CECTEK - Gladiator

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 22 Jan 2009, 20:49

In Jaka je strokovno ugotovil?.....

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 22 Jan 2009, 21:42

Še ni do sape prišel :D

:lokostrelec

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Jan 2009, 21:46

Pero napisal/-a:In Jaka je strokovno ugotovil?.....
--------pri 4x4 zadevah, je Tarzan pošteno "zrihtal" Galo. Spi v kočici kot še nikoli ! :haha :haha

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 23 Jan 2009, 21:47

Jaka, nič jim ne boš potešil radovednosti? 8)

Franc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prlekija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franc » 23 Jan 2009, 22:40

Jaka še vedno ne more priti k sebi :lol:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 25 Jan 2009, 21:19

Zanimiv tale zadnji diferencial. Po podatkih, ki jih imam ima Drift tri-stopenjsko stikalo z 30% , 70% in 100% zaporo diferenciala, tale testni model pa je imel samo dvo-stopenjskega z 30% in 100% zaporo. Glede, na kratko opravljeni vožnji sem še vedno v dvomu o 100% zapori, vendar se kljub temu, moped pelje po asfaltni površin lepo. Imel sem občutek, kot da sem na železniških tirih. Nobenega odnašanja, rinjenja prvega dela iz ovinka, odnašanja zadka,postavljanja na stranski kolesi itd.. Pri vklopu zapore diferenciala, pa je vožnja vsem nam že znana.
Glede oblike ni kaj, sem prepričan, da se bodo za bodočim lastniki ljudje kar precej obračali. V živo zgleda strupeno, predvsem pa je zelo, zelo nizko nasajen.
Izdelava, plastika, vari na nivoju, okvir, predimenzioniran, imel sem občutek, da bo notri nekoč močnejši agregat, kar je razvidno tudi iz prvih zavor. Zelo veliki diski z dvo-batnimi zavornimi čeljusti, zadaj dva diska, ob zaviranju moped samo počepne, kljub kratkim - 5 do 6 cm- (na oko izmerjenim) hodom amortiterjev sploh ni tako trd, krmilo izredno mehko, ob zaviranju stabilen itd...
Imam občutek, da bo to kar lep potovalni moped za asfalt in dokaj soliden makadam.
Za vse ostalo, pa bo potrebnih še nekaj več kilometrov, kvaliteto oz. trpežnost pa pokaže čas.
O prijaznosti vseh sodelujočih, kavici, hostesah pa mogoče kdaj drugič. :twisted:

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 25 Jan 2009, 22:28

Se mi je kar zdelo, da so bile babe poleg, da si rabil toliko časa za odgovor... :lol: :lol:

Po turi paše pošten počitek:
Slika

sašo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sašo » 20 Feb 2009, 17:11

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 20 Feb 2009, 17:22

Zelo kratek povzetek:
cesta : da
offroad: ne

WEB Racer

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 20 Feb 2009, 18:02

Za teren ni tako slab, problematičen je sistem menjalnika, ki se je sedaj po kar nekaj prevoženih km že kar dobro ulafal in ni več tako težavno kot je bilo na samem začetku.

Drugače pa sem istega mnenja kot so rekli, za boljši občutek na cesti bi rabil kakšen km/h končne več.

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 20 Feb 2009, 20:18

Tudi jaz bi podal mnenje:vse drži kot so že kolegi opisali,sam sem bil zelo presenečen nad mehkim občutljivim volanom,pospeški vredu,navor ok,moči mu ne zmanjka(v breg z šleperjem,naj je kar vleklo z sica),motor močno zavira,menjalnik malo pretrd-že po par urah se ga pa lepo navadiš,šasija lepo izdelana,dostopnost za servisiranje fina,plastike lepo (zlito-enostavno)izdelane,ainspritz...skratka je ok!Glede cene -pa bi lahko imel 2 valja!? :klapklap :klapklap :klapklap

