Nasveti,izkušnje...again:)

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Nasveti,izkušnje...again:)

Odgovor Napisal/-a tdk » 16 Maj 2011, 13:38

Lep pozdrav še enkrat!

Torej spet se obračam na vas poznavalce glede nasvetov,mnenj,izkušenj...in tudi linkov kaj priporočate.
Torej moj apač je naredil neverjeten vtis na nečaka, ki hodi v 3 razred OŠ.Ga peljem da sedi zadaj,ali spredaj pred mano...sedaj pa delno poslušam jaz,da sem ga ogrel za to zadevo :D
Od vsega začetka si zelo želi štirikolesnika;starši niso ravni ravno preveč navdušeni;ampak zgleda,da nekaj bo.Njegov glavni(otroški)argument je,da ima prišparanih 500 euro;in jih namerava zapraviti za 4-kolesnik.
In sedaj dilema,kaj kupiti za ta denar;ali tam nekje do 600 euro.Raje manj kot več.
Z motorjem se še ni samostojno vozil;torej otrok in popolni začetnik.Vožnja-travnik,poljska pot,makadam...asfalt ne.Čeprav po moje ni glih za njega taka igračka...je pa zagret,da ga je nemogoče pregovorit.Saj veste kakšni so otroci v teh letih...

Da se ne bo preveč matral z menjavanjem bi po moje naj bil avtomatik.Seveda vemo,da za ta denar ni za pričakovat nekaj zelo dobrega;torej največ,kar lahko dobi za ta denar.Da bo koliko-toliko solidno,z čim manj šraufanja;skratka max. kar se da dobiti za do 600euro ali manj.

Nasveti,predlogi,izkušnje,linki...dobrodošli.

lp tdk

p.s.Torej z besedo na dan :)

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 16 Maj 2011, 13:46

Obrni se na Boštjana Wbc ali pa na Nikolo Bilcom d.o.o. mislim , da edina v Sloveniji prodajata štirikolesnike primerne za otroke.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Maj 2011, 14:22

Civava napisal/-a:Obrni se na Boštjana Wbc ali pa na Nikolo Bilcom d.o.o. mislim , da edina v Sloveniji prodajata štirikolesnike primerne za otroke.
Verjetno boš tam res dobil najprimernejšo zadevo! Torej je moj nasvet enak Civavinemu!
Bom pa opisal še mojo izkušnjo...če bo v pomoč.
Moj sin je hodil v 4 razred, ko se je pričela podobna zgodba. Ker je to prvorojenec ...pa još i muško :D ....se je ata (jaz) hitro vdal! No takrat nisem imel pojma kdo je kdo v tej Sloveniji (kar je včasih prednost) in sem tako sinu kupil 4cikel 125ccm, Kitajskega porekla pri najbolj "nezaželjenem" prodajalcu (Buco d.o.o.)v Ločici ob Savinji! Jaz osebno sicer nimam pripomb čez njegov odnos do mene kot takratne stranke. Kupil sem avtomatika za 750 EUR-ov. Sem ga pa kupil že z vnaprejšnjim vedenjem, da ga ne bom tam servisiral, ker je dovolj garažnih mehanikov (pa tudi sam nekaj znam)! Tudi sin se je prvo leto vozil pod mojim strogim nadzorom in hitro sem ga vpeljal v svet vzdrževanja 4cikla in s tem kolikor toliko varne vožnje!
Moram reč, da se je vse lepo končalo, sin je užival, 4cikel je delal z rednim vzdrževanjem, pa ni bilo nobene okvare(začuda). No zdaj je star 15 let, 4 cikel je prerasel, med tem je ata kupil 4cikel tudi sebi in sedaj si ga občasno deliva. Čez kakšno leto pa bo pri hiši novi....B.. :D :D :D ..ne smem napisat, ker bo spet ogenj v hiši(forumu) eno 400-tko za začetek (pa da ne bo hitrejši od ateja ;) ).
Skratka tudi on je goreče si želel 4cikel in menim, da sem se odločil pravilno, ko sem mu ga kupil. Sva se pa tudi zelo zbližala, ko sva ga mazala, čistila, zategovala vijake in občutek za krmilo je dobil...tako, da ima zadeva tudi stranske pozitivne učinke!
Najslabši so takšni, ki imajo denar, kupijo najdražje (ali pa najcenejše), na zadnje kole pa puni gas in potem mislijo, da sem jim ne more zgodit nič....o pa se jim! :evil:

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 16 Maj 2011, 17:27

Pri nas je bila prva beseda :D brmbrm pa sem šel v trgovino in enega vzel na batarije in upam, da bo vsaj za kakšno leto mir pri hiši. Z Yamahe pa še dol nočeta. :D Po mojem kakor pravi BIF nekaj podobnega kitajskega porekla, da se navadi potem pa boš že ocenil kako naprej.
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3298426
P.S. Upam, da se bo vozil kakšen teden brez popravljanja. :D

GLADIATOR QUAD RIDERS

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 16 Maj 2011, 17:59

mičo napisal/-a:Pri nas je bila prva beseda :D brmbrm pa sem šel v trgovino in enega vzel na batarije in upam, da bo vsaj za kakšno leto mir pri hiši. Z Yamahe pa še dol nočeta. :D Po mojem kakor pravi BIF nekaj podobnega kitajskega porekla, da se navadi potem pa boš že ocenil kako naprej.
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3298426
P.S. Upam, da se bo vozil kakšen teden brez popravljanja. :D
Se popolnoma strinjam! Za začetek več kot dovolj! Več pomeni medsebojni odnos med čiščenjem,vzdrževanjem,servisiranjem,popravljanjem.... saj veste-za vse ostalo je pa Mastercart"
Nekje mora otrok začeti! Meni so starši vedno prepovedovali bencinski šport zato me pa na stara leta trga. Vožnja pod nadzorom je vsekakor boljša kot pa,da se bo spravil na neizpraven moped v gmajni in gremo v hosto. Ko pa bo tega prerastel je pa čas za "pameten nakup"!
Takšno je moje mnenje.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 16 Maj 2011, 18:21

Odstraniš neka čudna "čreva" za daljinski izklop, alarm in ostalo kramo, pa je moped pogojno uporaben kakšno sezono ali dve. Brez rednega "šraufanja" pa ne bo šlo.

Slika

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 16 Maj 2011, 19:09

Kaj pa je narobe s Predatorjem na sliki :) :P

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 16 Maj 2011, 21:31

Mulc je že malce prevelik ! 8)

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 17 Maj 2011, 05:42

Jaka!

Malo bolj opiši tole zadevo ki jo prodajaš.Bom posredoval naprej pa bomo videli kako in kaj.
Smo sicer gledali te kitajce;vem,kako je s tem;za ta denar neke dobre zadeve skoraj ni za čakat.

lp tdk

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 17 Maj 2011, 06:31

Jaz imam pa drugačen predlog. Ti si kupi kvaliteten motor, on pa se naj vozi s tabo. Tako sem jaz naredil in sin, ki ima zdaj 11 let, se že 4 leta vozi z mano. Sedi spredaj, jaz ga nadziram zadaj. Moram reči, da ga sploh ne nadziram več, tako se je že navadil. Rekel mi je, da ne potrebuje svojega motorja, ker se mu zdi vse brez veze kar je pod 500ccm :D in bo raje počakal do 16. leta.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 17 Maj 2011, 06:34

notranjc napisal/-a:Jaz imam pa drugačen predlog. Ti si kupi kvaliteten motor, on pa se naj vozi s tabo. Tako sem jaz naredil in sin, ki ima zdaj 11 let, se že 4 leta vozi z mano. Sedi spredaj, jaz ga nadziram zadaj. Moram reči, da ga sploh ne nadziram več, tako se je že navadil. Rekel mi je, da ne potrebuje svojega motorja, ker se mu zdi vse brez veze kar je pod 500ccm :D in bo raje počakal do 16. leta.

LP
Se opravičujem, ker sem slabo prebral post. Oče naj si kupi kvaliteten motor.

LP

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 17 Maj 2011, 07:59

tdk napisal/-a:Jaka!
za ta denar neke dobre zadeve skoraj ni za čakat.
Za tak denar se da dobiti z malce potrpljenja "made in Taivan" od 50 do 150 ccm.
Slika

O kvaliteti in uporabnosti pa bo znal marsikdo povedati od tukaj, kjer so imeli otroci celih 3 dni na uporabi modele Draco 50 in Draco 100.

http://atv.si/forum/viewtopic.php?highl ... imo&t=1287

Tudi "kitajčki" za otroke so pogojno uporabni seveda ob ustreznem "šraufanju", ki ga ni malo, otroci pa nestrpno čakajo in jokajo.

Slika

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Pomoč

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 17 Maj 2011, 08:45

Napaka :?

Odgovori