Nakup športnega quada.

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Nakup športnega quada.

Odgovor Napisal/-a Korejc » 26 Feb 2012, 21:09

Pozdravljeni,

Vem da je bilo takšnih tem tukaj že xyz, ampak bom vseeno odprl še eno, pa brez zamere.

Odločam se za nakup novega oz. rabljenega športnega quada. Budget sem si zastavil do 7k eur. in tukaj nastane dilema. Ali nov quad tajvanskega porekla ali rabljen quad katere izmed malenkost bolj "renomiranih" znamk.

Kar se tiče novih zadev sta glavna favorita SMC Ram 520 in Access 450, načeloma še morda Dinli 450, ampak mi vizuelno ni preveč všeč, čeprav agregat je najbrž boljši kot pri Accessu?

Kar se pa tiče rabljenih quadov, sem pa trenutno na avto.net od homologiranih modelov, ki pritegnejo mojo pozornost našel Yamaho Raptor 700, Kawasaki KFX 450, Can Am DS 450, Suzuki LTR 450 in LTZ 400 oz. Arctic Cat DVX 400.

Kaj bi vzeli Vi in zakaj? Naj pripomnim, da z izvijači in ostalim orodjem nisem najboljši prijatelj, zatorej želim nekaj čim bolj zanesljivega.

LP!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: Nakup športnega quada.

Odgovor Napisal/-a freshslo » 26 Feb 2012, 21:11

Raptor 700. Vecja kubatura - manj navit, bolj vzdrzljiv agregat,posledicno manj servisiranja.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 26 Feb 2012, 21:25

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5402774

Ta mi je všeč, po slikah sodeč zgleda kar očuvan, če izvzamemo malce smešno kombinacijo pnevmatik.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 26 Feb 2012, 21:25

kaj pa kakšen can am ds 450 ? Na avto.net se najde kak dober primerek za pameten denar. 8)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Feb 2012, 21:33

Korejc napisal/-a:Kaj bi vzeli Vi in zakaj?
LP!
Mogoče še namig, kako in kje se boš vozil večino časa.
Zadnjič spremenil jaka, dne 26 Feb 2012, 21:34, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 26 Feb 2012, 21:33

Ta dva izgledata kar zanimiva;

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5698352

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5697385

Pa še precej denarja ostane za morebitna popravila/izboljšave itd. Ima morda kdo kaj izkušenj z temi modeli?

Če pa kdo prodaja kaj takšnega, ki ustreza mojim kriterijem in še ni oddal oglasa na a.net se pa priporočam! :D

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 26 Feb 2012, 21:34

jaka napisal/-a:
Korejc napisal/-a:Kaj bi vzeli Vi in zakaj?
LP!
Mogoče še namig, kako in kje se boš večino časa.
Asfalt, makadam, brezpotja nekje v enakem razmerju. Vsega po malem. :mrgreen:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Feb 2012, 21:36

Suzuki LTR je na primer strogo tekmovalni model, ki ne bo prenesel dolgotrajnega priganjanja po asfaltu itd..itd..

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a morski » 26 Feb 2012, 23:09

Toplo odsvetujem Can-Am DS450 starejši letnik od 2010. (razen če rad šraufaš)
Če že gledaš DS450, glej od 2010 naprej. Luštna zadeva, zelo lepo se pelje, lahek, super amortizerji... edina zamera krhek okvir in nekaj manjša moč v primerjavi z ostalimi 450 modeli.

Če bi sam v tem trenutku kupoval 450 kubičen quad, bi skoraj zagotovo vzel DS-a. Sem bil res prav presenečen, kako dobro se pelje. Zelo dostojna alternativa je Yamaha YFZ450R. Suzuki LTR je že malo zastarel, KTM je pa, kadar dela, razred zase. Res čisti užitek, a se čisto preveč kvari.

Čeprav bi se sam na tvojem mestu izogibal 450-kam za namen, ki si ga napisal. Moj predlog: Yamaha R700.

