Vožnja v naravnem okolju!

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Re: Vožnja v naravnem okolju!

Odgovor Napisal/-a jay886 » 01 Sep 2011, 17:38

en del novega zakona, ki se pripravlja v kratkem:

Z globo od 500 do 4.000 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, če:
1. vozi, ustavi ali parkira vozilo na motorni pogon v naravnem okolju v nasprotju s 6. členom tega zakona;
2. vozi, ustavi ali parkira vozilo na motorni pogon v naravnem okolju v nasprotju z 12. členom tega zakona,
3. pri uporabi vozila na motorni pogon ne prilagodi načina in hitrosti vožnje svojemu znanju, terenskim in vremenskim razmeram, pri čemer hitrost vožnje ne sme presegati 40 km na uro ali vozi pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi (14. člen).

več na
http://www.moto-magazin.si/novice/pripr ... em-okolju/

Če je bilo že kje objavljeno bom pobrisal post.

In še en zanimiv Blog objavljen na FB

Pozdravljeni!

Glede na to, da sem zasledil ponovno oživitev novega zakon o prepovedi vožnje v naravnem okolju sem se odločil da vam napišem kratko sporočilce katero bo mogoče kaj pomagalo ob sami sestavi.

Sam prihajam iz okoliša kjer se po naravnem okolju vozi cca 30 -50 motoristov starih od 30 – 50 let. Vsi jemljemo to dejavnost kot šport kar tudi je to šport.

Ob samih vožnjah zbiramo vedno območja katera so zaraščena ali zapuščene poti, seveda pa poti tudi menjamo da ne postane prevelik vpliv na same poti.

Sam menim da je potrebno zadevo uredit in ne prepovedat kajti s prepovedjo se ne bo nič spremenilo samo slabše bo, kajti ob vsakem srečanju z osebo v gozdu se bo marsikdo ustrašil in brezglavo nadaljeval vožnjo kajti se bo ustrašil visokih kazni. Sam menim in sem siguren, da je državi interes zadevo uredit in nekaj naredit na sami zadevi.

Osebno predlagam, da bi vsaka občina morala določiti kje se lahko vozi in kje ne (seveda bi morala argumentirati zakaj prepoved / zaščiteno območje, natura, voda…), kajti na koncu bi nekateri rekli da se ne sme vozit nikjer in zopet se nebi nič doseglo.

Ko bi dobili katera področja so namenjena oz. nezaščitena za uporabo pa bi se stvar spremenila. Menim da bi bilo potrebno ustvariti društva katera bi delovala v vsaki občini in ta društva bi imela nadzor oz sistem nadzora nad vsemi motoristi. Istočasno bi društva delovala tudi kot druženja in seveda za šolanje novih motoristov kako se je potrebno obnašati v naravnem okolju.

Ko bi imeli društva katera že obstajajo v Sloveniji bi se na nezaščitenih območjih dogovorili z lastniki zemljišč o sami uporabo oziroma vožnji.

Predlagam tudi da bi se uvedle letne vinjete katere bi zagotovo vsak z veseljem kupil in s tem denarjem bi se krili stroški kateri bi nastali zaradi vožnje v naravnem okolju.

Po tem dejanju pa se strinjam z vami, da tisti ki ne bo upošteval navodil naj dobi visoko kazen.

S tem sistemom nebi nič več povečali vožnje v naravnem okolju le red bi naredili in imeli nek nadzor in pravilno usmerjali uporabnike kako se obnašati v gozdu.

Vsekakor pa bi morali vi kot organ sklicati javni sestanek na katerem bi bili prisotni vsi uporabniki naravnih površin, da se skupaj usedemo za mizo in skupaj vsak pove svoje mnenje in se najde skupna ideja.

Se enkrat pa poudarjam da prepoved ne bo dobila vašega želenega učinka kajti še nobena prepoved ni bila učinkovita in zdrava za družbo. Če imate namen vse prepovedati potem je najbolje da odkupite vsa motorna kolesa v državi in ih posredujete na uničenje ter prepoveste uvoz takšnih športnih rekvizitov kateri so namenjeni tovrstni vožnji.

Je pa tukaj se nekaj kar je treba dati v vednost:

Primerjal bom uporabnike kateri trenutno uporabljajo naravne površine to so:

sprehajalci, gobarji, planinci, gozdarji, lovci, kolesarji, motoristi, ...

No pa jih malo bolj opredelimo glede škode v samem okolju:

-SPREHAJALCI - shodijo cca 60 cm široke potke in delajo si razne klopce, ...

