yamaha grizzly 660

Odgovori
Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 03 Jan 2011, 22:13

Primerjava topola z črnim gabrom. Oboje je les. ;)

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 26 Maj 2011, 10:21

Vrag je vzel šalo in naredil štalo.

Moj grizz je že nekaj časa nekoliko težko oz. nemirno predel v prostem teku.
Za šankom se rodi ideja, da je treba pač enkrat tudi vplinjač očistiti.
Ko je bil že ravno rezervoar odmontiran, še malo v kontrolo ventilov. Sesalnih ni bilo potrebno nastavljati, izpušne pa zgolj malenkost.

Po 1065 del. urah je bil prvič očiščen vplinjač in tudi prvič kontrola in nastavitev ventilov. Torej bom imel naslednjih 1000 del. ur mir šred tem.

Medo zopet mirno in brez težav prede v prostem teku.

LP!

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
miha7
Začetnik
Reactions:
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miha7 » 29 Jul 2011, 09:16

Pozna kdo tale motor in njegovo zgodovino?

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5028498

Zanima pa me nekaj. Če pogledate slike od CF Moto in tega Grizzlya, pa saj sta vendar skoraj enaka? Front-rear bumper, zadnji diferencial, vitel, večinoma plastik, postavitev nalepk, stopalke, zaščita pol-osovin in rok?
Gre v tem primeru morda za ponaredek ali pa so Kitajci to dodobra prekopirali motor z izjemo materialov?

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 29 Jul 2011, 13:41

Dober moped. Takih ne delajo več. Brinovc bo verjetno pdobnega mnenja. Pomoje bi bil tole pameten nakup. Redko je kakšen naprodaj, večinoma se kar v garaži med prijatli proda.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Jul 2011, 13:57

hirulupi napisal/-a:Dober moped. Takih ne delajo več. Brinovc bo verjetno pdobnega mnenja. Pomoje bi bil tole pameten nakup. Redko je kakšen naprodaj, večinoma se kar v garaži med prijatli proda.
Drži! Legenda od motorja. Ne glede na letnik mirno stoji ob boku "mlajši" generaciji! Dober nakup!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Jul 2011, 15:49

Saj pocasi boste pa tudi ostali prisli do pravih zakljuckov. Ne kopira zastonj vecino kitajcev Grizzlya in Raptorja ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Jul 2011, 19:16

freshslo napisal/-a:Saj pocasi boste pa tudi ostali prisli do pravih zakljuckov. Ne kopira zastonj vecino kitajcev Grizzlya in Raptorja ;)
He he se bom vzdržal!
Ja super je da Kitajci kopirajo Yamaho!

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 29 Jul 2011, 20:10

hirulupi napisal/-a:Dober moped. Takih ne delajo več. Brinovc bo verjetno pdobnega mnenja. .
Brinovc je res takega mnenja.
Tu ni kaj dodati. Dejstva prepričujejo.

Ta model je bil še izdelan da traja. Vsi njegovi vseh sort in kategorij nasledniki (tudi grizz 700), nabildani z konjiči, elektroniko in podobnim imajo žal že tovarniško načrtovan zmanjšan rok trajanja.

LP!

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Avg 2011, 20:04

(ne)srečna zgodbica - z srečnim koncem za mojega grizza

Minulo nedeljo je moral moj grizz prvič po 1100in + del. urah z sklonjeno glavo oz. na štrik iz sadovnjaka.
Nekaj špičastega mu je prebilo spodnjo cev hladilnega sistema. Jaz to nisem opazil. In tako je hladilna tekočina nemoteno iztekala na tla tako dolgo, dokler je ni zmanjkalo. Takrat se je prižgala opozorilna rdeča luč za visoko temp. motorja. Opaaaa, stani Miško. Kaj je zdaj to???? Zapikal termostat???
Ob površnem pregledu opazim za en večji pljunek mokrote pri predelu vodne črpalke. Ni kaj, na štrik bo treba domov. In tako se je tudi zgodilo.
Doma odstranim pohodno plastiko in opazim prebito vodno cev nekaj cm. pred vodno črpalko. Tristo kosmatih; vse je enkrat prvič. Zadevo popravim. Termostat je visoka temperatura pokvarila. Je pa ostal odprt. Iz Krškega prispe nov v nekaj dneh.

