Linhai 300 Muddy vs. SMC Jumbo 301
Linhai 300 Muddy vs. SMC Jumbo 301
No odločitev je padla, da si bom kupil ATV, zdej pa se je treba odločit katerga!No prva stvar, zanima me mnenje o kvaliteti, kater je kvalitetnejši,kater je bolj živahen in kolika je poraba??Če ma kater od vas kakšne dobre in slabe iskušnje!Vožnja bo večinoma terenska!!
- rudi12
- Duvator pripravnik
- Reactions:
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Če kupuješ ATV se ne smeš vprašati koliko "požre",saj za užitke ni važna poraba!
Će boš vozil po terenu,kjer boš potreboval 4x4 je prava izbira Linhai.Če pa boš vozil po manj zahtevnem terenu,pa Jumbo,saj ima pogon samo na zadnja kolesa in je hitrejši.
Drugače je pa poraba obeh cca 7l/100km,po terenu se pa malenkost poveča.
Kvalitetna in vzdržljiva sta pa oba motorja.
Torej je razlika v težavnosti terena po katerem boš vozil in nič drugega.
Će boš vozil po terenu,kjer boš potreboval 4x4 je prava izbira Linhai.Če pa boš vozil po manj zahtevnem terenu,pa Jumbo,saj ima pogon samo na zadnja kolesa in je hitrejši.
Drugače je pa poraba obeh cca 7l/100km,po terenu se pa malenkost poveča.
Kvalitetna in vzdržljiva sta pa oba motorja.
Torej je razlika v težavnosti terena po katerem boš vozil in nič drugega.
4x4 norc!!!)

- SiROB
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: LJ, Dolenjska
- Kontakt:
Če rabiš ATV za resen teren (uporaba reduktorja in 4x4) potem imaš samo enega na voljo (Linhai
), če pa bi se samo kdaj pa kdaj popeljal po njem pa ti bo tudi drugi s pravimi gumami dobro služil (Jumbo
).
Sicer SMC-ja nisem vozil vendar bi mu pri kvaliteti dal prednost, predvsem pri delih iz plastike, prav tako pri živahnosti, saj je nekaj lažji in za pogon uporablja ketno. V plus mu grejo tudi dvojne A-roke spredaj pri vožnji po trdih podlagah.
Za porabo že imaš napisano, vendar se pri terenski vožnji zelo težko to meri, saj take vožnje ponavadi ni toliko, da bi lahko porabil cel tank bencina ali pa 100km in potem primerjal.
Merilca za količino goriva Linhai nima, se pa s polnim tankom prevozi pribl. 200km, SMC mislim da ga ima.
LP
Sicer SMC-ja nisem vozil vendar bi mu pri kvaliteti dal prednost, predvsem pri delih iz plastike, prav tako pri živahnosti, saj je nekaj lažji in za pogon uporablja ketno. V plus mu grejo tudi dvojne A-roke spredaj pri vožnji po trdih podlagah.
Za porabo že imaš napisano, vendar se pri terenski vožnji zelo težko to meri, saj take vožnje ponavadi ni toliko, da bi lahko porabil cel tank bencina ali pa 100km in potem primerjal.
Merilca za količino goriva Linhai nima, se pa s polnim tankom prevozi pribl. 200km, SMC mislim da ga ima.
LP
BINGO!alesss napisal/-a:Če pravilno razumem, nisi razen servisa nič zamenjal drugega kot filtre in olje? Če se motim me popravi.baron21 napisal/-a:Čisto na kratko: po prevoženih 7200 km brez težav, se nameravam še naprej voziti z Jumbom. Zakaj ne razmišljam o zamenjavi? LP
Apache RLX 400 sport
Sym Quad Rider 600
Sym Quad Lander 250
Sym Quad Rider 600
Sym Quad Lander 250
Potem pa svizec zavije...koda73 napisal/-a:BINGO!alesss napisal/-a:Če pravilno razumem, nisi razen servisa nič zamenjal drugega kot filtre in olje? Če se motim me popravi.baron21 napisal/-a:Čisto na kratko: po prevoženih 7200 km brez težav, se nameravam še naprej voziti z Jumbom. Zakaj ne razmišljam o zamenjavi? LP
- baron21
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: nm
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Tako je. Servis na 5000 pa še zavorne ploščice zadaj in jermen (na mojo zahtevo), za katerega se je izkazalo, da je ima 1,2mm obrabe in zato čaka ponovno montažo. Pa regulator napetosti (garancija - 5 min. dela). Moje poti z njim so 90% asfalta in 10% makadama zato ne potrebujem 4x4, reduktorja, vitla, itd..., pa zamenjal sem originalne gume z cestnimi za lepšo vožnjo.alesss napisal/-a: Če pravilno razumem, nisi razen servisa nič zamenjal drugega kot filtre in olje? Če se motim me popravi.