LT-R 450

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 26 Feb 2012, 23:14

Kako je pa kaj z KTM 525 XC (predvidevam, da si imel ti v mislih 450 SX), se tudi radi kvarijo? To mi je sicer trenutno sanjski quad, ampak precej presega moj budget.

Kar se tiče R700, imajo kakšne posebnosti, na katere bi moral biti pozoren pri nakupu rabljenega?

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 27 Feb 2012, 15:43

Korejc napisal/-a:Ta dva izgledata kar zanimiva;

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5698352

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5697385

Pa še precej denarja ostane za morebitna popravila/izboljšave itd. Ima morda kdo kaj izkušenj z temi modeli?

Če pa kdo prodaja kaj takšnega, ki ustreza mojim kriterijem in še ni oddal oglasa na a.net se pa priporočam! :D
Drugi link je Ds od Aleša Rozmana...nevem, če poznaš kdo je to, ampak jaz bi ti ga odsvetoval :-# :-$
Amortizerje je imel pri stuntih menda fox in zadaj elka zdaj pa ima nazaj spet original, tako da pomoje s tem nebi smel bit problem...odločitev je tvoja ;)

http://www.rozman13.com/

Ni važno KAJ voziš, važno je KAKO voziš :)

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a morski » 27 Feb 2012, 17:15

Korejc napisal/-a:Kako je pa kaj z KTM 525 XC?
Ni švoh quad za peljat, moči dovolj, vzmetenje nad povprečjem, motor precej bolj vzdržljiv kot pa 450/505SX (Kar je logično, saj je manj navit; za SX-a pa so šli posebej razvijat motor in jim še nagaja vzdržljivost, predvsem pri prvih modelih 09). Vožnja XC-ja je zelo podobna SX-u, le da ima slednji bolj brutalen motor, a ga je treba tiščat v visoke obrate.

Generalno pa lahko rečem, da so med vsemi 450-kami dokaj majhne razlike in so vsi nekje tam-tam. En model ima določene lastnosti boljše od drugih in obratno.

Ta vikend, ko smo s kolegi šli trenirat na Rab, sem imel priložnost stestirat vse, kar smo imeli s seboj:
Can-Am DS 450XMX
Yamaha YFZ450R
KTM 505SX
KTM 525XC
Suzuki LTR-450
Yamaha R700

Osebno se mi sicer najbolj dopade DS, ker se lepo pelje čez ovinke, ima dobro vzmetenje in je lahek v zraku. Se pa z vsemi ostalimi da peljati praktično na istem nivoju. Od omenjenih izstopa le R700, ki ni quad za na progo in je povsem nekonkurenčen na progi (kljub temu pa se da ljubiteljsko čisto lepo peljati tudi po kros progi). Preozek, previsok, premehak. Se pa zato izkaže v hosti, cesti itd.

Treba je ločiti: 450-ke so namenski stroji za na progo, medtem ko je R700 vsestranski stroj za vsakdanjo uporabo.
Korejc napisal/-a:Kar se tiče R700, imajo kakšne posebnosti, na katere bi moral biti pozoren pri nakupu rabljenega?
Nič drugače ni, kot pri ostalih quadih.

LT-R 450

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 07 Mar 2012, 20:18

Epilog zgodbe je takšen, da sem v petek vplačal SMC Ram Racing Edition, sedaj pa čakanje. 8-[

Mislim in upam, da bom glede na preizkušeno, videno in slišano zadovoljen.

Hvala vsem za pomoč. :mrgreen:

QUADY
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a QUADY » 07 Mar 2012, 20:48

Korejc napisal/-a:Epilog zgodbe je takšen, da sem v petek vplačal SMC Ram Racing Edition, sedaj pa čakanje. 8-[

Mislim in upam, da bom glede na preizkušeno, videno in slišano zadovoljen.

