Kaj kupiti ?

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:
Kraj: Ivančna Gorica

Kaj kupiti ?

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 26 Nov 2006, 07:35

V kratkem, si nameravam kupiti štirikolesnik. Na raspolago imam 700-900k sit. Stvar je lahko rabljena. Zaželjen je avtomatik. More biti dober za v sneg, zadaj mora imeti prtljažnik, imel pa ga bom tudi za vožnjo okol (več cesta kot offroad). Kaj mi predlagate ? Kakšno moč, kateri tip ? Sam se nagibam k nakupu Kymcota 250, seveda rabljenga ?

Lp, Mitja

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 26 Nov 2006, 09:02

Pozdravljen na forumu!
Nisi napisal, ampak verjeno želiš imeti homoligiran model. Kymco ima vse to kar si napisal, poglej pa še Sym-a, cenejši in močnejši.
Kako izkušen voznik štirikolesa si?
:?:

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 26 Nov 2006, 09:36

Hvala za dobrodošlico!

Izkušenj nimam, želim pa imeti homologacijo. Mogoče menite da mi je boljše še malo dodati, pa kupiti kaj boljšega, oz novega ? Kaj naj bi kupil v tem primeru ?

Lp, Mitja

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 26 Nov 2006, 10:15

Moje mnenje: Dodaj še kakšne par jurjov in poglej po novem motorju. Kymco ti bo po 14-ih dneh prepočasen. Jaz vozim Adly 300s in ti ga toplo priporočam. Ni pa avtomatik.
Za ugodno ceno in avtomatskim menjalnikom imaš Barosso Skywalker
http://www.atv-quad.si/atv_quad_ponudba ... _quad.html
Preveri še ostalo ponudbo, pa bomo napisali(opisali) še kaj več.

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 26 Nov 2006, 11:07

Ja saj sedaj to vse pregledujem... Verjetno bo boljše da počakam še kake 3 - 4 mesce, da prišparam za kaj novega in močnejšega.

Lp, Mitja

Uporabniški avatar
Bučko
Mojce
Reactions:
Kraj: Janče DB
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bučko » 26 Nov 2006, 11:21

Priporocam, da se mal posparas in si spomladi kups nouga ;)

Zakaj pa avtomatika?? :shock:

Slika
Barossa SH 250 SE

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 26 Nov 2006, 12:05

Ker bom z njim tudi časopis raznašu, pa rabim met levo roko prosto. Sj da se tudi z ročnim. Kaj je toliko razlike med ročnim in avtomatikom ?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Nov 2006, 13:05

Dobrodošel En3rgie !

Ne hiti z nakupom.Na voljo ti je kar nekaj ATV-jev,ki jih lahko najprej malce pelješ.Udeležil se boš kakšnega našega srečanja ali pa se lahko dogovoriš z člani tega foruma in kluba za individualno probno vožnjo.Še enkrat,ne hiti.

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 26 Nov 2006, 15:10

Ne sj hitet res ne mislim, kupiti itaq mislim po 7 decembrom ko dobim plačo :twisted:

Malo mi je škoda dati toliko denarja, že 800 jurju je ful veliko, samo glih kakega slabga kitajčka pa ne želim met, mel pa bi vsekakor malo močnejšo živalco. Samo že vidim da je teško dobiti kaj pametnega za 800 jurju :?

Škoda, da se kakih močnejših kitajčku ne dobi, bi pa pač mal šraufu :roll:

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 26 Nov 2006, 17:02

Pozdravljen En3rgie!