Pomembno:razmisli kaj bi rad počel z atv in to je najpomebnejše kaj boš kupil!
Najlepša hvala za nasvet baron21, mogoče se pa res odločim za ta model enkrat. koda73-tajvanc je zakonbaron21 napisal/-a:Tako je. Servis na 5000 pa še zavorne ploščice zadaj in jermen (na mojo zahtevo), za katerega se je izkazalo, da je ima 1,2mm obrabe in zato čaka ponovno montažo. Pa regulator napetosti (garancija - 5 min. dela). Moje poti z njim so 90% asfalta in 10% makadama zato ne potrebujem 4x4, reduktorja, vitla, itd..., pa zamenjal sem originalne gume z cestnimi za lepšo vožnjo.alesss napisal/-a: Če pravilno razumem, nisi razen servisa nič zamenjal drugega kot filtre in olje? Če se motim me popravi.
Pomembno:razmisli kaj bi rad počel z atv in to je najpomebnejše kaj boš kupil!
jst bom ga bom uporabljal 80% terenska vožnja,zato me zanima primerjava na terenu to je večinoma hosta,makadamske poti?Malo me pa moti tale plastika na muddyu ta star je mel nosilce tale ma pa plastiko hm??To je zdaj problem vizualno mi je bolj ušeč SMC, velik,močan,zadej in spredaj nosilci!Muddy ma pa 4×4 ja ja....mislim da bo treba kovanc,grb ali cifra????
- snezzak
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Za v hosto po mojem mnenju in skromnih izkušnjah potrebuješ 4x4 sploh če se misliš vozit tudi po mokrem terenu. To meni manka če se hočem zagnat k kakšen breg in je mokro ne pridem nikamor (gor imam cestne gume) in iz blatne luže so bili tudi problemi ven priti.
Preberi kaj je o Linhaju ko ga je še imel napisal MOŽ tukaj na forumu, pa mislim da se boš lažje odloči.
Preberi kaj je o Linhaju ko ga je še imel napisal MOŽ tukaj na forumu, pa mislim da se boš lažje odloči.
SYM Quad Lander 250
Včasih mal prešvoh - včasih mal prehiter
Včasih mal prešvoh - včasih mal prehiter
- moz
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Stari trg pri Ložu, blizu Babno polje
- Kontakt:
Će boš ATV pretežno uporabljal na terenu, ti definitivno priporoćam 4x4. Zakaj? Nekaj je povedal že snezzak, je pa tudi dobro imeti 4x4 pogon za vzvratno vožnjo po terenu, saj samo s zadnjim pogonom v "rikverc"ne prideš nikamor. Vsaj pri meni je tako, da na brezpotjih velikokrat "rikvercam" ko kar na enkrat zmanjka poti. Da potrebo po 4x4 pogonu v snegu sploh ne omenjam. Pri Atv-jih z manjšo prostornino motorja pa še kako prav pride reduktor, saj se v nasprotnem primeru začne kaditi iz sklopkegavry napisal/-a:jst bom ga bom uporabljal 80% terenska vožnja,zato me zanima primerjava na terenu to je večinoma hosta,makadamske poti?Malo me pa moti tale plastika na muddyu ta star je mel nosilce tale ma pa plastiko hm??To je zdaj problem vizualno mi je bolj ušeč SMC, velik,močan,zadej in spredaj nosilci!Muddy ma pa 4×4 ja ja....mislim da bo treba kovanc,grb ali cifra????
Kar se pa Linhai-ja tiče, je pa to dober motor za dobro ceno, samo hitro rata prešvoh. Vsaj pri meni je bilo tako. Kvaliteta ni vrhunska, je pa solidna. Za plastike (sicer ne vem katere misliš) se pa nič ne boj. Nobena ne odpade kar sama od sebe. Bi ga mogu kar pošteno zakotalit, da bi kaj odpadlo. Verjemi
Za SMC- ja ti bodo pa drugi povedali, ker jaz o njem nimam pojma
2007: Linhai MUDDY 300 4X4
2008: Kawasaki Brute Force 750
2008: Kawasaki Brute Force 750
- rudi12
- Duvator pripravnik
- Reactions:
- Kontakt:
Muddy ima spredaj plastični kuferček.Je res bol nizek in vanj spraviš bore malo,vendar na njega lahko tudi daš stvari.(obtežitev je pa tako ali tako 45kg,če je kovinski nosilec,ali pa plastični)Zato tu ne delaj razlike.
