Outlander 650 MAX XT

Odgovori
Symon
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Symon » 02 Jun 2010, 21:03

Dobra je tale mašina max xt 650 in komi čakam, da se vreme izboljša :) Eno vprašanje imam.
Pri štirikolesniku z ročnimi prestavami sem mel možnost, da če je bla panika in se je začel nos motorja dvigat sem ga v šusu ugasnil in skočil dol z njega. Motor sam se nikoli ne prevrne. Kakšno možnost pa imam pri avtomatiku? Če skočim dol adijo moped?:) Sej je veliko bolj stabilen, nimam kaj rečt na to mrcino, nikol se pa ne ve....

Lp vsem!

Symon

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 03 Jun 2010, 16:33

saj outlanderji imajo kill switch na levi strani balance, tako da ni panike.

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 24 Jun 2010, 20:41

Nadgradnja z HMF Slip-on:

prej:
Slika Slika Slika

potem:
Slika Slika Slika

Gre precej bolj, ropota pa tud bolj :)

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 30 Jun 2010, 21:00

A si ga zmeru, ali ti to sa po občutku?

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 01 Jul 2010, 12:05

Zmeru sem ga z občutkom :)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 01 Jul 2010, 17:25

No, no, moj DB meter je A-testiran in umerjen. Ne ti men o občutku :evil:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 01 Jul 2010, 18:10

Tale Enxov ror je zrel za zapurpenat. ;)

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 01 Jul 2010, 20:45

Tile HMF-i so res brutalni; če pelješ v mestu po ulici se kar po vrsti vklapljajo alarmi na avtomobilih. 8)

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 02 Jul 2010, 08:46

Sej mam tud quiet core za not dat ... ;)

Uporabniški avatar
BoskoBRP
Začetnik
Reactions:
Kraj: Šempeter
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BoskoBRP » 02 Jan 2011, 11:17

pa cena tegale lonca?v primerjavi z standardom, ga je pametno zamenjat takoj na začetku, saj vemo, da original precej hitro zarjavi in potem je grdo za videt? vase mnenje?
lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jan 2011, 11:49

BoskoBRP napisal/-a:pa cena tegale lonca?v primerjavi z standardom, ga je pametno zamenjat takoj na začetku, saj vemo, da original precej hitro zarjavi in potem je grdo za videt? vase mnenje?
lp
Moje mneje:
Če ga menjaš zaradi izgleda......na terenskem vozilu kot je 650MAX.....pred kom pa se kažeš?
Če pa ga imaš za vklapljanje alarmov na vozilih v mestu......pol pa bog pomagaj! :shock:
Izpuh je predvsem namenjen povečanju moči ne pa izgledu! ;)

Uporabniški avatar
BoskoBRP
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BoskoBRP » 02 Jan 2011, 12:53

BIF a se je treba pred nekom kazat, če ti nekaj ni všeč?
a si ze vido kje kajga endurca, cestaka z popolnoma rjavim izpuhom??
Če jih znajo za te nardit kulturne, jih bojo pa se za 4kolesce, ane bif?

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Jan 2011, 12:56

A ti se zaradi rjavga izpuha sekiraš??? :juhu:

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 02 Jan 2011, 13:21

BIF napisal/-a:
BoskoBRP napisal/-a:pa cena tegale lonca?v primerjavi z standardom, ga je pametno zamenjat takoj na začetku, saj vemo, da original precej hitro zarjavi in potem je grdo za videt? vase mnenje?
lp
Moje mneje:
Če ga menjaš zaradi izgleda......na terenskem vozilu kot je 650MAX.....pred kom pa se kažeš?
Če pa ga imaš za vklapljanje alarmov na vozilih v mestu......pol pa bog pomagaj! :shock:
Izpuh je predvsem namenjen povečanju moči ne pa izgledu! ;)
bosko
tole ti dam pa čist prov za atv daš 16000eu,pa ti čez zimo rata čist zarjavel,pa misliš da maš stroj,pa vsak pogleda auspuh, pa prav, lej, kak auspuh imaš, pa si dal toliko za atv eurov,kolega ima 650 pa je dal tudi akrapota gor ,pa lepše zgleda boljši glas več moči pa še lep je ker je akrapo,tisti kup železa pa takoj stran vrži,res sramota za tak atv za toliko eu

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jan 2011, 13:42

BoskoBRP napisal/-a:BIF a se je treba pred nekom kazat, če ti nekaj ni všeč?
a si ze vido kje kajga endurca, cestaka z popolnoma rjavim izpuhom??
Če jih znajo za te nardit kulturne, jih bojo pa se za 4kolesce, ane bif?
Ja imaš prav!
Pa tudi polirne paste za izpuhe se bojda dobijo! Se tako lepo sveti da že na 5km kažeš policajem, da imaš predelan motor. Vse kar je, te morajo poslat na izrednega tehničnega!
Čim prej ga zamenjaj, ker proizvajalec kot je Can-Am daje na svoje izdelke res tako bolj škart robo, ki hitro zarjavi, poruši vse performanse, ki so jih inžinerji nekaj let razvijali predvsem pa kazi pogled motorja, ki so ga naredili za teren!

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 02 Jan 2011, 13:44

Slip-on.i so ponavadi okol 330,00 eur.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 02 Jan 2011, 19:54

Pred nikomer se ni treba kazat, kajti z HMF ali Akrapotom te bodo tako ali drugače slišali že kilometre naokoli, kar se mi pri uporabi terenskih 4x4 mopedov (in seveda vožnji po terenih) zdi ena večjih traparij. Že tako ali tako smo v zobeh jagrom, pohodnikom, kvazi naravovarstvenikom in prav te je potrebno še dodatno "dražiti".

