AC 550 PS TRV

Odgovori
Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Re: AC 550 PS TRV

Odgovor Napisal/-a jay886 » 04 Apr 2012, 18:05

ceros bo tudi moja naslednja izbira... :

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 04 Apr 2012, 18:39

jay886 napisal/-a:ceros bo tudi moja naslednja izbira... :
...verjetno tudi moja, ker nas sprevrženi vibramizirani in goretexarski paličarski okupatorji vedno bolj izrivajo iz našega okolja. :butthead:
Upam, da te gume dvigujejo obilo prahu. ;) :mrgreen:

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 04 Apr 2012, 20:07

Ma jaz nebom nikol naredu 10k km.Rabim pa čim bol krampaste gume za teren.Bohorc daj se oglas da vidiš po kakem terenu se jst vozim.:) Po asvalti se zelo malo vozim.Če se le da sem na stranski stezi.Sam zmerej pa negre po makedamu ker je že preveč asvalta povsod.

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 04 Apr 2012, 20:28

BIF ima na svoji zverini SUN-F gume, če me spomin ne vara, kopija profila od MAXXIS BIGHORN, okoli 400 :eur je komplet 26", s tem po mojem ne boš zgrešil, sicer pa ti o teh gumah lahko kaj več pove BIF sam. Če ne prej, me pričakuj prvi teden v maju ;) . Če se bo zavrtel kakšen janjc ne obešaj tega ne veliki zvon :-$ , ker boš s tem sprožil invazijo 4kolesnikov v Belo krajino :lol:. Običaje cvičkarjev poznaš, lačni ne vozimo radi, jaz sovpadam v to skupino :mrgreen: .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 04 Apr 2012, 20:49

bugimajstr napisal/-a:Ma jaz nebom nikol naredu 10k km.Rabim pa čim bol krampaste gume za teren.Bohorc daj se oglas da vidiš po kakem terenu se jst vozim.:) Po asvalti se zelo malo vozim.Če se le da sem na stranski stezi.Sam zmerej pa negre po makedamu ker je že preveč asvalta povsod.
http://www.atv-quad.si/shop/index.php?r ... &order=ASC

Na koncu imaš komplete po solidni ceni!
Kot je dejal Bohorc...trenutno vozim Sun-F-kopija Bighorn-a. Po 3.000 prevoženih se dobro držijo. Na asfaltu (še posebaj mokrem) zaradi profila seveda niso nek presežek. So pa zato na terenu preverjeno odlične. Prej sem imel original Maxis Bighorn....mogoče bo kdo skočil v zrak...ampak jaz ne opazim razlike...razen da so Maxis-ke za 100% dražje!
Prihajajo pa obojne iz enakega koncerna Cheng-Shin (Maxxis in Sun-F)!
Enak profil najdeš tudi na Duro-tu...jih isem vozil...jih je pa imel Lakl....za kam so bile po slabih 2.000km pa naj pove sam!

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 05 Apr 2012, 00:04

BIF napisal/-a:Enak profil najdeš tudi na Duro-tu...jih isem vozil...jih je pa imel Lakl....za kam so bile po slabih 2.000km pa naj pove sam!

Imel sem jih priliko sprobati na nadomestnem 4ciklu: takalna površina je ravna, pri BH je ovaljna, za po snegu je ta guma živi poden :evil:, preizkušeno . Ker ima ravno tekalno površino robovi gume na asfaltu hitro zagrabijo in občutek vodljivosti motorja je katastrofalen. Vozil sem SMC-ja 360, motor praktično nov, ni imel nikjer nobene zračnosti, ker sem sprva zaradi obnašanje motorja na cesti pomislil na to. Bočen oprijem je za moj stil vožnje preagresiven. BH sem vozil po vseh terenih, razlika je bila kot noč in dan. Spet je tukaj marsikaj odvisno od voznika , motorja in načina vožnje, ampak po mojih izkušnjah take gume na mojem motorju definitivno ne bo. Cestne gume iste znamke, ne vem točno kateri model sem imel na Cruiserju: kot bi vozil avto brez nastavljene optike :evil: :cry: .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 05 Apr 2012, 06:12

BIF napisal/-a:
http://www.atv-quad.si/shop/index.php?r ... &order=ASC

Na koncu imaš komplete po solidni ceni!
...trenutno vozim Sun-F-kopija Bighorn-a. Po 3.000 prevoženih se dobro držijo. Na asfaltu (še posebaj mokrem) zaradi profila seveda niso nek presežek. So pa zato na terenu preverjeno odlične. Prej sem imel original Maxis Bighorn....mogoče bo kdo skočil v zrak...ampak jaz ne opazim razlike...razen da so Maxis-ke za 100% dražje!
Prihajajo pa obojne iz enakega koncerna Cheng-Shin (Maxxis in Sun-F)!
Zgledajo zelo dobro in solidna cena. Škoda, da nimajo 24 colskih. Enkrat dražje so od Carlisle, ki jih imam jaz. Koliko km pa ocenjuješ, da boš prevozil z njimi? Matematika pokaže, vsaj pri mojem načinu vožnje, da bi moral narediti cca 9.000 km :-k

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Apr 2012, 06:37

Hja...odkrito rečeno, če bodo z mojim načinom vožnje vzdržale 6.000 km sem zadovoljen. Problem je v tem, da na terenu kjer vozimo je oprijem bistvenega pomena! Že tako gre včasih zelo "na knap" s temi gumami tako da.... :?
Je pa res, da jaz gume menjam, ko morda kdo drug o tem ne bi niti razmišljal.
Vzdržljivostno in za vožnjo po cesti, makedamu in kakšnem nezdrsljivem terenu, ki nudi oprijem, je Cerros zmagovalec. Tudi sam si želim tako vzdržljivo gumo, a je profil zame skoraj neuporaben! Idealna guma bi bila....Cerros vzdržljivost-BigHorn profil...a enako kot pri motorjih velja za gume...idealnega pač ni!
Dejstvo pa je, kot sem že napisal...BigHorn profil-kateregakoli proizvajalca ni za na cesto...še posebaj če je ta mokra [-o<
Vsak pač mora presodit in ocenit svoje prioritete v vožnji in nabavit temu primerno pnevmatiko! Jaz se pa držim pravila, da guma glavo čuva! Na terenu zaupam tej gumi in vozim brez zadržkov...na cesti (če že moram), pa se pač prilagodim razmeram...raje malce počasneje pa z celo glavo!

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 05 Apr 2012, 06:59

Mogoče bi probal z temi: http://www.itptires.com/utilityatv/terracross.html , meni so se izkazale za zelo dobre za način vožnje kot ga opisuješ (makadam/teren/asfalt), predvsem pa bolj vzdržljive kot BH. Za resno delo na terenu pa imajo profil preveč zaprt, za teren obujem samo in izključno BH2 oz. gumo z BH profilom kot Bif. So preverjene za našo vrsto terena in jim zaupam.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 05 Apr 2012, 08:54

bade25 napisal/-a:Mogoče bi probal z temi: http://www.itptires.com/utilityatv/terracross.html , meni so se izkazale za zelo dobre za način vožnje kot ga opisuješ (makadam/teren/asfalt), predvsem pa bolj vzdržljive kot BH...
Uf, zgledajo dobro. Sem si shranil link. Jaz v glavnem vozim makadam (80%), ostalo asfalt. Hvala za odgovore :)

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 05 Apr 2012, 22:30

@ Notranjc - malo sem za**bal pri gumah, mislil sem Baja Cross http://www.itptires.com/utilityatv/bajacross.html in ne Terra Cross, ki so seveda terenske gume, sicer kot dečki pravijo neprimerljive z BH, pa vendar.....Torej Baja cross sem vozil pretežno po makadamu, nekaj manj po asfaltu, pa tudi kakšna terenska se je našla vmes :lol: . Po 2400 km ni bilo nekih bistvenih znakov obrabe, tečejo pa mirno in dokaj tiho....

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 06 Apr 2012, 08:05

bade25 napisal/-a: Terra Cross, ki so seveda terenske gume, sicer kot dečki pravijo neprimerljive z BH, pa vendar.....
Neprimerljive z BH...??? Kako, kje, na kašen način?

Sicer pa smo že spet tematsko močno iztirili!
Važno, da je bugimajstr pozdravil svojo mačko in da bo le ta zopet v polni meri uporabljala svoje kremplje.

LP!

