Can-Am 2018 OUTLANDER MAX DPS 570 ABS

Odgovori
BigOne
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenska Bistrica

Re: Can-Am 2018 OUTLANDER MAX DPS 570 ABS

Odgovor Napisal/-a BigOne » 10 Jun 2020, 07:30

Sej to te razpizdi potem.. so poslali serviserja in je hitro uredil (Marko Jager) Tako da furamo dalje. Je pa to baje prvi primer, da je oring potisnilo ven. :roll:

Kako (ne)srečo mam.. :lol:

Drugače pa majo zdaj res dobro foro.. 5let garancije! ampak kaj ko moraš vse pri njih servisirat, pa vsakič pustiti 300-400€ ](*,)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 10 Jun 2020, 17:55

Ta fora ni nič novega. Znano že iz avto industrije. 7 let garancije, pa jim znosiš tja še pol novega avta...ko pa,kaj crkne, pa to itak ni v garanciji...to so potrošni deli.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Jun 2020, 04:35

BIF napisal/-a:
10 Jun 2020, 17:55
Ta fora ni nič novega. Znano že iz avto industrije. 7 let garancije, pa jim znosiš tja še pol novega avta...ko pa,kaj crkne, pa to itak ni v garanciji...to so potrošni deli.
uuuu...bif to ti pa ni podobno..ponavadi si zagovarjal pooblaščenca..

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Jun 2020, 06:54

bugimajstr napisal/-a:
11 Jun 2020, 04:35
BIF napisal/-a:
10 Jun 2020, 17:55
uuuu...bif to ti pa ni podobno..ponavadi si zagovarjal pooblaščenca..
Ti si tak kot slovenska opozicija. Izjavo interpretiraš po svoje in iz muhe narediš slona. Manjka še samo da vložiš interpelacijo pri lastniku foruma.
Moj odgovor se je nanašal na podatek, da so pri S&S podaljšali garancijo na 5 let pod pogojem, da atv servisiraš pri njih oz.njihovi mreži. To ni izum S&S ampak je to v avto industriji nekaj povsem običajnega. V tem ne vidim nič slabega gledano iz poslovnega vidika. Strankam pa itak nikoli ni nič prav. Če je leto dni garancije se bunijo, če je 5 let garancije ni prav. Da pa za uveljavljanje garancije želijo servisiranje v svoji mreži pa je nekaj najbolj normalnega.
Predstavljaj si, da prodajaš atv-je, ponujaš garancijo...."servise" pa delajo razni garažni mojstri, ki zadevo zajebejo, k tebi pa potem folk hodi uveljavljat garancijo...na tvoje stroške seveda. Poslovno je to seveda nevzdržno, kar je jasno vsakemu, ki so ga naučili seštevat in odštevat. Da so cene servisov pri pooblaščencih v bistvu visoke pa je posledica ekonomske računice in pa pogodbe med proizvajalcem (ki predpiše normative) in uvoznikom (ki se jih je dolžan držati. Pooblaščenec je za uveljavljanje garancije pri proizvajalcu dolžan slediti protokol, ki med drugim vsebuje tudi podatke o servisiranju v preteklosti. Če se ti podatki ne skladajo oz. odstopajo od predpisanih normativov, proizvajalec pooblaščencu ne prizna garancije. Za informacijo...ko ti pripelješ atv na servis v S&S motor priklopijo na BUDS in podatke (tudi o servisu) pošljejo v Can-Am-ovo centralo (enako je pri avtomobilih). Proizvajalec ima tako pregled nad servisi in podatki (v bistvu iz njih razberejo tudi ali se voziš z motorjem po terenu, ali ga šlajfaš po cesti) in tudi na tej podlagi (poleg slik in podrobnega opisa serviserja) uvozniku potrdijo uveljavitev garancije...ali pa tudi ne. Pooblaščenec ni glavni "krivec", če se kakšna zadeva ne odpravi pod garancijo, kot večinoma menijo stranke. Za uveljavitev garancije pooblaščenec potrebuje potrditev proizvajalca. Pooblaščenci bi bili najbolj veseli, če bi lahko, kar vse dele menjavali pod garancijo....proizvajalec namreč poleg materiala, pooblaščencu namreč prizna tudi ure dela za to zamenjavo po normativu, ki ga določi proizvajalec. Sicer mu za delo praviloma ne nakaže denarja, ampak to kompenzirajo v obliki rezervnih delov oz.materiala. Tako je vsaj v večini standardnih pogodbv avto, moto in atv industriji.
Skratka...ni vse tako enostavno , kot sklene gostilniški ali forumski parlament. Upam, da ti je sedaj bolj jasno. In zato zagovarjam pooblaščence. Nobeno uspešno podjetje pač ne more poslovati po principu...delamo za hvala lepa.
Seveda pa obstaja tudi druga možnost, ker je trg svoboden....kupiš atv in ga servisiraš sam, ali pa z garažnimi mojstri. Povsem logično in normalno pa je, da v tem primeru, pač ne moreš uveljavljati garancije.
Da ne bi zdaj razlagal, še, da mora pooblaščenec izpolnjevati tudi pogoje glede izobrazbe kadra, specialnih orodij, kadrovskih normativov, prostorskih normativov itd, kar zahteva proizvajalec, da ti sploh dodeli status pooblaščenca...in kar seveda stane precej denarja, ki pa ga moraš nekje zaslužit....kar je bistveno drugače od popoldamskega kšefta v garaži pa denar v žep.
Ampak te stvari je težko razumet ker smo na Balkanu. Mi bi Evropske pravice po balkanskih pravilih...no go my friend.
Bo šlo zdaj?