Če misliš raznašat časopis z ATVjem, pol sam avtomatik pride v poštev. To je vožnja v vsakršnih razmerah, katere niso vedno ugodne, pa mašina mora bit zanesljiva 8) . Poglej pri Linhaiu, Arctic catu (isto kot Kymco sam mal bol), Symu, pa še kaj bi se našlo.
Samo z denarjem bo pa tesno, ampak ko se boš začel vozit boš videl da ni bil noben tolar stran vržen :D

:lokostrelec

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 26 Nov 2006, 17:34

Ja sj za časopis bom to imel samo takrat, ko se z mopedom ne da, torej v snegu pa ledu in še tko vmes kdaj pa kdaj. Bolj ga bom mel za okol furat, tko da tut če se takrat malo namatram z menjalnikom ne bo sile :)

Fora je, da bi stvar rabil sedaj, da bi si čez zimo lahko že z njem pomagu ane, tko da ni časa čakat na denar. Tko da tja do miljona bi mislim da lahko skupi spravu, še to teško. Mogoče bi za ta denar dobil kakšnega 300 kubičnega rabljenega, al mi je rajš vzet bolj novega, pa manj močnega ?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Nov 2006, 19:34

Aha,ko moped ne bo šel več,boš uporabljal ATV.OK,za zimo je primeren npr.Linhai 300 4x4,ki pa ne mara asfalta.Kaj pa sedaj??????
Za okol furat pa je dober bolj športni model,ki pa ima spet nekaj slabosti v snegu če ga primerjaš z 4x4 modelom.
Torej,spet nekaj novega,ki otežuje nakup.Pa ne misli,da te strašimo,kajti ista vprašanja in iste probleme smo in jih še vedno imamo tudi mi.
Zdi se mi,da je kompromis Yamaha Wolverine 450 4x4.(ampak spet se pojavi ta hudičeva cena,ki nas ovira) :twisted:

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 26 Nov 2006, 20:34

Zdj ste me pa čist razdražl :twisted:

Ne morm dat tolk keša, treba šparat, drugo leto si morm še avto kupit, vse pa žal ne gre skupi...

Vprašanje: a na štirikolesniku pa ni kakega predala za čelado, kot je to recimo pri skuterjih ? Pa še zanima me, koliko je kaj povprečna poraba goriva, ter kateri bi mi najmanj kuril ? :lol:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Nov 2006, 21:22

Manj kubikov,manjša poraba,manj denarja itd....in kot tudi sam že ugotavljaš"vse pa žal ne gre skupi".Najboljš bo,da se nečemu odpoveš.Lahko pa probaš tudi z kakšnimi sefi pri SKB-ju 8)

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 26 Nov 2006, 21:28

Vidim, da si iz Ivančne. V tvoji soseščini se prodajajo Barosse, Adlyji in Linhai (pa še kej). Stopi do Boštjana, pa se zmenta. Verjetno ima kakšen testni model z nižjo ceno, ali pa kakšno akcijo. Verjamem, da bi ti Linhai 300 4x4 odgovarjal. Ko zaradi snega nikjer ne bodo dobili časopisa, ga bodo tvoje stranke veselo prebirale. :D

Če primerjaš moped in ATV za tvoje delo, vidim kar nekaj prednosti za ATV. Ne rabiš ga postavljat na tačke; motor lahko pustiš teči, saj ima vodno hlajenje; ker je avtomatik, samo pritisneš gas in se odpelješ; ima vzvratno prestavo; ima veliko predalov za robo; precej večjo nosilnost; in še kaj bi se našlo. Mogoče celo kakšen minus - poraba goriva verjetno nebi bila pod 5 l. Zaradi večje nosilnosti bi lahko pokrival precej večji teren in si s tem povečal učinkovitost, ter s tem tudi plačo.

Razmisli.

Slika

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 27 Nov 2006, 03:23

Če bi si hotel kupiti Linhai 300 4x4, ga defenitivno ne morem kupiti sedaj, ker ima kar preveliko ceno :cry:

Kaj pa če jst ustavim v naklonu, ima to kako ročno al kako gre to ?

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 27 Nov 2006, 08:41

Saj zato ti pa pravim, da se oglasi pri Boštjanu, pa ti bo on vse razložil in pokazal. Pa tudi okoli cene in načina plačila se bosta mogoče lahko kaj dogovorila. Stopi v akcijo!

Slika

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 27 Nov 2006, 13:17

Se strinjam z Dragom.
Pojdi do Boštjana in vsaj probaj vsakega izmed njih. Tako boš šele videl kateri ti bolj sede. Težko ti namereč svetujemo, kaj točno je zate, ker so potrebe, želje in način vožnje vsakega izmed nas zelo različne. Osebno mi Adly ni bil tako zelo všeč, dokler se nisem usedel nanj in ga preizkusil. Po tistem sem vedel, da je to to. Barossa mi recimo ni sedla. Kaj veš, mogoče pa ti bo res všeč Linahi, ko ga boš enkrat preizkusil in potem ti tudi ne bo škoda dodati 100 ali 200 KSIT več za nekaj, kar ti je vešč. Saj ni nujno, da kupiš, ampak preizkusit pa le pojdi stvari, pa potem si boš lahko malce zožal izbor in iskal točno določeno stvar za nižjo ceno.

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 27 Nov 2006, 15:21

Ja bom ga poklicu, oz boštjan sj mi lohka tle poveš, če maš kdaj v četrtek popoldne, al pa zvečer čas :D

Drgač pa, tolk res ni denarja. Bo treba pri kakem cenejšem ostati. Edino če bi dobil kaj malo rabljeno. Recimo če dobim kaj takega: http://www.bolha.com/oglas1799889 bi blo vredu, pa da mi še malo spusti, al je bolš potem novo stvar za ta denar vzet :?:

Samo mislim da bo šlo do 900k sit maximalno, bom videl, vsekakor bom prišel do boštjana mal prečekirat :twisted:

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 27 Nov 2006, 16:27

Verjemi da tale ni za kakšno poštarsko delo, pa tudi homoligiran ni.

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 27 Nov 2006, 17:29

Ja to vem, da ni glih za poštarsko delo :( Samo rad bi da tut kam gre tole :D No bom vidu v roku 1 tedna, morm še laptopa prodat, pol pa da vidim točno kolk keša je skupi, bom pa naprej razmišlju, vmes bom pa mal sprobu da si mal vtisov naberem :D

Kolk pa bi mel tale Linhai 4 pogonc končno brzino ? Lahko upam na kake 80km/h ?

Kaj pa če bi kje kj takega dobil ? http://www.avto.net/2004/motornakolesa/ ... ID=1127193

Lp, Mitja+

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Nov 2006, 17:37

Hmm - tole bi načeloma dobil novo okoli milijona ... Samo to je kitajc ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
En3rgie
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a En3rgie » 27 Nov 2006, 17:50

Pa še homologacije ni :(

Ma ne vem zdj, a nej si kupim Linhai-ja al kej bolj za noret. Morm res probat, da vidim kolk kj stegne ta 400ccm. Če bi že dal tolk keša, more stvar trgat gate :twisted:

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 27 Nov 2006, 18:35

Je je tut homologacija - sicer pa poglej tukaj:
http://offroad.wbc.si/forum/viewtopic.php?t=344

Da bo stvar res trgala gate ... - za to imaš absolutno premalo denarja na razpolago ;) :lol:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Nov 2006, 19:09

En3rgie,zdaj si pa tako zakompliciral stvar,da nobeden ne ve,kje se te glava drži.Enkrat hočeš to,drugič to itd....Če nimaš denarja ne kupuj oz.ne kompliciraj.Za majhen denar dobiš samo slabo robo.Če boš hotel boljši ATV se boš pač moral malce bolj potruditi.(govorim o vasaj 1.mio sit).Poleg tega pa najprej probaj ATV-je.Saj niti sam ne veš,kaj ti bolj odgovarja-športni ali delovni model.Enkrat bi rad v snegu raznašal cajtng,drugič bi rad da "stegne" itd...Nobeden delovni ne "stegne" tako kot športni (opss.stegne outlander 800,ki pa stane 3 mio in še drobiž)Zato še enkrat-dogovori se za testne vožnje,potem pa razmišljaj in delaj plane.Ali kot je dejal Hondoid-zožal boš izbor!Lažje ti bo pri srcu (v denarnici pa še bolj)

Odgovori