Preveri obvezno, če kaj teče tok oz. prazni akumulator kadar je motor ugasnjen, to je zgleda kar pogost pojav pri ta novih AC-jih.Pre hitro sem se hvalil, tudi meni je včeraj ponagajala elektrika. Močno sem se oblekel in kljub - 12 stopinj hotel preiskusitiv zimski idili. Pa ni bilo nič. Po 5-10 - ih sekundah "verglanja" je naredil samo še vou, vou....Ko fičo v zgodnjih osemdesetih
. Res je, da se 14 dni nisem vozil in da imam v garaži cca 6 stopinj, samo vseeno, pri 6.300 prevoženih je to pre kmalu. Očitno alternator slabo polni, upam da ni kaj hujšega. Za začetek bom kupil polnilec, potem bomo pa videli.
Ali mogoče kdo ve za kakšen dober polnilec, po možnosti z vtikačem za 12V?
AC 550 PS TRV
- hurco
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: škofja loka
- Kontakt:
Re: AC 550 PS TRV
AC 400 trv 4xgrebe
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
jay886 napisal/-a: 0.5mm2 je bore malo oz si ne predstavljam kakšen tok lahko sploh steče čez tak presek... že navadna žarnica/žmigavec ima 1.5mm2 kabel. Preglej ta kabel, če je res 0.5mm2 so mogli zelo zgrešit situacijo.

Danes ga nafilam, jutri računam na zimsko furohurco napisal/-a:
Preveri obvezno, če kaj teče tok oz. prazni akumulator kadar je motor ugasnjen, to je zgleda kar pogost pojav pri ta novih AC-jih.
hvala vsem
AC 700 4x4
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
evo raport.:)z pogovorom z tadejem sem razmontiral mal plastike in našel staknjeno cev za gorivo.je bla sam naslonjena gor.pa ne me zdej napadat k nisem tega prej pogledal predn sem znoru.:)pač nisem mehanik.zato vozila vozim na servis.no naredil sem eno kratko furo po snegu.uffff.fenomenalno.snega tolk da ga meče čez havbo.:)zdej pa veselo čakanje na naslednjo napako.:)in seveda vožnja po snegu.
Ne kličibugimajstr napisal/-a:evo raport.......zdej pa veselo čakanje na naslednjo napako.
AC 700 4x4
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Odlicno, celo zivljenje se ucimo...bugimajstr napisal/-a:evo raport.:)z pogovorom z tadejem sem razmontiral mal plastike in našel staknjeno cev za gorivo.je bla sam naslonjena gor.pa ne me zdej napadat k nisem tega prej pogledal predn sem znoru.:)pač nisem mehanik.zato vozila vozim na servis.no naredil sem eno kratko furo po snegu.uffff.fenomenalno.snega tolk da ga meče čez havbo.:)zdej pa veselo čakanje na naslednjo napako.:)in seveda vožnja po snegu.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
res se celo življenje učimo.samo midva z mehaniko sva nekak skregana.
no en krog sem naredil.zaenkrat brez problemov.še enkrat sem preveril cevko in je lepo nataknjena.jutri pa natankam in v celca.do jutri ga bo sigurno pol metra.:)bomo videli če bo šlo kam.danes je bilo 35 cm snega in je šlo brez problemov kamorkoli.
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Pri nas pa 35 mm.bugimajstr napisal/-a:.danes je bilo 35 cm snega ...
Da si le rešil težavo. Bravo!!!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Mogoce ne bi bilo slabo, da bi zategnil vezico odkrog cevke, da se ti ne bi mogla vec sneti. Ponavadi je pri cevkah alu objemka ali vezica.bugimajstr napisal/-a:res se celo življenje učimo.samo midva z mehaniko sva nekak skregana.no en krog sem naredil.zaenkrat brez problemov.še enkrat sem preveril cevko in je lepo nataknjena.jutri pa natankam in v celca.do jutri ga bo sigurno pol metra.:)bomo videli če bo šlo kam.danes je bilo 35 cm snega in je šlo brez problemov kamorkoli.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
fresho ta cevka je kot hitra spojka.plastična.ma sej mi ni ušeč ker je tam zravn en kabl čist precviknjen.sam..bom počakal dok dela naj dela..če crkne..je pa garancija.:)ker nevem sploh kako bi ga stran dal in poravnal..nevem kako bi motor raskopal da sploh pridem do tega kablčka.ma je vse tako stisnjeno..ehh.bo že..važno da jutri natankam pa da gremo na teren.pa upam da nebom spet raspičkan zvečer.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
No moped dela ko treba.sam nevem al zarad preveč snega ali imam samo jaz občutek kot da mu kdaj pa kdaj malo moči zmanka.najbrž sam občutek.bom dal eno povezavo za pogledat.sam že zdej povem da se nebi kdo raskopal od tega ko bo gledal.vozim se po svoji njivi ki jo bom preoral ko zgine sneg.zato.....pššššššt...... http://www.youtube.com/watch?v=9uHuWPmm ... ture=email in http://www.youtube.com/watch?v=KCo6sLKy ... ture=email upam da bo povezava delala.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ni videti, da bi bilo kaj narobe! V snegu pa se vsak komjiček pozna! Muce so pa itak malce podhranjene..tako, da mislim , da je vse ok! 
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
BIF..ne tko grdo o mucah govort.:)te bo kak živaloljubec preganjal.
drugač pa gre povsot.skor nemorš vrjet.
Evo poročila:notranjc napisal/-a:Danes ga nafilam, jutri računam na zimsko furohurco napisal/-a:
Preveri obvezno, če kaj teče tok oz. prazni akumulator kadar je motor ugasnjen, to je zgleda kar pogost pojav pri ta novih AC-jih., potem grem h avtoelektričarju za vsak slučaj.
hvala vsem
Čez noč sem napolnil akumulator, zjutraj pa na furo, prižgane luči, gretje ročk na ful, pa še zakopal sem se in moral uporabiti vitel. Brez problema, tudi naslednji dan moped takoj kresne.
Me je pa Lakl poučil, da lahko akumulator praznijo vključene ročke tudi, če je motor ugasnjen. Tako, da Hurco, imel si prav. Lani sem gretje ročk vedno izklaplajl, letos sem puščal vklopljene. Še dobro, da je toliko časa izdržal. Tako, da moj AC še vedno deluje brezhibno
AC 700 4x4
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kako malo je potrebno za zimsko veselje
!
No lepo, da na forumu še kdo kaj uporabnega napiše
BIF napisal/-a:Kako malo je potrebno za zimsko veselje!
Hvala Bif. Mislim, da je to glavni namen foruma. Tokrat sem bil očitno sam kriv in ne moped. Drugače pa bi lahko skrival napake kot to delajo lastniki Mercedesov ali VW in bi navidez dokazal, da sem kupil bolj pametno kot vi, ki imate BRP. Pa se mi to ne zdi korektno do bralcev. O BRP, ki je najdražji, se mi zdi, da večina kar korektno pišete. Mi, ki imamo pa nekoliko cenejše mopede, pa vzamemo v zakup tudi kakšno popravilo več. Kaj je bolj pametno, je stvar vsakega posameznika
AC 700 4x4
Našel sem povezavo na kateri je uporabnik izvedel drugačno montažo,saj je v orginalu vse že pripravljeno in zvezano tako,da se ročke montirajo in samo priklopijo na aku! Dečko je pa izvedel svoj priklop!
http://www.protoncek.com/slo/heatgrips.htm
http://www.protoncek.com/slo/heatgrips.htm
Notranjc, si prepričan, da je gretje ročk vezano direktno na akumulator
Moj ima to preko kontakta, če bi bilo gretje vezano direktno na akumulator bi se mi akumulator že zdavnaj spraznil, ker imam gretje prvih ročk prižgano že celo zimo in stikala do sedaj še nisem izklopil. Lahko, da je pri tvojem vezava gretja ročk drugačna
.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Nisem prepričan, ob priliki bom šel do avtoelektričarja. Nekaj sigurno po malem prazni akumulator. Stikalo za ročke včasih pustim, včasih ne. Tudi vtičnica za 12v gre direktno na akumulator, za razliko od avta. Baje, da EFI oz. računalnik pobere kar veliko energije. Boš videl čez nekaj časa, meni je tudi 1, 5 let zdržal akumulator.Bohorc napisal/-a:Notranjc, si prepričan, da je gretje ročk vezano direktno na akumulatorMoj ima to preko kontakta, če bi bilo gretje vezano direktno na akumulator bi se mi akumulator že zdavnaj spraznil, ker imam gretje prvih ročk prižgano že celo zimo in stikala do sedaj še nisem izklopil. Lahko, da je pri tvojem vezava gretja ročk drugačna
![]()
.
AC 700 4x4
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Jaz imam tudi na grizzu vezano napajanje gretja ročk preko kontakta. Tako, za vsak slučaj...(je rekla nuna...).
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kot prvo naj napišem, kar sem nekje že povedal....Najdražji motor ni nujno najboljši in cenejši ni nujno toliko slabši. Res je, da nekaj več denarja prinaša tudi nekaj več kvalitete, performans itd (oziroma jo kupci za ta denar pričakujejo)., vendar osebno mislim, da ob korektni uporabi in vzdrževanju prav vsi vzdržijo dovolj, da nas razveseljujejo!notranjc napisal/-a:BIF napisal/-a:Kako malo je potrebno za zimsko veselje!
Hvala Bif. Mislim, da je to glavni namen foruma. Tokrat sem bil očitno sam kriv in ne moped. Drugače pa bi lahko skrival napake kot to delajo lastniki Mercedesov ali VW in bi navidez dokazal, da sem kupil bolj pametno kot vi, ki imate BRP. Pa se mi to ne zdi korektno do bralcev. O BRP, ki je najdražji, se mi zdi, da večina kar korektno pišete. Mi, ki imamo pa nekoliko cenejše mopede, pa vzamemo v zakup tudi kakšno popravilo več. Kaj je bolj pametno, je stvar vsakega posameznika.
In kot rečeno sem pred nakupom BRP-ja že imel doma res korekten predračun za AC Panther 700, a sem se iz nekih (osebnih) razlogov odločil tako kot sem se! Do sedaj lahko le rečem (in trkam ob les), da sem se prav odločil in mi ni žal!
Še zdaleč pa to ne pomeni, da je z Ac-ji, japonci ali katerimkoli drugim motorjem kaj narobe.
Forum jemljem, kot zanimivo debato, izmenjavo mnenj in izkušenj, občasno za kakšno provokacijo (nikoli zlonamerno) in kadar je le priložnost rad spoznam kogarkoli od vas. Do sedaj so bili vsi ki sem jih spoznal odlični dedci (in kakšno) dekle....sicer pa....kdor vozi atv je težko slaba oseba!
Važno je da se vozimo...glede na čase ki niso rožnati se zato veselim vsakega dne na motorju-ne glede na znamko!
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Tako je prav...previdnost je mati modrosti...in če bi bila previdna ne bi bila matibrinovc napisal/-a:Jaz imam tudi na grizzu vezano napajanje gretja ročk preko kontakta. Tako, za vsak slučaj...(je rekla nuna...).
Prav zato je zame najbolj optimalna uporaba in nakup originalnih BRP ročk saj ima BRP že pripravljeno inštalacijo po sistemu "plug and play" tako, da jih lahko montira še tako neizkušen tehnični antitalent
Jaz sem meril porabo ( ne jaz osebno, ampak prijatelj, ki se na te zadeve več kot odlično spozna in ki ima za take zadeve tudi pravi multimeter) v stanju mirovanja; torej ugasnjen motor - porabe elektrike popolnoma nič.
Vtičnica 12V pa je res pod stalno napetostjo, če nimaš priklopljenega porabnika ne bi smelo pobirati elektrike. V števcu je ura za prikaz časa, ta ura mora od nekje dobiti elektriko. Takrat ko je bil merjen moj motor ni zaznavalo porabe niti za to uro, smatram, da je mogoče v števcu kakšna baterija iz katere potem ta ura črpa energijo v času mirovanja, tako predvideva tudi kolega, ki mi je delal meritve.
Akumulator je itak potrošni material, če že gledamo na vse skupaj, je pa nerodna reč, da se ti prazne pa je mogoče dober, kupiš novega in nato ugotoviš, da napaka sploh ni v akumulatorju, ampak drugje - tako se je zgodilo meni. Je pa hecno, hkrati pa tudi resnično, da pri težavah z elektriko večinoma najprej pomislimo na akumulator.
Verjamem pa, da bo mojega pobralo verjetno prej kot komu drugemu, saj je bil izpraznjen in napolnjen vsaj 10 -krat.
Si bom pa čez vikend vzel čas in sedaj, ko vem, kako se meri poraba energije zmeril porabo v mirovanju in z prižganim gretjem ročk, vendar že sedaj predvidevam, da multimeter ne bo zaznal porabe- mogoče pa se motim. Bom poročal.
Vtičnica 12V pa je res pod stalno napetostjo, če nimaš priklopljenega porabnika ne bi smelo pobirati elektrike. V števcu je ura za prikaz časa, ta ura mora od nekje dobiti elektriko. Takrat ko je bil merjen moj motor ni zaznavalo porabe niti za to uro, smatram, da je mogoče v števcu kakšna baterija iz katere potem ta ura črpa energijo v času mirovanja, tako predvideva tudi kolega, ki mi je delal meritve.
Akumulator je itak potrošni material, če že gledamo na vse skupaj, je pa nerodna reč, da se ti prazne pa je mogoče dober, kupiš novega in nato ugotoviš, da napaka sploh ni v akumulatorju, ampak drugje - tako se je zgodilo meni. Je pa hecno, hkrati pa tudi resnično, da pri težavah z elektriko večinoma najprej pomislimo na akumulator.
Verjamem pa, da bo mojega pobralo verjetno prej kot komu drugemu, saj je bil izpraznjen in napolnjen vsaj 10 -krat.
Si bom pa čez vikend vzel čas in sedaj, ko vem, kako se meri poraba energije zmeril porabo v mirovanju in z prižganim gretjem ročk, vendar že sedaj predvidevam, da multimeter ne bo zaznal porabe- mogoče pa se motim. Bom poročal.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Z motojem ni nič narobe.. to je samo posledica podhranjenosti (sneg zahteva svoje konje, ter navor) Z 700 bi že zvenelo dosti drugačebugimajstr napisal/-a:No moped dela ko treba.sam nevem al zarad preveč snega ali imam samo jaz občutek kot da mu kdaj pa kdaj malo moči zmanka.najbrž sam občutek.bom dal eno povezavo za pogledat.sam že zdej povem da se nebi kdo raskopal od tega ko bo gledal.vozim se po svoji njivi ki jo bom preoral ko zgine sneg.zato.....pššššššt...... http://www.youtube.com/watch?v=9uHuWPmm ... ture=email in http://www.youtube.com/watch?v=KCo6sLKy ... ture=email upam da bo povezava delala.
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...