nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovori
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Sep 2011, 05:56

bugimajstr napisal/-a:No če lahko povem nekaj o konjih.Tudi meni se je zdelo da je teh 20 konjičev čist premalo.Pa sem zdaj pogruntal da za takšno vožnjo kot jo imam sam čisto dovol.Še pazit je treba da me kje ne vrže iz sebe. :D Za po cesti jih je pa res premalo.Ne potegne tako kot bi si želel.Ampak jaz jo imam za na njivo in za off
Zdaj ko sem pokadil 2 čika pa sprašujem.
Navedel si, da je 20 konjev na 550-ki za na cesto premalo, ker ne potegne tako dobro....torej se verjetno udeležuješ cestno hitrostnih dirk? Je pa teh 20 konjičev dovolj za na OFF #-o #-o #-o ....celo preveč????
Kaj se voziš po krtinah? Ali pa si mislil OFF the asfalt...ON the tlakovci?? [-o< [-o< [-o<

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 03 Sep 2011, 14:18

Mojster BIF. Na fb poglej pod moj profil kakšen off sem imel u mislih.Ime je pa enako kot na tem forumu.Vožnja v suhem vremenu brez uklopljenega 4x4 je na mestih nemogoča ker ne gre.po cesti pa samo šibnem ker moram nekako prit na drugo stran,tako da morem po cesti kakih 400 metrov.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 03 Sep 2011, 20:48

Bugi glej 300km maš prevoženih, pa nekaj fantaziraš že 4 mesece. Enako je na drugih forumih. Neč bolš #-o Itak maš servis zagotovljen tako,da ne sprašuj sploh po forumi ampak zapelji in ti bojo uredil. Glede tvojih vlak jih pa nekateri žmečki prevozno. Pa tud če je tvoja hosta in si ti naredil vlako, še zmeraj lahko naj...š :!:

Pa uživaj še naprej na mački...

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Sep 2011, 20:57

bugimajstr napisal/-a:Mojster BIF. Na fb poglej pod moj profil kakšen off sem imel u mislih.Ime je pa enako kot na tem forumu.Vožnja v suhem vremenu brez uklopljenega 4x4 je na mestih nemogoča ker ne gre.po cesti pa samo šibnem ker moram nekako prit na drugo stran,tako da morem po cesti kakih 400 metrov.
"Majster" ni problema! Ker si odkril toplo vodo ti čestitam! Zdaj pa poženi teh 20 konjičkov po svojem parku in maximalno uživaj! Upam samo da ti jih ne bo zmanjkalo.....ker ko boš "tiščal" do konca v bregu....do konca pa bo še par metrov.....motor pa se bo ustavljal...ti pa sam.....Takrat boš molil še vsaj za enega osla, da ti dela družbo....ker konjičkov ne bo od nikoder!

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 03 Sep 2011, 21:14

Fantje to prepucafanje je brez zveze.

Kot začetniku je bugimajstru 20 konjev dovolj in mu popolnoma verjamem. Ko bo mlinček odprl (predvidevam da še ni) jih bo še skoraj enkrat več. Pa bo tudi za nekaj časa a ne?

Za delo in vožnjo po vlakah (kao blagi off road), popolnoma dovolj.

Torej bugimajter ti kar uživaj še naprej, pa po pameti. Ta motor te ne bo tako hitro "skipal", vendar ima vsaka stvar svoje fizikalne meje tako tudi to.

lp

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 03 Sep 2011, 22:24

Tudi za trdi offroad bo zagotovo dovolj, oz še preveč. CVT menjalnik gre v tako nizek prenos, da ga ni junaka oz. klanca, ki bo ustavil kopanje koles. Če ti bo pa že uspelo zakajlati med kakšne skale, se bo pa prej pokadilo od jermena v CVT-ju kot pa bo motor omagal. Pri močnejšem motorju pa se bo to še prej zgodilo.

AC 400 trv 4xgrebe

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 04 Sep 2011, 07:41

Se strinjam Hurco, sploh ob morebitni uporabi reduktorja pa 4x4 tudi "zaprt" motor ne bo prav nič sopihal. Če so pa še gume gor take kot morajo biti za of road, poll pa sploh.

Podhranjenost motorja se občuti edino le pri dalši asvaltni - makedamski vožnji, za kar pa v osnovi ta motor ni namenjen.

