iz vsega sveta ne samo iz Kitajske jemal preko njih...njihova primarna dejavnost je zastopanje podjetij v sistemu "vse na enem mestu" ali so to odeje, gate ali pa mopedi....samo si jemljejo kar nekaj provizije, zato delamo raje direktno. So pa dejansko velika firma in ne samo nek server na internetu, ki ga upravlja mulc doma na kavču v gatah.....
Kar se tiče proizvodnje na Kitajskem......Tista stvar, ki jo je nekdo omenil, da bi kitajčki po delu še fušali popoldan ne drži...oni namreč nimajo popoldneva - delajo celi dan in vse dni, prav tako pa nimajo možnosti potem sami kakih stvari prodajat (osebno preko interneta). Torej problem kitajske proizvodnje je samo v kontroli in izključno v kontroli. Tako da sfušanega ATV-ja v stilu stare "Metalne ali TAM-a) doli ne boš dobil.
Če imajo firme doli svoja predstavništva, agente, nekatere celo razvojne in kake druge oddelke, potem kvaliteta štima, v obratnem primeru pa ne . Verjemi , govorim iz lastnih izkušenj, po pripeljanih več 100 kontejnerjih....sicer ne mopedov, ampak vseeno......
Druga stvar pri kitajcih je ta, da je lahko določen moped (Can-am, kawasaki, Yamaha ipd......) narejen do 90% na Kitajskem, oz. delno na Kitajskem, delno na ladjah ob prevozu nazaj in samo kakih 10-15% v državi katere ima nato poreklo (made in Japan, made in Canada.....) To so triki z pridobivanjem t.i. Country of Origin (Form A) - porekla proizvodnje. Torej v dobri veri da si kupil Kanadčana, kupiš kitajca, ki je bil samo deloma "sestavljen v Kanadi in je zato dobil poreklo made in Kanada....Je pa res nekaj drugega. Te znamke ki se potem izdajajo za made in Japan, Kanada ipd. so ponavadi renomirane znamke z visoko stopnjo KONTROLE, z zelo razvitim razvojnim, testnim in še kakim oddelkom, prav tako z obilo izkušnjami in znanjem in tu se dela velika razlika med kitajskimi (ki so dejansko od kitajskih firm) in ostalimi renomiranimi firmami.....seveda je posledica tudi velika razlika v ceni......
Kitajci na področju industrije za splošno porabo zelo malo investirajo v razvoj, saj jim dejansko ni potrebno, ča pa jim celi svet prinese k nosu svoj Know-how.
No potem, pa nastopijo problemi, ko se sami česa lotijo - nepravilni materjali, nepravilni postopki izdelave, zanič kultura dela (imel sem primer, ko smo dečku rekli, da mora biti nekaj okroglo in premera 20cm, dečko je naredil nekaj kar je bilo približno okroglo in premera 19, 5 cm, ko sem ga vprašal za zdravje je rekel, kako kompliciram, da saj pa je zelo podobno krogu) Torej kulture dela in, oz. se je šele učijo. Prav tako je delo tam doli malo vredno, zato pa ni cenjeno in zato se brez kontrole ne da nič delat. Nekoč sem nekoga skušal stisnit za neko ceno, dal mi je še 2% dol, pa sem hotel še 2% in mi je dal še enega, z razlago, da 1% pa si mora pustiti za delo, vse ostalo v ceni je material in energija....pustil sem mu vse 4%.......
Kar se tiče made in Vietnam na Outy-ju - kje si pa to videl oz. na katerem mopedu ...hehehe...
Seveda so posamezni sklopi narejeni na vzhodu, zaradi "umazane" prepovedane proizvodnje, eko standardov ipd..ki so v veljavi v EU ali ZDA. Seveda so tudi bistveno cenejši kot če bi jih delali v EU ali ZDA. Prav zato pa mislim, da ni samo tisti del Outija bil narejen v Vietnamu, ampak je mogoče zgodba taka, da kitajci delajo sklop za Can-ama, nabavljajo določene dele v Vietnamu, Pakistanu, Maleziji, jih sestavljajo v svojih fabrikah in jih pošiljajo v Kanado, kjer dečki samo sestavijo moped, ga polepijo in napišejo gor made in Kanada...ne govorim, da je v primeru Can-ama tako, je pa možno......can-am dam samo za primer.....
Kar se tiče tvojega Pajdota, ki je sedaj na poti, nič ne skrbi, prišel bo sigurno in to pošteno.......v kolikor pa bi se kaj zakompliciralo, pa ga bomo dobili sem zlepa ali z grda.....
Sicer pa dečki zunaj je lepo vreme, vsak na svojega in v naravo, ko si zunaj in na poti je čisto vseeno kaj imaš pod ritjo, tam so važni drugi občutki......
upam, da nisem zasmetil teme s tem poljudnoznanstvenim spisom o Kitajski......

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Sep 2010, 10:06

Moj priklon piscu! In podpis pod vsako besedo!
Danes pa na moped in dokler brni pod ritjo je najboljši-ne glede od kod je!

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 29 Sep 2010, 10:15

Se popolnoma strinjam-Bade! Tudi tako sem mislil vendar nisem "pesniška duša" in nimam volje obširno pisat saj se potem nimamo več kaj za pogovarjat!
(lepo vreme ??? - Pol grem pa kitajčka "frizirat za furco"!!)

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 29 Sep 2010, 11:24

Zanimivo tole BADE-jevo pisanje. Dodal bi samo, da moj can am je mel dele porekla Vietnam, Germany, Yapan, Mehika, pa še kaknega sem pozabil. To nam je prinesla globalizacija, ki jo je opisal Bade.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 29 Sep 2010, 17:36

Tukaj ni kaj dodati.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 30 Sep 2010, 16:12

Sedaj ste me pa čisto zrajcali za tele AC-je. Sem poslal povpraševanje za ceno tegale :
http://www.alibaba.com/product-free/109 ... 1_EFI.html
in dobil odgovor:

Dear friend
thank you for interesting in our product
we quote 2010 Arctic Cat 700 H1 that is 1780$.
we will give you discount,according to your quantity order
if you have any question,you can contact me at any time
david

Ali je še kakšen kandidat, da dobimo količinski popust?

crnski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a crnski » 30 Sep 2010, 16:22

Jst lahko samo to rečem, podjetja se znajdejo. Kupujejo dele s vsepovsod po svetu. Pridejo poceni skozi, nam pa lepo nabijejo ceno gotovih izdelkov. Seveda, če pa se želiš voziti s štirikolesnikom, kupiš in drago plačaš.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 30 Sep 2010, 17:37

Bomo pa enga kupl , da vidimo kako in kaj :D

Odgovori