Kot je Mož napisal za Linhai-a, ne da bi mu zmanjkalo moči (razen če voziš po res extremnih terenih,saj ima samo 300ccm in 20KM),temveč mu primankuje hitrosti (63km/h max) ima pa 4x4 in reduktor,ki mu precej pomagata v težkih situacijah in pa vitelj v skrajni sili.
Jumbo tega nima in je zato na terenu veliko slabši.
Kar se pa plastik tiče,moj se je že prevračal,pa so se razbila samo ogledala in nič drugega,tako da naj te ne skrbi.
Res bo najbolje,da ugotoviš po kakšnem terenu se boš največ vozil in se na podlagi tega odločiš za nakup.
Kot je Mož napisal za Linhai-a, ne da bi mu zmanjkalo moči (razen če voziš po res extremnih terenih,saj ima samo 300ccm in 20KM),temveč mu primankuje hitrosti (63km/h max) ima pa 4x4 in reduktor,ki mu precej pomagata v težkih situacijah in pa vitelj v skrajni sili.
Jumbo tega nima in je zato na terenu veliko slabši.
Kar se pa plastik tiče,moj se je že prevračal,pa so se razbila samo ogledala in nič drugega,tako da naj te ne skrbi.
Res bo najbolje,da ugotoviš po kakšnem terenu se boš največ vozil in se na podlagi tega odločiš za nakup.
4x4 norc!!!)

- rudi12
- Duvator pripravnik
- Reactions:
- Kontakt:
Če ga boš kupoval pri Boštjanu ga pokliči na telefon,ki ga imaš tu http://www.atv-quad.si/ in se dogovori z njim za kakšen popust.Kar se pa vitla tiče ga pa močnejšega za 120€ dobiš v trgovini Mamut pri Mengšu in ga sam montiraš.
4x4 norc!!!)

ja maš prau seveda bom testiral,bom pa tudi razmislil o čem malo jačem cf moto ali celo sym 600...SiROB napisal/-a:Če se lahko še kaj pri evrih "stegneš" poglej še za CF MOTO 500 in Yamaho Grizzly 350. Prvi je nekaj v akciji sedaj, drugi pa ima od letos tudi homologacjo.
Predvsem pa stestiraj vsak model in se nato odloči.
Način izbire cifra, mož je pa pri nakupu teh zadev najbolj neustrezen
Gavry, tudi sam sem pred meseci bil pred enako dilemo. In mi sedaj ni žal, da sem se odločil za Muddyja. Sem bil že nekajkrat v situacijah, ko bi me Jumbo pustil na cedilu. Pa ne pretiravam po kakšnih ekstremnih terenih.
Plastika, ki je na Muddyju je trpežna. Zadnja je itak nameščena na osnovi iz železnih cevi. Sprednji prtljažnik pa je sam plus. In vanj ne spraviš tako malo. Na pokrovu ima tudi zanke na katere lahko pripneš dodaten tovor. Jaz imam v planu še manjšo železno "roštilj" ograjco, da bo še enostavnejše.
Na asfaltu dosega zadostne hitrosti za transport od enega hriba do drugega in enakovredno udejstvovanje v mestnem prometu. V Ljubljani, kamor se tudi podam, ne oviram nikogar, kvečjemu jih prehitevam in enkrat bom nabasal tudi na radar.
Za ovinkaste podeželjske asfaltne ceste ne boš razvil polne hitrosti, temveč vozil z nekaj rezerve. ATV pač ni motor ali avto in se s togim pogonom na ovinkih včasih nepredvidljivo obnaša.
Seba je glede na opise potovanj tukaj prevozil kar nekaj, zato bi prisluhnil njegovemu nasvetu.
Malo opisa in slikovnega gradiva pa še v tem članku iz prve roke: http://www.forum-lov.org/index.php?opti ... &Itemid=74
Plastika, ki je na Muddyju je trpežna. Zadnja je itak nameščena na osnovi iz železnih cevi. Sprednji prtljažnik pa je sam plus. In vanj ne spraviš tako malo. Na pokrovu ima tudi zanke na katere lahko pripneš dodaten tovor. Jaz imam v planu še manjšo železno "roštilj" ograjco, da bo še enostavnejše.
Na asfaltu dosega zadostne hitrosti za transport od enega hriba do drugega in enakovredno udejstvovanje v mestnem prometu. V Ljubljani, kamor se tudi podam, ne oviram nikogar, kvečjemu jih prehitevam in enkrat bom nabasal tudi na radar.
Seba je glede na opise potovanj tukaj prevozil kar nekaj, zato bi prisluhnil njegovemu nasvetu.
Malo opisa in slikovnega gradiva pa še v tem članku iz prve roke: http://www.forum-lov.org/index.php?opti ... &Itemid=74