Outlander 650 MAX XT

Odgovori
Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Re: Outlander 650 MAX XT

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 26 Sep 2013, 12:29

Slika
BFI in vozniki Kanarčkov,vidim,da nekateri opravljate servise doma,kaj pa priklop na tester je to obvezen in kje to opravite?Ker je bolj slaba izbira mi včasih ](*,) oko uide tudi za kanarčkom,pa me malo več zanima o domačem servisiranju,kaj se ne da postoriti brez servisa? :whistle:Kakšno olje uporabljate,je treba po rezervne dele in pa potrošni materijal, na sevis,ali se tudi dobi v prodajalnah z avto rezervnimi deli?(Kotal, avtostil itd)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Sep 2013, 13:24

Moje osebno "poslovanje" z kanarčkom.
Servis vedno opravim doma sam. Pod servis razumem:
Menjavo olja in oljnega filtra na 3.000km.
Menjavo olja v diferencialih in menjalniku na 6.000km.
Podmazovanje kardana, rok ipd (kjer so mazalice) pač po občutku...na 3.000 km pa vsaj 2x (10min. dela)
Na cca.1500 km. odprem pokrov variomata in ga samo spiham s kompresorjem, obenem prekontroliram stanje jermena (toleranca do 30mm.) zaprem pokrov in je toto.
Zračni filter čistim po presoji. Ker imam K&N filter z mrežico le to po kaki zelo prašni furi (hvala bogu jih je malo)snamem, stresem in vrnem na filter. Če ne prej pa po 3.000 km. snamem zračni filter ga operem, na rahlo pošpricam z K&N oljem nataknem mrežico in vrnem v ležišče.
Občasno se z kakšno MegLite-ko sprehodim čez motor in pogledam, če je kiler slučajno kje zabasan z blatom (čeprav pri pranju pazim, da ga dobro operem), preverim nivo hladilne tekočine, ki je "memu milo mater", nikoli ne manjka..občasno preverim tlak v pnevmatikah in pri 27.000 in dobrih 900 delovnih urah se odlično razumeva.
Uporabljam pa VEDNO (in to tudi priporočam) IZKLJUČNO le originalna olja, ki jih naročim pri SS in mi jih pošljejo po pošti, ali pa mi jih kdo mimogrede dvigne in pripelje.
Samo za info zakaj le original:
Pred kakšnim mesecem, sem menjal tesnilno maso na pokrovu menjalnika, ker mi je rahlo "slinil" pri enem vijaku...nič resnega, a ker sem picajzl sem pač to želel urediti. Ker sem snel pokrov menjalnika, sem seveda imel pred seboj vse "črevesje" getrib.
Po vsej km in urah so getribe takšne, kot, da so jih včeraj vgradili. Torej brez obrabe in v vrhunskem stanju.
Ne bom modrec, ali je na to vplivalo tudi originalno olje...toda...na kraj pameti mi ne pride, da bi experimentiral za par Eurov razlike. Ko sem kupoval motor sem vedel, kaj od njega hočem...in dokler mi to daje, mu z lahkoto dajem tudi jaz kar mu pripada.
Kar se tiče računalnika...meni piše Maintenance soon že ves čas. Ta napis se izpiše, ko daš kontakt in ne vpliva na nič. Tudi če računalnik zresetiraš, se ti bo ta napis pojavil po 1.300km, ker te opozarja na prihajajoči servisni interval, ki je bil po starem na 1.500km. Ne glede na to je predviden servis (menjava olja in filtra v motorju) za vse modele outlander in renegade mislim, da od 2005 naprej na 3.000km.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 26 Sep 2013, 13:53

He he tudi jaz sem pogledal .
Slika
AC-ja v utrobe pa sem vedno uporabljal neorginal olje Motoul 5100 ,pa je ves lepo kod včeraj narejeno.
BFI kateri letnik je tvoja 650-ka? Kaj ni potrebno nič voziti na servis resetirati računalnik?
Je potrebno morda novejše modele voziti resetirati?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Sep 2013, 13:56

Moja je letnik 2008. In ne , na restiranje računalnika ga ni potrebno vozit v kolikor ni kakšne "fatalne" napake, kar pa (trkam ob les) se pri meni še ni zgodilo. Pa tudi sicer se sam resetira ob vsakem odvzetem kontaktu in izvleki ključa ter pobriše napake. Ostanejo pa shranjene v računalniku (za arhivo) in se dajo vedno pogledat za nazaj.
Enako velja za vse modele, nove in stare.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 26 Sep 2013, 15:16

Vem za enga , ki to lahko priklopi ;)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Sep 2013, 15:36

Res je! Jaz tudi. In odlično se spozna na zadeve. 100% zanesljiv!

