AC 550 PS TRV

Odgovori
Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Re: AC 550 PS TRV

Odgovor Napisal/-a Berti » 06 Dec 2011, 19:20

Zato ker ga nisi opral zato je zamazan. Ej pa nehaj lepit slike iz MM pa rajcat me.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Dec 2011, 22:40

bohorc...zelo podobne slike bi bile pri meni danes če bi slikal.pa nečem da nebi kak zelenc se kam utikal.glede uklopa in izklopa moram pa pogledat jutri.da vidim če kje kaj pušča.bom pozoren na to če se sliši uklop.moram pa obvezno na servis da popravijo tole crkovanje motorja.mi gre že malo na živce.sam motor je treba zapeljat u pralnico prej.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Dec 2011, 20:20

Danes sem se malo bolj posvetil uklopu za 4x4.kakega olja nisem nikjer zasledil ker je preveč blata gor in pod motorjem.se pa sliši ko uklopim 4x4 da učasih ne zabrenči uklopa.učasih ga pa zelo počasi uklopi za izklop je pa podobno.bo potrebno pranje da bom kaj bol videl pa da bom do žarnice prišel ker je ena že crknila.:( očitno so moj motor sestavljal v petek po 12 uri.:(

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 19 Dec 2011, 21:03

No en raport iz servisa.Najprej so očistili motorček za uklop 4x4 ker ga je zalilo olje.So mojstri ki so zlagali motor pozabili na dihtungo in je počasi zalivalo motorček.posledično je tudi to olje papalo elektriko.alternator fila skoraj 15 voltov tako da je elektrika ok.je bila pa ena svinjarija v EFI-ju zato je motor crkoval.tako da so mojstri to spucali in zdaj moped dela ko treba.do naslednje okvare.:)

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 20 Dec 2011, 22:46

Imam eno uprašanje!Danes sem malo driftal po njivi in delal kroge na mestu.goriva je res malo pod polovico.in motor mi je ugasnu kot da nima bencina.a je možno da ga je zjebala centrifuga ker sm se vrtel na mestu?ali je to še vedno kaka neodpravljena napaka?hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 20 Dec 2011, 23:44

Glede centrifugalne sile in nivoja goriva v rezervoarju: najnižji del rezervoarja je ponavadi vedno poln, ne glede na to kaj se z vozilom dogaja, izjema je le prevračanje. Ponavadi naj bi bila "rezerva" v posebnem prekatu, iz katerega gorivo težko prehaja v višji nivo rezervoarja, ni pa nuja. Iz tega najnižjega dela rezervoarja ponavadi bencinska črpalka črpa gorivo, v tem delu rezervoarja je tudi cev povezana na bencinsko črpalko in dokler je v tem delu gorivo bo črpalka dovajala gorivo v uplinjač .
Glede tvojega driftanja pa je odvisno ali je bil naklon njive prevelik in je senzor za zaznavanje prevračanja smatral, da se bo motor prevrnil - takrat ti avtomatsko odvzame plin, v izjemnih primerih pa lahko motor celo ugasne, sploh če je naklon prevelik.
Je motor v nadalje normalno vžgal?

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 21 Dec 2011, 09:18

Ja motor je potem normalno užgal.Njiva je bla pa čist ravna.in senzorja za nagib mislim da nima ker drugač bi že prej ugasnu motor ko sem se vozil po terenu polek motorja da sem ga držal da se ni zvrnil.Ma nevem kaj je zdaj to.bom še en čas počakal da vidim če se bo to ponavljalo.mi je pa danes zjutraj težko užgal in pod štantgasom mi je srknil.tako da sem malo povečal štantgas na zajlici.meni se vse dozdeva da je bila oz da je še kaka svinjarija v rezervarju.in nujno rabim pokrovček za zaklenit.no bomo videli v nadaljnih vožnjah če se bo to ugašanje med vožnjo nadaljevalo.bom zdaj natočil polnega pa bomo videli kaj bo potem.za vikend pa upam na kako furo.:)
hvala bohorc..:)

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 21 Dec 2011, 16:43

Jaz teh težav enostavno ne "zastopim". Sam pri dobri stari 500-ki (suzuki) (letnik2008) na forgazer; ni težav z elektriko, vklopom ali izklopom 4x4, filanjem akumolatorja, vžigom ipd.. pa kaj vem kaj še.... isto je pri kolegu (650-tka , 400-ka ter 650 dvojni cilinder (kavasaki)...

