Odstranitev blokad Suzuki LTZ 400, Dresel AK-47
- FRIDO
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: OKOLICA BREŽIC
- Kontakt:
Odstranitev blokad Suzuki LTZ 400, Dresel AK-47
Mogoče že kje piše, ampak vseeno bom izpostavil naslednje, blokade pri LTZ-ju, trenutno gre 100 km/h, odstranil sem blokado na gasu (vijak), katalizator in zamenjal zadnji lonec, kolikor pišete imaste na vaših LTZ višje hitrosti, kje je še kakšna blokada, mogoče vplinjač, elektronika...
Zelo dobro bi bilo, da bi se našel kakšen, ki ima iskušnje z de-blokado in malo opisal postopke mogoče celo poslikal... lp,
Zelo dobro bi bilo, da bi se našel kakšen, ki ima iskušnje z de-blokado in malo opisal postopke mogoče celo poslikal... lp,
Re: Odstranitev blokad Suzuki LTZ 400, Dresel AK-47
Izkušnje iz prve roke. Vse še pride kar sta ti napisala, ampak to boš naredil, če boš hotel iz motorja potegnit optimum. Prva stvar, ki ti jo je Dresel "nastavil" je vplinjač. Notir imaš drugo iglo in dizo (ko greš po klancu dol brez gasa ti verjetno poka), to pa je tudi največja blokada v tvojem Suzukiju. Pri enx-u lahko naročiš Dynojet in če boš imel serijski zračni filter in serijski izpuh, boš naredil Stage 1 tunning vplinjača, se držal navodil in ti bo uspelo. Potem bo dobil, dodatno kar nekaj konjev in cca 115-120 km/h končno.FRIDO napisal/-a:Mogoče že kje piše, ampak vseeno bom izpostavil naslednje, blokade pri LTZ-ju, trenutno gre 100 km/h, odstranil sem blokado na gasu (vijak), katalizator in zamenjal zadnji lonec, kolikor pišete imaste na vaših LTZ višje hitrosti, kje je še kakšna blokada, mogoče vplinjač, elektronika...
Ostalo - naprej kar so ti napisali, ali pa ti še bomo, so pa češnje na sadni kupi.
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
-
ojgn
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: ŠMARTNO NA POHORJU
- Kontakt:
hm zanima me ta elektronika kolkocheeroke napisal/-a:Elektronka ti poveča vrtljaje ane.....(to pa dobiš pri meni)
zobniki so originalni in z lahkoto doseže 115km/h čakam še na dize od enxa
- terrible-1
- Obiskovalec
- Reactions:
-
ojgn
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
negdo nebom ga imenoval mi je omenil predelavo pokrova oz.se dobi predelan pokrov za bair box jaz osebno ga bom navrtal in čez luknje dodal 10mm protiprašni filc ki se uporablja v kovinski industriji na varilnih in obdelovalnih strojih na hlajenju krmilja zadeva ful prepušča zrak in zadržuje prah oz.trde delce preverjenoterrible-1 napisal/-a:Pokrov air boxa snameš in ga preprosto položiš v omaro v garaži.FRIDO napisal/-a:Aja pa kakšno predelavo air boxa maš v mislih, menjava org. filtra z športnim ali kaj drugega??? lp,
Air box je predelan.
Zadnjič spremenil ojgn, dne 22 Okt 2009, 20:01, skupaj popravljeno 1 krat.
-
ojgn
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
preveri nastavitve števca ali pa probaj merit z garminom men je števec tud premalo kazal pa sem zasledil na forumu kako ga nastavit na velikost pnevmatik ki jih uporabljaš ko sem ga kupo je šel 108km/h z odstranjenimi blokadami sedaj gre resnično 115 km/h in to z lahkotoFRIDO napisal/-a:hm, zanimivo ojgn moj ltz z odstranitvijo katalizatorja in zamenjavo zadnjega lonca z športnim ter org. zobniki doseže 100 km/h, a pol predelava air boxa doprinese še + 15 km/h. Aja pa kakšno predelavo air boxa maš v mislih, menjava org. filtra z športnim ali kaj drugega??? lp,
-
ojgn
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
pomojem brez potrebe zapravljaš denar za športni filter naredi kot pišejo fantje snami pokrovFRIDO napisal/-a:hm, zanimivo ojgn moj ltz z odstranitvijo katalizatorja in zamenjavo zadnjega lonca z športnim ter org. zobniki doseže 100 km/h, a pol predelava air boxa doprinese še + 15 km/h. Aja pa kakšno predelavo air boxa maš v mislih, menjava org. filtra z športnim ali kaj drugega??? lp,
Kaj pa voda? Ali gre skozi?negdo nebom ga imenoval mi je omenil predelavo pokrova oz.se dobi predelan pokrov za bair box jaz osebno ga bom navrtal in čez luknje dodal 10mm protiprašni filc ki se uporablja v kovinski industriji na varilnih in obdelovalnih strojih na hlajenju krmilja zadeva ful prepušča zrak in zadržuje prah oz.trde delce preverjeno
Z odstranitvijo "blokad" v izpuhu si zmanjšal količino goriva v zraku.ojgn napisal/-a: jaz osebno še nisem posegal v uplinjač sem pa odpr izpuh in odstranil satovje na koncu ispušne cevi pred loncem
zobniki so originalni in z lahkoto doseže 115km/h čakam še na dize od enxain bo to zame dovolj
aja da ne pozabim še predelav na air boxu to je to
Ko boš odstranil še pokrov na airboxu, bo motor tekel še bolj "suh".
To ti poveča moč zgoraj, dvigne ti vrtljaje (če nimaš elektronsko omejenjih).