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 11 Jun 2020, 12:23

Hvala za razlago =D>

So tudi meni zdaj nekatere stvari bolj jasne.. :roll:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 11 Jun 2020, 14:04

Ma ni problem. Saj se jaz tudi strinjam, da so servisi dragi...seveda so. Ampak tako pač je. Vzami ali pusti pač.
Ni pa vse tako enostavno oz....so vaške razlage pač včasih drugačne od realnosti. Po moje je že ok v času garancije delat servise pri pooblaščencu...ker pač nikoli ne veš. Jaz osebno recimo sem znal vse naredit sam in sem tudi uporabljal originalne dele in material...ampak jebi ga. V času garancije sem pač vozil na S&S zaradi garancije. Po poteku pa sem to delal sam doma. Material pa original.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 12 Jun 2020, 12:16

bif..ne se jezit..:) sej jaz sem tudi parkrat peljal na servis.dokler nisem prišel do dejstva da skoraj nič ni pod garancijo.za vse si kao dam kriv zaradi uporabe..hja če bi zadeva stala v garaži se nebi nič uničilo..tko da po tem spoznanju sem se odločil servisirat u lastni režiji.in v tem času..verjetno ogromno prihranil.

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Cerknica
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 21 Jun 2020, 07:30

Glede vijaka, se vidi, da je postrani, zajebal mehanik, verjetno, ker je uporabljal pištolo za vijačiti. Sedaj so popravili, navoj pa je deloma uničen za zmeraj. Drugič menjaj sam. Odvijačiš ta vijak, počakaš da odteče, vrneš vijak, odviješ stranski, naliješ olje, zašraufaš in to je to. Kdor zna menjati žarnico na stropu, bo znal tudi to. Za delo bo pa dovolj kakšen sixpack, ali podobno.
PS. Je pa dobra plat tega, da vsaj veš da so menjavali olje

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 23 Jun 2020, 06:55

Ni postrani, gumico je ven porinlo.

Maxis Ceros MU07/08

Gume sem uspel testirat tudi na slabšem terenu.
Proti originalnim, hitreje zdrsiš po blatu tudi po mokri cesti, ker imajo več površine in so trše.
V ovinkih na suhi cesti, pa ti dajo občutek, da se je skoraj nemogoče prevrnit, skoraj ne rabiš distančnikov.

Vožnja po gozdnih vlakah, čez blato in korenine, kamne mi deluje bolj groba, neudobna, saj ima guma večji stik s površino in pobira vse
nepravilnosti na terenu. Imam morda preveč nafilane? 0.7bar.

Gume bi priporočil vsem, ki se pretežno vozijo po asfaltu, makedamu in suhih gozdnih poteh.
So mnogo bolj tišje in imam občutek, da bom z enim keslom naredo več kilometrov.. :lol:

Do nekega ekstremnega blata še nisem prišel, še kar nimam zmontirane vitle, ko najdem dobro blato, sem ponavadi sam na furi.. 8-[

Morda bi za moj stil bila bolj primerna Big Horn, ampak to bomo videli čez dobrih 12k km :lol:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Jun 2020, 07:36

Mi smo gume pumpali med 0,35 in 0,4 za teren.
Je pa dejstvo, da so original gume na Can-Am-u zelo mehke...kar ima za posledico hitrejšo obrabo in pa seveda tudi dober oprijem ter večjo možnost prebadanja...
Kot povsod je tudi tukaj treba sprejet nek kompromis.
Moje izkušnje pri vseh vozilih, ki sem jih vozil...od avta,štirikolesnika, motorja...ko se navadiš na eno gumo in ti služi v večini primerov je najbolje na teh gumah ostat. Veš kje so meje in lahko prilagajaš vožnjo...z namenom varne vožnje. Zanašat se na neke podatke v reklamah in "testih" je lahko pogubno.
Zadnjič spremenil BIF, dne 23 Jun 2020, 07:46, skupaj popravljeno 1 krat.

cut4ever
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Slovenija
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a cut4ever » 23 Jun 2020, 07:42

Jaz nekaj vmes, spredaj 0,4 in zadaj 0,6 ne glede na teren. So pa to gume za utrjen teren, se strinjam. Severna primorska ima po večini skale, tako da zame so idealka.

Uporabniški avatar
RaptorR
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a RaptorR » 23 Jun 2020, 20:59

Probaj z 0.5 bar-a. Pri meni se zelo pozna na udobju in oprijemu -> ali imam slabih 0.5 bar (kot je v navodilih) ali pa 0.7 bar-a. Nisem verjel da je taka razlika dokler nisem probal. Pa tudi še vedno sem presenečen kam vse pridem z temi ITP Holeshot-kami, kljub temu da so skoraj na koncu z profilom (kot pravijo drugi, te serijske gume so res mehke). So pa naši Notranjski konci podobni kot je opisal cut4ever, praktično ni terena brez kamna.

2008 Can-am DS 450X - sold
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 25 Jun 2020, 17:50

Meni so jih montirali na SkiSea, ter jih napolnili na 1,3 bare, glede na to da so pooblaščeni servis je to sigurno prava vrednost.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jun 2020, 06:18

matjaz67 napisal/-a:
25 Jun 2020, 17:50
Meni so jih montirali na SkiSea, ter jih napolnili na 1,3 bare, glede na to da so pooblaščeni servis je to sigurno prava vrednost.
Ne ni...če veš kaj atv je in kako se uporablja.
Je pa 1,3 bare dobro za v trgovino po ravni cesti (če ni mokro).

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 04 Jul 2020, 08:35

Te gume ki jih imam zdaj gor, se pumpajo komot 0.4 - 0.7 odvisno od terena.

Bo pa 1.3 zagotovo preveč, že zdaj moreš kr pazit v ovinkih in mokri cesti z gasom, da te ne obrne.. se da lepo driftat. :lol:

Prejšnji vikend smo tudi šli malo posurfat na Ugljan, pa sem vzel zraven igračko. :tonqe:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 04 Jul 2020, 09:00

A to imaš mazalico na baterijski vrtalnik?
To je komplet ali se dobi samo mazalica na katero lahko priključiš svoj vrtalnik?

Hvala

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 04 Jul 2020, 12:26

Tako je, posebej je nastavek. Priporočam! 3min je atv namazan, ko enkrat veš vse finte. :D

https://www.masinca.si/pistola-za-mast? ... a6EALw_wcB

Uporabniški avatar
zinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zinko » 04 Jul 2020, 14:15

Hvala!

Ja z ročno se kar namatram zraven.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Jul 2020, 11:49

Če imaš doma kompresor, ti je cenejša zadeva pnevmatska mazalica.

https://www.bolha.com/pnevmatski-stroji ... as-1843157

Deluje ročno ali na kompresor. Jo imam in deluje super že nekaj let. (Zdaj jo redno uporabljam v službi vsak teden). Priporočam le dokup dolge cevi (vsaj pol metra) saj potem le z eno roko sežeš do nipla in podmažeš, medtem, ko je roka z mazalko zunaj vozila =D>

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 05 Jul 2020, 20:54

Pol moreš spet cevi za luft vlečt.. Sej to je dolgoročna naložba, nasadiš jo na bilo kakšno baterijsko, pa že pičiš :D

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Jul 2020, 04:32

uff..tale makita mi je dala mislit..moram finančno stanje preračunat pa naročit.:) upam da dobro dela..

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Jul 2020, 07:14

Verjetno je še kak drug proizvajalec te zadeve, ne le Makita.

BigOne
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BigOne » 08 Jul 2020, 09:17

Makita je zakon. :twisted: 8)

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 08 Jul 2020, 09:58

BigOne napisal/-a:
08 Jul 2020, 09:17
Makita je zakon. :twisted: 8)
Bila včasih...

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 10 Jul 2020, 15:34

BIF napisal/-a:
26 Jun 2020, 06:18
matjaz67 napisal/-a:
25 Jun 2020, 17:50
Ne ni...če veš kaj atv je in kako se uporablja.
Je pa 1,3 bare dobro za v trgovino po ravni cesti (če ni mokro).
Moj zapis je bil mišljen posmehljivo, predvsem za tiste s teboj na čelu, ki povzdigujete v nebo pooblaščeni servis. Torej še enkrat. Edini pravi, pooblaščeni, sposobni, opremljeni, nezmotjivi, itd servis v Sloveniji mi je napumpal gume z 1,3 bare. Če tega ne znajo ali zmorejo ali se jim preprosto jebe, kako naj svoje vozilo, katero me je drago stalo, sploh še pripeljem na kimlometer blizu njim, ne da bom potem še mesece gledal, kaj bo odpadlo.
Ko smo ravno pri tem, znanec je pri njih kake 2-3 leta nazaj sevisiral Outlanderja 800, pa je na prvi vožnji doma sredi ceste zgubil vijak za spuščanje olja. Na srečo je bilo to ravno pred črpalko, pa ga je očividec hitro ujel, sicer...

Odgovori