Napake na X8

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Re: Napake na X8

Odgovor Napisal/-a zinko » 25 Nov 2018, 18:38

To je res!
Ampak rad bi se vozil ne šravfal 8)
Ko gledam nekatere slike na forumu...novega kolesnika za mislim da 10000e in po par 1000km skurjena sklopka,izpadle axe itd..mi pač ni vseeno da to pripeljem domov:)

Zato se bolj nagibam k raptorju in can am renegade,pa tudi kakšen outlander.. Po prebranem,brez večjih težav.

Mogoče samo še eno vprašanje...na spletu ni rabljenega can-ama renegada... zato niti ne vem kakšne so bile cene teh na avtonetu.

Morda kdo ve,za koliko so se prodajali rabljeni 800ccm naprimer?

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 25 Nov 2018, 18:53

"Zato se bolj nagibam k raptorju in can am renegade,pa tudi kakšen outlander.. Po prebranem,brez večjih težav."
Do spomladi se bo že kaj našlo na netu, če se ti ne mudi, počakaj na pravi motor, ko se kaj pojavi na avtonetu, ne čakat pa tu spraševat... Takoj na ogled, probat in to je to, ker dober 4kolesnik za dobro ceno gre takoj v promet... Pa drži se zgoraj napisanega.... Lp

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 25 Nov 2018, 19:45

Opraviš izpit za traktor in stvar rešena.... Za tvoj budget je to best buy...
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13549826

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 25 Nov 2018, 20:28

Tudi tega sem gledal ja..

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 25 Nov 2018, 20:35

Tu nimaš kaj zaj... t, novo z garancijo... moči dovolj,2 živahna valja če se ne motim... če pa negreš delat izpit za t3b, pa počakaj kaj rabljenega z homologacijo L7e.... Drugače pa, če si gledal tgb 600 si ja menda ugotovil, da je cena enaka pri obeh, tako da....lp

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 25 Nov 2018, 22:15

Hvala za nasvete. Izpita ne bom delal:)
Bom počakal,na kaj dobrega rabljenega.

H3jsaN
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Velenje

Odgovor Napisal/-a H3jsaN » 26 Nov 2018, 14:46

Če te zanima tega prodaja moj prijatelj

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 0xxc%20650

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 26 Nov 2018, 15:02

Žal je pre drag,iščem do max 7000€

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 26 Nov 2018, 20:23

Črni Apache z 32k prevozenimi na a netu ti prodajaš? Dobro si jih naklepau :lol:

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 26 Nov 2018, 20:29

Ja moj je :D

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 26 Nov 2018, 22:56

Glede na kilometre, ki jih delaš, se nagibaj k cestaku-raptor in podobne... Lp

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 27 Nov 2018, 10:17

Kar nekaj KM je naredil prejšni lastnik,niso vsi moji:)

Saj to je problem,če bi iskal cestaka,bi obdržal svojega,mu nič ne manjka.
Problem je,ker imamo dosti tudi makedamskih cest,gozdnih poti,po katerih se pa do sedaj nisem mogel voziti z mojim,če si kdaj poskusil apača,veš da je trd ko hudič,te celega konkretno trese,čutiš vsak kamen,saj je narejen za na asfalt(super moto).
Zato iščem nekaj optimalnega ki bi bilo delno za cesto in delno makedam,da se lahko normalno pelješ(mehkejši).
Sem tudi razmišljal da bi zamenjal amortizerje na sedanjem,ampak raje kupim nov motor,ker tudi neki dobri amortizerji niso poceni.

Ne vem,še tuhtam.

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 27 Nov 2018, 11:04

Moj glas gre yamahi raptor...odličen za po cesti,odličen za po makadamu,tudi za na kros progo,ni navit agregat,servisi so na 40 ur ali 2000 km-po knjigi,ampak večino časa zlivaš čisto olje iz agregata...Za moje pojme najboljša varjanta za cesto,makadam,gozdne poti...Poraba 6l na 100 km,moči polna kapa,lepa potovalna hitrost pri 100km/h,razn v ovinke mal bolj zlahka-odvisno od jajc voznika...
Jest sm mojo po enmu letu mogu prodat,zaradi povečanja družine in se mi še zdaj kolca po njej,ker je ni već v garaži...
Kupljena je bila od kolega,ki je tudi član foruma in je nardila 20.000 km z redno menjavo olja in filtra brez nobenega stroška ali okvare.Še sedaj je gor prva veriga in zobniki in use zavorne ploščice,ki bojo še za par let...
Skratka odličen quad...

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 27 Nov 2018, 13:15

Hvala!

In kaj pravite na tega: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13636586
Na kaj moram biti pozoren?

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 27 Nov 2018, 14:43

Jaz sem mojo prodal dva tedna nazaj,za 7500€,letnik 2015,19.400 km,quad kot iz trgovine,dva kompleta platišč,v original stanju z računom,dvemi ključi...
Ta je stara že 11 let...
Po sliki vidm,da je spuščena,zadnja osovina širša,zdej prve roke mislm,da so original,ima verjetno distančnike,ker,če nima distančnikov feltne skrije čeljusti,pozoren moraš bit na luft pri zadnjem amortizerju-v vagi in zgornje vpetje amortizerja gor dol,primeš atv zadaj za grab bar in dvigneš in mal potreseš,če zaslišiš klikanje ima luft,prva pesta luft,poglje,če je kej sledi od mazanja na niplah,če ni,ni nč podmazovan,spredej na rokah imaš šest niplov,zadej na nihajki in vagi 3.Poglej semeringe pri zadnjem vpetju amortizerja na vagi,ker ko stiskaš mast vanj,porine semeringe ven in posledica so uničeni semeringi,ker drsajo v nihajko,ko jih mas porine iz ležišča.Luft balance,Barvo zavornega olja pod sedežem,če se ne menjava postane temno rjave barve olje,če je novo je rumenkaste barve,posledica nemenjave zavornega olja,so uničene zadnje čeljusti.Mal vprašaj koliko olja je nalival v motor,če ga je menjaval bi moral vedet,da ga gre notri 1.85 l,če menjaš še oljni filter.Na koliko km ga je menjaval.Poglej za razpoke na zadnjem delu atv ja,aluminjasti del pod sedežam-te so radi pokali-odvisno kako in kje je biu vožen...
Poglej,če so roke kej udarjene,zvite,barvane...
Avspuh nima original,poglej,če je homologiran v homologaciji,če ni je brez veze ga met gor zarad kazni,poglej barvo svečke,če jo dovoli pogledat,puščanje olja,hladilne tekočine...Vžgat mora tako,zvok motorja poslušaj na mestu in stisni sklopko,ne sme nič ropota v agregatu.Ko se pelješ poglej,če gre ravno,ko spustiš balanco med vožnjo,luft zadnje verige mora bit od 15-30 mm gor dol...
Ma en miljon stvari je za pogledat...
Lufte pa najlažje ugotoviš,če je quad dvignjen od tal-usa štiri kolesa v zraku sproščena...

Ceno ma pa mal navito...

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 27 Nov 2018, 15:42

No, se vidi gdo se spozna, mislim da si boš moral kar dopust vzet, če hočeš vse tole preverit O:)...

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 27 Nov 2018, 16:54

Hvala za napotke:)
Vendar se strinjam da je za ta letnik preveč navita cena.
Bom počakal na kaj boljšega.

Hvala

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 27 Nov 2018, 19:47

Lep stroj,vreden svoje cene,samo mi ko je sila preej spustimo,pa vsaj vse eno,tisti,io ga bo kupil,meni bi avspuh,in aksa bila dobrodošla,

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 27 Nov 2018, 20:21

frm napisal/-a:Lep stroj,vreden svoje cene,samo mi ko je sila preej spustimo,pa vsaj vse eno,tisti,io ga bo kupil,meni bi avspuh,in aksa bila dobrodošla,

Osovino in auspuh ima kolega sam je od 2016 letnika,ne vem,če paše na 2012?

Osovina paše,samo zadnji lonc,ne vem če gre na 2012,ker 2012 ima dve cevi iz cilindra..
Sklepam,pa da je zadnji lonc enak...

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 28 Nov 2018, 18:04

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Nov 2018, 18:36

Skoraj predobro izgleda za 2010.... :shock:

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 28 Nov 2018, 20:08

Se strinjam z Bif-om, pojdi na ogled in preglej stvar.... Zgleda, kot da je bil slikan dan po nakupu iz trgovine :-k...se mi zdi, da se pri tem modelu menja več stvari na toliko pa toliko ur, kot samo olje in filter....

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 28 Nov 2018, 20:31

Agregat ni narjen za na cesto in teranje v visoke obrate dlje časa...
Za kej več povedat,pa zadeve ne poznam...

Za cesto glej večjo kubaturo,ktm 525,yamaha raptor 700,ds 650.

Nekej malga se da rešit s zobniki,daš spredej večjega,zadej manjšega ampak kej več pa ne...

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Nov 2018, 08:02

Vsak ima sicer svoj pogled na zadeve...pa vendar. Kupit quad in se vozit po cest???...ne vem no. Meni to nikakor ne sede. Mučenje sebe in motorja. Če rad potujem in me mikajo razdalje potem je veliko bolje in veliko ceneje ter udobneje kupit motor (enoslednik). Zdaj, ko se takole vozim z motorjem občasno vidim na cesti koga s quadom....tega sicer nisem prej gledal tako, zdaj pa lahko povem, da je naravnost smešno, če ne že žalostno....zaradi oblike izgledajo kot neki kričeči ptiči, ki ne morejo vzletet. Vsak delavec izgleda veliko bolj resno...pa tudi ti tehnično gledano niso za na cesto. Ideja o vožnji po cestah s temi vozili je itak samo v Evropi...ker je pač takšna zakonodaja....sicer po svetu uporabljajo ta vozila tam za kamor so narejena. Nič ne rečem, če moraš opravit kakšen transfer od makedama do makedama recimo....ampak, da bi se pa s tem fijakal po asfaltu pa je malo mimo. Quad nima nobenega spodobnega prostora za kufer, kamor bi dal stvari....še posebaj smešni pa so quadi z GIVIJI odzadaj. Na motorju imam kufre in prostora skoraj več kot v vsakem ATV kufru...vozim pa hitrje, bolj dinamično, cenej, udobneje pa še zadeva dobro izgleda. Pa to ni samo moje mnenje. Včasih sedim na kakšni kavi in poslušam komentarje okoli, ko se mimo pelje kak quad...vsi...ampak res vsi se delajo norca...ker je res smešno. Tako da, če kdo misli, da impresionira okolico s quadom na cesti, še posebaj pa s kakšnim glasnim izpuhom živi v zmoti.
Prav zato jaz tudi ne vidim nobene uporabne vrednosti z nakupom quada. Ampak ok...to je samo moje mnenje in moje pogled iz izkušenj. Vsak pa ve za sebe najbolje...je pa za razmislit.
Saj vem...zdaj se bo usul plaz in boste pisali v stilu "kaj koga briga kaj jaz vozim"..ali pa..."jaz imam motor za svoje užitke"...ok, ok...ampak resnica pa je takšna kot sem jo povedal...predvsem pa ne vidim razloga, da se nekdo muči na tej zadevi. Razen seveda če je uporabnik invalid in mu je to edina opcija.

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 29 Nov 2018, 11:40

Big sej to smo ze veckrat obdelal da quadi niso za na asvalt.... Sam mam tut Raj enoslednik za relacijo ker na quadu pa res trpis... Edini izgovor ljudi ki se vozijo z quadi po cest I je to da nerabijo A kategorije da je motorist

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk

Odgovori