Priprava ATV-ja na novo sezono

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
atvdavor
Obiskovalec
Reactions:

Priprava ATV-ja na novo sezono

Odgovor Napisal/-a atvdavor » 08 Feb 2011, 09:25

jaz osebno pozimi ne vozim oz. zelo malo vozim. zanima me kaj vse bi moral narediti za pripravo ATV-ja na novo sezono. v mislih sem imel predvsem podmazovanje, zamenjave, čiščenje... skratka, da bi brez strahu začel novo sezono.

Uporabniški avatar
dominik
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Podčetrtek

Odgovor Napisal/-a dominik » 08 Feb 2011, 10:49

preglej nivo olja v mašini ter v posodi kjer je olje za zavore, poglej če je dovolj hladilne tekočine, namaži vse "niplne" ( oz. mislim da se reče pravilno mazalice), preglej še debelino disk ploščič (če si motor redno vozil na servise tu nebi smelo biti težav :D ). Če sem še kaj pozabil me prosim doplnite. Lep dan ter srečno vožnjo!!

atvdavor
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a atvdavor » 08 Feb 2011, 11:03

jaz pregledam nivo olja,antifriza,zavorne tekočine pred vsako vožnjo.nisem tega imel v mislih. bolj kake vzdrževalne akcije in preglede.to me ravno moti, da moj motor nima nipljev za podmazovanje(razen enega). tako da bom verjetno moral ramontirat roke in druge stvari, da jih podmažem.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Feb 2011, 12:17

atvdavor napisal/-a: tako da bom verjetno moral ramontirat roke in druge stvari, da jih podmažem.
Ni prav nobene potrebe po tem. Raje(bral sem drug tvoj post) razmisli o menjavi verige in verižnikov (ki ti dela tktk itd..).Življenska doba je tam med 8000- 10000 km.Ta je veliko bolj pomembna kot prve roke, ki so pri Kymcotih odlične in brez zračnosti). Pomembno pa je mazanje zadnje nihajne roke. Ta je šibki člen KXR-jev.

Odgovori