AC 550 PS TRV

Odgovori
Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: AC 550 PS TRV

Odgovor Napisal/-a jaka » 08 Mar 2012, 19:50

bugimajstr napisal/-a:pač sm sam kmet.:)
Nehaj že s tem, da si kmet oz ne delaj se norca iz populacije (ob kateri sem odraščal) in ki zna kljub tvojim stalnim izgovorom, da si kmet, prav lepo pisati slovensko itd... To je tvoj problem in ne problem slovenskih kmetov. Prav gotovo oni niso ponosni na tebe, da izrabljaš njihov status z svojo pol-pismenostjo ali nevednostjo.

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 08 Mar 2012, 21:16

bugimajstr napisal/-a:No še to moram napisat.Pa me zanima če bo res menjava kablov rešila to težavo.Danes sem naredil par kilometrov in konstantno mi je motor crkoval in skos je pisal napako EFI.na momente sploh ni imel gasa.samo dušilo ga je.Potem ko sem ga ugasnil in ponovno prižgal pa je delal nekaj časa normalno.
Probaj zamenjati sondo na izpuhu, po vsej verjetnosti tukaj tiči zajec.

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 09 Mar 2012, 17:41

bugimajstr napisal/-a:No še to moram napisat..Aja tudi olje je spustilo na minimum zdej pa ne curi več.Ga je izgleda premalo da bi puščalo.Šipka ga pa doseže tako da s tem nisem nič narobe naredil ko sem se vozil.A mislite da bi moral zamenjat še EFI?
Upam da si ga dolil!!!

lp

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 09 Mar 2012, 18:36

notranjc napisal/-a:
brinovc napisal/-a:. Tudi usluge dobrih kurb so drage.

Žal je grizza že davno tehnološko povozil čas.
V čem pa? Več elektronike, EFI-računalnik....samo, da te spravijo v odvisnost in plačuješ drage kose in servise. :
100% SE STRINJAM.

Moje mnenje je, da je elektronika v motorju kateri so namenjni za "ekstreme in delo" kar so vsi naši pa naj bodo jamahe, BRP, CF moto, itd itd...(govorim izključno o delavcih da ne bo pomote) trenutno še ni dodelana.

Prihodnost je v elektroniki, vendar imajo določene elektronske komponente tudi omejitve (tukaj mislim temperaturne spremembe, prah,umazanija take in drugačne vrste kot so recimo od olja, goriva itd...), katere so v modernem avtomobilu terencu (pa ne šminkerskem cestnem terencu ampak tererencu s katerim res kam prideš) dosti bolj zaščitene ter dodelane.

Je pa po drugi strani res, da elektronika pripomore k ekologiji (bolše doziranje goriva ipd..), vse to pa predpisujejo naprimer EVRO norme glegede izpušnih plinov itd itd..

Seveda se na dvorišču oz. v preizkušnji fazi da se zadosti predpisom brez ekstremov ali daljše uporabe motorja to tudi doseči, čez čas pa se pojavijo problemi pri enih prej pri drugih kasneje.

lp

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 09 Mar 2012, 19:33

rožle, se morem kar strinjati s tvojim postom.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 09 Mar 2012, 20:39

Sem pa pozabil poverdati še to, da časi, ko si kakšno "zajlo"našponal - odšponal", pa kašen "pulover" potegnu ven iz avspuha da ti je motor bol vleku, pa še kakšen zobnik zamenjal itd itd .. pri vseh teh elektronskih zadevah ki so pri novih motorjih brez ustreznega računalnika ne bo šlo. Za to se pa plača (preterano!!!).

lp

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 13 Mar 2012, 13:55

bugimajstr napisal/-a:J...pač sm sam kmet.:)samo sem ponosn da sm kmet.:)
=D> =D> =D>

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 13 Mar 2012, 14:51

Rogi napisal/-a:
bugimajstr napisal/-a:J...pač sm sam kmet.:)samo sem ponosn da sm kmet.:)
=D> =D> =D>
Počasi se bliža konec teh finančnih manipulacij, potem se bomo vsi vrnili h zemlji....in potrebovali kakšen tvoj nasvet :-k

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 15 Mar 2012, 10:42

Bugi, a si še živ ? :twisted:

Slika

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 15 Mar 2012, 18:57

jay886 napisal/-a:Bugi, a si še živ ? :twisted:
Bugi je živ...vsaj na FB-ju :D
Ne vem pa če je živa in predvsem kako je živa njegova mačka #-o

lp tdk

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Mar 2012, 20:08

:) seveda sem živ. :) sam mačka je pa napol crknjena. :( nevem kako je to možno.od prejšnjega torka čakajo na dele pa jih še nimajo.men tole smrdi.če bodo jutri deli menda pridejo po motor. imam pa še eno uprašanje za mačkafene in za kotramačkafene.:) rabim elektronski naslov od firme ki dela te mačke oziroma od tistega kateremu edi pošilja račun za popravila pod garancijo.če ga kdo ima naj mi ga pošlje na moj mail ker tukaj zasebnih nemorem brat.moj mail je bugimajstr@gmail.com najlepša vam hvala če dobim naslov.dobite pa definitivno za rundo.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 15 Mar 2012, 21:37

Bugimajstr - zdaj bom pa še jaz še zadnjič prosil za nekaj stvari. Glede na to, da tvoja obljuba o lepopisju ne drži, oz. ne upoštevaš predvsem velikih začetnic, jih prosim daj. Velikokrat smo že povedali in velajlo bo tudi za tebe. Slovnični minimum bo veljal in velja za vse pisce. Tega foruma v spakedrajščini ne bomo ne gledali in ne prebirali. Če temu nisi kos, potem postov ne boš več moral objavljati.

Drugič pa te prosim kot odraslega človeka, mnenje pa vzemi, kakor želiš.
To s tvojim motorjem je že kot mehiška telenovela in resnično vse skupaj kot zakleto deluje proti tebi. Vidim pa in vem da se podjetje, ki skrbi za tvojo mačko zelo trudi odpraviti vse napake. Oni so uvozniki in ne proizvajalci in to je v velikih primerih težje.... Kakorkoli, forum prebira ogromno ljudi in te prosim da ostajaš objektiven in na nivoju. Predvsem pa ti svetujem da probleme rešuješ s pooblaščeno osebo, kajti edino z njim boš lahko problem rešil, ovinki pa ti bodo nakopali samo nove težave.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 15 Mar 2012, 22:03

@Bugimajst: To, da na rez. dele cakas cca. teden in pol ni nic nenavadnega. Vceraj sem bil v SS in enega dela niso imeli na zalogi, ki sem ga hotel kupiti so mi tudi rekli, da bi bila dobava cca. 10 dni. Za japonske motorje je dobava v enem tednu, pri italjanih pa cakas tudi 2 ali celo 3 tedne.

Bilo bi pa lepo, ce bi bila dobava rez. delov urejena kot jo ima Mercedes, vsako noc slepar iz nemcije pripelje dele ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 15 Mar 2012, 22:36

Jure napisal/-a:Bugimajstr - zdaj bom pa še jaz še zadnjič prosil za nekaj stvari. Glede na to, da tvoja obljuba o lepopisju ne drži, oz. ne upoštevaš predvsem velikih začetnic, jih prosim daj. Velikokrat smo že povedali in velajlo bo tudi za tebe. Slovnični minimum bo veljal in velja za vse pisce. Tega foruma v spakedrajščini ne bomo ne gledali in ne prebirali. Če temu nisi kos, potem postov ne boš več moral objavljati.

Drugič pa te prosim kot odraslega človeka, mnenje pa vzemi, kakor želiš.
To s tvojim motorjem je že kot mehiška telenovela in resnično vse skupaj kot zakleto deluje proti tebi. Vidim pa in vem da se podjetje, ki skrbi za tvojo mačko zelo trudi odpraviti vse napake. Oni so uvozniki in ne proizvajalci in to je v velikih primerih težje.... Kakorkoli, forum prebira ogromno ljudi in te prosim da ostajaš objektiven in na nivoju. Predvsem pa ti svetujem da probleme rešuješ s pooblaščeno osebo, kajti edino z njim boš lahko problem rešil, ovinki pa ti bodo nakopali samo nove težave.
Jure, če veljajo pravopisna pravila za vse uporabnike foruma, bi nam moral biti ti, kot moderator za vzgled. Brez zamere; da, sem prijatelj z Bugimajstrom, vendar njegov (ne)pravopis tudi meni ni všeč, o tem sem tudi sam napisal post glede tega. Nekateri se res trudite(se trudimo), da so posti napisani v najbolj pravopisno pravilni slovenščini, najbolj pa me moti dejstvo, da lahko moderatorji kot taki, pišete kot nekateri, ki jih opozarjate na uporabo pravopisnega slovenskega knjižnega jezika. Nisem lektor, ampak na vse označeno z rdečo barvo ti lahko brez vsakršnih koli problemov obrazložim tvoje pravopisne napake ;)

Jure, brez zamere še enkrat. Bom napisal kot nekdo, mogoče malo drugače: sem kmet, vendar s to razliko, da se trudim pisati v najbolj pravilnem slovenskem knjižnem jeziku.

P.S. Na servisu pa lepa beseda vedno lepo mesto najde - preverjeno na lastni koži. Fanta v Editrade-ju, hvala vama, 6pack je pa itak standard, razen danes, ker se mi je mudilo :drinkers: .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Mar 2012, 22:56

1. pravilo
Pisati je potrebno v kolikor toliko pravilni knjižni slovenščini ter uporabljati velike začetnice, ločila in vse kar pač paše zraven, da bo branje vaših prispevkov v zadovoljstvo in ne muka.
Dopuščala se bodo narečna odstopanja (v mejah normale).

ter uporabljati velike začetnice ----kar uporabnik bugimajstr kljub opozorilom in prošnjam ne upošteva.

