bugimajstr napisal/-a:Pozdrav.Po dolgem času.Z novim mogoče čudnim uprašanjem.Moj AC 550 gre usak dan bol.lrti k satan.tut po luftu.no mene zanima če morem motor raskopat da podmažem tiste puše na rokah.če je to nujno potrebno?po cesti se itak ne vozim tako da tudi če bojo mal lufta mele se itak ne pogrunta na terenu.pa danes sem poslušal nekaj mi kao poka usake tolk cajta ko se peljem kot da bi lomilo kardan.pa ni nič videt.mogoče sem samo preveč slišal ko sm bil brez čelade pa z reduktorje.nevem.najbrž bo treba dat čelado gor pa terat ko bika..no hvala za odgovore o podmazovanju.
No lepo da ti gre vsak dan bolj in da si zadovoljen.
Glede puš je tako, vse skupaj jih je 18 kosov (spredaj in zadaj). Glede na to, da imaš nov motor puš po mojem ni potrebno še nič mazati.
V kolikor se voziš veliko OFF in to po globokem blatu, mivki vodi ipd.. (globoko je mišljeno v globini preko višine spodnjih puš, kar je mimogrede pri motorju ki ga voziš kar visoko napram drugim, pa je puše dobro enkrat letno razdreti in jih namazati z mastjo.
Pri snemanju puš iz "A" rok bodi previden (sploh zadaj zgornje puše), ko jih boš jemal dol, da ne poškoduješ zadnjih manšet na zglobu,
torej nič "kladu v roke pa mora puša ven" ampak z pametjo - gre vse zelo lepo in gladko.
Je pa tudi možnost da se ogneš razdiranja, da "A" roke povrtaš, ter vstaviš "niplne", ter nato z mazalico mažeš puše. Jaz osebno se zato nisem odločil, ker je pri kolegovem AC-ju veja ŽE VEČKRAT potrgala niplne, tako da je potrebno vedno znova vrtat in vstavljat niplne. Tretja možnos pa je ustrezna tehnična plastika ter dober drejar.
Upam da nisem bil predlog.
lp