Nakup delavca

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 21 Apr 2009, 21:55

Ja Hurco, to pa zagotovo!!! Samo za povišano porabo v tem primeru ni kriv motor, temveč stil vožnje voznika!

S Čivavo pa sva bila zadnje dni veliko na liniji in mi je ogromno povedal! Še enkrat hvala Čivavi.

LP

sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 21 Apr 2009, 21:59

czy napisal/-a:@sandi9; mislim, da ti bo po opisanem bolj pristajal TV kot BF. Lažje boš plužil ima špero, dovolj moči pa še prostora za dva je več kot dovolj. ;)
Aha, mislim, da vem! Tomo Vinković... No za takle komentar pa nebi dajal izjav, ker to pa kaže na marsikaj...

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 21 Apr 2009, 22:05

sandi9 napisal/-a:
czy napisal/-a:@sandi9; mislim, da ti bo po opisanem bolj pristajal TV kot BF. Lažje boš plužil ima špero, dovolj moči pa še prostora za dva je več kot dovolj. ;)
Aha, mislim, da vem! Tomo Vinković... No za takle komentar pa nebi dajal izjav, ker to pa kaže na marsikaj...
Kupit atv za pluženje je malo bolje kot z vilico juho jest. Jaz imam v garaži dva, pa plužim s traktorjem. ;)

Saj drugega razloga kot pluženje nisi navedel. :)
Zadnjič spremenil czy, dne 21 Apr 2009, 22:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 21 Apr 2009, 22:08

Primerjava med KQ in BF v številkah:
Slika
in slika:
Slika

Na sliki se lepo vidi, da BF nima tako veliko več prostora za 2 sopotnika, kot bi nekateri radi prikazali. :roll:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 21 Apr 2009, 22:09

Kot ti je napisal czy. ATV je za pluženje enostavno prelahek. Dokler je sneg suh še nekako gre, pri mokrem pa je 15 cm nepremostljiva ovira.
Glede prostora na KQ ti pa povem takole: sam imam 193 cm in 115 kg, žena tudi ni med tamalimi, pa se na KQ-oba brez težav voziva.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 21 Apr 2009, 22:25

Hehe, sej če nazaj pogledam, mogoče res zgleda, da bom samo sneg premetaval... :D
Tudi vem, da je ATV prelahek, pa tudi Tomota ima sosed, pa je prelahek. Za plužeje rabiš traktor z vsaj ene 60 konji, potem pa nekako gre...

No glede na mile zime pa sploh plugov ne bomo rabili. Sem pa prepričan, da tudi z ATV lahko splužiš malo snega, ki ponavadi pade... Plug je pri meni samo ena od dodatnih opcij, ki jo pač hočem izkoristit.

No normalno pa sem navedel že na začetku kje se mislim vozit. Normalno poti in razne stranske ceste, ko pa zavijem v gozd pa ne sme biti ovira deblo, pa kakšen jarek. Tako da dobro vem, da brez špere tam nimaš kaj iskat!

Tudi dva se ne bova vozila! Razen pač izjemoma npr. do gostilne na pivo ali pa do trgovine. Mi je pa pomembna homologacija za dva in da je to možno. No tole v dvoje pa zagotovo ne bo videlo hoste!

Pa kaj sedaj, naj začnem nazaj gledat še KQ??? :lol: :evil: :lol:
BF mi je všeč, ker je močan, ker ko se vsedeš iz ZX-9R na BF 750 je itak isto, kot bi se vsedel na Tomo Vinkovića! Vendar pa vseeno si tam nekje... Je pa pomoje tudi KQ podobno zmogljiv ane?

LP

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 21 Apr 2009, 22:31

sandi9 napisal/-a: Je pa pomoje tudi KQ podobno zmogljiv ane?LP
Vse te zverine med 650 in 800 ccm so dovolj zmogljive. Malenkostne zadeve pri sposobnem vozniku niso tako izrazite. Pomembni so "pirhi", priporočljiva pa je tudi glava!

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 21 Apr 2009, 22:33

sandi9 napisal/-a:Sem pa prepričan, da tudi z ATV lahko splužiš malo snega, ki ponavadi pade...
Pluženje snega z ATV-jem je preverjen užitek. Tudi malce več snega se da splužit (pač zajameš samo pol pluga).
Nekateri imajo med svojo zimsko floto, za pluženje v naselju (Ljubljana), tudi ATV-je s plugi, ki so dosti bolj okretni kot njihovi večji bratranci (traktorji).

Moči pri teh modelih je več kot dovolj. Dovolim si tudi reči, da celotne moči teh motorjev ne bomo nikoli izkoristili/rabili.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 21 Apr 2009, 22:49

Pač prvi špon na polno ne gre, potem pa vzameš toliko širine, kot je motor še zmore. In če imaš gor še vse 4 ketne, ma ni vrag, da nekam ne prilezeš.

Sem že vsaj 50 krat pogledal tisti primerjalni nemški film med KQ in BF. Ajde res ne znam nemško eno malenkost pa razumem.
Ko ga gledam in tudi kot pravi napovedovalec je KQ bolj udoben. To se lepo vidi pri vožnji čez hlode. Ima tudi več hoda zadnje preme?

Je kakšen lastnik KQ, ki se je odločil zanj, ker se mu je zdel boljši kot BF? Če da, potem prosim, da obrazloži zakaj?
Mene naprimer na KQ moti samo to, da je enovaljnik. Če bi bil V2, potem bi bilo to to. Pa ne zaradi moči, temveč zvoka, vibracij, občutka...

LP

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 22 Apr 2009, 05:18

sandi9 napisal/-a:Hehe, sej če nazaj pogledam, mogoče res zgleda, da bom samo sneg premetaval... :D
Tudi vem, da je ATV prelahek, pa tudi Tomota ima sosed, pa je prelahek. Za plužeje rabiš traktor z vsaj ene 60 konji, potem pa nekako gre...

No glede na mile zime pa sploh plugov ne bomo rabili. Sem pa prepričan, da tudi z ATV lahko splužiš malo snega, ki ponavadi pade... Plug je pri meni samo ena od dodatnih opcij, ki jo pač hočem izkoristit.

No normalno pa sem navedel že na začetku kje se mislim vozit. Normalno poti in razne stranske ceste, ko pa zavijem v gozd pa ne sme biti ovira deblo, pa kakšen jarek. Tako da dobro vem, da brez špere tam nimaš kaj iskat!

Tudi dva se ne bova vozila! Razen pač izjemoma npr. do gostilne na pivo ali pa do trgovine. Mi je pa pomembna homologacija za dva in da je to možno. No tole v dvoje pa zagotovo ne bo videlo hoste!

Pa kaj sedaj, naj začnem nazaj gledat še KQ??? :lol: :evil: :lol:
BF mi je všeč, ker je močan, ker ko se vsedeš iz ZX-9R na BF 750 je itak isto, kot bi se vsedel na Tomo Vinkovića! Vendar pa vseeno si tam nekje... Je pa pomoje tudi KQ podobno zmogljiv ane?

LP
S KQ na asfaltu štartaš po zadnji kolesih, pa na terenu tudi ne boš dolgo ful gasa držal, razen v kakšnem strmem klancu. Če ti to ni dovolj pa tudi ne vem... Adrenalina bo dovolj, brez skrbi!
En cilinder na KQ-du naj te ne skrbi; zaradi tega ni nič kaj več vibracij, kajti motor je EFI in elektronika naredi svoje. Pri udobnosti je pa KQ itak kralj. Na terenu, kjer ostalim balanco trga iz roke, voziš kinga z lahkoto, pa rit tudi ne trpi. Svetujem ti, da se odpelješ do Brankota in zadevo preizkusiš....potem boš pa itak pečenka. :lol:

Slika

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 22 Apr 2009, 12:36

sandi9 napisal/-a: Ko ga gledam in tudi kot pravi napovedovalec je KQ bolj udoben. To se lepo vidi pri vožnji čez hlode.

LP
To je relativno. odvisno od nastavitve amortizerjev, gum in načina vožnje. Na tistem posnetku je pač prikazano to kar so želeli, sem pa prepričan, da je takšna razlika nemogoča tudi če se pelješ čez z bilokakim kitajčkom.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 22 Apr 2009, 14:16

czy, a si že vozil KQ-da?

Slika

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 22 Apr 2009, 15:32

Czy - glede na to da voziš Can-ama in vem kakšno podvozje ima, zato ga nikar niti ne primerjaj niti ne enači z KQ. Ker je čisto druga fizika in udobje!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 22 Apr 2009, 15:39

KQ je res bolj udoben kot Canam. Kot da bi primerjal, recimo.......otroški voziček in gokart :mrgreen:

WEB Racer

sandi9
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sandi9 » 22 Apr 2009, 18:59

Tudi to verjamem, da je bil pri nemcih BF bil nastavljen na max trdoto, KQ pa na povsem mehko. Ker taka razlika zagotovo ni, saj BF praktično nič ne fedrira, obese so mirne, kot da so fiksne. No pri KQ pa niha gor in dol za 10 cm... Je pa potem tudi vidno, ko se KQ hitro hoče prevrnit, BF pa stabilno leži v zavojih. Glede na nastavitev tudi logično, samo je vprašanje kaj je res.

No BRP me pa niti na daleč ne zanima. Če bi mi 800-tko kdo ponudil za ceno KQ bi rekel ne, hvala lepa. Pač ne maram BRP-ja, kar sem napisal že 2 strani nazaj. Sem bil pa 100% njihov še v časih OMC-ja...

Meni sta interesentna samo še KQ in BF, zato bi bil zelo vesel kakšnega izkušenega mnenja glede teh dveh.
No 1 cilinder zagotovo povzroča ogromno vibracij, to da pa ima injection pa nima tukaj nobene veze. Sem imel sam Pegaso 650, pa je imel kolega BMW F 650, pa vozil sem mnogo twin motorjev. Ma ni primerjave... No pri vseh teh pa vibracije izničuje le protigred...

