prva SXC tekma: slike, vtisi

Profesionalni del foruma

Moderator: Enx

Odgovori
Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

prva SXC tekma: slike, vtisi

Odgovor Napisal/-a jay886 » 23 Apr 2012, 12:07

samo en komentar za začetek: the jager machine :shock: :) enega dne.... :twisted:

Drugače pa super tekma... proga sicer kar pestra za atv-je in quade, ampak to je crosscountry! Gledalci smo imeli kaj za videt ;)

Čestitke vsem tekmovalcem, v 4x4 klasi pa še posebej mlademu/novemu vozniku Davidu na serijskemu outyu 800 xtp z pnevmatikami za blato.. za doseženo tretje mesto! Kot je že znano so prva tri mesta pripadla "teamu brp" . Vele predelani Dinliji spet niso navdušili, oba sta "izpadla" na polovici dirke. (čeprav na prvi pogled zgledata hudobno) :)

Zmagovalci:

Klasa 4x4:
1. mesto Marko Jager can am 1000
2.mesto Klemen Ačko can am 800
3. mesto David Hanč can am 800

klasa profi quad
1. mesto Miha Špindler KTM
2. mesto Tomaž Jernejšek Polaris
3. mesto Kristijan Blažič Yamaha

klasa Sport Quad
1.mesto Damjan Kukovica KTM
2.mesto Denis Ledinek Suzuki
3.mesto Aleksander Sitar Suzuki

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

še video
http://www.youtube.com/watch?v=GDA9eVIt ... el&list=UL

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Re: prva SXC tekma: slike, vtisi

Odgovor Napisal/-a Rogi » 23 Apr 2012, 13:49

Lepe slikce. =D>

arbox
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a arbox » 23 Apr 2012, 16:37

pohvale za super video!

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 23 Apr 2012, 17:42

Sam sem bil malo razočaran, ampak je le prva dirka...
Dogodek rabi več tekmovalcev ter občinstva... Lansko leto je bilo kar za pohvalit.

Drugače pa dinlija nimata tu osnovnih šans lepo povedano...
Sta oba predelana, res zgledata odlično, ampak geometrija tega 4cikla je napačna za tekmovalne namene.
Za delo je popoln, kot tudi za rekreacijo, kaj bolj profesionalnega pa odpade. Motor je zategnjen, a zaspan proti konkurenci od BRP, prav tako pa je postavljen preveč naprej in to naredi zadnji konec malo preveč živahen pri hitrejši vožnji preko terena.

Da ne bo pomote, ne grajam dinlija, ker si ga sam tudi lastim, lahko pa povem kje so zgrešili po svojih izkušnjah sledeče.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 23 Apr 2012, 17:56

Krigl se strinjam.. sem pa pogrešal več quadov in 4x4 mrcin letos na prvi tekmi \:D/ Treba pa je priznat, da tekmovanje stroškovno kar precej nanese . Če si brez sponzorja težko gladko spelješ vse čez celo sezono (gume, okvare, poškodbe motorja ). Mogoče bi potrebovali še quad/4x4 amater kategorijo in bi s tem privabili nekaj novih tekmovalcev.

Kljub temu, da ni bilo vstopnine je bilo dosti manj gledalcev kot v Orehovi Vasi... kaj čemo. :-({|=

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Apr 2012, 19:14

Je pa drugače proga v Lembergu lepo urejena in primerna za treninge...tudi za nas amaterje. Omogoča več obvozov, tako, da ni treba po "ta hudih" odsekih, če komu ne paše. Gospodar proge se precej trudi, tako, da je proga praviloma vedno "popeglana" brez žlebov od krosistov. Vsekakor priporočam vsem, ki bi si kdaj želeli prevozit kakšno progo po lastnih zmožnostih!

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 23 Apr 2012, 19:19

tudi sam sem po tekmi potiho razmišljaj enako :arrow:

http://www.moto-sport.si/2012/04/23/vrz ... %E2%80%A6/

Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 23 Apr 2012, 19:26

krigl napisal/-a:Sam sem bil malo razočaran, ampak je le prva dirka...
Dogodek rabi več tekmovalcev ter občinstva... Lansko leto je bilo kar za pohvalit.

Sta oba predelana, res zgledata odlično, ampak geometrija tega 4cikla je napačna za tekmovalne namene.
Za delo je popoln, kot tudi za rekreacijo, kaj bolj profesionalnega pa odpade. Motor je zategnjen, a zaspan proti konkurenci od BRP, prav tako pa je postavljen preveč naprej in to naredi zadnji konec malo preveč živahen pri hitrejši vožnji preko terena.

Da ne bo pomote, ne grajam dinlija, ker si ga sam tudi lastim, lahko pa povem kje so zgrešili po svojih izkušnjah sledeče.

A ti si se torej skrival na hribčku in od daleč opazoval dogajanje! Pod tabo smo se sončili in lahko bi priskočil na kakšen pirček! :lol:

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Apr 2012, 20:09

To pa res! Škoda, da nisi pristopil...mi pa smo ugibali kdo bi to lahko bil....očitno sem bil jaz najbližje!
Nas "kanarčkov" pa skoraj nisi mogel zgrešiti v travi... ;)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 23 Apr 2012, 20:20

Kanarčki v travi, sončili smo se itd..itd.. :haha :haha vzrok pa ???? no ja, saj se ve :beer:

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 23 Apr 2012, 20:49

Pi*** pa sem mislil da se bo usrana kamuflaža obnesla... Videt me je dežnik spredi izdal pod vrečko :D
ma povsod me je bilo polno... sj se bomo drugiš spoznali, ni bil zadnji obisk sxc z moje strani.

Drugače se jaz zelo skrivam sončku, ki ima negativen vpliv na mojo glavco :D
Že itak sem malo zmešan in ruknjen :D, zato se pa raje skrivam.

Smatram da ste si tudi podrobno ogledali zadevo, če ste že slikali :D
Se mi čudno zdi da ga niste prepoznali iz slik na tem forumu.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Apr 2012, 21:26

Po pravici...sploh nisem vedel, da ga je Lakl "štrcnil"! To sliko danes prvič vidim! Na daleč pa ga nisem prepoznal! Sem ga bolj navajen ko je navešen s kakšnimi agro pripomočki iz slik na forumu... ;)

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 23 Apr 2012, 21:52

škoda da nisi prišo s pripomočki @krigl, bi malo splaniral po šumi, da bi se tomosi lahko peljali in nebi rabli skrajšat proge :)

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 24 Apr 2012, 10:51

kaj vse laklov objektiv ujame :twisted:

Slika

so tudi okoli tomosa nekaj rezali in brusili, ampak je bila prevelika gužva, da bi slikal :axe:

Slika

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 24 Apr 2012, 17:15

@yaj886 kaj vse Laklov objektiv ujame !
Marsikaj! Včasih je ozadje prireditve zanimivejše od same prireditve in kar nekaj takšnih fotk je na compu shranjenih :D

Tega "Medota" sem si tudi podrobno ogledal
Slika

SXC
Jager v akciji
Slika

Športaki
Slika
Slika

Avstriska predelava - Dinli
Slika

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 24 Apr 2012, 20:17

Medotu bo potrebno kri spustit počas... :twisted: :twisted:

Še čakam da se še par kilometrov naredi, pa eno pošiljko iz amerike pol pa koline #-o

Ga čaka ena temeljita manikura ter savna, potem pa podroben pregled, če se kje kakšen "klop" skriva, potem pa še zadnji načrtovan upgrade :twisted: :twisted: (zaenkrat je še skrivnost).

Prav tako bom poskusil če je kakšna sprememba z iridum svečkah, menda ima vpliv na mirnejši prosti tek, kaj je pa res od tega bo pa praksa pokazala.
Drugače pa standardne stvari... olja, filtri, čiščenje variomata, veliko masti :D, pa ima da lepo naprej prede... UPS... brunda, to bo bolje :mrgreen:

alesio
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: toti kunec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 14 Maj 2012, 21:19

krigl napisal/-a:Sam sem bil malo razočaran, ampak je le prva dirka...

dinlija sta lani lepo zdržala celo sezono-tak,da nista kar za v "koš".

alesio
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 14 Maj 2012, 21:24

jay886 napisal/-a:Krigl se strinjam.. sem pa pogrešal več quadov in 4x4 mrcin letos na prvi tekmi \:D/ Treba pa je priznat, da tekmovanje stroškovno kar precej nanese . Če si brez sponzorja težko gladko spelješ vse čez celo sezono (gume, okvare, poškodbe motorja ). Mogoče bi potrebovali še quad/4x4 amater kategorijo in bi s tem privabili nekaj novih tekmovalcev.

