Pravljica
Le zakaj bi peljal jumbota na servis, saj olja tako ali tako ni problem zamenjati. Aja jumbo je avtomatik in kupil bom olje za avtomatske menjalnike, torej ATF olje. Urejeno, olje zamenjano in tako sem privarčeval 20-30 eur, kolikor bi jih dal serviserju.
Kmalu zatem mi je začelo v menjalniku preskakovati, metalo mi je iz brzine ven. Ampak, ker sem pametnejši od vseh mehanikov, itd..se bom še dalje veselo naprej vozil, dokler se nekega dne ni vse skupaj končalo. Končno sem se odločil, da jumbota peljem do servisa.
Na servisu odprejo menjalnik.
Ugotovijo, da je mesingasta puša obrabljena, da mi je zato metalo iz brzine ven. Da pa je prišlo do pretirane uporabe, je po vsej verjetnosti krivo olje, saj ATF olje opravlja drugačno poslanstvo, kot olje za zobniške prenose, kakršnega bi moral točiti.
In kot sem že dejal, ker sem pametnejši od vseh je to metanje iz brzine potegnilo za seboj še dodatne zaplete. Vse skupaj se je preneslo tudi na sklopko.
In tistih 20-30 eur bo dobilo še najmanj eno ničlo zraven, da se bom spet lahko vozil. Ja, tako je, ko si pametnejši od vseh skupaj. Očitno bom moral biti pošteno "užgan po žepu", da se bom iz tega kaj naučil. Da pa sem poseg opravil v času, ko je na jumbota še veljala garancija, pa bom zamolčal.