So pa lahko posledice neprijetne, ker je motorju prevroče. Lahko ti stali bat (hitro ali po nekaj tisoč kilometrih), lahko ti zariba, možno je , da ti odpihne del izpušnega ventila,....
Če odpiraš izpuh in filter, moraš NUJNO povečati količino goriva.
In to, da motorji dajo več od sebe, ko so bolj suhi, je glavni adut raznih akrapovičev, ko samo z menjavo izpuha na šestotaku dobiš 7-9 km.
Nikjer pa ne omenja, da če boš motor po tej predelavi gonil, bo treba menjat bate vsake toliko časa, če že cel motor ne bo počil naenkrat!
Normalne firme z športnim izpuhom prodajajo tudi set šob. Ampak niso zanimive, ker dodajo manj moči, ne škodijo pa motorju.
lp
- baron21
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: nm
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Sicer malo off ampak vseeno postavljam podobno vprašanje. Pred nekaj leti se mi je v avtomobilu odtrgalo ,,satovje,, v katalizatorju. Vrgel sem ga stran in naredil tako še cca 60000 kilometrov (in prodal delujočega). Kmalu zatem sem še srednji lonec zamenjal za večjega, bolj pretočnega. Vse skupaj ni imelo opaznih posledic za motor razen drugega zvoka, meritve plinov pa takrat še ni bilo.ro-bi napisal/-a: Z odstranitvijo "blokad" v izpuhu si zmanjšal količino goriva v zraku.
lp
Ker imam na atvju že kar nekaj kilometrov, bi po tej logiki moral zamenjati izpuh zaradi sežganosti, da ohranim prvotno stanje? Sčasoma se pretočnost spreminja z ,,obrabo,, izpuha. Vse ostalo je original, brez predelav in deluje b.p. Jaz se držim načela: za več moči večjo kubaturo ne pa predelave.
ro-bi napisal/-a: So pa lahko posledice neprijetne, ker je motorju prevroče. Lahko ti stali bat (hitro ali po nekaj tisoč kilometrih), lahko ti zariba, možno je , da ti odpihne del izpušnega ventila,....
lp
----ampak težko je obrazložiti "bolj izkušenim od tebe", da morajo prav zato biti predelave bolj celostne (ki pa seveda stanejo).
Glavno, da je auspuh prevrtan in da gre od tega trenutka 130 km/h.(vsaj v glavi, če ne že kje drugje)
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
-
ojgn
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
kje pa piše 130km/h ?( nujno povečat dovod goriva če ne ....) a slučajno ne piše da eni čakamo na dizejaka napisal/-a:ro-bi napisal/-a: So pa lahko posledice neprijetne, ker je motorju prevroče. Lahko ti stali bat (hitro ali po nekaj tisoč kilometrih), lahko ti zariba, možno je , da ti odpihne del izpušnega ventila,....
lp![]()
----ampak težko je obrazložiti "bolj izkušenim od tebe", da morajo prav zato biti predelave bolj celostne (ki pa seveda stanejo).
Glavno, da je auspuh prevrtan in da gre od tega trenutka 130 km/h.(vsaj v glavi, če ne že kje drugje)
-
ojgn
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
kaj majnšega zadrži, če pa zapelješ v vodo pa ni pomoči jaz se itak ne vozim po vodi za dež in luže pa bo o.kEnx napisal/-a:Kaj pa voda? Ali gre skozi?negdo nebom ga imenoval mi je omenil predelavo pokrova oz.se dobi predelan pokrov za bair box jaz osebno ga bom navrtal in čez luknje dodal 10mm protiprašni filc ki se uporablja v kovinski industriji na varilnih in obdelovalnih strojih na hlajenju krmilja zadeva ful prepušča zrak in zadržuje prah oz.trde delce preverjeno
baron21 napisal/-a: Vse skupaj ni imelo opaznih posledic za motor razen drugega zvoka.........................
............. Jaz se držim načela: za več moči večjo kubaturo ne pa predelave.
Sem napisal- če motor potem goniš, je zelo možno, da bo "pihnil". Če ga voziš bolj umirjeno, potem ne bo kaj narobe, ker motor ni obremenjen.
Glede tvoje druge izjave- pri meni je ravno obratno! Ne maram zamorjenih kubikov z malo konji! Naravnost sovražim take stroje!
lp
-
ojgn
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
haloro-bi napisal/-a:Z odstranitvijo "blokad" v izpuhu si zmanjšal količino goriva v zraku.ojgn napisal/-a: jaz osebno še nisem posegal v uplinjač sem pa odpr izpuh in odstranil satovje na koncu ispušne cevi pred loncem
zobniki so originalni in z lahkoto doseže 115km/h čakam še na dize od enxain bo to zame dovolj
aja da ne pozabim še predelav na air boxu to je to
To ti poveča moč zgoraj, dvigne ti vrtljaje (če nimaš elektronsko omejenjih).
So pa lahko posledice neprijetne, ker je motorju prevroče. Lahko ti stali bat (hitro ali po nekaj tisoč kilometrih), lahko ti zariba, možno je , da ti odpihne del izpušnega ventila,....
Če odpiraš izpuh in filter, moraš NUJNO povečati količino goriva.
In to, da motorji dajo več od sebe, ko so bolj suhi, je glavni adut raznih akrapovičev, ko samo z menjavo izpuha na šestotaku dobiš 7-9 km.
Nikjer pa ne omenja, da če boš motor po tej predelavi gonil, bo treba menjat bate vsake toliko časa, če že cel motor ne bo počil naenkrat!
Normalne firme z športnim izpuhom prodajajo tudi set šob. Ampak niso zanimive, ker dodajo manj moči, ne škodijo pa motorju.
lp