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 26 Sep 2013, 16:51

BIF napisal/-a:Moja je letnik 2008. In ne , na restiranje računalnika ga ni potrebno vozit v kolikor ni kakšne "fatalne" napake, kar pa (trkam ob les) se pri meni še ni zgodilo. Pa tudi sicer se sam resetira ob vsakem odvzetem kontaktu in izvleki ključa ter pobriše napake. Ostanejo pa shranjene v računalniku (za arhivo) in se dajo vedno pogledat za nazaj.
Enako velja za vse modele, nove in stare.
Hvala to sem hotel slišati, da slučajno ne nabavim kakega hudiča po tem pa moram za vsako malenkost obiskati uradni servis.Sicer je zelo malo možnosti, da kupim BR-ja he he z lastnikom imava različen pogled na ceno.
Super,če vidva vesta kje se da kaj priklopit, bosta morda tudi meni zaupala,če bo prodajalec zadovoljil z ponujenimi :eur ..

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Maj 2014, 20:23

Da malce osvežimo temo.
Ker je "Old Lady" že praktično na 30.000 km in jo letos čaka prehod v nove roke...mnojega sina, da se ne bi kdo veselil, da gre od hiše...in jo čaka prav čedna Balkanska tura....predvsem pa zato ker si zasluži, saj mi zvesto služi že mnoga leta, kilometre na vseh terenih...predvsem težkih...sem se odločil, da ji namenim nekaj podrobnejše pozornosti in "razvajanja".
Po skoraj letu dni sem ji danes "slekel" podvozje. Kljub rednemu pranju je marsikaj videti.... :?
Slika
Slika
Slika
...kar je videti kot rja...to ni...je pa ostanek drobnega peska "romunskih" potokov....tisti, ki poznate te terene veste o čem govorim.... ;)
In sem šel lepo po vrsti...najprej prednja leva stran....odstranitev peste in kontrola ležajev, končnikov, "kugl" itd, itd...vse bp....pač preplačano blago.... #-o
Slika
Slika
....ne moreš verjet kje vse najdeš zemljo... :shock:
Slika
...sledi temeljito čiščenje izpiranje in priprave na montažo...
Slika
Slika
...sledi dva dni pavze zaradi drugih obveznosti...nato nadaljujem.
Me prav zanima kaj bom še našel.... :k: pri tej kilometrini na precenjenem modelu...

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 18 Maj 2014, 20:35

Lep je občutek pri vožnji, ko veš, da si naredil nekaj dobrega za moped in sebe. =D> =D>

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Maj 2014, 07:13

Ja res je...sicer sem dosleden ves čas...morda tudi zato nisem imel nikoli težav...vendar sem se odločil, da pri teh kilometrih in prevoženih podlagah naredim podrobnejši pregled in preventivno saniram zadeve v kolikor bi bilo potrebno, dasiravno prvi posegi kažejo na presenetljivo dobro stanje.
Vsekakor pa, ne glede na znamko, je to le tehnika...in če želiš, da deluje kot pričakuješ, jo je potrebno primerno vzdrževat.
Vožnja je fantastična ko je tudi varna.

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 19 Maj 2014, 20:24

Direkt pogrešam ga :)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Maj 2014, 21:31

Ja glede na to, da si bil prvi lastnik....lahko rečem le hvala, ker je bil očitno primerno vzdrževan....tudi s tvojo pomočjo je še danes v vrhunski formi. Odkrito povem, da imam doma še novo 800-ko...vse super...udobna nova šasija, fantastična vodljivost, Fox-i delajo že skoraj neverjetno udobje, veliki novi diski mehko a izjemno učinkovito zavirajo brez "potapljanja", servo krmilo, prtljažnik, menjalnik....skratka sami superlativi....ampak ko grem na resno furo...takrat pa še vedno sedem na "Old lady"...ker na terenu ni prostora za afnanje...ko gre za glavo zaupam le preverjeni klasiki...za zdaj... ;)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 20 Maj 2014, 10:15

A si se nisi nic rok razvadil z servom? :)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Maj 2014, 18:32

Malo že...ampak skrbim da ne postanem preveč pussy.... :mrgreen:
Ni ga boljšega občutka kot prijet bika za roge in dat dvovaljniku možnost da se mu zmeša.... \:D/

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 20 Maj 2014, 19:24

BIF napisal/-a:Me prav zanima kaj bom še našel.... :k: pri tej kilometrini na precenjenem modelu...
Sem prepričan, da ne nekaj takega kot pri tej kilometrini (1700) :mrgreen:

Slika Slika Slika
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Maj 2014, 19:30

jaka napisal/-a:
BIF napisal/-a:Me prav zanima kaj bom še našel.... :k: pri tej kilometrini na precenjenem modelu...
Sem prepričan, da ne nekaj takega kot pri tej kilometrini (1700) :mrgreen:

Slika Slika Slika
Slika Slika Slika
:shock: :shock: :shock: Dizaster.
No tega zagotovo NI. Bolj me zanima ali so katere komponente izven toleranc, deformirane ali kaj podobnega...glede na to, da je to terensko vozilo v pravem pomenu besede...
Čeprav prvi podrobnejši pregled komponent, ki so najbolj na udaru ne kaže nobenih sledi kakršnih koli anomalij.
Ampak počakajmo lepo do konca...bom vse poslikal, da ne bo pripomb.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 20 Maj 2014, 20:35

Deformacije ???Tolerance???? To se gleda samo pri preplačanih modelih, na ostalih je to že vse serijsko. :haha

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Maj 2014, 21:23

No danes se je končno našlo nekaj časa, da nadaljujem zgodbo. Odmontiral sem še vse roke, očistil puše in jih pregledal ter premeril....
Tako izgledajo na precenjenih motorjih po 30.000 km...blata, vode, prahu....
Slika
Slika
Slika
...vse lepo namazal in sestavil...nikjer nobene zračnosti...ležaji mehki kot novi....
Zaključil sem levo stran ter odprl desno...vse pregledal...jutri še sestavim...
Kot kaže bo res kot pravi Jaka.... ;)
Slika
...takle pač mamo...

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 22 Maj 2014, 09:17

BIF napisal/-a:No danes se je končno našlo nekaj časa, da nadaljujem zgodbo.
Tako izgledajo na precenjenih motorjih po 30.000 km...blata, vode, prahu....

...takle pač mamo...
He, he...nagriženost 80% pa to... ;)

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Maj 2014, 10:05

heheh...JNA pa to... :mrgreen:
Moram poiskat drnč... [-o<

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 22 Maj 2014, 11:34

kaj bo to enga "šaraufanja".... material za puše si že naročil? pa še kak NIPL dodaj, ZA ZIHER :mrgreen:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Maj 2014, 11:41

jay886 napisal/-a:kaj bo to enga "šaraufanja".... material za puše si že naročil? pa še kak NIPL dodaj, ZA ZIHER :mrgreen:
...moram razmislit o kaki drugi znamki...taki, da ko po 500km. odprem, da je vsaj nekaj hin...tako samo čas tratim.. :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 22 Maj 2014, 13:17

Potem ti predlagam, da na svojem odpres menjalnik in preveris lezaje ;) Tam je najsibkejsa tocka BRPjev!

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 22 Maj 2014, 15:37

Naredil pred cca. 1.500km....ker je na enem delu pokrova menjalnika rosilo (spustila je diht masa)...je bilo potrebno snet pokrov, očistit ležišče ter ponovno nanest diht maso.
Takrat sem si dodobra ogledal drobovje....in ker je za povrh to delal še nekdo, ki je delal v Rotax-u in potrdil brezhibno stanje...mogoče me je nasral (čeprav ni imel razloga), ampak se nisem počutil kompetentnega, da bi presojal o njegovih ugotovitvah.
Tako da.... :k: ...kaj pa vem....kako pa ugotoviš da so ležaji hin?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Maj 2014, 08:02

Počasi se bližamo koncu...vmes nič zanimivega, razen tega, da sem po lastni neumnosti uničil zadnji ležaj...snemanje roke, prešanje novega ležaja...bla, bla...pač klasika....strošek novega ležaja...9EUR...no vmes sem še pobral "kante" na vijaku za izpust olja iz zadnjega prenosa...novega sem imel naslednji dan doma iz zaloge uvoznika precenjenih vozil...v glavnem brez težav.
Do sedaj sem pregledal vse ležaje, puše, kugle, vodila,....vse b.p.
Tako pa izgleda po 30.000km, 6 letih, preko 1.000 delovnih urah....zadnji prenos preden vrnem axo na svoje mesto...precenjeno???...kakor za koga....zame neprecenljivo.. ;)
Slika

Odgovori