Nakup novega štirikolesnika

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Re: Nakup novega štirikolesnika

Odgovor Napisal/-a catbrier » 05 Feb 2019, 21:40

." Ker enkrat bojo tudi kolesniki z L7 homologacijo zmanjkali, moje mnenje samo."
Hmm,vse je mozno,takrat bo sele je..a,kot sem prej napisal,dvomim da bo še kdaj L7....ce pa slucajno bo,potem pa kdor je kupil T3,ga bo tudi vozil oz. se bo "oženil" z njim...to je samo moje videnje teh stvari....no,ti pa jutri le pokliči inžinerja pa napiši kaj si zvedel....(ko sem napisal da spomlad trka na vrata,sem imel v mislih,da pohiti z nakupom,preden bo kateri od nastetih prodan)...lp

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 22:15

Al pa se bojo iskale luknje in pomankljivosti v zakonu, kot pri vseh ostalih stvareh. :twisted:

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 06 Feb 2019, 05:44

Sej bodo tud proizvajalci najdli fore za l7 homologacijeSlika ni hudic ce jih imajo kitajc da ga tut prestižniki nebi :)

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Feb 2019, 09:55

Bogomolka napisal/-a:Sej bodo tud proizvajalci najdli fore za l7 homologacijeSlika ni hudic ce jih imajo kitajc da ga tut prestižniki nebi :)

Ti bom povedal iz lastne izkušnje. Za Homologacijo potrebuje uvoznik COC dokument (Certificate of conformiti)...po domače...potrdilo o skladnosti s katerim se proizvajalec (kitajc) obvezuje, da je vozilo sestavljeno po zahtevanih EU standardih...tudi ekoloških.
V glavnem...Kitajci en kurac pokrivajo standarde (ekološke in varnostne)...ampak to preprosto napišejo na COC. Ko sem sam uvozil svoj prvi štirikolesnik iz Kitajske sem dobil zraven COC certifikat in še tri bianco (prazne) COC certifikate z uradno glavo proizvajalca ter žigom in podpisom, da bi si po potrebi kar sam naprintal, kar bi bilo treba. Skratka....govno smrdljivo Kitajsko, ti pošlje zastareli smrad, samo da proda in priloži goljufive papirje. In če je kaj narobe se ti lepo jebi....ali pa jih toži na Kitajsko. Enako bo, če ti med vožnjo odleti končnik, aksa in podobno....đubrad smrdljiva goljufiva. Eto...to je odnos do kupca iz kitajske. zato skozi pišem, da so smradi in zanič motorji.
"Prestižniki" kot jih imenuješ, si tega pač ne morejo in ne želijo privoščiti, ker izhajajo iz urejenega okolja in dajejo na trg tisto kar se od njih pričakuje skladno z zakonodajo....da o kvaliteti in varnosti ne govorim.
Kitajcu pa se jebe...zdaj dela CF moto...ko ga bodo stisnili za vrat, se bo pa pač preimenoval v GL Turbo....in bo isti gnoj prodajala po preplačani ceni naprej. Ovce pa kupujejo.
Veselica bo ko se bo enemu sprdnilo in se bo v to poglobil...potem bo hajka...Kitajske pol-izdelke pa bodo lasniki imeli še samo za po dvorišču.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 06 Feb 2019, 10:59

No po nevem koliko poizkusih, dobil tega gospoda, ki pa mi je povedal, da glede opreme za traktor drži in da se naj obrnem na ministrstvo za infrastrukturo, da so oni odgovorni in imajo pristojnosti za to...

Lp

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 06 Feb 2019, 12:24

Bif da nebo pomote js se v 99,9% strinjam z tvojimi izjavami vedno... In ja sam sem pred časom vozil Grizzlya sedaj pa zarad financ kitajca (mi hiša ne pusti) bom pa v roku 2h let kupu sigurno brpja ker sem ga mel možnost preizkusit v enem mescu testiranja zlo dobr. Prestižnik sm pa podal kot neko celoto renomiranih znamk k vemo zakaj so dražje.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Feb 2019, 12:41

Saj nisem mislil tebe osebno...sploh ne. Vem, da imaš staž in si že ločil kaj je kaj.
Pisal sem na splošno...ker ljudje živijo v napačnih iluzijah in predstavah ter slepo verjamejo, kar jim povedo prodajalci....ti pa imajo vedno le en cilj.
Ko pride do problemov pa te ne poznajo skoraj več...