Hvala vsem za pomoč. :mrgreen:
:bbb: veliko varno prevoženih km ;) pa najprej se ga navadi, da ga neboš takoj tiščal na polno :finga: in te nebom videl v kakšnem jarku :haha

Ni važno KAJ voziš, važno je KAKO voziš :)

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 07 Mar 2012, 20:58

OPA - še en bodoči jahač BOMBNIKA!

Čestitke še od dveh enakih :)

Slika

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

xyz
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a xyz » 08 Mar 2012, 16:17

Čestitke še z moje strani. Prilepi kako sliko da vidimo kaj si nabavil :) Mogoče še jaz kaj takega nabavim. Samo finance še treba pa bo. Kak ste pa ostali lastniki zadovoljni z njim? Bi menjali za kaj drugega če bi še enkrat kupovali? 8)

Uporabniški avatar
nasuD
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nasuD » 08 Mar 2012, 19:44

Bravo še eden več =D> =D>

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 08 Mar 2012, 19:57

xyz napisal/-a:Čestitke še z moje strani. Prilepi kako sliko da vidimo kaj si nabavil :) Mogoče še jaz kaj takega nabavim. Samo finance še treba pa bo. Kak ste pa ostali lastniki zadovoljni z njim? Bi menjali za kaj drugega če bi še enkrat kupovali? 8)
fuji subaru :supz: ne menjam niti za 300 krav ;) 8)

xyz
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a xyz » 08 Mar 2012, 20:05

satan napisal/-a:
xyz napisal/-a:Čestitke še z moje strani. Prilepi kako sliko da vidimo kaj si nabavil :) Mogoče še jaz kaj takega nabavim. Samo finance še treba pa bo. Kak ste pa ostali lastniki zadovoljni z njim? Bi menjali za kaj drugega če bi še enkrat kupovali? 8)
fuji subaru :supz: ne menjam niti za 300 krav ;) 8)

Hehe. Tak je. Če ti dobro služi te itak. Kak pa je z izpuhi? Sploh se dajo kaki drugi za dobit? Naprimer kak za yamaho, suzuki,... Proizvajalcev je ko smeti.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 08 Mar 2012, 20:25

Nam pojejo MArvingi - glej pa vse izpuhe pod oznako Polaris Predator 500.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Korejc
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Korejc » 08 Mar 2012, 21:10

Moj pride z original SMC športnim izpuhom. Ga ima prijatelj na svojem in je zvok bombastičen. :mrgreen:

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 08 Mar 2012, 21:13

Korejc napisal/-a:Moj pride z original SMC športnim izpuhom. Ga ima prijatelj na svojem in je zvok bombastičen. :mrgreen:
Pa še z edinstvenimi nalepkami :). Hmmm... verjetno je edini tak v Evropi (vsaj jaz še nisem videl nikjer takega).

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

mihabs
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a mihabs » 11 Mar 2012, 18:32

morski napisal/-a:Toplo odsvetujem Can-Am DS450 starejši letnik od 2010. (razen če rad šraufaš)
Če že gledaš DS450, glej od 2010 naprej. Luštna zadeva, zelo lepo se pelje, lahek, super amortizerji... edina zamera krhek okvir in nekaj manjša moč v primerjavi z ostalimi 450 modeli.

Če bi sam v tem trenutku kupoval 450 kubičen quad, bi skoraj zagotovo vzel DS-a. Sem bil res prav presenečen, kako dobro se pelje. Zelo dostojna alternativa je Yamaha YFZ450R. Suzuki LTR je že malo zastarel, KTM je pa, kadar dela, razred zase. Res čisti užitek, a se čisto preveč kvari.

Čeprav bi se sam na tvojem mestu izogibal 450-kam za namen, ki si ga napisal. Moj predlog: Yamaha R700.
Pozivam uporabnika, da navede kaj je potrebno na Can amu izpred 2010 šraufat. Kat navaja je kontradiktorno, saj to navajate za večino kitajcev.

Se pa opravičujem da je to moj prvi post, a po zelo dolgem prebiranju, me je t aizjava dobesedno dvignila.