Ampak danes...danes sem med sproščujočim sprehodom z grizzom skozi sadovnjak zopet prebil tisto cev. Ni za napisati, kaj vse mi je šlo takrat iz mojih ust. Da bo mera polna, sem bil takrat daleč izven dosega gsm signala. Vodica pa je lepo curljala na tla. Dam gas in še pred popolnim ispraznjenjem hladilnega sistema prispem do ene črtice na telefonu. Grizz je tako šel že drugič v 7ih dneh po riti iz sadovnjaka.

Zdaj se to ne bo več zgodilo, ker sem takoj kljub nedelji odklenil domači šlosaraj in izdelal ustrezno zaščito za tisto nesrečno in kot kaže preveč izpostavljeno cev. Zdaj bo mir oz. pričakujem lahko kaj drugega, ker sadje lepo zori in mnogim diši. Termostat je tokrat ostal nepoškodaovan.

poškodovana in popravljena cev:
Slika

zaščita cevi:
Slika

LP iz sadovnjaka!

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 07 Avg 2011, 21:00

1100 delovnih ur in na koncu smola,da v enm tednu prebiješ isto cev 2x. Pa to je ista primerjava,kot da 10 let igraš loto in nato 2x" trofiš "sedmico v enem tednu!!
No - važno je da grizz zopet prde po sadovnjaku! :volan:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 08 Avg 2011, 07:21

"Bojne rane" se zgodijo pravim borcem! V garaži se nič ne pokvari ;) !
Grizz je rehabilitiran in pripravljen na nove bitke! Na juriš! :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Re: yamaha grizzly 660

Odgovor Napisal/-a brinovc » 05 Apr 2012, 16:11

Danes sem preventivno (enkrat na leto) snel pokrov od variomata z namenom, da pregledam valjčke in jih namažem oz. vrnem mast na potrebno mesto (mast sčasoma zaradi centrifugalne sile porine na obod in valjčki so na suhem). Iz gole radovednosti sem premeril še jermen in izrabljenost jermenic.

Jermen je po prevoženih 15000 km. šele na pol poti do najmanjše dovoljene širine (je že drugi jermen v grizzu).
Jermenice so pa so po prevoženih 37000 km. obrabljene za 0,1 mm. Obraba je opazna predvsem na delu, kjer se grizz giblje z cestnimi hitrostmi. Kar kaže na dejstvo, da ti stroji niso narejeni za zganjat turizem po odprtih cestah :-k .

Preventivno bom naročil originalen jermen (kateri je drag kot žafran - 210 €), ampak potem vsaj vem, da imam zopet za naslednjih par 10000 km. mir. Tudi prvega sem preventivno zamenjal pri 22000 km. Ga včasih vzamem seboj za rezervo.

LP!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Apr 2012, 17:04

Temu se reče vzdržljiv stroj! :D
Naj lepo služi še naprej! =D>

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 06 Apr 2012, 12:45

kapo dol za prevožene kilometre :-({|=

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 06 Apr 2012, 12:56

Kapo dol medvedu =D>

LP

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 12 Nov 2012, 10:35

Medo mi je začel nekaj trokirati med vožnjo z hladnim motorjem. Tudi z ogreto mašino je občasno spustil glasen prdec iz izpuha. :-k

Brskam po tem forumu, opazim Jakovo objavo o podobni težavi-ci z Dukijevem grizzom.

Na podlagi objave sem si včeraj zadevo ogledal od blizu in ugotovil, da se je nekoliko odvil oz. losal del, z katerem je pletenica od čoka privita v vplinjač. Zadevo sem privil in grizza ozdravil trokiranja.