Ne vem ali se je AC toliko pokvaril ali pa mogoče velja moja misel ki sem jo objavil pred časom, da pri vseh motorjih in ne samo pri AC-ju razne hi-teac moderni dodatki še vedno niso toliko vredni kot se za njih zaračuna.

Ali pa je samo smola.

No želim da se stvari čimprej porihrtajo brez dodatnih stroškov.

Hrati srečno 2012 vsem na foromu ter vsem ostalim.

lp

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 21 Dec 2011, 17:36

Jaz sem imel motor prejšnji teden na servisu. Narejen je bil osnovni servis pri 8400 km (168 delovnih ur), zamenjan motorček za vklop prvega pogona in menjano navitje v altenatorju. Polnjenje akumulatorja je tako sedaj rešeno, še vedno pa ni dokončno rešen problem glede motorčka za vklop prvega pogona. Ko ga vklopim se sploh ne sliši, ga moram vklopit in izklopit nekajkrat, da se ga zasliši, šele takrat sem siguren, da je prvi pogon vklopljen. Serviser zelo dela na tem, da se napaka dokončno odpravi, ravnokar me je klical kako in kaj - vsaka mu čast, mu ni vseeno za to napako, kapo dol :4x: :4x: , zadeva bo sanirana v najkrajšem možnem času.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 21 Dec 2011, 22:39

No sej na servisu se zelo potrudijo, ni kaj (oba serviserja). tako da tu ni kaj dodati.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 27 Dec 2011, 11:48

En hitri raport.no napaka očitno še zmeraj ni odpravljena.zadnjič mi je ispisalo napako EFI zdaj pa vsakič ko crkne poše o napako 0635.no po novem letu bo treba spet na servis odpeljat.

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 27 Dec 2011, 13:34

To napako javi, ker se nekaj dogaja v servotu, kaj ne vem, tak pravi google :)

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 27 Dec 2011, 14:23

Ja to smo gruntali že na servisu.sam zaradi te napake sem že 3x vozil motor na servis.bo treba motor pustit na servisu pa da se ga pošteno lotijo.očitno je nekaj na štromariji narobe.samo ni mi pa jasno zakaj je spet izjavil napako za EFI.ker so ga pred enim tednom očistli pa ni bilo neke hude svinjarije not.sam mal šmrklja od postanega bencina al kaj.tako da mi ni nič jasno zakaj to dela.upam da se v naslednjem servisu to reši.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 30 Dec 2011, 14:27

Sosed ima 1000-ko. Imel je težave s praznim akumulatorjem, zato ga je zamenjal, stanje se je zopet ponavljalo. Danes smo pomerili, da mu v mirovanju teče tok 60 miliamperov. Ugotovili smo, da je tok prenehal teči ko smo izvlekli varovalko od smernikov. Torej nekje je problem pri smernikih, stanje pa je bilo enako če smo ven dali pulzator (mislim da je pulzator ali pa rele, ne vem, tista kvadratna škatlica), ki je takoj pod sedežem. Kje bi lahko torej v zvezi s smerniki še bil problem? Hvala!

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 30 Dec 2011, 15:16

To je rele. Jaz sem imel že probleme s tem relejem, oddajal je čuden zvok, tudi ko sem odvzel kontakt. Poklical sem na servis, Tadej mi je svetoval, da naj rele vzamem ven in ga posušim, kar sem tudi storil, od takrat naprej nisem imel s tem več problemov. Smerniki delajo tudi če ni kontakta in če je v tem releju kaj v stiku se bo akumulator praznil. Vzemite ga ven, ga razdrite - se da z lahkoto razdret - in ga posušite z fenom. Jaz sem , preden sem ga vstavil nazaj nabrizgal z nanotehnološkim zaščitnim premazom za elektroniko.
Skoraj pozabil: v mirovanju mi ne jemlje popolnoma nič elektrike.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 30 Dec 2011, 21:12

Kje se pa nahaja ta rele?