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Apr 2012, 10:12

Bade je te dni sadil čemaž in je malo pobrkal zadve... ;)
Včeraj smo debatirali o gumah in ugotovili da so BajaCross odliče gume za makadam, lažje teren in asfalt...podobno kot Cerros. Vzdržljive in vodljive!
Taerra Cross pa SO primerljive z BH v vseh ozirih terenske vožnje. Kolikor sem uspel videti pri Ork-u jim gre iz moje strani edina "zamera", da so precej odprte (kar je za teren dobro) a so tudi "ranljive". Če se prav spomnim je Ork nazadnje z njimi vozil bolj kot ne, le še po "flikah"....mislim, da je imela enak kar 8 "injekcij"!
Tako, da za Notranjc-a....BajaCross! ;)

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Apr 2012, 11:37

jaz bom probal z sun f "ceros". Komplet 26" iz .de je 400eur. Glede na to, da so mi original carlisle act držale 3500km in še bodo menda kak tisočak, bo ceros s svojim profilom več kot odličen :eur :)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 06 Apr 2012, 11:43

Jebo te čemaž...... Pa saj nisem fukj..... (no malo že :lol:, čim sem v tem športu ). Baja cros sem vozil in so odlične za makedam obraba je minimalna, za teren so preveč zaprte (za našo vrso terena). Dečka ki sta vozila Terra Cross sta ga vozila samo enkrat (mislim do obrabe:)) od takrat dalje pa vse ostalo samo TC ne. Zakaj? Ker se jih ne da primerjat z BH. (odprtost, trdota, bočni oprijem ipd....) Torej TC ja nisem vozil, povedal sem, da dečki pravijo, da ni primerjave.....
Če pa hočeš še čemaža pa pridi po njega....:) :D
Grem zdaj......po čemaž....:)

.predvsem pa ne bom več smetil..... :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Apr 2012, 14:44

jay886 napisal/-a:jaz bom probal z sun f "ceros". Komplet 26" iz .de je 400eur. Glede na to, da so mi original carlisle act držale 3500km in še bodo menda kak tisočak, bo ceros s svojim profilom več kot odličen :eur :)
Prilepi slikico...sem jih iskal pa jih ne najdem...zanima me "design"!

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 06 Apr 2012, 17:11

To je to..
Slika

Popolnoma enak profil kot ceros, upam da so tudi materiali..

grega1986
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a grega1986 » 06 Apr 2012, 17:33

Jam napisal/-a:To je to..
Slika

Popolnoma enak profil kot ceros, upam da so tudi materiali..
Obstaja kakšen link,od teh gum?

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Apr 2012, 20:44

Madonca ste me zasipali z gumami. :) No mislim da bodo mogle bit BH2 za mene ok.Ker mamo veliko skal in tele originalne so že dobro narezane.Me pa zanima še nekaj.Ne zasledim nikjer tudi v papirjih kak razmak majo feltne.Ker bi tidi kake feltne cele mel na rezervi za kako turo nardit.:) Tele moje so že fajn nagrižene od kamnov.Al je najbol da pri uvozniku uprašam za feltne?Ker tema je AC 550 PS TRV :roll:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Apr 2012, 21:09

Samo izmeriš od sredine vijaka, križno na sredino drugega vijaka :D

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 06 Apr 2012, 21:45

Razmak med vijaki je 4x115mm.

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 06 Apr 2012, 22:03

Čemaž sem že nabral:))

@Bugimajstr - če razmišljaš o novih felnah, razmisli mogoče tudi (glede na to, da si dosti na terenu) o kakšnem drugem offsetu na felnah ali distančnikih, v kolikor seveda tega že nimaš.....

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Apr 2012, 09:56

Distančniki sploh ne. :D ker je že dost širok motor.Upam samo sa te BH2 pridejo malo čez rob feltne ker kamen je povsod in hitro ogulim in raztrgam rob feltne.Na tek originalnil že kak košček aluminija manka :? so gumce preozke za te feltne. 4x115 pravite.Bom mal poguglal ko bo cajt.hvala..

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 07 Apr 2012, 10:38

Pol pa daj gor 26tke. Ti bodo pokrile platišče

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Apr 2012, 11:55

bugimajstr napisal/-a:ker kamen je povsod in hitro ogulim in raztrgam rob feltne.Na tek originalnil že kak košček aluminija manka :?
Za vožnjo po kamenju kupi raje jeklene feltne. So poceni in vzdržljivejše od aluminjastih.

LP!

Odgovori