Uh, zgodil se je prvi poseg v grizzov vplinjač po 1300 del. urah. Kdo ve, kaj me še vse čaka v nadaljnih letih obratovanja grizza?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 12 Nov 2012, 10:41

A zato se mi je pol dneva "kolcalo" :oops:

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 12 Nov 2012, 11:22

Huh...sami problemi.... ;)

Uporabniški avatar
dukimen
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dukimen » 12 Nov 2012, 12:44

brinovc napisal/-a: Na podlagi objave sem si včeraj zadevo ogledal od blizu in ugotovil, da se je nekoliko odvil oz. losal del, z katerem je pletenica od čoka privita v vplinjač. Zadevo sem privil in grizza ozdravil trokiranja.
važno, da si rešil :)
tale zajla je izgleda sistemski problem pri grizzu :? 8)

Uporabniški avatar
daresan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a daresan » 12 Nov 2012, 17:44

brinovc napisal/-a:Medo mi je začel nekaj trokirati med vožnjo z hladnim motorjem. Tudi z ogreto mašino je občasno spustil glasen prdec iz izpuha. :-k

Brskam po tem forumu, opazim Jakovo objavo o podobni težavi-ci z Dukijevem grizzom.

Na podlagi objave sem si včeraj zadevo ogledal od blizu in ugotovil, da se je nekoliko odvil oz. losal del, z katerem je pletenica od čoka privita v vplinjač. Zadevo sem privil in grizza ozdravil trokiranja.

Uh, zgodil se je prvi poseg v grizzov vplinjač po 1300 del. urah. Kdo ve, kaj me še vse čaka v nadaljnih letih obratovanja grizza?

Aloo pol je pa moj KTM glasen!!! jaooo se mi je zdelo da je to ropotal iz tvojga konca :-#

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 12 Nov 2012, 19:31

daresan napisal/-a:
Aloo pol je pa moj KTM glasen!!! jaooo se mi je zdelo da je to ropotal iz tvojga konca :-#

#-o Daj ne nakladaj [-X

Skoz tvoj ror na pomarančkotu lahko odrasel nažrt piton b.p. prileze.

Uporabniški avatar
daresan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a daresan » 12 Nov 2012, 19:37

brinovc napisal/-a:
daresan napisal/-a:

#-o Daj ne nakladaj [-X

Skoz tvoj ror na pomarančkotu lahko odrasel nažrt piton b.p. prileze.

To mi je že tast reku!! :-k

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 23 Feb 2013, 10:02

Moj grizzly se je to zimo v mrzlih jutrih takoj po zagonu nekako predolgo (cca. 10 min.) upiral normalnemu prostemu teku motorja. Ni in ni zadeva speljala tako kot bi bilo treba. Ko se je motor dodobra ogrel, je pa predel kot nov.

To stanje mi je začelo že nekoliko najedati živce, ker nikakor nisem ugotovil vzroka. Preverim ročko za čok, je bila b.p.. Privitje čok zajle v uplinjač tudi b.p.. Zamenjam svečko, ker sem menil da ga le ta biksa v hladnem stadiju, zračni filter b.p. Skratka nič od nič.

Končno odvijem tudi izpust bencina na lončku uplinjača. In kaj je priteklo ven? Nič. Ker je očitno voda v njem zmrznila. Hecala ga je tako dolgo, dokler jo ni temperatura od motorja odtalila. Pri ogretem motorju izpustim vodo in ozdravim grizza pokašljevanja takoj po zagonu.

Zato se na tem mestu najlepše zahvaljujem naši energetski firmi PETROL za vodno hlajenje uplinjača. =D> :twisted: :axe:

LP!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Feb 2013, 10:30

Ja žal se moramo občasno ukvarjat z zadevami, ki sploh ne bi smele obstajat....
Jaz moj avto in BRP-ja še NIKOLI nisem tankal z katerimkoli Petrol-ovim gorivom (lažem...avto 1x v Sarajevu...ker tistim privat pumpam pa spoh ne zaupam...pa se mi je v tem primeru Petrol zdel še vseeno najboljša izbira med najslabšimi).
V glavnem OMV, kjer pa se da pa MOL.
Vem, da je Petrol naša nacionalna znamka...ampak zaradi mene lahko jutri kar crkne. Bo več koristi!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 23 Feb 2013, 16:06

Jaz tudi obvezno na OMV, ceprav se mi nekateri smejijo, ker se do pumpe peljem 10km, do petrola imam pa 500m.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori