nesreča
nesreča
Kot veste, sem pred 10 dnevi kupil AC dvx 400.IN kaj se mi je zgodilo v soboto? Najslabše, kar je možno, prometna nesreča
. Na prelepo sobotno dopoldne sem se namenil na pot v neznano.Se peljem po celovški cesti (smer center) in pred halo Tivoli nek Italjan STOJI, ČAKA (smer Šentvid) na prosto pot, da bi zavil v halo.Čez to križišče pri zeleni luči peljem50 -60kmh in v trenutku, ko ga prečkam on zapelje levo, ne vem kako me ni videl in TTTRRRRRRRRŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽ.Priletim v avto z boka, z roko razbijem šipo in me vrže na streho avta.Policisko poročilo pravi, da me je zarotiralo in sem z glavo gledal nazaj proti 4 kolesniku.Dokler ne prispejo reševalci, sem v nezavesti.Ko pa pridejo, začutim strahotne bolečine na levi roki.Pridem na urgenco, zdravniki pravijo da imam 3x zlomljeno roko podlaht in nadlaht (1x odprti zlom) in še 3x zlomljeno dlan,razbita brada, kjlub čeladi,potoučena kolena AAAAAUUUUUUU!Temu sledi takojšna operacija in roka je polna šraufov in ploščic.Nato pa mukotrpno ležanje v bolnici na travmi( joj kaj pa tam vse vidiš) vse do danes, ko sem prišel hvala bogu domov. Ne glede na vse sem jo še zelo dobro odnesel.LP vsem, PREVIDNO IN VARNO VOŽNJO!!
Zadnjič spremenil eldiego, dne 13 Maj 2009, 09:17, skupaj popravljeno 1 krat.
- Deyan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Šentvid pri Stični
- Kontakt:
Želim ti čimhitrejše okrevanje, makaronar pa upam, da ne pride kar tako poceni čez in da ga bo to izučilo.
Na žalost si lahko sam 100% vase in maximalno previden pa imaš na tisoče takšnih idiotov kot je tale italijan, ki ti lahko v trenutku spremenij ostanek tvojega življenja.
Čim prej se pozdravi potem pa na motor če nisi dobil strahu pred temi heci.
Na žalost si lahko sam 100% vase in maximalno previden pa imaš na tisoče takšnih idiotov kot je tale italijan, ki ti lahko v trenutku spremenij ostanek tvojega življenja.
Čim prej se pozdravi potem pa na motor če nisi dobil strahu pred temi heci.
- rudi12
- Duvator pripravnik
- Reactions:
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Se je uresničilo,kar sem ti napovedal ob nakupu,samo da je kriv nekdo drug.
Hitro se pozdravi in nazaj na motor,pa predpisov se držat.
Si pač na težji način ugotovil,da je "pleh" trši od kosti.Upam,da ti bo izkušnja koristila za naprej.
Italjana pa le oskubi,da si zapomni,da se pri nas vozi bol previdno,kot pri njih.
Hitro se pozdravi in nazaj na motor,pa predpisov se držat.
Si pač na težji način ugotovil,da je "pleh" trši od kosti.Upam,da ti bo izkušnja koristila za naprej.
Italjana pa le oskubi,da si zapomni,da se pri nas vozi bol previdno,kot pri njih.
4x4 norc!!!)

Eldiego, čimprej se skupaj spravi !
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
- Lavrin sport
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Semič
- Kontakt:
- sebastjans
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
-
maticzippo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
-
david
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: okolica nove gorice
- Kontakt:
Opozorilo tudi ostalim, ko vidiš italijansko tablico pred seboj bolje ustavit, ker nikoli ne veš kaj se bo spomnil, in imet veliko varnostno razdaljo, jih imam vsak dan pred nosom , da o kakšnih smernikih in uporabe vzvratnih ogledal sploh ne govorimo.To so fenomeni na cesti.
Pa hitro okrevaj.
l.p. david
Pa hitro okrevaj.
l.p. david
2007-Adly 300s
Tudi jaz ti želim hitro okrevanje!
BTW, sedaj ste se nekateri spravili na Italijana, ki je naredil traparijo in skoraj pokončal našega člana. Se strinjam, da je zaj**al, vendar vam rečam PREVIDNOST. Motorist sem že od svojega 12 leta, najprej mopedist, potem pa resen motorist z najhujšimi zvermi. V teh skoraj 20 letih vsak dan na cesti z dvemi kolesi se je nabralo marsikaj, vendar... Sedaj se zavedam, da ko sem bil mlajši sem res včasih pretiraval in mogoče imel srečo, sem pa vseeno vedno malo tudi mislil zraven. No sedaj je v glavi vse poštimano...
Sem pa še vedno zelo hiter voznik, tako v avtu, kot na dveh kolesih, na ATV-ju pa šele bom.