Kako hudiča se naj odločim med tema dvema? Moje mnenje glede plusov, če kdo misli še kaj, pa naj prosim doda:

KQ:
* lep ATV
* udoben
* super vklop 4WD
* še lepši vklop špere
* majhna poraba

BF:
* lep ATV
* večji navor motorja
* manj vibracij
* malenkost več prostora za 2 osebi
* bolj stabilen v zavojih

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 22 Apr 2009, 19:14

sandi9 napisal/-a:
Kako hudiča se naj odločim med tema dvema?

Preizkusi oba. Ker imaš iskušnje, ti bo hitro jasno, kaj ti paše v roke in pod rit.
Ne pozabi poizkusiti nastaviti vzmetenje enako pri obeh.

LP!

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 22 Apr 2009, 21:07

Danes sem preizkusil BF in kar se vzmetenja tiče se mi zdi zelo mehak v primerjavi z mojim in sem še bolj prepričan, da so ga na tistem testu malo pihnili.
Motor je res močan in odziven, se pa kaj hitro postavi na zadnja kolesa. Vklop špere niti ni moteč, v danih trenutkih pa celo zelo praktičen. Problem glede ročice vidim le v primerih kadar ni možno držati belance z obema rokama.
Po ogledanih posnetkih na netu sem se na teren zapeljal z nekoliko rezerve a kolikor sem si ga upal pred očmi lastnika, ki se z njim vozi le po asfaltu, mučit, se mi je zdel dober in lahko bi se ga hitro navadil.

@Jure; a sem kje slučajno enačil Outya s KQ? Napisal sem le, da prikazana razlika v vzmetenju med KQ in BF ni realna, pa nisem še takrat nobenega niti v živo videl. Ne vem kaj si želel povedati glede udobja, jaz potrebujem pravo stvar na terenu, ne nekaj kar se mi bo na prvi krtini zrolalo. Tudi francoski avtomobili se guncajo, pa me nihče ne prepriča, da so zato udobni.
KQ še nisem vozil, upam pa, da bom imel priložnost.

Kar pa se nastavitev podvozja tiče je vsaj zame zelo pomembno in si ga dnevno nastavljam glede na teren in način vožnje.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 22 Apr 2009, 21:43

Kot prednost KQ lahko navedem še vzdržljive materiale in vsaj pri mojem nič okvar(pri 7500 km sem menjal le en semering, pa še to je bila posledica pretiravanja v blatu). Prednost je tudi ločena centrifugalna sklopka, zato jermen zdrži vsaj 12.000 km. Minus pa je pomanjkljiva zašćita spredaj, zato se hitro zgodi poškodba plastične maske. Nagibanja se privadiš in je obvladljivo. Všeč mi je tudi možnost ročnega zagona motorja, ki mi je že parkrat prišel prav. Električni vklopi šper delujejo zanesljivo. Lahko pa bi bil malce višji, kajti na terenu šteje vsak cm. Aja, pa KQ-de sestavljajo v ZDA....

Slika

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 22 Apr 2009, 21:48

Pero napisal/-a: Aja, pa KQ-de sestavljajo v ZDA....

A je to dobro ali slabo? :D

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 22 Apr 2009, 21:55

Mislim, da bi bil okvir pri đapanezih bolj kakovostno pobarvan. Pri varih namreč rjavi in sem ga moral malo popravit. Drugega nisem opazil.

Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 23 Apr 2009, 05:29

Pero napisal/-a:Mislim, da bi bil okvir pri đapanezih bolj kakovostno pobarvan. Pri varih namreč rjavi in sem ga moral malo popravit. Drugega nisem opazil.
Pri varih ''diha'', zato tam rjavi...

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 23 Apr 2009, 06:52

To drži, ampak če je barva kakovostna(beri dovolj elastična) se to ne dogaja.

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 23 Apr 2009, 07:43

Pero napisal/-a:To drži, ampak če je barva kakovostna(beri dovolj elastična) se to ne dogaja.
Je ni barve na svetu, ki bi zdržala stalno kamenjanje ispod grobih gum. Tudi moj grizzly rjavi spodaj po gruštu. Tudi okoli varov.
K temu močno pripomore zimska vožnja po soljeni cesti.

LP!

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Apr 2009, 07:58

brinovc napisal/-a:
Pero napisal/-a:To drži, ampak če je barva kakovostna(beri dovolj elastična) se to ne dogaja.
Je ni barve na svetu, ki bi zdržala stalno kamenjanje ispod grobih gum. Tudi moj grizzly rjavi spodaj po gruštu. Tudi okoli varov.
K temu močno pripomore zimska vožnja po soljeni cesti.

LP!

Kupite si Can-ama a, je aluminijast :lol:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 23 Apr 2009, 08:08

czy napisal/-a: Kupite si Can-ama a, je aluminijast :lol:
A je iz tistega aluminija, k je za propelerje?

LP!

Odgovori