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 30 Dec 2011, 23:22

pod zicem, v levem kotu, velikost 2x2cm

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Jan 2012, 12:45

evo mačka je zrihtana.napaka je bla opilk na ali v senzorju na odmični gredi.tako mi je majstr reku.zdaj pa dela u piko.upam da tako ostane do naslednjega servisa.:)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 11 Jan 2012, 13:32

bugimajstr napisal/-a:evo mačka je zrihtana.napaka je bla opilk na ali v senzorju na odmični gredi.tako mi je majstr reku.zdaj pa dela u piko.upam da tako ostane do naslednjega servisa.:)
Pa ti je povedal od cesa so opilki ? Mene bi bolj to skrbelo ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Jan 2012, 13:52

od tega ker je nov motor.baje.upam da ni od česa drugega.ker z eno 550-ko so že imeli podoben primer.samo tam se je opilk zalepu na efi.upam da bo zdaj delalo kot mora.da si opere ime.:)mačka mislim.:)

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 11 Jan 2012, 16:49

Opilki v motorju so nekaj normalnega, zato pa je na čepu za izpust olja magnet, na katerega se primejo morebitni opilki. Vendar ti opilki so bolj v prašnem stanju, tukaj pa je opis tak, kot da je bil opilek večji. Ugotoviti od česa je opilek, pa je po moje skoraj nemogoče, razen, če se podre motor in se preverijo vsi vrtljivi deli - mogoče se motim. Če v nadalje ne bo težav te nima kaj skrbeti, le pri menjavi olja bodi bolj pozoren če ni morda na magnetu večja količina bolj grobih opilkov, takrat pa bo potrebno sprožiti alarm.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Jan 2012, 18:58

bohorc jutr grem po motor pa se bom pogovoru z majstrom.upam da zdaj nebo težav.ga je po končanem sestavljanju teral do kamnika in nazaj in je reku da ni nobenih problemov.no cesta in teren so kot dan in noč.tako da bom sam videl če bo vse ok.upam da bo.:)

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 11 Jan 2012, 20:22

Opilki?

Nič novega. :evil: Vem za en vrhunski (tudi glede € oz. $) atv amortizer, kateremu je tesnila poškodoval prav opilek oz. neodstranjeni ostanek od strojne obdelave. Zgodilo se je žal kmalu po preteku garancije. Očitno se je pošast mala dovolj dolgo držala za mišji repek na ohišje.

Se zgodi tudi dobrim.

Najboljših itak ni.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 11 Jan 2012, 21:36

Opilki kot taki v agregatu niso ravno normalna stvar, prej pokazatelj, da nekaj ni tako kot bi moralo biti. Ja so bili pri kitajcu in se tam se je vedelo, da prihajajo z one-way sklopke, ker agregat ni imel dekompresorja. Temu je se je reklo opilki in se ti so bili komaj vidni v olju. Da pa opilek prekrije senzor na odmicni, oz. ga prekrije prah opilkov :shock:

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 11 Jan 2012, 21:47

bugimajstr napisal/-a:evo mačka je zrihtana.napaka je bla opilk na ali v senzorju na odmični gredi.tako mi je majstr reku.zdaj pa dela u piko.upam da tako ostane do naslednjega servisa.:)
Če je kakšen manjši opilek je večja verjetnost da je to ob prvem servisu saj se med sestavo motorja vedno lahko najdejo še kakšni manjši prašni delci. Velikega opilka pa ne bi smelo biti. Razen če je kakšen ostal med montažo motorja pa se je šele sedaj privlekel do senzorja, drugače pa je lahko kakšen večji opilek od kakšnega ležaja ki ima od strani plehnato zaščito ali pa od kakšne poškodovane ali obrabljene puše in verjetno še od česa...

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning