Enx napisal/-a:Ne, za na cesto daš enako - spredaj ožjo in zadaj širšo gumo. 21x7-10 pomeni 175/70-10 ne 175/65-13.
Ko boš kupoval gume za na cesto mi sporoči pa ti bova zagotova našla primerne.
hmmm si ziher? 21" pomeni premer gume a ne? Torej je premer gume 21*25,4mm=533,4mm. In ko sem prej v garaži izmeril od tal do vrha eno avtomobilsko gumo dimenzij 165/65-13 sem nameril cca 540mm kar bi približno ustrezalo zgornji. Nevem pa kako bi lahko bila 175/70-10 z enakim premerom
Sej drugače verjamem, da se najdejo fajne 10" gume za atv-ja za na cesto ... sam drage so ko žafran, felgne pa tudi. Gledam po enih straneh malo naokol, nič posebnega alu felgne so kr 500€ komplet, gume pa pod 80€ tudi ne dobiš kakšne pametne ... torej min. 820€ za komplet? Toliko je dal moj foter za RAV4 za komplet 16" alu felgne + michelin zimske gume ... tako da se mi te cene zdijo daleč pretirane za enga atv-ja. Drugače pa recimo gume in felgne 13" od avta dobiš praktično za drobiž, proti tem cenam.
p.s.: Nimam še atv-ja se pa zanimam za nakup. Samo prej bi si rad malo bolj zdefiniral stroške, ki me čakajo da nebom potem takole gledal