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jan 2011, 20:24

"Starim mačkom" je očitno jasno o čem govorim! Nič ni narobe z HMF-om...zadeva je super in lepa če že kdo tako želi. Ampak za vožnjo po terenu (za kar je 650-ka prvenstveno namenjena), bi si osebno želel, čim manj vpadljiv še rajši pa čim tišji izpuh!
Kot je Jaka napisal...že itak smo vsem v zobeh....ni treba nalivat olja na ogenj!
Po drugi strani pa če razmisliš.....prestižne znamke avtomobilov (in motorjev) imajo čim manj ali sploh nobene oznake (le zakaj)....in pa iz prakse...sediš pred kafičem in piješ kavo...pa priruži tip na motorju, ki se dere že 5 kilometrov daleč....kaj si misliš o njemu?
Jaz vem kaj si jaz in vsi ali pa vsaj večina, ki tam sedi!
Toliko o HMF-u ali Akrapotu ali o.....iz estetskih razlogov! Kar se pa tiče performas...tu pa kapo dol tudi iz moje strani!

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 02 Jan 2011, 22:49

jaka napisal/-a:
Pred nikomer se ni treba kazat, kajti z HMF ali Akrapotom te bodo tako ali drugače slišali že kilometre naokoli, kar se mi pri uporabi terenskih 4x4 mopedov (in seveda vožnji po terenih) zdi ena večjih traparij. Že tako ali tako smo v zobeh jagrom, pohodnikom, kvazi naravovarstvenikom in prav te je potrebno še dodatno "dražiti".
:dober

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 02 Jan 2011, 22:50

BIF napisal/-a:"Starim mačkom" je očitno jasno o čem govorim! Nič ni narobe z HMF-om...zadeva je super in lepa če že kdo tako želi. Ampak za vožnjo po terenu (za kar je 650-ka prvenstveno namenjena), bi si osebno želel, čim manj vpadljiv še rajši pa čim tišji izpuh!
Kot je Jaka napisal...že itak smo vsem v zobeh....ni treba nalivat olja na ogenj!
Po drugi strani pa če razmisliš.....prestižne znamke avtomobilov (in motorjev) imajo čim manj ali sploh nobene oznake (le zakaj)....in pa iz prakse...sediš pred kafičem in piješ kavo...pa priruži tip na motorju, ki se dere že 5 kilometrov daleč....kaj si misliš o njemu?
Jaz vem kaj si jaz in vsi ali pa vsaj večina, ki tam sedi!
Toliko o HMF-u ali Akrapotu ali o.....iz estetskih razlogov! Kar se pa tiče performas...tu pa kapo dol tudi iz moje strani!
:dober

Uporabniški avatar
BoskoBRP
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BoskoBRP » 23 Jan 2011, 09:33

na hitro, da mi odgovori kateri lastnik, ta teden prevzamen novega, pa me zanima, je še kakšna pomankljivost tega motorja, ki se jo da odpravit ze takoj na začetku, razen seveda "auspuha"...?! nekaj sem že prebral,pa prosim še za vaše mnenje.
lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Jan 2011, 10:35

Ja njegova največja pomanjkljivost oz. ranljiva točka so lastniki! Če imaš poštimano glavo, ni treba spreminjat nič, ker je že "stock" narejen vrhunsko! Če pa že v naprej razmišljaš, kaj boš spremenil.....si kupil napačno znamko! Kak Kitajc ali Tajvanc bi bila primerna za experimentiranje!
Ker pa si se odločil za BRP.....lepo pamet v glavo, tankaj in vozi ter seveda uživaj....to je v bistvu vse o "predelavah" na BRP-ju!
Če je Marku Jagru "stock" verzija dovolj da zmaguje na dirkah potem sploh ne vem, kdo in zakaj še mora kaj dodajat ali odvzemat! :shock:

močerad brp
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a močerad brp » 23 Jan 2011, 19:25

na 650xt nimaš kaj za spreminjat,ker je vse v nulo.zanima me katero polirno pasto za izpušni sistem uprabljate ker bi ga rad malo porihtal-gor je montiran originalen.lp matjaz

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 23 Jan 2011, 21:10

na 650xt nimaš kaj za spreminjat,ker je vse v nulo
No ja, kar ni tako vrhunsko so gume, ker jih požre "takoj", poleg tega se lastniki ponavadi odločijo še za:
- ogrevane ročke za vožnjo pozimi
- dodatni kovček s ključavnico
- dodatna razsvetljava - original je poden
- izpuh - samo po potrebi ...

Dejansko odvisno od same uporabe. Veliko jih je, ki jim je original preozek (distančniki), raje vozijo po cesti (cestne gume), ali rijejo po blatu (overfenderji) ...

Sicer stroj za pop****t. Drag, ampak vreden :)

Polirna pasta :) HMF. Ne vem, dejansko je bil original izpuh gor par ur.

Uporabniški avatar
BoskoBRP
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BoskoBRP » 23 Jan 2011, 22:37

Ja, kar se tiče gum sem tudi sam precej razmišljal, in bral, ampak prve bodo kar original od xt ker ni nevem kake izbire kr v salonu za menjavat gum, za naprej so mi pa maxis ceros všečne, ker bo verjetno veliko na asfaltu. še vedno me pa zanima kako je okol lonca...no vglavnem lp

Odgovori