Manuela napisal/-a:Vnucec, tvoje pisanje je pisanje v prazno. Predlagam, da se malo bolj poglobiš v vse skupaj, ker pišeš totalne bedarije in vsak laik ti bo verjel. Vidim, da z prodajo ATVjev dejansko nimaš nič, ker bi potem povsem drugače razmišljal in tega ne bi pisal.
A pa dejansko veš koliko let je Dinli v prodaji? Če ga ni bilo na Slovenskem tržišču, še ne pomeni, da se ni prodajal drugje. In cene z avtomobili sploh niso primerljive, pa da kalkuliraš po dolgem in počez.
Praviš, da za free time izdelek ne daš 12.000€, za dodatno opremo v avtomobilu pa in hkrati pametuješ o življenjsko pomembnih investicijah. Če tudi v avtu preživiš 3, 4 ure, je dodatna oprema luksuz.

Sicer pa te noben ni silil, da kupiš štirikolesnika.
In če je Tajvan del Kitajske, še ne pomeni... Eh, brez veze, da se spet spuščam v to debato.

Ne vem od kod tvoje nezadolvoljstvo z Tajvanci, medtem ko si pri prodaji svoje Barosse hvalil njeno kvaliteto - "oglaševanje" samo da se proda in dejansko ne verjameš svojim besedam ali pa si bil z Barosso povsem zadovoljen in tukaj pišeš v tri dni (in "sekaš" čez tajvance).

OK, Dinli je Mercedes. Verjetno to trdite prodajalci Dinlija. Saj vam privoščim, da kaj prodate. Go for it. Mojega denarja pa ne boste videli oziroma ga bo videl le uveljavljen prodajalec.
12.000 EUR, ATV in avto. Z redkimi izjemami je ATV vozilo za prosti čas, avto pa v večini primerov delovni stroj. V mojem primeru me vsak dan prepelje okoli 200 kilometrov, v njem preživim vsak dan toliko časa kot v celem tednu na ATVju. Definitivno mi je prioriteta kakovost in tudi oprema avtomobila, npr xenon luči, solidno ozvočenje, razni senzorji, dovolj airbagov itd. Če si v avtu toliko časa je užitek v vožnji v veliki meri pogojen tudi z luksuzom in dodatno opremo.
To da cene z avti niso primerljive povsem drži. Cene ATV so še bolj napihnjene in niso v stiku z realnostjo. Če bi proizvajalci avtomobilov razmišljali na takšen način bi osnovni Clio stal 30.000 EUR, prodajal pa bi ga sladoledar.
Tajvan, Kitajska in moj "tajvanc" Barossa. Evo, fini ATV za ta denar. Še vedno trdim in sem ga prodal predvsem zato ker dveh res ne morem naenkrat voziti. Očitno imate nekateri težave z odtenki sivine in vidite le črno belo. Torej je lahko Tajvanec bodisi suho zlato, bodisi kup gnoja. No, zame je nekaj vmes. Spodoben ATV za razumno ceno, primeren za začetek da vidiš, kaj ti sploh ustreza in kaj ne.
Še za konec komentar bistroumne ugotovitve, da se ne ukvarjam s prodajo ATVjev in da v tem primeru tega ne bi pisal. Seveda ne bi pisal. Zakaj pa bi pljuval v lastno skledo in tvegal, da potencialni kupci začno razmišljati o morda razmisliti v tej meri, da ne kupijo ATVja pri bednem prodajalcu, z bedno garancijo, bedno zalogo rezervnih delov, bednim serivsom, ki obstaja le pri prodajalcu in zavrne vsak reklamacijski zahtevek. In za to bedo bi plačali nekaj tisoč EUR. Super za prodajalca, easy money, poraz za kupca.
In še nekaj: vidim, da ste si nekateri dali duška. Napačno, s tem bo mojih komentarjev še več, tema pa bo fino brana. Sami sebi boste naredili škodo. Tako da kar, meni ni problem. Itak nisem prodajalec ATVjev in mi dol visi za njihov poslovni uspeh oziroma trdim, da bodo obstali le kvalitetni in fair prodajalci. Ostali pa naj....crknejo in gredo v stečaj. I don/t give a fcuk.