Kar pa se ostalega pisanja tiče pa velja za vse kolikor toliko pravilni knjižni slovenščini in od adiministratorjev nobeden ne zahteva (in tudi sam ne piše) v popolnoma pravilni knjižni slovenščini, poleg tega pa se upoštevajo narečna odstopanja v mejah normale.

Če pa nekdo, kljub prošnjam, opozorilom itd.. ne upošteva ali vsaj proba, kar smo ga prosili, opozorili, bo od danes naprej odstranjen. Odstranil ga bom jaz, Jaka, kajti če bomo /bom/ dopustili enemu se bo sprožil plaz in začeli bodo tudi ostali.

Lahko pa naredimo anketo v katerih se bodo člani foruma odločili :
ZA ali PROTI upoštevanju pravil foruma

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Mar 2012, 23:15

Moja edina manjša opomba bi bila....ker imam opravka z kmeti vsak dan!
Še kako so pismeni, če le želijo! Najbolj pa takrat, ko izpolnjujejo vloge za subvencije!
Torej, če želijo tudi zmorejo...samo splačat se jim mora! Izgovarjanje na to, da je nekdo kmet nima s KOLIKORTOLIKO pravilno slovenščino prav nič!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 15 Mar 2012, 23:21

Dolocena odstopanja bodo vedno, ni pa treba biti tako pikolovski. Vsi smo razumeli od Jureta post in tudi od Bugimajstra, res je pri njem malce tezje prebrati, ker ne ves kje je zacetek in kje konec, pa vseeno gre.

Mislim, da na forumu nobeden ne pise oz. se trudi pisati cisto slovnico. Te je bilo ze prevec v soli :) Malce strpnosti in bo. Tudi sam se zavedam, da kdaj v afektu pridejo ven cudno sestavljeni stavki, tudi sumnikov ne uporabljam (pac programerski sindrom, ker je programiranje zelo zamudno z slovensko razporeditvijo tipkovnice).

Ze tako je forum na pol mrtev, zadnjic smo odstranili @Dejana1992 (smrk, smrk :twisted: ), ce se bomo obesali se na slovnico kmalu ne bo nikogar vec.

Pravila pa so za to, da se jih v mejah normale krsi, saj to je znano vsem atvjasem, ko se vozimo po gozdovih ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 16 Mar 2012, 08:09

@Bohorc - kar se pravopisa tiče imaš prav. Preveč sem hitel!

Glede na to pa da sta z bugimajstrom prijatelja, pa ga prosi, naj se bolj potrudi pri prispevkih. Ravno zaradi tega je enkrat že zapustil forum, čeasr pa si tudi sam ne želim več.

Vem da te bo kot prijatelja najbolj poslušal!

Forum bomo vsi skupaj ohranili na nekem nivoju, ki smo ga recimo da z leti tudi dobili.
Če se takole pisanje tolerira, se to v tednu razpase na vse in preide v kaos. Potem pa nihče več ne prebira in vsi samo začudeno gledamo kaj je narobe.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 16 Mar 2012, 08:21

Saj ni to edini atv/quad forum.Obstaja podoben forum za štirikolesnike, kjer so adiministratorji in ustanovitelji foruma v svoji anketi temu forumu dali slabo oceno, ker - citiram " težijo z lepopisjem kot da smo v šoli " in ne vidim prav nobenih ovir, da se tisti, ki nasprotujejo uporabi (kolikor tolikor ) berljive slovenščine, ne bi včlanili v ta forum, kjer jim noben ne bo težil, kako pišejo. :k:

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 16 Mar 2012, 13:52

Se opravičujem za nastali komflikt.Bom zdaj naprej pisal bol suhoparne poste,da nebo preveč napak.Samo toliko da povem ,da delov za mačko še vedno ni in je motor neizpraven že več kot 14 dni.In izgleda da še nekaj časa nebo.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 16 Mar 2012, 13:56

sedaj je x-gamesov konec in mogoče bodo sedaj začeli kaj migat na tvoji mački. =D>

Slika

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 17 Mar 2012, 22:27

Bugy, ki, ko, ker, da, če, vejica skače! :D

Jer, kar napeta tale tema!Vroče branje :axe: !Upam , da bo zrihtana tale mačka, dokler nabavim drug moped! :D

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 20 Mar 2012, 18:35

No po 14 dneh še vedno ni delov. :( Upam da pridejo še letos.Da bo mačka letos še kak kilometer naredila.

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 20 Mar 2012, 19:04

Sej ga itak nerabiš.Imaš veliko dela na kmetiji, posveti se Mckormickoma :D aja, če pa najdeš kako luknjo se ogalsi na pivo,dokler je še kaj v platoju :D ! :drinkers:

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 21 Mar 2012, 18:49

Saj bi prišel, pa nima mopeda :D

MAX je na dvorišču :D

Odgovori