Kljub temu, da ni bilo vstopnine je bilo dosti manj gledalcev kot v Orehovi Vasi... kaj čemo. :-({|=
Glede na to kaki je pravilnik amater lige(quad) počasi več nebo.Šefi croscountrya zgleda ne vidijo dovolj daleč .upam,da pridejo k pameti naslednjo leto

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 14 Maj 2012, 22:23

alesio napisal/-a:
Glede na to kaki je pravilnik amater lige(quad) počasi več nebo.Šefi croscountrya zgleda ne vidijo dovolj daleč .upam,da pridejo k pameti naslednjo leto
In tudi če bi karkoli spremenili bi bile vedno pripombe in izgovori, samo da ni treba peljat!
Težava je v resnici samo ena....stroški vzdrževanja motorjev, ki sodelujejo na dirkah so previsoki! Če nimaš močnega sponzorja si enostavno "pogorel"!
Potem pa moraš imeti seveda še čas, kondicijo, voljo, jajca, zdravje....bla bla bla... :-({|=

urko
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a urko » 15 Maj 2012, 07:54

Jaz se imam namen letos udeležiti prvič dveh dirk in sicer Slov. Konjice in Orehova vas.

- moj štirikolesnik je Yamaha Raptor 350

Pri pregledu pravilnika mislim, da bi se mogo prijavit v kategorijo quad sport, če sem prav razumel?

Če imam jaz sklenjeno osnovno zavarovanje za štirikolesnika + dodatno imam zavarovano nezgodno zavarovanje voznika, kjer zneski presegajo zneske določene v športnem pravilniku AMZS po točki 70.4.1 mi na dan dirke ni potrebno vrjetno sklepati novih zavarovalnih polic?

Lep pozdrav,
Uroš

alesio
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 15 Maj 2012, 08:21

BIF napisal/-a:
alesio napisal/-a:

In tudi če bi karkoli spremenili bi bile vedno pripombe in izgovori, samo da ni treba peljat!
Težava je v resnici samo ena....stroški vzdrževanja motorjev, ki sodelujejo na dirkah so previsoki! Če nimaš močnega sponzorja si enostavno "pogorel"!
Potem pa moraš imeti seveda še čas, kondicijo, voljo, jajca, zdravje....bla bla bla... :-({|=
Daj si malo poglej koliko "borcev"je bilo lani (quadr2)in koliko letos-upam,da se še to spremeni.Stroški so bili oz bojo letos približno enaki kot lani tak,da jaz ne vidim težave v tem.Po mojem razmišljanju -po pravilniku bo razred quad r2 oz.sedaj sport propadel v letu 2014.Letos jih je začelo sezono 6 -sigurno se še bo kak pojavo v celi sezoni.Na koncu sezone morajo prvi 3 prestopit višje torej ostanejo samo 3-če???????Torej bojo v sezoni 2013 tekmovali samo trije oz mogoče kak več.V 2014 bomo tako imeli samo profi ligoooo.Bravo strokovnjaki. =D> Tak bi pustili kot je bilo na začetku in bi bilo bolj privlačno za gledalce in tekmovalce.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Maj 2012, 10:53

Popolnoma se strinjam s teboj! Vsekakor je MNOGO preveč kategorij z nekimi podpravili, ki naredijo popolno zmedo!
Dejstvo pa je, da pravilnik podlega nekim krovnim pravilom AMZS-ja, ki pa je orientiran bolj v kross tekmovanja, kjer pa je zaradi množične udeležbe kategorizacija nujna.
No upam, da bodo v prihodnje vsaj v quad/atv kategoriji modificirali pravila. Sicer bodo na koncu res ostali brez tekmovalcev!
Razen če ni to namen :?
Vsekakor pa lahko zatrdim, da je dogajanje na quad/atv dirkah MNOGO bolj zanimivo za gledalce kot Cross. In to bi po moje tudi morali upoštevati! :-k

Odgovori