cf moto 500cf

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
dostervu
Začetnik
Reactions:
Kraj: ŠOŠTANJ

cf moto 500cf

Odgovor Napisal/-a dostervu » 16 Jun 2008, 23:10

Sem čisti začetnik pri vožnji z štirikolesnikom. Ko prebiram tale forum ste me spravili vtakšno dilemo da ne vem ,če ga jutri ne bom rastavil in pogledal koliko vijakov sem že izgubil. :cry: :lol:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 17 Jun 2008, 07:06

Pri cofkotu ne bo nič stran padlo ko se boš prvič peljal.Meni se je odvil nosilec izpušne cevi po 3000 km. To pa je tudi vse. Lahko se naredi, da bo imel kako otroško bolezen vendar ko boš to odpravil potem bo delal brez problema. Ravno včeraj sem preveril jermen in če bo šlo tako naprej bom naredil okoli 8000 km kar je popolnoma zadovoljivo z moje strani če pomislim , da se skoraj vedno voziva dva na njem in to večinoma terena.
Edina pripomba, ki bi jo imel čez njega je, da je premehak spredal tu bo treba nekaj narediti. Šparovček tudi ni meni kuri 9,5 l na 100 z tem seveda ,da se voziva dva in pa glede na njegovo moč bi lako imel kakih 10 km večjo končno to pa je tudi vse. Za servis potrebuješ 2l olja in filter in dvakrat letno moraš mazati zadnje puše. Če to narediš sam je skoraj zastonj če pa ne znaš se pa obrni na Jaka on te tudi ne bo ogulil. Dokler je v garanciji se drži uradnih serviserjev samo preverjaj da je nivo olja tako kot treba potem pa samo stran od njh! Drugače pa malo forum prelistaj je polno podatkov o tem motorju gor. Jure je sicer imel zares smolo z njim jaz pa sem popolnoma zadovoljen.

l.p.civava

Uporabniški avatar
dostervu
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dostervu » 17 Jun 2008, 08:47

:) Hvala za tolažilne besede civava.Daj mi ti povej vidim da imaš isto mašino. Zakaj se včasih sliši jerman od variomata, se mi zdi da smo kadar je vroč pa še to samo pri hitrem štartu. res pa je da še nisem pogledal v njegove čreve. Mislim da bom vzel pokrov od varjatorja dol,da preverim stanje.Verjetno ti jermeni niso takšne kvalitete kot pa pri bombarderju (na motornih saneh ga še nisem menjal).
Drugače pa se mi zdi da je cofko čista kopija avtlenderja samo kaj ko je preveč denarja značke pa nisem imel namen kupovati.
tako da mislim da sem se kar prav odločil za ta denar. :lol:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 17 Jun 2008, 09:42

dostervu napisal/-a: Drugače pa se mi zdi da je cofko čista kopija avtlenderja
Ko sta bila skupaj parkirana CF-moto in Yamahin Grizzly 660 smo ugotovili, da sta si kar precej blizu. Ločijo ju res samo malenkosti in sam motor, ki je (oz naj bi bila) pri CF-moto kopija Suzukijevega Vinsona 500.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 17 Jun 2008, 10:40

Jaka ima čisto prav. Cofko ja kopija grizlija .Zdnji del je popolnoma enak in podvozje samo predni del ni čisto isti je pa zelo podoben. Motor je pa suzuki jev. Glede zvoka iz variomata pri pospeševanju moraš bolj natančno opisati kakšen je ta zvok. Če je podoben škripanju potem to ni nič nenormalnega če imaš samo 200 km. Ko se bo motor utekel bo tudi ta zvok izginil. Občasno se sicer še pojavi pred kakim semaforjem ali pa ko prestaviš iz reduktorja v normalno vožjo samo to so redki trenutki. Če boš vzel pokrov variomata dol moraš biti previden , ker je ležaj v pokrovu in moraš pokrov lepo enakomerno vleči dol. Najbolje, da vzameš orodje za montažo gum. Ko se stavljaš nazaj moraš biti pozoren na varovalko ležaja če se ukrivi jo moraš poravnati in še nekaj je zelo pomebno osovino ki prihaja iz jermenice moraš namazati z tako mastjo ki prenese visoke temperature vendar samo narahlo.
Variomat se namreč zelo greje in če uporabiš navadno mast se le ta zapeče gor potem so pa naslednjč veliki problemi z pokrovom.

l.p.civava

Uporabniški avatar
dostervu
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dostervu » 17 Jun 2008, 10:53

hvala za te informacije .Dajte mi še kaj napisati ozirma povedati, ker
sem čisti aberveznik okoli poznavanja te mašine,ki sicer uglavnem dober gre v hribin tudi dober lavfa vsaj za enkret. :D NAJ SE NEGDO NA DOLGO RASPIŠE :)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 17 Jun 2008, 14:51

Najbolje, da se udeležiš kakšnega srečanja, kjer se bomo na dolgo razgovorili :partyman: . Za pisanje bo premalo prostora.
Lahko mi tudi na ZS sporočiš od kod si, pa ti bom napisal okvirne datume in kraje naših srečanj, ki jih v glavnem sporočimo tukaj, nekaj pa je tudi takih, ki jih ne "reklamiramo", predvsem zaradi ????no saj se ve zakaj !

Odgovori