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 14 Maj 2009, 10:43

ork napisal/-a:Zelo kratek povzetek:
Jaz ga vozim in se sploh ne strinjam. :lol: Je super za cesto (odlična vodljivost v ovinke), na terenu pa se je tudi dokazal. Zadnjih par mesecev se vozim po enakem terenu kot uporabniki sasog (Outlander 650), Franc (Outlander 800) in drugi (sami BRPji), občasno pa se nam na terenu pridružijo mičo, sandihab in šleper. Zaenkrat še ni bilo strmine ali kakršnihkoli drugih ovir, kjer se vozijo gospodje z BRPji, da gladiator ne bi šel čez. No, mislim, da je bila ena strmina, kjer mi je zmanjkalo j**c. :lol: V glavnem, kjer so šli vsi, sem šla tudi jaz. Izvzeti so razni njihovi :shock: podvigi (Franc...). :respekt

Res pa je, da gladiator nima takšne končne hitrosti kot BRPji. Tak da se jaz na cesti s svojimi 107,108 km/h raje rinem mičotu v tazadnjo, ki pravi, da z Grizzliyem 700 vozi 101,102 km/h. :lol: :kolo: :smeeeh:

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 14 Maj 2009, 11:03

Manuela napisal/-a:
ork napisal/-a:Zelo kratek povzetek:
Jaz ga vozim in se sploh ne strinjam. :lol: Je super za cesto (odlična vodljivost v ovinke), na terenu pa se je tudi dokazal. Zadnjih par mesecev se vozim po enakem terenu kot uporabniki sasog (Outlander 650), Franc (Outlander 800) in drugi (sami BRPji), občasno pa se nam na terenu pridružijo mičo, sandihab in šleper. Zaenkrat še ni bilo strmine ali kakršnihkoli drugih ovir, kjer se vozijo gospodje z BRPji, da gladiator ne bi šel čez. No, mislim, da je bila ena strmina, kjer mi je zmanjkalo j**c. :lol: V glavnem, kjer so šli vsi, sem šla tudi jaz. Izvzeti so razni njihovi :shock: podvigi (Franc...). :respekt

Res pa je, da gladiator nima takšne končne hitrosti kot BRPji. Tak da se jaz na cesti s svojimi 107,108 km/h raje rinem mičotu v tazadnjo, ki pravi, da z Grizzliyem 700 vozi 101,102 km/h. :lol: :kolo: :smeeeh:
O tem bi se pa z veseljem na lastne oči prepričal. Vljudno vabljena v naše vuko=bine. ;)
Če bo pa premalo cohones, pa bo garantirano dovolj kandidatov da Cecteka požene v kak hrib. :mrgreen:

WEB Racer

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 14 Maj 2009, 11:19

Počakaj, da tole prebere Alesss... bo takoj padlo povabilo na golaž na Vodiško...

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 14 Maj 2009, 11:42

ork napisal/-a:O tem bi se pa z veseljem na lastne oči prepričal. Vljudno vabljena v naše vuko=bine. ;)
Če bo pa premalo cohones, pa bo garantirano dovolj kandidatov da Cecteka požene v kak hrib. :mrgreen:
Haha, na terenu sem komaj par mesecev, tak da mi je kar dovolj teren, na katerega me privajajo fantje. In, če verjameš ali ne, se vozim z njimi, res pa je, da njihove extremne podvige (predvsem Francove) gledam od daleč. Je pa možnost, da so spremenili teren, odkar sem z njimi, mogoče je lažji in me "šparajo". :lol: Se še privajam. Itak, da sem daleč od popolnega šoferja (je šla že kakšna plastika, ampak najbrž zaradi nizkih temperatur :whistle: ), v marsikatero strmino peljem s strahom, ampak se privajam. Če fantje pravijo, da gre, potem mora iti! :lol:

Mogoče se nekoč srečam tudi s tabo (mam občutek, da se z Francom poznata :lol: ), če ne drugo pa zato, da poženeš Cecteka v hrib. \:D/

No, nikoli pa nisem trdila, da je Gladiator tako močan ali hiter kot BRPji (ker ni)!

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 14 Maj 2009, 11:47

XXXL napisal/-a:Počakaj, da tole prebere Alesss... bo takoj padlo povabilo na golaž na Vodiško...
A to na Vodiško planino?

Povabilo na (predvidevam da "hudo") vožnjo ali rabite kuharico? :deadhhead:

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 14 Maj 2009, 11:59

Moč je morda še relevanta, hitrost - me sploh ne zanima. Če gre 70,80 km/h je več kot dovolj. Predvsem me zanima vzdržjivost (kaj ostane od njega po dnevu extremnega terena), kako se obnaša pri res strmih in dolgih vzponih, kako pri skoraj navpičnih spustih, kako podvozje prenaša udarce v skale, bumperji v drevesa, kako tolerante so plastike ko ga je treba med kakimi drevesi stlačit (ali razširit kakšno preozko vlako, beri bob stezo :evil: ) Pač takšne malenkosti. Glede tvojih voznih sposobnosti pa brez skrbi (in itak Srečkovo kapo dol), saj ne bi tebe testirali, ampak Cecteka ;)

Ah ja, ena tvoja sposobnost oz. lastnost pa je ob vsem tem res pomembna: na Cecteka ne smeš biti pretirano čustveno navezana :heart: :mrgreen: :heart:

WEB Racer

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 14 Maj 2009, 12:37

ork napisal/-a:Ah ja, ena tvoja sposobnost oz. lastnost pa je ob vsem tem res pomembna: na Cecteka ne smeš biti pretirano čustveno navezana :heart: :mrgreen: :heart:
Maš prav. Da me slučajno ne razočara. Ampak kaj čem, če pa je moj prvi :snakeman: . Bom rabila kaj drugega, da tega pozabim. :twisted:

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 14 Maj 2009, 13:04

Manuela napisal/-a:
XXXL napisal/-a:Počakaj, da tole prebere Alesss... bo takoj padlo povabilo na golaž na Vodiško...
A to na Vodiško planino?

Povabilo na (predvidevam da "hudo") vožnjo ali rabite kuharico? :deadhhead:
To bo pa Alesss povedal... 8)

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 14 Maj 2009, 15:24

Manuela, ko zagledaš tablo Bled se raje "pel" okrog blejskega jezera je lepše, kakor da te hodim na Vodiško iskat z prikolco? :D :D :D :D :twisted: Pasulj majo pa dobr na Vodiški. ;)

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 14 Maj 2009, 17:45

mičo napisal/-a:Manuela, ko zagledaš tablo Bled se raje "pel" okrog blejskega jezera je lepše, kakor da te hodim na Vodiško iskat z prikolco? :D :D :D :D :twisted: Pasulj majo pa dobr na Vodiški. ;)
Tak hud teren? :( :?

Ti si nam tudi Boč obljubil, pa nič s tega... :k: :-k

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 14 Maj 2009, 19:55

Ti si nam tudi Boč obljubil, pa nič s tega
Rećeš na ZS pridemo in je problem rešen.

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

Sašo...

Odgovor Napisal/-a sandihab » 14 Maj 2009, 21:20

Poglej Sašo,kaki dogovori z tvojo 1 damo. :oops: :oops: :oops:
Mičo ali cofkoti tudi pridejo na boč? :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Re: Sašo...

Odgovor Napisal/-a Manuela » 15 Maj 2009, 05:24

sandihab napisal/-a:Poglej Sašo,kaki dogovori z tvojo 1 damo. :oops: :oops: :oops:
No, no, sandi. Ne z mano, z Cectekom. :lol:

Ja, ja, mičo, torej zaleže le ZS? :P Dobiš. ;)

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 15 Maj 2009, 10:21

Mičo ali cofkoti tudi pridejo na boč?
Tud na Tiglav z vitlo prideš. Samo debelejšo pločevino daš od spodaj, da ti do Kredarce zdrži. :twisted: :D

Odgovori