Lp
Miha

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a morski » 11 Mar 2012, 20:37

mihabs napisal/-a:Pozivam uporabnika, da navede kaj je potrebno na Can amu izpred 2010 šraufat. Kat navaja je kontradiktorno, saj to navajate za večino kitajcev.

Se pa opravičujem da je to moj prvi post, a po zelo dolgem prebiranju, me je t aizjava dobesedno dvignila.
Sicer si sam osebno nisem nikoli lastil DS-a, da bi lahko govoril iz čisto lastnih izkušenj, sem pa bil zraven na dirkah od 2008-2010 in sem bil priča, kaj se je z različnimi quadi dogajalo med tem časom.
Can-Am je 2008 je želel narediti naj-naj športni quad v vseh pogledih. Žal so šli predaleč na račun zmanjševanja teže in posledično so se pojavljali različni problemi, najbolj očitno je bilo krivljenje zadnje akse. Da bi zmanjšali težo, so naredili votlo akso. Posledica - na VSAKI dirki v 2008 se skrivili vsaj eno akso!
Dokaj pogosta je bila tudi odpoved menjalnika, tudi vzdržljivost motorja (bat, cilinder, ojnica) je bila na najnižji ravni med vsemi 450-kami. Nadalje, ogromen problem je bil z elektroniko - nevžiganje, metanje v rezervni program... Vzdrževanje Can-Am-a pa s seboj potegne precej višje stroške od ostalih.
Je pa to povsem razumljivo, to je le bil prvi športni quad, ki ga je Can-Am naredil in se pač pojavljajo porodne težave.
Model 2010 je že povsem druga zgodba - večino porodnih težav so odpravili, ampak so pa "dodali" eno novo - okvir (geštel) je zelo krhek in se v veliko primerih zlomi. Bil priča temu na lanski dirki v Labinu in pa letos pred mesecem dni na treningu na Rabu (kjer sem k zlomu (na večih mestih!) kot sovoznik tudi sam nekaj prispeval :whistle: ). V obeh primerih ni šlo za nesrečo/trk/prevračanje, temveč pri "normalni" vožnji po progi.

Da bo jasno, tukaj govorim iz vidika tekmovalne uporabe quada, kjer se vse te napake oz. šibke točke najprej pokažejo. Dejstvo je, da pri rekreativni uporabi materiali precej manj trpijo, a vseeno lahko na podalgi izkušenj iz tekmovanj potegnemo neke okvirne smernice o vzdržljivosti posameznih modelov/znamk. Seveda je marsikaj odvisno tudi od stila vožnje šoferja (ali je grob z motorjem itd.) ter od same sreče, ki jo imaš pri nakupu quada (lahko imaš smolo in dobiš primerek, ki so bolj pogosto kvari)...

Po mojem osebnem mnenju je nakup DS-a 450 08-09 zgrešena investicija. Edino, kar mu štejem v plus je, da je res lahkoten v zraku na skokih, v minus pa vse ostalo na čelu z najmanjšo močjo med vsemi 450-kami. Za manj denarja se da dobiti boljše quade, od teh letnikov bi izpostavil recimo Suzukija LTR-450 (se pojavljajo težave z 3-jo prestavo) in pa Yamaho 450R. Oba sta cenejša, cenejše je vzdrževanje, data od sebe več moči, sta širša in se lepše peljeta.
Od 2010 letnikov naprej pa v izbor priporočam tudi DS-a, kljub šibkemu okvirju. Zakaj? Okvir za praktično ničeln strošek popraviš sam doma - na kritičnih mestih ga z dodatnimi oporami ojačaš; vse kar rabiš je varilni aparat in nekaj znanja. Medtem ko vsi ostali posegi v motor stanejo. Nov DS je sicer po sami moči še vedno med šibkejšimi, a se oddolži z res dobrimi amortizerji, dobro vodljivostjo, lahkostjo v zraku. Priporočam. Je pa še vedno slabost visoka cena in cena vzdrževanja.

LT-R 450

Odgovori