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 06 Feb 2019, 13:16

Al ti pa prodajo kaj novega

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 06 Feb 2019, 16:00

Situacija je taka. Napotili so me na javno agencijo za varnost prometa. Gospod, ki se s tem ukvarja je že odšel iz službe, mi je pa en drugi povedal, da so ravno te dni imeli debato glede te problematike in je zadeva zelo nejasna. Dal mi je številko od gospoda, ki se s tem ukvarja in mi bo jutri dal vse informacije. :roll:

lp

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 06 Feb 2019, 16:06

Kurpar napisal/-a:No po nevem koliko poizkusih, dobil tega gospoda, ki pa mi je povedal, da glede opreme za traktor drži in da se naj obrnem na ministrstvo za infrastrukturo, da so oni odgovorni in imajo pristojnosti za to...

Lp
Zivjo, mislim da si zvedel vse, kar si želel...moj nasvet; ne koplji po "dreku", bolj boš kopal, bolj bo smrdelo.... Tudi ostali osebki- ne bodi ga treba-brskajo forum, da se ne bojo prehitro začeli ukvarjati z nami, 4 cikli in homologacijami....pojdi raj kateri motor ogledat od predlaganih, bo manj glava bolela =; :mrgreen: pa brez zamere, lp

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 06 Feb 2019, 16:12

catbrier napisal/-a:
Kurpar napisal/-a:No po nevem koliko poizkusih, dobil tega gospoda, ki pa mi je povedal, da glede opreme za traktor drži in da se naj obrnem na ministrstvo za infrastrukturo, da so oni odgovorni in imajo pristojnosti za to...

Lp
Zivjo, mislim da si zvedel vse, kar si želel...moj nasvet; ne koplji po "dreku", bolj boš kopal, bolj bo smrdelo.... Tudi ostali osebki- ne bodi ga treba-brskajo forum, da se ne bojo prehitro začeli ukvarjati z nami, 4 cikli in homologacijami....pojdi raj kateri motor ogledat od predlaganih, bo manj glava bolela =; :mrgreen: pa brez zamere, lp
Poleg vseh teh klicev, sem začel tudi v tej smeri razmišljati. Ogledi pa so že za vikend na vrsti :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Feb 2019, 16:15

Ne rabiš vztrajat. Pošiljali te bodo od vrat, do vrat, od gospoda, do gospoda. Na koncu boš pristal na prvi telefonski in pri prvemu gospodu. Taki butli nam vladajo z velikimi plačami.
Zakon je jasen! Ampak je tako napisan, da si ga lahko tolmačiš na sto in en način.
Moj pogled. Kupi rabljenega L7 in furaj!
Kupi T3 položi tisti tečaj za traktor in furaj. Če sem prav obveščen je T3 z ABSom dovoljeno vozit do 90 km/h. Nisem siguren tej trditvi zato jo prej preveri. Drugače pa bi jaz fural popolnoma enko. Podnevi, ponoči, po vsehncestah-razen Avtocest.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 06 Feb 2019, 16:33

lakl napisal/-a:Ne rabiš vztrajat. Pošiljali te bodo od vrat, do vrat, od gospoda, do gospoda. Na koncu boš pristal na prvi telefonski in pri prvemu gospodu. Taki butli nam vladajo z velikimi plačami.
Zakon je jasen! Ampak je tako napisan, da si ga lahko tolmačiš na sto in en način.
Moj pogled. Kupi rabljenega L7 in furaj!
Kupi T3 položi tisti tečaj za traktor in furaj. Če sem prav obveščen je T3 z ABSom dovoljeno vozit do 90 km/h. Nisem siguren tej trditvi zato jo prej preveri. Drugače pa bi jaz fural popolnoma enko. Podnevi, ponoči, po vsehncestah-razen Avtocest.
Ta trditev glede ABS in 90km/h je bila tudi meni omenjena. Če bom kupil T3 se tudi jaz mislim furat popolnoma enako.

lp

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 06 Feb 2019, 17:25

Poleg vseh teh klicev, sem začel tudi v tej smeri razmišljati. Ogledi pa so že za vikend na vrsti :mrgreen:
Za vikend kar lepo natankaj avto in se zapelji po ogledih in si sproti oglej še kakšno znamenitost Slovenije... pa ne pozabi vzet "aro" oz. kupnino v žep :mrgreen:, do takrat pa :popcorn :popcorn :beer: lp

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 06 Feb 2019, 18:19

Lih vse nisem prebral,ni časa,kar je pa Bif napisal tam za kitajca,imel sem dva,taprvi sploh ni bil varen za vozit,kaj sele ostalo,in vse je bilo ustrezno,pri registraciji noben ne vprasa,saj se na kanal ne more iti,zelo nevarni ,pri bemi 200 mi je sistem krmiljenja raspadel,kolesa pa v w,na nevarnem odsepu,saj to sploh ni vaznio,motor pač ustreza po vseh predposih,pa ce prav nobeden sploh glave ni utaknil niti v zaboj.Tako je bilo pred leti,sam ne se bati,tega krša ni več.

2012 Yamaha Raptor 700R

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 07 Feb 2019, 16:32

Pozdravljeni!

Danes sem še poklical tisto, kar sem včeraj omenil in na tej točki sem tudi zaključil z "kopanjem" informacij. Po 30min pogovru prijaznega gospoda in pregledu členov v zakonodaji sem izvedel slednje. Pravila za T3 so glede opreme res taka kot morajo biti za traktor, se pravi trikotnik (2), nalepka 40km/h, omejitev hitrosti, itd. Ker pa kolesniki spadajo pod homologacijo T3b, pa ta črka b zraven stvari spremeni. To pomeni, da so to traktorji katerih hitrost presega 40km/h in se lahko vozijo tudi 90km/h. In ker zaradi tega ne spadajo več pod počasna vozila ni več nobene potrebe po nalepki 40km/h, ne po trikotniku in ne omejitvi hitrosti. Zato, bi NAJ 4kolesnik kot T3b imel od opreme varnostni zložjivi trikotnik, zagozdo in veliko prvo pomoč. Glede varnostnega loka je pa tako, po Slovenski zakonodaji je potreben, po evropski nacionalni zakonodaji pa je izvzet. Tudi pri proizvajalčevem COC dokumentu je izvzet. Če pa se bo (kar je malo verjetno) našel kdo, ki bo to kaznoval, stvar na morebitnem sodišču pade, ker ima evropska zakonodaja tu prednost. Podobno je padel primer, ko je nekdo vozil brez čelade, vendar bo prišlo verjetno do sprememb na tej točki. Tako, da sem se odločil, da res grem v ponedeljek kot sem zmenjen delat izpit za traktor in kupim kolesnik T3b.

Lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Feb 2019, 17:21

Odlično...tako se dela. Konkretna vprašanja-konkretni odgovori. Zdaj veš kako in kaj in samo to je pomembno.
V "mojih cajtih" kategorije T3b še ni bilo zato je ne poznam. Eto...vedno nekaj novega. Hvala da svoja vedenja deliš z ostalimi.

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 07 Feb 2019, 18:03

Smo na tem forumu končno prišli nečemu do dna! Hvala za lep feedback.

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 07 Feb 2019, 19:15

=D> =D>

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 08 Feb 2019, 06:36

Kurpar, vsa čast ti za vztrajnost in za to, da si stvar, ki si ji prišel do konca, delil tudi z nami.
Hvala ti!

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 08 Feb 2019, 15:18

Kurpar napisal/-a:Pozdravljeni!

Danes sem še poklical tisto, kar sem včeraj omenil in na tej točki sem tudi zaključil z "kopanjem" informacij. Po 30min pogovru prijaznega gospoda in pregledu členov v zakonodaji sem izvedel slednje. Pravila za T3 so glede opreme res taka kot morajo biti za traktor, se pravi trikotnik (2), nalepka 40km/h, omejitev hitrosti, itd. Ker pa kolesniki spadajo pod homologacijo T3b, pa ta črka b zraven stvari spremeni. To pomeni, da so to traktorji katerih hitrost presega 40km/h in se lahko vozijo tudi 90km/h. In ker zaradi tega ne spadajo več pod počasna vozila ni več nobene potrebe po nalepki 40km/h, ne po trikotniku in ne omejitvi hitrosti. Zato, bi NAJ 4kolesnik kot T3b imel od opreme varnostni zložjivi trikotnik, zagozdo in veliko prvo pomoč. Glede varnostnega loka je pa tako, po Slovenski zakonodaji je potreben, po evropski nacionalni zakonodaji pa je izvzet. Tudi pri proizvajalčevem COC dokumentu je izvzet. Če pa se bo (kar je malo verjetno) našel kdo, ki bo to kaznoval, stvar na morebitnem sodišču pade, ker ima evropska zakonodaja tu prednost. Podobno je padel primer, ko je nekdo vozil brez čelade, vendar bo prišlo verjetno do sprememb na tej točki. Tako, da sem se odločil, da res grem v ponedeljek kot sem zmenjen delat izpit za traktor in kupim kolesnik T3b.

Lp
Bravo! Čestitam za vztrajnost.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 09 Feb 2019, 08:03

Rade volje delim uporabne informacije. Imam pa še eno vprašanje poznavalcev BRP-ja preden naročim kolesnika 8) .
In sicer zadnje dneve mi je v oko padel BRP Outlander 570 Max XT, ki ga prilagam v linku. Na oko mi je sicer lepši od DPS, ima dodane zaščite za roke, bumper po velikosti pa je enak DPS-u.

Torej kaj pridobim če vzamem XT, ali je to samo dodatna potrata 1,5k :eur , kar ni malo?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20570%20T

Hvala lp

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 09 Feb 2019, 08:27

Malo,si zamešal kratice. Kratica DPS pomeni da ima vozilo Dinamično servo krmilo.
Obstaja XT model kateri je gol z opremo.
Obstaja XTP madel kateri ima zaščito za roke, drugo barvnomgrafiko, drugačna platišča in cevno zaščito spredaj in zadaj. Na sliki vidim, da ima tudi sprednji vitel.
Za takšno vrednost v razliki se sam odloči. Za normalno uporabo je zaščiteno podvozje z plastično zaščito. Če se boš šel kaj bolj resnega pa bo potrebno montirati pravo šus plato na podvozje. HDPE plastiko ali aluminij. Za hladne dni so zelo uporabne tudi ogrevane ročke krmila. Prav tako je zelo uporabna dodatna razširitev blatnikov, če se boš vozil po blatnih saj ti potem ne meče blata in vode izpod koles na tebe.(pa še videz je lepši). Pa še nekaj. Te gume katere so prvovgradne niso vredne pol pi..e hladne vode. Z malo dinamike jih boš zradiral za 1500 km. Moje priporočilo je, da naročiš takoj nove Maxxis Ceros (vprašaj kar na SS kjer imajo ta vozila) ter, ko greš po vozilo z kombijem ali prikolo takoj k vulkanizerju ter zamenjaš. Te pa prodaš in si pokriješ pol novih.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 10 Feb 2019, 16:38

Pol pa mislim, da je brezzveze dajat teh 1,5k :eur zraven. Rajši dam ta denar za servis al pa gume. Nekih resnih terenov pa ne nameravam vozit. Je pa zanimivo, da teh Outlanderov 570 xtb niti na youtube ni dosti videt...

Lp

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 10 Feb 2019, 18:01

Jaz bi vsekakor raje vzel xtp model ;)
Verjemi da se splača vzet z malo boljšo opremo

Odgovori