Ker smo motoristi in ATV-jisti rizična skupina, nas lahko reši samo PREVIDNOST, ne pa gledanje katero tablico imajo na vozilu ostali... Tudi LJ, KP ali MB tablica te lahko izsili ali pa nek Hrvat, Nemec...
Tole ne razumet kot kakšno grajo, ker to ni, vendar se mi zdi, da je v poplavi ATV-jev premalo previdnih voznikov na cesti!
Bom nekako povzel Jakov slogan... Pamet v desni palec ali desno zapestje, pa bo vse OK.
LP
BTW, sedaj ste se nekateri spravili na Italijana, ki je naredil traparijo in skoraj pokončal našega člana. Se strinjam, da je zaj**al, vendar vam rečam PREVIDNOST. Motorist sem že od svojega 12 leta, najprej mopedist, potem pa resen motorist z najhujšimi zvermi. V teh skoraj 20 letih vsak dan na cesti z dvemi kolesi se je nabralo marsikaj, vendar... Sedaj se zavedam, da ko sem bil mlajši sem res včasih pretiraval in mogoče imel srečo, sem pa vseeno vedno malo tudi mislil zraven. No sedaj je v glavi vse poštimano...
Ker smo motoristi in ATV-jisti rizična skupina, nas lahko reši samo PREVIDNOST, ne pa gledanje katero tablico imajo na vozilu ostali... Tudi LJ, KP ali MB tablica te lahko izsili ali pa nek Hrvat, Nemec...
Tole ne razumet kot kakšno grajo, ker to ni, vendar se mi zdi, da je v poplavi ATV-jev premalo previdnih voznikov na cesti!
Bom nekako povzel Jakov slogan... Pamet v desni palec ali desno zapestje, pa bo vse OK.
LP
-
RasKiongozi
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: Celje
Re: nesreča
Ko smo že pri vozniških sposobnostih naših zahodnih sosedov (da se bom izrazil na najbolj vljuden način), še moja prigoda, ki je stara nekaj tednov:eldiego napisal/-a:Kot veste, sem pred 10 dnevi kupil AC dvx 400.IN kaj se mi je zgodilo v soboto? Najslabše, kar je možno, prometna nesreča. Na prelepo sobotno dopoldne sem se namenil na pot v neznano.Se peljem po celovški cesti (smer center) in pred halo Tivoli nek Italjan STOJI, ČAKA (smer Šentvid) na prosto pot, da bi zavil v halo.Čez to križišče pri zeleni luči peljem70- 80kmh in v trenutku, ko ga prečkam on zapelje levo, ne vem kako me ni videl in TTTRRRRRRRRŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽ.Priletim v avto z boka, z roko razbijem šipo in me vrže na streho avta.Policisko poročilo pravi, da me je zarotiralo in sem z glavo gledal nazaj proti 4 kolesniku.Dokler ne prispejo reševalci, sem v nezavesti.Ko pa pridejo, začutim strahotne bolečine na levi roki.Pridem na urgenco, zdravniki pravijo da imam 3x zlomljeno roko podlaht in nadlaht (1x odprti zlom) in še 3x zlomljeno dlan,razbita brada, kjlub čeladi,potoučena kolena AAAAAUUUUUUU!Temu sledi takojšna operacija in roka je polna šraufov in ploščic.Nato pa mukotrpno ležanje v bolnici na travmi( joj kaj pa tam vse vidiš) vse do danes, ko sem prišel hvala bogu domov. Ne glede na vse sem jo še zelo dobro odnesel.LP vsem, PREVIDNO IN VARNO VOŽNJO!!
Se vozim s svojim avtom (na srečo) po avtocesti iz CE proti LJ in pri cestninski postajo Kompolje dohitim enega izmed naših zahodnih sosedov. Normalno se postavim za njim, pri čemer mi je nekaj reklo, da naj vzamem malo daljšo varnostno razdaljo (glede na to, da je bilo v vozilu pet osebkov in pol prtljažnik, tako, da voznik nazaj sploh ni videl). Ko se je naš sosed pripeljal do hišic (oz. njenih ostankov), je nenadoma zabremzal in se popolnoma ustavil!!!!! Ker se bil (zaradi preteklih izkušenj) nanj posebej pozorn, sem uspel preprečiti trk z silovitim zaviranjem, vse skupaj pa pospremil z močnim hupanjem.
Delavec Darsa, ki se je nahajal v bližini, je samo nemočno gledal, kaj bo, ker je pričakoval, da bom s svojim LR Freelanderjem trčil v zadnji tel tiste alfe 156 sw (ter po možnosti pristal še na njej, glede na to, da je bila polno naložena).
In reakcija našega zahodnega soseda - gledal me je zabuleno, kot da sem ravnokar prišel iz marsa.
Nauk te in prejšnje zgodbe - pošteno pazite na naše preljube zahodne sosede, ko jih srečate na cestah!!!