lep pozdrav!
Jaz imam artic cat 650 4x4in mi meče vodo iz hladilnika po cevki.
To mi je že delav pa smo prejšni mesec zamenjali tesnilo glave motorja,včeraj pa mi je začev isto delat.
Ventilator in termostat pa mi normalno delata in motor se ne pregreva.
Čeima kdo podobne težave prosim, če mi svetuje!
lp
artic cat
Moderator: jaka
Re: artic cat
Sem imel tudi jaz tako težavo, po menjavi tesnila na glavi pa težav ni več. Je pa res, da je tudi meni pritekla hladilna tekočina iz hladilnika, ko sem se peljal po ekstremnem klancu navzdol - hladilnik je bil napolnjen do maksimuma. Tudi tega sedaj ni več, ker je višek tekočine zmetalo ven, hladilne tekočine je v hladilniku dovolj, saj je satovje popolnoma prekrito z njo. Glava je bila poravnana
Ste glavo pravilno zategnili z moment ključem v pravem zaporedju in z parametri določenimi za tvoj motor
Se vidi kroženje tekočine v sistemu, ko termostat spusti vodo iz agregata v hladilnik
Če so odgovori na ta vprašanja pritrdilni in ti vodo meče ven med normalno vožnjo, ali pa ko ti stoji (poizkusi v prostem teku obremeniti motor pod malo večjimi obrati, da se dobro segreje in ventilator prižge 2-3x) pa se bojim, da ti ne uide še ena menjava tesnila. Prekontroliraj, če se z hladilno tekočino meša olje, ali če je v olju voda, lahko, da je (bog ne daj
) kje počen blok.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
najprej hvala za informacije!
sm pa dons govoru z mehanikom in j reku da je vse to naredu kar si napisav. zdaj bo pa glavo še enkrat razstavil. je pa reku da je zadnič dav poravnat glavo zdaj bi pa poravnav še cilinder pol bomo pa videli kaj bo.
sm pa dons govoru z mehanikom in j reku da je vse to naredu kar si napisav. zdaj bo pa glavo še enkrat razstavil. je pa reku da je zadnič dav poravnat glavo zdaj bi pa poravnav še cilinder pol bomo pa videli kaj bo.
Artic cat 650 4x4
Dve leti Imam AC 700 , 9000 km prevoženih. Na začetku mi je občasno metal ven hladilno tekočino. Jaz sem jo vstrajno dolival nekaj časa, potem sem nehal dolivati in čakal, če se bo prižgala lučka ali se bo ventilator pogosteje vklapljal...Pa ni bilo nič in tudi nehal je spuščati tekočino. Včeraj sem pogledal (po cca 1.letu) in je bilo satovje prekrito. Tako, da sklepam, da ga moti, če ima preveč tekočine. Vseeno sem dolil in bo verjetno spet spuščald.o. napisal/-a:lep pozdrav!
Jaz imam artic cat 650 4x4in mi meče vodo iz hladilnika po cevki.
To mi je že delav pa smo prejšni mesec zamenjali tesnilo glave motorja,včeraj pa mi je začev isto delat.
Ventilator in termostat pa mi normalno delata in motor se ne pregreva.
Čeima kdo podobne težave prosim, če mi svetuje!
lp
AC 700 4x4
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Ne vem kako je pri ostali ACjih, pri 650 vem, da nima ekspanzije in je vsa voda le v hladilniku, zato je normalno, da jo prej zmece ven, ce jo je prevec, kot pri ostalih atvjih z ekspanzijo. Ni pa s tem nic narobe, da je le satovje pokrite z vodo. Ima pa 650 tudi zaradi tega dosti nizjo delovno temperaturo in ventilator po vecini deluje kar nonstop. Zanimivo so to naredili in se cisto vredu obnese.
Pa ste pred menjavo tesnila izvedli se kaksen drug test, razen to, da je vodo metalo cez oddusek ven ?!
Pa ste pred menjavo tesnila izvedli se kaksen drug test, razen to, da je vodo metalo cez oddusek ven ?!
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X