No, pa tudi tam ne bo med najpočasnejšimi.

lp

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Re:

Odgovor Napisal/-a rožle » 04 Sep 2011, 10:42

Drago napisal/-a:Verjetno bi bila res malo nelogična kombinacija: servo in stabilizator. Nisem še probal zato me zanimajo izkušnje. Verjetno tudi koga drugega. Bom moral obiskati kakšno enduro tekmo in povprašati tekmovalce, da izvem iz prve roke. Če pa ima kdo tukaj izkušnje, pa naj jih deli z nami. Ostajam v tej temi, saj bo moj naslednji nakup AC. Je mogoče kdo vozil AC s servom in ostale znamke? Obstaja kakšna razlika, če gledamo samo servo krmilo?
Takole;
Včeraj vozil AC 700 s servo. (TA AC STAR POL LETA IN NI BIL KUPLJEN PRI URADENM ZASTOPNIKU ZA SLO - POVDARJAM DA NE BO KAKŠNE POMOTE()

Servo balanca;
Je v redu, na cesti (makedam ter asvalt) razlike skorajda ni, OFF je pa glede na brez malo bolše ker ti manj vzame balanco pri hitrem naletu na kakšno oviro, lažje tudi obračaš itd. Ta hitri nalet na kakšno oviro je mišljeno pri Off cca 5 - 10 km na uro, več pa tam brzine itak ni (Of kjer večinoma plezaš brez vlak, poti ipd..).

lp

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 04 Sep 2011, 20:34

Če smo odkriti, servo bolanca pride nekoliko bolj v uporabo ko imaš vklopljene vse 4 k rata bolanca mau bolj trda in ko je še zapora pa še bolj, tako da je to super stvar, ki seveda tudi stane nekaj €€€ :(

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 04 Sep 2011, 21:49

Zato sem pa tudi napisal da na ravnem razlik ni, pri off lažje obračaš in nekoliko kompenzira morebitni udarec v prednjo gumo.

Servo na ATV (po mojih izkušnjah) ni življensko pomemben dodatek (razlike vendarle so, ampak ne toliko kot se za njih zaračuna), tako kot tudi razni EFI-ji.

Mislim, da v bodoče pri novih motorjih brez obeh dodatkov ne bo šlo, pa naj bo Japonc, Slovenc, Kandačan, Amerikanc, Tajvanc, Albanc, Sirc, Romun, Jugoslovan al pa Kitajc. Motorja v dveh letih brez tega (novga) ne bo.

Vprašanje je le, ko ti taka stvar "crke" kolikokrat pogosto se bo to zgodilo (tukaj nastopi kvaliteta) in koliko bo potrebno dati da bo spet delalo (mislim za oboje).

Da da ne bo pomote, nisem proti napredku, še zdaleć ne.

lp

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 05 Sep 2011, 07:44

rožle napisal/-a:Servo na ATV (po mojih izkušnjah) ni življensko pomemben dodatek (razlike vendarle so, ampak ne toliko kot se za njih zaračuna), tako kot tudi razni EFI-ji.

lp
Prijatelj ima AC 650 z vplinjačem, jaz AC 700 EFI, poraba pri njemu namanj +20%. Se pa strinjam s tabo, da niti servo, niti EFI nista toliko pomembna dodatka, še posebej zaradi cene.

LP

AC 700 4x4

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Okt 2011, 21:02

Pozdrav.Po dolgem času.Z novim mogoče čudnim uprašanjem.Moj AC 550 gre usak dan bol.lrti k satan.tut po luftu.no mene zanima če morem motor raskopat da podmažem tiste puše na rokah.če je to nujno potrebno?po cesti se itak ne vozim tako da tudi če bojo mal lufta mele se itak ne pogrunta na terenu.pa danes sem poslušal nekaj mi kao poka usake tolk cajta ko se peljem kot da bi lomilo kardan.pa ni nič videt.mogoče sem samo preveč slišal ko sm bil brez čelade pa z reduktorje.nevem.najbrž bo treba dat čelado gor pa terat ko bika..no hvala za odgovore o podmazovanju.

planinc
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a planinc » 17 Okt 2011, 16:54