-GOBARJI- gazijo vsepovsod samo da pridejo do gob ali ostalih rastlin, trgajo in lomijo toliko časa dokler ni polna košara.

-PLANINCI - tukaj si pa poglejte procesije na vse Slovenske vrhove, dobesedno so na vrhove narejene poti do širin 2-3 m katere so zlizane in potolčene do konca. Vsa tla so poškodovana od pohodniških »gojzarjev« in planinskih palic. Samo poglejte nekatere vrhove kako masovno hodijo gor. "Triglav so ze za 2 m znizal "

-GOZDARJI - ja oni so pa naravovarstveniki. Ja mogoče v pisarni, poglejte si kaj naredijo veliki traktorji v gozdovih, da slučajno ne omenim novih 8x8 strojev za podiranje dreves. Sedaj imajo tako velike stroje da najprej z buldožerjem naredijo cesto nato pa rušenje dreves.

Pravijo da motoristi uničujemo podrast. No pojdite si pogledat kako zgleda ko oni zaključijo.

-LOVCI - kaj je bolj naravno strašiti živali ali polniti skrinje ? malo heca ! Zelo zanimivo bi bilo pa pogledat naše lovce s cim se prevažajo na jage. Naši motorji imajo zelo visoke standarde glede ekologije.

No pa poglejmo njihova prevozna sredstva katera uporabljajo za dostope. V večini imajo lade nive ali suzuku samurai kateri so vsaj 15- 20 let stare rakete. No kje je sedaj ekologija. Od njihovih vozil odtekajo vse možne tekočine v naravno okolje.

-KOLESARJI - mislim da kolesarji naredijo najmanj škode v okolju s samo vožnjo in tukaj prepoved za kolesa je pa popoln nesmisel.

-MOTORISTI - neprimerno večji vpliv v okolje pa naredimo motoristi od kolesarjev vendar z zgoraj navedenim bi to bilo samo še manj če bi se za to dejavnost določila območja.

Lp Jaka Seles

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Sep 2011, 17:57

Lepo spisano in mišljeno....a žal za GLUHA ušesa birokratskih samodržcev! [-o< [-o<
Žal živimo v državi ki priviligira samo določene skupine in na drugi strani inkriminira ostale!
In tako nam ostane....kuda koji mili moji! :evil:
Imamo pa balinarske poligone za upokojence #-o #-o
Da o slovenski "foušiji" ne govorimo! =D>

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 01 Sep 2011, 18:13

BIF napisal/-a:Da o slovenski "foušiji" ne govorimo! =D>
Sem jo imel priliko videti v obliki anonimne prijave z slikami, pobranih iz foruma. In to kakšen mesec nazaj. Anonimni pošiljatelj pač ni vedel, da take prijave sprejema moj bivši sošolec. Ja, svet je majhen. :finga: :finga:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Sep 2011, 20:14

Slike iz foruma so...milo rečen, papir za :butthead: !
Ampak vseeno ni fino, ko te maltretirajo...čeprav brez efekta!

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 01 Sep 2011, 23:04

jaka napisal/-a:
Sem jo imel priliko videti v obliki anonimne prijave z slikami, pobranih iz foruma. In to kakšen mesec nazaj. Anonimni pošiljatelj pač ni vedel, da take prijave sprejema moj bivši sošolec. Ja, svet je majhen. :finga: :finga:

Eh...

star balkanski pregovor pravi: lošem kurcu i dlaka smeta

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 02 Sep 2011, 07:07

brinovc napisal/-a:
jaka napisal/-a:

Eh...

star balkanski pregovor pravi: lošem kurcu i dlaka smeta

LP!
Mislim čelavom kurcu i dlaka smeta :D

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 08 Sep 2011, 22:49

Ko berem komentarje se vprasam pa kaj je tem ljudem,da jih vse tako moti samo upam, da se bo vse dobro koncalo tako za njih kakor za nas.
http://www.siol.net/slovenija/znanost_i ... aravo.aspx

GLADIATOR QUAD RIDERS

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 13 Sep 2011, 08:28

Ob polnoči je potekel čas za nove predloge in dopolnila k osnutku zakona o vožnji v naravnem okolju.

Ali ste se dragi atvjaši kaj izprsili in podali svoja kulturna argumentirana mnenja na zlobirani osnutek, kateri ščiti skupinske in zasebne interese nekaj priviligiranih interesnih skupin v Sloveniji?

Če ja - bravo in prav je tako!

Če ne, zakaj ne?

LP!

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

alesio
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: toti kunec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 14 Sep 2011, 09:56

Danes v večeru članek kako so ponosno zravnali motokros poligon.

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d ... 1405684105

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 14 Sep 2011, 16:37

Takšnih delovnih akcij bo vse več in več. Namesto,da bi nam pustili urediti poligone ter jih imeti legalno registrirane bodo z vsemi sredstvi pritiskali in nas zatirali na vsakem koraku! :axe:

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 14 Sep 2011, 19:03

Sicer škoda kar-koli okrog tega komentirat,razpravljat,pametovat...pa vseeno.

Fantje oz. možje ki vozimo ATV-QUAD-e kjer jih pač vozimo vmes kršimo zakon.In če nas uradna oseba dobi bomo dobili po žepu...in bomo svojo globo plačali.
In smo bili, smo, in bomo ostali pošteni Slovenci(prebivalci SLO)...pa se vprašamo.....kdaj bodo tudi vsi ostali, ki so SLO pokradli,tajkunizirali,sprivatizirali..in RKC...in še kaj...poravnali svoje obveznosti?In so naredili 100X...in še nekaj nul zraven večjo škodo pa ...???

lp tdk

p.s....In če že ravnajo... rušijo, spravljajo v prvotno stanje(da se lepše sliši)...kdaj bodo rušili,ravnali...in delili med ubobožano rajo svoje nakradeno premoženje?....eno je govorit o poštenosti,drugo jo je izvajat...pa škoda besed...na ATV-ja pa gasa...užitek,ki ga marsikdo izmed te golazni ni in ne bo doživel....malo preveč emocij,me pa jezi ta SLO res že preko glave!!

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 14 Sep 2011, 20:48

tdk napisal/-a: vsi ostali, ki so SLO pokradli,tajkunizirali,sprivatizirali..in RKC so naredili 100X...in še nekaj nul zraven večjo škodo pa ...???

lp tdk
pa so vse našteto naredili povsem legalno in zakonito.
Zaradi zgoraj naštetih lopovščin jim ni niti malo mar za tisoče družin, katere so spravili na beraško palico z svojimi (je ni tako grde besede za označitev kakšnimi) dejanji...

in potem je v takih sprevrženih dušah viden voznik endurce, štirikolesnika ali motornih sank kot zločinec brez primere.

Takole nekako gre vedno bolj aktualna pesmica:

Le vkup, le vkup uboga gmajna!
Heja, hejo!
Za staro pravdo zdaj bo drajna.
Heja, hejo!

Zimzelen, za klobuk!
Punt naj reši nas tlačanskih muk!
Zimzelen, za klobuk!
Punt naj reši nas tlačanskih muk!

Le vkup, v poslednji boj tlačani!
Heja, hejo!
Sedaj se kmečka gmajna brani,
heja, hejo!

Puško, meč, kopje v dlan!
Bije za svobodo se tlačan!
Puško, meč, kopje v dlan!
Bije za svobodo se tlačan!

Iz grajskih kvedrov teče vino,
heja, hejo!
Zažgali grofu so graščino,
heja, hejo!

LP!

alesio
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 14 Sep 2011, 21:10

bo treba nared kaki piknik pred parlamentom z našimi vozili,da se jim malo oddolžimo za vse kar so "dobrega" storili za nas

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Sep 2011, 12:43

Psi lajajo....karavana gre dalje! =D>
Super so naredili z poligonom! Bravo Kekci! Zdaj pa vsi, ki so tam vozili....dija po gozdovih...pa naj jih lovijo, če jih lahko! =D> =D> =D>

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 19 Sep 2011, 13:03

BIF napisal/-a:Psi lajajo....karavana gre dalje!
In dokler bo tako, smo lahko veseli.

Ko pa nas bo ustavil in legitimiral lahko skoraj vsak "kekec", bo pesem drugačna, kajti dani so resni predlogi (zaradi pomankanja kadra in nezmožnosti državnih inšpektorjev)), da nas bodo lahko ustavljali, popisali, legitimirali, lovci z lovskim dovoljenjem, ribiči, varuhi gorske narave (delujejo v okviru PZS) in razno-razni "kvazi" naravovarstveniki.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 19 Sep 2011, 14:45

Moje mnenje je, da je lahko oseba z dovoljenjem legitimiranja na kraju samem le tista, katera že do sedaj opravlja svojo dejavnost poklicno. To pomeni poklicni lovec, (za ribiče mi niti ne govorit, ker jim bom šel pokazat vsak hrastov štor, kjer je prej ob reki rastel hrast in ga je ukradel ribiški nadzornik), poklicni revirni logar, poklicni nadzornik v TNP... ne pa kr en obrožen ortodoksni zeleni šusfehtar, kr en gobar ki pozna 100 vrst gob, kr en sprehajalec z ispitom za markacijsta... vsak od teh bo zagotovo na moj način spremljan iz moje hoste, če ga tam zalotim.

Zagotovo bom v jesenskem času povečal kontrolo gozdnega sestoja, ker zgoraj našteti se vozijo po hostah z sumljivo velikimi avtomobili in malokdo od njih se greje na kurilno olje...

LP!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 19 Sep 2011, 15:40

Ja očitno razmišljamo podobno! Teh raznih "pooblaščencev" in podobne sodrge je vedno več! Vsak bi solil pamet in kasiral. Policijska država. Zadevo je treba pripeljat tako daleč, da bodo sami dali pobudo, da nas inštitucije spravijo nazaj v hosto.
Nasilje rojeva nasilje...in ker dialoga ni, ker ga ne želijo....bomo videli, kdo se bo prej najedel prahu!!!! :whistle:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 19 Sep 2011, 19:16

Kaj pa poklicni livarji koga bomo pa mi lahko legitimirali :?:

alesio
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 19 Sep 2011, 20:42

Civava napisal/-a:Kaj pa poklicni livarji koga bomo pa mi lahko legitimirali :?:
po želji,kogarkoli in kjerkoli ,ker ste ustrezno kvalificirani :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 19 Sep 2011, 21:29

Civava napisal/-a:Kaj pa poklicni livarji koga bomo pa mi lahko legitimirali :?:
U livarni, u vročini, kjer ti pamet odpove,
proizvodnja je obstala, sredi delovnega dne,

"Vsak nam kamandira, an nam mitinge drži,
vsi so strašn kunštn, ja delama pa mi",

godrnjali so livarji, nekdo pa rekel je:
"Pubi, konc je šihta, pubi usidma se!".

Prihitel je šef izmene: "Ja fantje, kva je to?
Zakva ste se usedel, a vam je slabo?"

Kurjač je vzel kladivo: "Da nauš ti slab zdej ratu,
vsed ke v kot pa tih bod, da te nam oušlatou!"

Prihitel je delovodja, a tudi on je obsedel
in direktor v beli srajci je na premogu čepel

Tako livarji priredili so za poslovodni organ,
v vročini svojih plavžev informativni dan,

In so zvišali jim plače, vse se srečno je izšlo,
zgodba ni šla v tisk in škandala ni bilo,

A še danes vsi v fabriki, ob čikpavzah se zgroze,
kadar rečejo livarji: "Pubi, usidma se!".

Vsaka vsebinska (medvrstična) povezava pesmi z temo je stvar razumevanja vsakega posameznika.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 19 Sep 2011, 23:34

:mrgreen: =D> :D

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 20 Sep 2011, 07:55

:lol: :mrgreen: :lol: #-o
Če delaš oddelku logistika livarne še ne pomeni, da si livar oz. tako pameten kot livar!

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 20 Sep 2011, 08:23

hurco napisal/-a:
:lol: :mrgreen: :lol: #-o
Če delaš oddelku logistika livarne še ne pomeni, da si livar oz. tako pameten kot livar!
Vsed ke v kot pa tih bod, da te nam oušlatou! :twisted:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Sep 2011, 19:18

No za zdaj se ni več potrebno ubadati z novimi predpisi. Z vlado so padli tudi sprejemi novih zakonov! Za zdaj torej vse po starem....pa že to je več kot preveč!
Z novimi časi pa prihaja nova vlada in na ključnih položajih (za nas) novi ljudje :-$ !
Khhmm khhmm morda pa se kaj dela na tem :-# :whistle: :whistle:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 20 Sep 2011, 21:18

BIF napisal/-a:No za zdaj se ni več potrebno ubadati z novimi predpisi. Z vlado so padli tudi sprejemi novih zakonov! Za zdaj torej vse po starem....
Poniglavost, sprevrženost, ignoranca, isključevanje, ščitenje osebnih interesov za krinikami naravovarstva...se bo še vedno nadaljevalo, ker so ose močno razdražene in imajo popoln kaos v osirju. Danes jim je sicer padel na realna tla, pa zima se bliža in ose brez bajte težko preživijo. Po novem bodo morale tudi lastnika vprašat, če lahko obesijo nov osir pod njegovo streho. Do sedaj jim ni bilo treba.

LP!

Odgovori