Pomoč.Danes mi je med vožnjo ugasnil motor (artic cat 700 panther).čez pol minutke sem ga prižgal in je deloval normalno.potem sem ga pustil v prostem teku in mi je ugasnil po približno 5 minutah.Ali je mogoče kriv zato slabo napolnjen akomulator imam namreč polnega samo 30% čudno se mi zdi ker me je prejšni dan deloval normalno.v petek sem ga peljal na redni servis za 3000km olje,filtri.Hvala za pomoč.lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Okt 2011, 19:51

bugimajstr napisal/-a:Pozdrav.Po dolgem času.Z novim mogoče čudnim uprašanjem.Moj AC 550 gre usak dan bol.lrti k satan.tut po luftu.no mene zanima če morem motor raskopat da podmažem tiste puše na rokah.če je to nujno potrebno?po cesti se itak ne vozim tako da tudi če bojo mal lufta mele se itak ne pogrunta na terenu.pa danes sem poslušal nekaj mi kao poka usake tolk cajta ko se peljem kot da bi lomilo kardan.pa ni nič videt.mogoče sem samo preveč slišal ko sm bil brez čelade pa z reduktorje.nevem.najbrž bo treba dat čelado gor pa terat ko bika..no hvala za odgovore o podmazovanju.
Feniksov let mogoče.... :-#

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 17 Okt 2011, 20:36

Planinc tut meni je enkrat kar crknil med vožnjo.Ampak je takoj spet užgal in do zdaj imam mir.Kot da mu je štroma zmankalo.Nevem kaj mu je blo.

Mojster BIF kaj si mislil s feniksom?Sm kmečki pubec pa potrebujem podnapise :lol:

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 18 Okt 2011, 04:15

HM :?: Mogoče bo pomagal ogled filma :?:

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 18 Okt 2011, 08:23

bugimajstr napisal/-a:Pozdrav.Po dolgem času.Z novim mogoče čudnim uprašanjem.Moj AC 550 gre usak dan bol.lrti k satan.tut po luftu.no mene zanima če morem motor raskopat da podmažem tiste puše na rokah.če je to nujno potrebno?po cesti se itak ne vozim tako da tudi če bojo mal lufta mele se itak ne pogrunta na terenu.pa danes sem poslušal nekaj mi kao poka usake tolk cajta ko se peljem kot da bi lomilo kardan.pa ni nič videt.mogoče sem samo preveč slišal ko sm bil brez čelade pa z reduktorje.nevem.najbrž bo treba dat čelado gor pa terat ko bika..no hvala za odgovore o podmazovanju.
No lepo da ti gre vsak dan bolj in da si zadovoljen.

Glede puš je tako, vse skupaj jih je 18 kosov (spredaj in zadaj). Glede na to, da imaš nov motor puš po mojem ni potrebno še nič mazati.

V kolikor se voziš veliko OFF in to po globokem blatu, mivki vodi ipd.. (globoko je mišljeno v globini preko višine spodnjih puš, kar je mimogrede pri motorju ki ga voziš kar visoko napram drugim, pa je puše dobro enkrat letno razdreti in jih namazati z mastjo.

Pri snemanju puš iz "A" rok bodi previden (sploh zadaj zgornje puše), ko jih boš jemal dol, da ne poškoduješ zadnjih manšet na zglobu, torej nič "kladu v roke pa mora puša ven" ampak z pametjo - gre vse zelo lepo in gladko.

Je pa tudi možnost da se ogneš razdiranja, da "A" roke povrtaš, ter vstaviš "niplne", ter nato z mazalico mažeš puše. Jaz osebno se zato nisem odločil, ker je pri kolegovem AC-ju veja ŽE VEČKRAT potrgala niplne, tako da je potrebno vedno znova vrtat in vstavljat niplne. Tretja možnos pa je ustrezna tehnična plastika ter dober drejar.

Upam da nisem bil predlog.
lp

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 18 Okt 2011, 19:46

UU rožle hvala za info.dobiš za pivo ko boš kje u beli krajini.hvala.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 19 Okt 2011, 06:25

planinc napisal/-a:Pomoč.Danes mi je med vožnjo ugasnil motor (artic cat 700 panther).čez pol minutke sem ga prižgal in je deloval normalno.potem sem ga pustil v prostem teku in mi je ugasnil po približno 5 minutah.Ali je mogoče kriv zato slabo napolnjen akomulator imam namreč polnega samo 30% čudno se mi zdi ker me je prejšni dan deloval normalno.v petek sem ga peljal na redni servis za 3000km olje,filtri.Hvala za pomoč.lp
Planinc, kolikor se spomnim, si ti kupil motor pri trgovcu iz Grosuplja. Pri Ediju so imeli podoben primer in po nekaj urnem ugibanju in preverjanju elektrike, so ugotovili, da kleme od akumulatorja niso bile dovolj privite. Poiskusi še to :idea: .

Zdaj, ko ne bo več prašilo, se lahko ponovno dogovorimo za kakšno furo, mogoče na drugo stran proti Logatcu ali Vrhniki.

LP

AC 700 4x4

planinc
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a planinc » 20 Okt 2011, 17:27

Trenutno dela normalno.Ja, mormo it kmalu na kako turo sam sporočte kdai pa kje: :D lp

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 31 Okt 2011, 20:39

Pozdravljeni!No imam spet eno težavo oziroma uprašanje.Mačka ma prevoženih dobrih 800 km.Danes sem se hotel zapeljat čez en res hud klanec samo z zadnjimi in u reduktorju.Seveda sem se takoj na začetku zakopal in motor je crknil.sem se spustil nazaj u dolino in zalaufam pa ni delal kot bi moral.Nekaj je kot trokiral.Probam še enkrat in stvar se ponovi.in napiše mi na števcu EFI na spodnjem robu.spet spustim nazaj in ni hotu zalaufat normalno.po večih poizkusih je spet zalaufal in sem se potem peljal okol tega hriba in se je peljalo čist normalno.tut normalno je ugasnil in zalaufal.res pa tega hriba nisem več obremenjeval.razen spustil sem se po njem pa se mi je zdelo ko da je motor malo potrokiral.bencina je pa še več kot polovica.če mi lahko kak mojster obrazloži zakaj je mačka crknila na klancu?a se ga je ustrašla al je sam bol pametna kot jaz pa ni hotla it na hrbet?hvala na odgovoru.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 31 Okt 2011, 21:06

Preveri malo, kakšno imaš stanje akumulatorja. nivo tekočine?

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 31 Okt 2011, 21:17

bugimajstr napisal/-a: al je sam bol pametna kot jaz pa ni hotla it na hrbet?hvala na odgovoru.
Bingo :lol: . V prekomernem bočnem nagibu vem da začne trokirat, to je zaradi varnosti, da ti v ovinku pri preveč nagnjenem motorju, če se pelješ po dveh kolesih avtomatično odvzame moč in posledično hitrost, zgleda, da je tako tudi za vožnjo v strmejši klanec ali dolino - ugibam.

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 31 Okt 2011, 21:35

Akumulator??Ma saj je nov.Nebi smelo bit to problem.Bom pa useen pogledal kje ma akumulator jutri.menda ga bom našel. :) Za nagib pa nevem če ma tudi 550-ka senzorje.Moja je tanova z servotom.Nevem mogoče je kak tak senzor?Spoznam se pa slabo na mehaniko.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Nov 2011, 09:48

Bohorc napisal/-a:
bugimajstr napisal/-a: al je sam bol pametna kot jaz pa ni hotla it na hrbet?hvala na odgovoru.
Bingo :lol: . V prekomernem bočnem nagibu vem da začne trokirat, to je zaradi varnosti, da ti v ovinku pri preveč nagnjenem motorju, če se pelješ po dveh kolesih avtomatično odvzame moč in posledično hitrost, zgleda, da je tako tudi za vožnjo v strmejši klanec ali dolino - ugibam.
O tem kar govoriš, je varovalni sistem v primeru prevračanja (torej kot omenjeno bočni nagib). Pri strmem klancu ali spustu o tem ni govora. Če ima ta motor po nekem slučajo (prepričan sem da je nemogoče) tovrstno blokado za v klanec ali spust, ga nemudoma daj v prešo!
Sicer pa je utripajoča lučka EFI signalizirala napako, ki jo bodo na sevisu brez težav diagnosticirali z računalnikom....saj imajo to možnost mar ne? :-k
V bodoče pa je zaporedje vklapljanja "pomagal" naslednje....2x4 , 4x4, reduktor!

Odgovori